Urban Decay Eyeshadow: Evidence & Rockstar

 photo 9april6.jpg

Omdat Sephora binnenkort ons landje gaat verlaten, moesten we nog wel een aantal dingen inslaan. Helaas pindakaas was de Too Faced Shadow Insurance al op. Maar ik had nog een missie: mijn Urban Decay Build Your Own Palette compleet maken. Er waren nog een aantal mono’s dus ik besloot daar uit te kiezen. Ik had geen idee maar mijn Build Your Own Palette is meer onbewust een smokey eye palette geworden!

 photo 9april17.jpg

 photo 9april28.jpg

Ik had nog gevraagd aan jullie welke kleuren ik er bij moest nemen. Het veelgehoorde antwoord was Sin en Smog. Nu heb ik van Sin al een 24/7 Glide On Shadow Pencil dus dat vond ik een beetje zonde. En Smog, tja ik draag niet heel vaak bruin. Ik besloot maar voor de kleuren te gaan die mij het meest aanspraken en zo is mijn palette dus toch een smokey eyes palette geworden. Perfect voor de len…eh herfst/winter van dit jaar!

Mijn oog viel op de volgende twee kleuren waarvan ik er een nog niet had:

  • Rockstar: een wat grauwe donkerpaarse kleur met een soort lila/licht roze glans. Het neigt wat naar bordeaux in het daglicht.
  • Evidence: een hardblauwe, glanzende kleur. Zo een had ik nog niet!

 photo 9april33.jpg

 photo 9april36.jpg

Evidence & Rockstar

Rockstar komt op de foto wel wat tammer over, in het echt is de kleur dieper. Ik zit in mijn hoofd al een aantal combinaties te bedenken die ik dit weekend maar eens lekker ga uit proberen. Ik denk dat Rockstar prachtig zal staan over het bordeaux rode cream pigment Resolute van Illamasqua en Evidence staat waarschijnlijk heel  gaaf over het petrolgroen/blauwe cream pigment Stoïc van Illamasqua. Of gewoon beide met een mooi donker oogpotlood als basis. Omdat het natuurlijk niet echt heel fris en zomers is, mogen jullie bepalen of je nog een keer een FOTD wilt zien met een van deze twee of dat ik zal wachten tot het najaar.

 photo 9april41.jpg

Hieronder zie je het hele palet nog een keer op een rij. Ik heb het palet nu trouwens wel anders ingedeeld dan op de foto’s hieronder. Ik heb ze zo ingedeeld dat je de bovenste kleur met de onderste kunt combineren. Mijn indeling is nu als volgt:

  • Bovenste rij: Walk of Shame, Snatch en Gunmetal
  • Onderste rij: Loaded, Rockstar en Evidence

Ik laat nu nog de swatches zien van alle kleuren in mijn Urban Decay BYO Palette. Het zijn wat lichtere swatches, maar geloof me dat je deze rakkers heel dik aan kunt zetten.

 photo 9april48.jpg

Walk of Shame, Snatch, Gunmetal, Rockstar, Loaded en Evidence

Mijn favoriete kleuren zijn denk ik toch wel Snatch, Loaded en Evidence. En met stip op nummer 1 blijft dat Loaded. Willemijn wilde deze mono ook nog halen, maar helaas was die al uitverkocht bij Sephora. Ach, ze mag hem wel een keer van me lenen!

 photo 9april45.jpg

Tadaa! Gelukkig, mijn palet is in ieder geval compleet en ik vind het vooral een Party Palet zo met die donkere kleuren. Ik hoef alleen nog maar voor de extra knalheid de Cream Pigments van Illamasqua te gebruiken als basis (of oogpotlood) en de Pure Pigments van Illamasqua (glitters) voor hier en daar wat extra partyhardy.

Urban Decay Eyeshadows kosten rond de €20 per stuk (auw) en bevatten 1,5 gram met een houdbaarheid van een jaar (waar ik me nooit aan hou geloof ik).

Wat is jouw favoriete kleur van Urban Decay en zou je nog smokey eyes FOTD’s willen zien met Evidence en Rockstar of pas in het najaar weer?

0 reacties

Sophia -

Waaauw, mooi hoor!

Iris -

Ik wil zo graag de mono Smog nog. Weet iemand of die nog in Sephora Groningen is?

Beauty and the Blondie -

Oh waw, ik vind ze één voor één echt.. amazing!

Esmay -

Waauw! Ze zijn echt tof !

Ilona -Kleedmeaan.nl -

Mooie kleuren, maar 20 euro vind ik veel te duur!

Olga -

Mooie kleuren gecombineerd!!

Fashion meets Beauty -

Snatch vind ik errug mooi! Mijn favo kleur van UD is Last Call (op dit moment dan)

Kimberly -

Die paarse kleur is echt zooo mooi!

Joliefie -

Wat een prachtige kleuren! Wij hebben zelfs nooit een Sephora gehad in België (denk ik). Dus ik zou niet weten of je dit gewoon ergens in de winkel in België kunt kopen? Ach online gaat ook goed, al vind ik dat je dan niet altijd de juiste kleuren ziet op je scherm.

Leuk artikeltje alweer :-)

Liefs,
Joliefie

Cynthiiaa -

Damn bloody hell, zo jammer dat de Sephora weggaat! Ze hadden namelijk schitterende producten, Urban Decay was daar één van. Ik zou graag nog oogschaduws van hen willen hebben veroverd, but helaas. Looovelovelove Evidence! Incredible colah!

Ashleey -

Heel mooie en bijzondere tinten! <3

Jana -

Ooh die blauwe tint is mooi 😀 x

Maureen -

Prachtige tinten, alleen vind ik Urban Decay echt verschrikkelijk duur ..

Mara -

heeerlijk die gedurfde kleuren ! ik hou echt van je ooglooks !

Amber -

Je palette is mooi geworden! Rockstar is prachtig!

Diedeke -

Wauw prachtig! 😉

Lotte -

Prachtige kleuren!

Amanda -

Deze doen mij verdacht veel lijken op kleurtjes uit mijn Sleek Storm palette, maar het kan ook aan mij liggen haha

Marnel -

Mooie kleuren!! Ik vind dat je een goede keuze (hahaha, dilemma #1) hebt gemaakt!! Nu is je palet helemaal compleet!
:yay: :jep:

Mandy -

Ik vind ze erg mooi, maar wel duur! Dan koop ik liever gewoon een compleet palette van dat merk, bijvoorbeeld het naked palette. Maar ze zijn wel erg mooi, vooral Rockstar vind ik een prachtige kleur!

Miss Y. -

Ik vind vooral Gunmetal en Evidence prachtig!!

Bianca -

mooi pigment!

Keytothefuture -

Wat prachtig! Vooral die blauwe.. wauw!

Hester -

Erg mooi palette, en vooral Evidence vind ik mooi! Die kun je ook nog best goed zomers combineren, lijkt me.

Laura Louise - Fablouise -

Ohhh wat mooi! Prachtige kleuren!

The Sketched Chef -

Jammer van de prijs, maar de kleuren zien er fantastisch uit !

Just Love Life -

aah super mooie kleurtjes :heart:

femketje -

gorgeous die blauwe tint!

Beautydagboek -

Wauw wat een mooie kleurtjes heb je gekocht!

Alette -

Prachtige kleurtjes heb je in het palette zitten! Ik wil graag een look zien hoor! (Ik gebruik dan ook gewoon altijd alle kleuren die ik mooi vind, zonder veel rekening te houden met de seizoenen…)

Natasja -

Wauw! Wat een prachtige kleuren! Een geweldig palet heb je ervan gemaakt.

BeautyLiner -

Wauw mooie kleurtjes!

Eline -

Wauw mooi! En ja ik zou graag een smokey eyes willen zien, die kunnen ook best in het voorjaar vind ik, vooral in de avonds :)

Anna -

Wat een prachtige kleuren+pigmentatie. Echt heel mooi voor het najaar en de winter!

Tedje -

Snatch is echt prachtig!

Beautyjuf -

Prachtige kleuren, goede pigmentatie! :-) Wat wil je nog meer? 😉

Edith -

Prachtige kleuren!

Faye -

Ik vind na een half jaar gebruik rockstar toch een teleurstellende kleur. Hij is gewoon best wel bruin en niet zo aubergine als hij lijkt. Daarnaast blend je het hem meteen weg en moet je hem in laagjes aanbrengen om toch een beetje intensiteit te behouden. De andere UD oogschaduwen die ik heb ben ik wel tevreden over.

Martine -

en als je hem nu aanbrengt over een basis heen (een paintpot?) of een bruin/zwart oogpotlood.. heb je dat al geprobeerd? Vaak zijn de kleuren dan intenser, of over een witte basis?

Black sheep of beauty -

Ik ben verslaafd aan nat opbrengen.

Joyce -

Prachtige kleuren!

Charile -

prachtige tinten!

lin -

Deze twee heb ik volgens mij allebei al in een palette zitten. Ze zijn mooi <3
Tof dat je nu een vol palette hebt!

Martina -

Mooi dat je je palette compleet hebt! Ik ben benieuwd naar een look :)

Charlotte -

Wauw hele mooie kleurtjes heb je in je palette zitten!

Black sheep of beauty -

Ik gebruik voor dat soort kleuren een zwarte paintpot als basis op mijn ooglid. De paintpot blend ik lichtjes uit met taupe/bruin/grijs. De kleur zelf zet ik op met een natte kwast. Het liefste met Fix+. Loaded is heel gaaf als je hem uitblend met wat paars. En bij Rockstar juist wat groen. Toch wel een van mijn vaste looks die altijd goed lukt. Heel geschikt voor een avondje uit of voor oud en nieuw.

jildau -

moooi palet
FOTD :heart: is leukk

Daan -

mooooi! Maar o zo duur. zelf draag ik alleen maar natuurlijke tinten dus ben ik met mn naked-palettes een stuk voordeliger uit, en heb ik alle kleuren die ik nodig heb.

Sofie -

Wat een prachtige tinten! :heart:

Isabel -

Wat een bijzondere kleuren, heel gaaf! Mooie palette heb je samengesteld zo :)

Desirée -

Prachtig palette heb je zo gecreëerd :heart:

Rosa -

Ik vind ze wel duur voor 1.5 gram. Wel super mooie kleuren..

Rosa -

Ik vind ze wel duur voor 1.5 gram. Wel super mooie kleuren!

Reageer ook