Martine's Top 3: Parfums

 photo 25-4309.jpg

Vroeger gaf ik niet zo veel om parfum. Mijn moeder en zus stonden met de heerlijkste geuren zichzelf te bespuiten in de badkamer en ik keek argeloos toe als meisje van 12. Pas rond mijn 17e -toen ik Jorrik ontmoette- ging ik parfums en eau de toilettes gebruiken. En natuurlijk leer je door de jaren heen je favorieten kennen.

 photo 25-4305.jpg

En mijn eerste echte parfum kreeg ik ook van Jorrik. De geur Love Kills Slowly van Ed Hardy. Ik ben gek op Ed Hardy met alle kleurrijke tatoeage prints. Ik heb er ook twee t-shirts van die ik van mijn zus gekregen heb. Alleen dat zijn wel meer partyhardy t-shirts haha!

Maar deze geur kreeg ik van Jorrik omdat ik met propedeuse van mijn opleiding (logopedie) had gehaald in jaar 1, lief hè? Deze geur is heerlijk zoet. Ik ben gek op zoete geuren maar op zoet/frisse geuren en heel af en toe kruidige geuren. Maar zoete (en soms vrij zware) geuren ruiken bij mij het best. Het is voor mij soms best lastig om een goede geur te vinden, iets wat bij veel andere dames lekker ruikt, ruikt bij mij al snel vies. Maar op een of andere manier heeft Jorrik de gave om lekkere geuren voor mij uit te zoeken. Op nummer 3 dus Love Kills Slowly van Ed Hardy.

 photo 25-4307.jpg

En ik moet Jor er weer bij betrekken, want tijdens onze vakantie in Parijs zag ik een enorme fles staat in het atelier van Guerlain. Wat een prachtige fles was dat! Ik rook er even aan en was meteen verkocht. Op dat moment had ik het geld niet om de geur La Petite Robe Noire in Parijs te kopen, maar eenmaal weer in Nederland (en een salarismaand verder) kocht ik deze heerlijke, zoete en toch poederige geur bij de Douglas. En omdat er een aanbieding was kocht ik maar meteen 50 ml, waarom ook niet?

Dit is zeker mijn nummer twee van mijn top 3. Ik hou van deze geur, ik hou van het flesje, ik hou van de complimenten die ik er door krijg. Ik ben er simpelweg gek op.

 photo 25-4304.jpg

En mijn aller aller aller lekkerste geur is wel…tromgeroffel…Thierry Mugler The Fragrances of Leather: Alien. Alsjeblieft, dat mooie flesje raakt steeds leger boehoe! Ik baal er ENORM van dat deze limited edition is en ik ben enorm geneigd een back-up ervan te kopen. Als ik deze geur op heb, krijg ik geheid een compliment of een snuf in mijn nek. Hij ruikt gewoon zo heerlijk. De geur kan ik ook amper beschrijven. Het heeft iets leerachtigs, iets kruidigs, iets zoets, iets hemels. Het is niet van deze wereld! Het is mijn nummer 1 en als ik het geld had, zou ik een hele voorraad kopen!

 photo 25-4287.jpg

Wat staan ze mooi zo bij elkaar op de foto. Enneh, de nummer 1 blinkt er wel boven uit. Het is net vloeibaar goud hihi! Ik ben dol geworden op fijne, zoete (en soms zware) geuren in de loop der jaren. En hoewel ik vrij veel geuren heb, zijn dit toch de 3 waar ik het meest naar grijp.

Er zijn echter nog twee geuren die ik graag eens zou willen kopen. Dat is Miss Dior en Amor Amor van Cacharel, love them! En gelukkig komen er altijd weer nieuwe, bijzondere geuren op de markt maar degene die ooit Alien The Fragrances of Leather gaat verslaan, moet nog geboren worden.

Wat is jouw top 3 als het gaat om parfums?

0 reacties

Ninnnn -

Ze zijn allemaal lekker, behalve die van guerlain: die is zoooo vies. Ik vind het echt naar hoestdrank ruiken…

iris -

pierre cardin – CHOC (niet in belgie verkrijgbaar)
poison – dior

Mariska -

Mijn twee favorieten zijn sowieso Thierry Mugler -Alien en Female van Jean Paul Gaultier

Olga -

Womanity thierry mugler blijft mijn schatje

Elien -

Mijn top 3:

1. Ook Alien The Fragrances of leather, eeuwige liefde! En pssst, ik heb er wel een back-up van gekocht omdat ik van tevoren al sad was dat mijn eerste flesje ooit op zou raken xD Ik had hem online besteld en kreeg het bericht dat ie miss niet geleverd kon worden, dus ik dacht dat ie al overal uitverkocht was als LE; toen spacete ik hem dus zo dat ik meteen nog een tweede flesje besteld heb; kreeg ik ze vlak na elkaar bezorgd :love:
2. Calvin Klein One, heerlijke unisex geur en ook de summer edities zijn vaak heerlijk!
3. Diamonds van Emporio Armani/De roze variant van Bruno Banani (doet me denken aan toen ik net met parfum begon, samen met mijn vriendinnen)/Be Delicious van DKNY! Ik kan niet kiezen, haha!

Kiki -

Die Ed Hardy ruikt zeker lekker! Zelf heb ik die La Petite Robe Noire :)

Sandy -

Alien vind ik ook zalig ruiken. Zelf heb ik hem in een ander flesje. Verder vind ik Coco Mademoiselle ook zalig ruiken, die twee delen echt de eerste plaats bij mij :love:

Roos -

Hoi Martine ik ben een 11 jarige fan en ik ben heel blij, waarom? Nou mijn moeder had een testertje van ‘alien’ dus ik zag hem staan en ik rook en ik dacht het is inderdaad vloeibaar goud!!!! Dus ik zeg tegen mijn moeder ” lekker ruik dat geurtje van je!” Toen zei ze “hij past niet zo bij mij, je mag em wel hebben. Aaaaaaaaaah!!!!!!!! Daarom ben ik blij! Kusjes je allergrootste fan! Ook de groetjes aan Willemijn! Roos

Joyce -

Leuk artikel! Ik ben erg benieuwd naar die van Guerlain.

Anna -

Wat een aparte flesjes, nu ben ik wel heel benieuwd naar de geuren.

Miss Y. -

OH NEE! Niet amor amor! Een vriendin van mij had dat élke dag op en dan moest ik op de universiteit soms drie uur aan een stuk naast haar zitten terwijl ze net vers gesprayed had. Ik was altijd na een half uur al misselijk. Bah!!!!!

Just Love Life -

die 1e en 3e ken ik niet. Guerlain heb ik wel eens geroken, maar was eerlijk gezegd niet mijn ding 😛

Suuser -

Weet je welke je waarschijnlijk dan ook heel lekker vindt ruiken? Midnight Rain van La Prairie! :yay: Heeeeeeeerlijk. Alleen wordt je portemonnee daar niet zo blij van… slik, :S

bowties2jewels.nl -

Van die drie is die van Thierry Mugler mijn favoriet :heart: :heart: :heart: :heart:

Chantal -

Lijken me heerlijke geuren

Alette -

Dit lijken me heerlijke geuren! Ik houd ook wel van zware geuren :) en eigenlijk ook wel van zoete geuren.. deze moet ik eens gaan besnuffelen!

Irenka -

Le petite robe noire. Ik hoor iedereen er vol lof over spreken, maar op mijn huid ruikt hij alleen maar naar drop :’) bah. Mijn favo is Love, Chloé <3

Kiss & Make-up -

La Petite Robe Noire is inderdaad een topper!

Sofie -

“La Petit Robe Noire” Behoort ook zeker tot mijn top 3! Nu de lente er is, gebruik ik hem iets minder omdat hij nogal ‘zwaar’ is, maar het blijft een toppertje!

beautyandugly -

Lijken me lekkere geuren! Alien is inderdaaad zo ontzettend lekker!!!

Charlotte -

Ik vind die van ed Hardy ook zo lekker maar als ik hem zelf opspray vind ik hem mind wat ik zoooo jammer vind!

Kimberly -

Die van Ed Hardy is inderdaad zo lekker!

Suzanne -

Miss dior – Cherie en Flowerbomb van Victor & Rolf!

roos -

Mijn 3 favoriete geuren zijn:

1. Marc Jacobs – Daisy eau so fresh
2. Dolce & Gabanna – Rose the one
3. Marc Jacobs – Dot

Jorinde -

Mijn favoriete geuren zijn:
1 Paco Rabanne – Lady million
2 The body shop – White musk
3 Valintino – Valentina
Ik ben gek op parfum en heb al heel wat geuren geprobeerd door de jaren heen :)

Priscilla -

Lekkere geuren heb je in je top 3!

Op mijn verlanglijst staan nu Freak van Illamasqua en Alien Aqua Chic van Thierry Mugler. Mijn favoriete geuren zijn al jaren het zelfde. Flowerbomb van V&R op 1, Amor Amor van Cacharel op 2 en Black XS van Paco Rabanne op 3.

Martine -

Oooooooooooooh Black XS van Paco Rabanne heeeerlijk! Mijn vriend had die geur altijd voor mannen, doet me altijd denken aan onze vakantie in Italië!

Petra -

Ik denkkkk dat wij een beetje van vergelijkbare geuren houden haha:D La petite robe noire staat nog hooog op mijn verlanglijstje en Amor Amor & Miss Dior heb ik jaaaren gedragen.
Ik hou ook echt van zoete, krachtige geuren <3 Maaaar, mijn favo is toch echt Flowerbomb van Victor & Rolf of La vie est belle van Lancome (beiden net iets zoeter en minder poederig dan degenen die jij noemde). Jammer dat dat ook gelijk de duurste parfums zijn in de parfumerie :(

Charlotte -

Le Petit Robe Noir ruikt echt zo lekker!

Edith -

Ik ben heel benieuwd nar de geur van le petit robe noir, de flacon is zo leuk!

Kimberley -

Haha, toen ik de titel van dit artikel zag wist ik al bijna zeker dat Thierry Mugler hoog in het lijstje zou staan :haha: Lief dat Jorrik die Ed Hardy parfum voor je had uitgezocht!

Selma -

Ik ben heel erg benieuwd naar die van Thierry Mugler, ik heb hem nog altijd niet geroken. Dat leer klinkt heel spannend!

Amy -

La Petite Robe Noire vind ik ook echt superlekker. Alien daarentegen vind ik echt verschrikkelijk, veel te zwaar naar mijn liking.

Mademoiselle Sophistiqué -

hmm alien vind ik echt heerlijk

Beautyjuf -

Het flesje van Ed Hardy vind ik er echt geweldig gaaf uitzien :-)

Hester -

Zooo zonde dat Alien LE is, jullie zijn er namelijk echt verliefd op als ik het zo hoor haha! Leuk dat Jorrik die ene geur goed gegokt had! La Petite Robe Noire wil ik ook wel eens ruiken.

Desirée -

Ik ben echt gek op de geuren van Thierry Mugler :heart:

Ilona -Kleedmeaan.nl -

Fijne geuren inderdaad, Amor Amor is ook een wens van mij 😉

Milou/ LounaBeauty -

Ben heeeel benieuwd naar Thierry Mugler The Fragrances of Leather –> Alien. Ken ik eigenlijk niet. Shame on me! Hij is dus nog wel even te koop??? Dan ga ik snel ff kijken. haha

femketje -

mooie flesjes 😀

Black sheep of beauty -

Mijn favoriete geur is Aigner Black For Woman. Die word niet meer gemaakt :(
Ik ben al jaren op zoek naar een goede vervanger maar het is bijna een onmogelijke zoektocht.
Het is een stoere geur met wat warms en zoets maar niet TE. Een robuuste vrouwelijke geur.

Maureen -

Ik houd zelf heel erg van zoete maar toch bloemige parfums, ik vind parfums van sterren ook altijd heerlijk!

X -

La petit robe noir heeft sinds kort ook een edt, die is ook heerlijk! Miss Dior heb ik toevallig deze week op een training dior gekregen, heerlijk!! Zelf wil ik graag nog l’or van de j’adore lijn, delicate rose van trussardi en chanel chance eau tendre :handkiss:

Evelien -

Die geuren klinken erg lekker! De geur van Ed Hardy ken ik nog niet. Zelf vind ik dat merk ook erg leuk en fleurig, en heb er zelfs een bril van. Als ik die op heb krijg ik ook de hele dag complimentjes.

Ashleey -

Alien is inderdaaad zo ontzettend lekker! 😀

Diedeke -

Lijken me lekkere geuren! Ziet er goed uit!

Lotte -

La Petite Robe Noire wil ik ook zó graag! Ik vind de flacon echt prachtig, alleen al daarom zou ik ‘m willen. Maar ook de geur is goddelijk.

Natasja -

Ed Hardy is ook absoluut mijn favoriet! Heerlijke geur!

Macblogster -

Dior poison elixer (witte flacon). Vivienne Westwood Bouudoir.

Martina -

Ik heb een top 2
Miss dior
Versace bright crystal

Sofie -

Mooie geuren zeg! Ze lijken me eigenlijk allemaal erg lekker ruiken :heart:

Laura -

Die van guerlain vind ik er erg mooi uitzien. En Alien hadden we natuurlijk wel kunnen verwachten 😉 Ze lijken me allemaal erg lekker!

Reageer ook