Sephora 2 in 1 Waterproof Eye Make-up Remover Gel & Targeted Eye Remover Swabs

Make-up is leuk, maar je moet het er ‘s avonds wel weer af kunnen krijgen zonder dat je gezicht knetterrood is. Make-up eraf halen vind ik maar een stom klusje, maar ik doe het wel altijd braaf hoe laat het ook is. Het meest irritante vind ik wel oogmake-up, vooral mascara en eyeliner. Ik was benieuwd of deze gel en vochtige wattenstaafjes van Sephora daar verandering in zouden brengen.

De Sephora 2 in 1 Waterproof Eye Make-up Remover Gel lijkt een beetje op de MAC Cleanse Off Oil, een favo van Willemijn. Alleen deze is speciaal bedoeld voor de ogen. Het verwijdert alle soorten make-up volgens Sephora, ook waterproof. Het is speciaal getest voor gevoelige ogen en lenzendragers. De gel bevat 125 ml en zit in een transparante verpakking met een pompdop. Erg handig en hygiënisch.

De Targeted Eye Remover Swabs zijn wattenstaafjes. Bij een wattenstaafje moet je één van de twee kanten ‘breken’ bij de blauwe lijn. Hierdoor loopt de andere kant van het wattenstaafje vol met make-upremover vloeistof zodat je foutjes weg kunt werken of mascara onder je ogen kunt verwijderen. Handig verzonnen in principe. Oké, genoeg informatie: we gaan het zien!

En dat was de demonstratie van de Sephora 2 in 1 Waterproof Eye Make-up Remover Gel. Wat nu precies het 2-in-1 effect in houdt, weet ik niet. Ik denk dat ze bedoelen dat het zowel make-up verwijdert als de huid van de ogen verzorgt. De verzorging op de ingrediëntenlijst staat alleen niet helemaal bovenaan maar meer onderaan. Het bevat trouwens geen parabenen of parfum, dat is positief.

Ik heb de gel uitgeprobeerd op mijn ogen met een watje en gewoon zonder watje door het zacht op mijn ogen te wrijven (zoals op mijn hand). Dit kun je namelijk met de MAC Cleans Off Oil ook doen. Ahum, aanrader: gebruik een watje anders branden je ogen zowat uit je kassen. Met een watje gaat het prima, alleen voor mascara moet ik wel iets meer moeite doen merk ik. De gel laat geen vette laag achter, maar juist een zachte, hydraterende laag. Dat voel fijn! Ik vind het wel een fijne oogmake-up remover, maar niet heel bijzonder. Over naar de wattenstaafjes!

De ene kant is gebroken, aan de andere kant komt de vloeistof in het wattenstaafje

Deze wattenstaafjes zijn zeker effectief als het om het herstellen van foutjes gaat of make-up onder je ogen weghalen. Het ‘breeksysteem’ moet je wel even door hebben. De eerste keer was ik zo enthousiast dat het omhoog spoot bijna in mijn ogen. Maar aan de andere kant denk ik: ‘wat is het nut’? Doordat je de ene helft breekt, kun je maar een kant van het wattenstaafje gebruiken. Het enige wat ik kan verzinnen waarvoor dit geschikt zou zijn,  is voor onderweg. Bijvoorbeeld aan het einde van de dag als je mascara uitgelopen is en je het even op wilt frissen en daarna snel weer wat concealer aanbrengt. Ofzo?

Maar als je gewoon thuis bent, kun je toch ook een gewoon wattenstaafje doordrenken met make-up remover? Die kun je ook nog eens aan beide kanten gebruiken. Ik vind het creatief, maar wel een beetje nutteloos. Het is alleen iets voor onderweg eigenlijk. Want zo lang je wattenstaafjes en remover thuis hebt liggen, hoef je deze niet aan te schaffen. Tenzij je lekker lui en makkelijk wilt zijn!

De Sephora 2 in 1 Waterproof Eye Make-up Remover Gel kost €8,20 voor 125 ml, het is 6 maanden houdbaar. De Targeted Eye Remover Swabs kosten €6,20 voor 20 wattenstaafjes.

Zou jij deze producten uit willen proberen en waarom? Vind jij make-up er af halen ook zo irritant?

0 reacties

Marielle -

hahahaha. 6,20 voor 20 wattenstaafjes. Zolang mensen dit nog kopen is het echt geen crisis hoor…
In ieder geval creatief bedacht, maar ik doe er niet aan mee :)

Liz -

NEE NIET DOEN! Zet die Eye remover swab neer, ja het klopt dat er zijn dingen in dit wereld dat niet niemand wilt zien maar er is ook zo veel mooie dingen, bloemen, babies, kunst, en boeken. Waarom zou je dat doen?? ….hmmm Van Gogh heeft zijn oor afgesneden dus misschien is het een nederlandse ding maar ik doe echt niet mee.

Cindy -

Die wattenstaafjes zijn niet alleen voor onderweg: geen pandaoogjes meer tijdens het uitgaan :heart:

Cynthiiaa -

De wattenstaafjes had ik weleens eerder gezien, maar wist niet dat je ze moest breken zodat er vloeistof uit kwam lopen.. verdomd makkelijk! Maar zoals je het al zegt, remover + een wattenstaafje en je hebt precies hetzelfde effect. Wel erg effectief, beide trouwens. :)

Just Love Life -

mm niet handig dat je maar één kant van het wattenstaafje kan gebruiken.. verder wel een fijn product lijkt me :)

sorayacharissa. -

Wil graag de Eye Remover Gel uitproberen, omdat vrijwel alle reinigingsproducten bij mijn huid prikken :(

Bedankt voor je duidelijke review!

Hester -

Handige producten, maar niet heel bijzonder ofzo. Ik vind ze ook best prijzig.

Merve -

ze zien er goed uit maar vind ze wel prijzig!

Jana -

De wattenstaafjes lijken me handig :) x

Ashleey -

Zo goed! Maar wel erg prijzig!

Chantal -

Klinkt erg fijn, maar denk dat ik dit alleen voor onderweg zou gebruiken.

Dat Zit Wel Snor -

Wat een rare dingen die wattenstaafjes zeg. Het idee is leuk maar in de praktijk niet zo handig lijkt mij. Ik zou het wel ideaal vinden make-up remover die ook hydrateerd.

Jorinde -

Die wattenstaafjes lijken me wel handig!

Nele -

Het lijkt me echt wel fijn eigenlijk! Jammer dat we geen Sephora hebben in België. De wattenstaafjes zou ik wel een keertje willen proberen.

Joyce -

die wattenstaafje lijken me handig, maar voor 20 wattenschaafjes is het wel duur zeg!

Kelly -

De remover gel lijkt me erg prettig, ook de watenstaafjes wel, maar inderdaad je kan maar één kant gebruiken en voor slechts 20 wattenstaafjes vind ik deze erg duur.

Anna -

De gel remover lijkt me heel fijn, vooral omdat hij zo verzorgend is. Dat vind ik heel belangrijk. De wattenstaafjes lijken me ook handig, alleen wel wat aan de dure kant…

Miss Sentinelli -

De gel remover lijkt me wel handig! De wattenstaafjes mwah niet echt, vooral de prijs vind ik erg hoog.

Lotte -

Ik ben wel benieuwd om de wattenstaafjes te proberen voor op reis!

ChantalAngel -

Die gel doet wel zijn werk. wel minder dat als je het zonder watje gebruikt je last van je ogen krijgt. Die watjes vind ik leuk en grappig maar niet super handig ofzo

Bianca -

Lijken me op zich nog fijne producten alleen die staafjes zijn idd een beetje overbodig.

Myrthe -

Handig voor onder weg! Beetje duur om altijd te gebruiken…

Jasmijn -

er interessant! Ik was er ook erg benieuwd naar! :)
X

Beautyjuf -

Wat een goed artikel en dan doel ik eigenlijk op de foto’s. Wat fijn dat we kunnen zien of de make-up ook daadwerkelijk (goed!) verwijderd wordt.

Kiss & Make-up -

Waauw! Ik ben onder de indruk!

Tugce -

Ze lijken me best fijn, alleen heb ik snel last van allergische reacties bij/rond mijn ogen.. Dus ik houd het toch bij mijn oude vertrouwde make-up remover..

Martina -

Ik vind de wattenstaafjes niet echt een uitvinding, hooguit voor onderweg, en als je gaat vliegen voor in je handbagage… Voor dagelijks gebruik vind ik ze Niet veel toevoegen eigenlijk…

Kimberly -

Die wattenstaafjes lijken me heel handig voor onderweg! Maar om thuis zelf te hebben, dan dan weer niet

Birgit -

Vraagje:
Als ik ‘s avonds mijn oogmake-up verwijder, krijg ik een soort ‘sliertjes en klontjes’ in mijn ooghoeken en onderin mijn oog. Het lijkt wel mascara-resten. Ik heb al verschillende reinigingsmethodes gebruikt, maar de restjes blijven achter. Uiteraard verwijder ik ze zo goed mogelijk, om ontsteking aan mn ogen te voorkomen. Hebben meer meiden hier last van?

Willemijn -

Zijn het misschien restjes make-upremover? Probeer je gezicht/ogen eens na te spoelen met wat lauwwarm water. :) En anders met behulp van een wattenstaafje ook de wimperranden goed proberen schoon te maken, daar blijft vaak nog wel eens wat achter.

Birgit -

Willemijn, bedankt voor de tip! Ik zal het vanavond gelijk proberen.

P -

Ja, dat heb ik ook wel eens gehad met bepaalde producten! (Action vloeibare eyeliner bijvoorbeeld).

DiANA -

Ik heb hier ook last van! Heeele dunne zwarte sliertjes en kloddertjes zwart maar het is zo dun datje het niet voelt zitten.
Ik draai wat met mn ogen en probeer het er allemaal uit te krijgen.
Eerst had ik dat nooit, laatste tijd elke dag! Zo raar, ik gebruik nog steeds precies dezelfde producten.
Catrice photo finish foundation, catrice paletje, essence eyeliner en Yves Rocher mascara..
En ik was het met face wash eraf. Dit zal misschien de reden kunnen zijn maar eerst deed ik dat dus ook met face wash eraf wassen en had ik dat nooit dat er restjes achterbleven..

Sari -

De gel remover lijkt me wel heel fijn. De wattenstaafjes vind ik een beetje nutteloos. En ja het eraf halen van make up vind ik soms echt een opgave. Ik maak me ook schuldig aan het slapen met make-up af en toe. Dan denk ik LAAT MAAR! Het komt niet vaak voor hoor Hahaha

Laura -

het enige wat ik kan zeggen over de wattenstaafjes:
€6,20 voor 20 wattenstaafjes?! what theeee…..?

Marnel -

Niet een heel verrassend resultaat, maar die wattenstaafjes lijken mij echt super handig!! :handkiss:
Het is misschien wel iets nutteloos, maar het is wel apart! :dance:

Suzie -

Had een monstertje van de gel maar bij mij haalt het niet alles weg! Vooral mijn Urban Decay 24/7 eye pencil krijg ik er niet af. De make up remover olie van Sephora haalt het er beter af maar die prikt weer zo….
Zolang ik geen betere optie heb blijf ik bij mijn lóreal make up remover, ookal heb ik daar ook wel last van m’n ogen… Hopelijk vind ik nog eens een betere!

Roxanne -

Super handig om mee te nemen, wel duur..

Sofie -

Ziet er goed uit! Maar de prijs vind ik aan de hoge kant.

Joyce -

Ziet er wel goed en handig uit maar zie inderdaad ook het nut er niet echt van in!

Belllezza -

Haha, ik vind die wattenstaafjes wel grappig bedacht! Maar inderdaad, je kunt dit ook gewoon met gewone wattenstaafjes en makeup remover.

Charlotte -

Hmm. ik ben nog niet echt heel erg overtuigd! Ik heb hele erge gevoelige ogen dus het is altijd echt een ramp om een fijne remover te vinden.

Marjolein -

Die wattenstaafjes had ik al eens ergens gezien, lijkt me wel handig voor onderweg! Voor thuis niet echt nee, dat is een beetje zonde haha.

femketje -

ziet er super goed uit 😀 wel handig voor onderweg!

Renée -

Mwah, ik hou het gewoon bij simpele doekjes die al vochtig zijn! :no:

Reageer ook