ELF Mineral Foundation SPF 15

 photo 28-5264.jpg

Twee jaar geleden wat ik gek op minerale foundations in poedervorm, bijna elke dag gebruikte ik wel de minerale foundation van het merk Everyday Minerals. Nu ik zag dat ELF (Eyes Lips Face) daar ook een -budget- variant van had, leek me dat het testen wel waard. Hoewel ik nu niet echt meer minerale foundation gebruik, wilde ik het toch weer een kans geven.

 photo 28-5263.jpg

Ik heb de een na lichtste kleur gekozen: Fair. In het begin verkocht ELF 5 kleuren maar ze verkopen er nu 10, niet slecht! De kleuren die ze in het assortiment hebben zijn:

  • Porcelain (voor de witte huidjes)
  • Fair (blanke huid en neutrale ondertoon)
  • Light (lichte huid en gouden ondertoon)
  • Medium Beige (iets getinte huid en neutrale ondertoon)
  • Beige (medium en roze ondertoon)
  • Warm (medium huid en neutrale ondertoon)
  • Tan (voor een medium/donkere huid)
  • Golden Honey (medium/donkere huid met gouden ondertoon)
  • Dark (donkere huid en gouden ondertoon)
  • Deep (donkere huid en neutrale ondertoon)

Aardig wat kleurenranges voor zowel hele witte huidjes als donkerdere huidjes. Dat doen ze heel goed voor een budgetmerk vind ik zelf, plus 1!

 photo 28-5272.jpg

Wat het merk ELF zegt over deze minerale foundation:

Onze vederlichte minerale foundation helpt u op weg naar een gezondere, stralende huid. Al onze poeders zorgen voor een natuurlijk effect en zijn zo licht dat ze samen met uw eigen huidskleur de perfecte kleurmatch creëren. Al onze foundations bevatten zonnefactor (spf) 15 en zijn op 100% minerale basis zonder parabenen, conserveringsmiddelen of chemische kleurstoffen.

De minerale foundation komt in een potje met strooigaatjes om de boel enigszins te doseren. Tja, het fijnste was geweest als er een extra dekseltje over de gaatjes had gezeten. Soms als je het deksel open doet en je hebt deze minerale foundation meegenomen in je tas, dan is het oppassen geblazen als je het open moet maken! De kleur matcht vrij goed met mijn huidskleur en brengt best goed aan met een zachte poederkwast. Je kunt het makkelijk egaal verdelen. Het feit dat er SPF 15 in zit, vind ik niet heel veel zeggen. SPF 15 is niet echt heel veel en hoe goed werkt dat in poedervorm? Dat vraag ik me af.

 photo elfmineralvoorna.jpg

Boven: geen foundation/concealer. Onder: ELF Mineral Foundation SPF 15 in de kleur Fair.

De dekking is licht tot medium, je kunt de dekking altijd opbouwen naar smaak. Hoewel de foundation redelijk gepigmenteerd is, heb ik hier toch wel drie dunnere laagjes op om deze dekking te krijgen. Je moet dus wel wat dekking creëren met een aantal laagjes en dan nog is het een vrij natuurlijk ogende dekking. Mijn sproetjes schemeren er nog steeds een beetje doorheen. Persoonlijk hou ik daar wel van! Het hoeft ook niet helemaal dichtgekoekt te worden!

Maar als je op zoek bent naar een goede dekking waar je niet extra veel moeite voor moet doen, zou ik dit product skippen. Dit product is fijner als je niet teveel dekking wilt, maar iets wat natuurlijker oogt. Pak ik deze er nu zelf heel vaak bij? Nee, ik moet eerlijk zeggen van niet. Ik doe het heel soms op de dagen dat ik moet werken voor mijn logopedie baan, het is nog geen vaste routine geworden in ieder  geval.

De minerale foundation van ELF laat een mat laagje achter, in de loop van de dag gaat het echter wel iets glimmen maar bij heel veel producten is dat toch wel het resultaat. De minerale foundation overleeft ongeveer driekwart van de dag, ‘s avond zie ik toch op mijn neus wat meer rood.

Zoals je hoort, ik vind het een redelijk aardig product maar ik ben niet helemaal blown away. Aan de andere kant, het ding kost maar €6 (wel exclusief verzendkosten, dat dan weer wel). Kijk op de site van ELF als je nog meer informatie wilt lezen en een video wilt bekijken over dit product.

Ben jij enthousiast geworden na het zien van deze review over de ELF Mineral Foundation SPF 15?

0 reacties

Miranda -

Wat een mooie minerale foundation. Drie laagjes is wel aardig wat. Ik heb ook een hele tijd minerale foundation gebruikt, maar ik ben later toch weer overgestapt op een vloeibare foundation.

Bo Bea -

en is het gelijk aan Evereryday minerals of slechter of vindt je deze lekkerder?

Martine -

Nee, ik vind Everyday Minerals beter qua houdbaarheid :)

Jana -

Hmm..Best een mooi effect 😀 x

Hester -

Een minerale foundation lijkt me eerlijk gezegd best apart, maar hij ziet er wel goed uit! Mooi mat. Ik denk wel dat je moet oppassen voor een poederdoos effect, of niet? Vind het zelf in elk geval nooit zo mooi als je het poeder echt ziet liggen op iemands huid. De kleurenkeuze is trouwens wel echt fijn uitgebreid!

Elke -

Het resultaat is erg natuurlijk! Maar ik heb toch liever een vloeibare vorm!

Minke -

Ik heb deze ook, maar ik vind dat ie echt weinig dekking geeft. Ik gebruik het gewoon als poeder, met daaronder nog foundation

nikita -

hmmm, het ziet er wel heel naturel uit, misschien dat ik toch ook eens voor een poedervorm foundation moet gaan ipv smeersels

Esmay -

Dat ziet er wel goed uit, maar ik ben toch liever van ‘t vloeibaar denk ik (a)!

Marnel -

Al dat gedoe ‘s ochtends met die laagjes…ik houd liever van wat sneller! Maar ik vind het persoonlijk een heel goed resultaat! :handkiss:

Amber -

Ik vind het resultaat zeker niet slecht! Staat best mooi zelfs.

Estbella beauty -

Wij zijn groot fan van Elf, omdat hun producten altijd lekker betaalbaar zijn en vaak goed hun werk doen. We gaan binnenkort ook maar is even kijken naar deze poeder. Fijn dat er ook een spf in zit altijd goed voor de zomer!!

Kimberley -

Het effect op je huid is echt heel mooi vind ik! Ik heb nog nooit een minerale foundation geprobeerd, maar vloeibare foundations maken mijn huid toch vaak een beetje vet.. dus misschien zou dit wel een uitkomst voor mij zijn :)

Sofie -

Ik schork best wel van de dekking! En dat bedoel ik in de goede zin. Ik sta altijd een beetje sceptisch tegenover minerale foundations op dat gebied :)

HaveYourOwnStyle -

Die ziet er goed uit!

Joyce -

Ziet er goed uit! helaas heb ik zelf wat meer dekking nodig.

Nena - whatevergivesjoy -

Wauw, ziet er goed uit! Ik heb nog nooit poederfoundation gebruikt (:

Mademoiselle Sophistiqué -

dat ziet er niet slecht uit!

Sophie -

Hmwahh, ik denk dat ik dit toch niet zou gebruiken en fijn zou vinden, maar fijn dat ‘ie niet onwijs dekkend is, daar houd ik wel van!

Allissa -

Mooi resultaat maar ik kan echt niet omgaan met een poederfoundation haha (:

Anna -

Klinkt goed, ziet er ook heel mooi uit! Zelf houd ik wel van een lichte dekking, maar dat het halverwege de dag gaat glimmen vind ik wel jammer.

Milou/ LounaBeauty -

Nou het valt me zeker niet tegen! :) Ik vind dit soms wel fijner dan foundation, omdat ik daar toch meer last heb van pukkeltjes, dus ik wissel graag af :)

Marieke -

Het lijkt me wel een fijn product voor de zomer. Dan gebruik ik graag poeders en spf. Ik denk toch dat ik wel eentje met meer dekking zoek…

femketje -

mooi resultaat1

Selma -

Ik vind het effect heel mooi!! Ik gebruik graag poederfoundations, omdat de vloeibare mijn huid soms irriteren.

lot -

Hmm ik vind het een toch iets te poederig resultaat. Misschien is dat dan in de loop van de dag minder.

Miss Mags -

Ziet er goed uit zo. Mooi resultaat en zeker voor een budget item.

beautybysandra -

Hij ziet er redelijk uit, zelf heb ik ook net een poeder foundation gereviewd. Daar was ik wel echt laaiend enthousiast over :)

milou -

Het staat mooi bij jou, maar voor mezelf zoek ik toch iets meer dekking!

Joyce -

ik vind het resultaat er top uitzien!

Cella's Budget Beauty Blog -

ik ben sinds een tijdje gek op minerale blush, highlighter… maar nog nooit een foundation geprobeerd, ik wil niet zon poederhoofd krijgen… hoe voorkom ik dit?

Tara -

Ziet er prima uit, maar ik denk niet dat hij voor mij geschikt is, aangezien ik nogal veel moet reizen..

Beautydagboek -

Hij dekt wel goed vind ik! Toch hou ik meer van vloeibare foundation :).

Beautyjuf -

Wat een mooi effect! Maar, ik blijf liever vloeibare foundation gebruiken…

Martina -

Ik vind het effect goed, maar niet beter als een vloeibare foundation!

Charile -

Mooi effect :)

Kimberly -

Hmm ik vind hem niet zo bijzonder!

dita -

Ik gebruik toch liever vloeibare

Ashleey -

Nee niet echt iets voor mij

Diedeke -

De dekking is mooi, maar voor mij geen poederachtige foundations! Ik ga voor de vloeibare variant 😉

Lotte -

Mooi effect, de dekking vind ik precies goed. Zelf gebruik ik heel graag poederfoundations, ik vind dat er veel natuurlijker uitzien dan vloeibare.

Just Love Life -

het effect is mooi, maar ik zou toch liever vloeibare foundation gebruiken

Laura -

Ik gebruik toch liever gewoon vloeibare concealer.

Sofie -

Ziet er prima uit, maar ik hou niet zo van foundations in poedervorm :heart:

Reageer ook