Martine's Top 3: Mascara

 photo 21maart75.jpg

In de zoektocht naar de beste mascara zal je misschien niet die perfecte mascara tegenkomen die je écht het valse wimpereffect geeft, maar on the road heb je al wel veel goede voorbij zien komen en opgesmeerd om vervolgens verleidelijk die ooglokjes te laten wapperen. Ik laat je mijn top 3 zien die op mijn wimpers een mooi effect geven!

Hoewel die niet in deze top 3 staat (dat was namelijk niet erg origineel), weten jullie misschien wel dat één van onze fijnste mascara’s hier op LiveLifeGorgeous de Max Factor False Lash Effect Mascara een favoriet is. En wij kopen deze dan ook met enige regelmaat opnieuw -met een fijne kortingsactie- om in onze stash te bewaren totdat onze paarse vriend op is. Maar wat zijn mijn andere favoriete mascara’s naast deze topper?

Ik zet ze even op een rijtje:

  • GOSH Amazing Lenght’n Build Mascara
  • Calvin Klein 800 Show Mascara
  • Yves Rocher 360° Length Mascara

Wat wil ik van een mascara? Als ik kijk naar dit favorietenrijtje + nummer 1 favo Max Factor, kan ik zeggen dat ik wil dat een mascara 1) separeert, 2) lengte geeft en 3) subtiel volume. Ik hoef niet van die dikke aan elkaar geplakte wimpers, gewoon een klein beetje volume maar vooral lange, gescheiden wimpers.

 photo 21maart89.jpg

De Yves Rocher 360° Length Mascara heb ik al zo vaak gebruikt dat de verpakking helemaal kaal is en de mascara eigenlijk wat te droog, hij geeft niet meer een spetterend effect maar dat heeft hij wel trouw gedaan. Laatst heb ik deze opnieuw gekocht om te bewaren voor in mijn stash. Mascara’s van Yves Rocher zijn altijd rond de €18, maar heel vaak staan die prijzen doorgekrast in de schappen en kost het de helft minder. Marketingtruc? Welnee! Wat ook handig is: als je lid bent van Yves Rocher (ben ik!) krijg je zo’n kaart thuisgestuurd om de zoveel tijd met leuke kraskortingen. Zo haal je altijd een product met korting binnen!

Yves Rocher 360° Length Mascara

En Calvin Klein! De achternaam is dan misschien Klein, het effect is groot! Ik weet nog goed met het persevent dat de visagist de 800 Show Mascara van CK One bij mij aanbracht. Ik was verkocht en moest en zou die hebben! En het is helaas geen mascara als je blut bent (€22,50 a-u-w!), maar desondanks een hele fijne mascara. Met ook nog een bijzondere truc, je kunt aan de dop draaien waardoor de borstel recht is of indraait en kleiner wordt voor meer volume. Helaas was dat ‘meer volume’ wat onzin, maar de ingedraaide variant doet het verder prima op mijn wimpers. Ik ga wel huilen als deze op is, want voor dat geld denk ik nog wel 2 keer na.

Calvin Klein 800 Show Mascara

En mijn laatste en meest recente ontdekking: de GOSH Amazing Length’n Build Mascara. De naam kan ik niet meer typen gewoon, wat een vervelende productnaam om telkens te typen (*doet-even-CTRL+C-en-CTRL+V*). Ik was niet meteen weggeblazen bij de aanblik van het harige, medium borsteltje. Al mijn favoriete mascara’s hadden tot nu toe een soort rubberen kammetje. Maar deze van GOSH (slim de hele naam ontdoken) verbaasde me toch wel en ik krijg van GOSH Amazing Length’n Build Mascara wel de meest lange wimpers. Lengte indeed! Hier ben ik ook heel blij mee en daarnaast is het ook de goedkoopste van mijn favorieten: €12,99. Tenzij je natuurlijk een aanbieding bij Yves Rocher hebt en kraskorting. Maar daarentegen hebben drogisterijen ook altijd hele fijne kortingen.

GOSH Amazing Length’n Build Mascara

 photo 21maart90.jpg

Even wat nostalgie: vroeger was ik helemaal gek op die ene mascara van L’Oréal in de vorm van een oog. Kennen jullie die nog? De verpakking was voor de helft goud en voor de helft zwart. Dan had je zo’n wit, harig borsteltje en een zwarte, rubberen kammetje. Het spinnenpoteneffect lag daarmee wel op de loer maar zóóó, een volume! Ooit zag ik een prachtig Indiaas meisje deze opdoen in de bus. Dat meisje had van haarzelf al superlange wimpers en na wat geklooi met die mascara waren haar wimpers enorm lang..ze kon er bijna de stopknop van de bus mee indrukken!

Verder heb ik ook weleens een mascara van Lancôme gehad: Hypnôse. De prijs denk je liever niet over na, maar die was me toch ook een partij goed hoor. Kijkend naar high-end producten, zou ik ook nog eens graag de Sumptuous Extreme Mascara uit willen proberen van Estée Lauder..daar hoor je ook altijd vrij positieve verhalen over. Ach, one day!

Dit waren mijn drie toppertjes op mascaragebied, wat voor mascaravriendinnetjes geven jou de mooiste oogopslag? Deel je tips: budget en duur!

0 reacties

Cynthia -

Hahah, ik moest van m’n vriend zeggen dat je mooie ogen hebt Martine, hihi!
Leuk artikel Martine !

Monique -

ooh je moet echt een keer volume stylist van catrice gebruiken! dat kammetje in het paarse omhulsel. Die maakt mijn wimpers zo lang en ze blijven ook niet aan elkaar plakken!!

Jo -

Yves rocher mascara de roze is de beste !

Mariam -

WOW je hebt echt mooie ogen!!!! :linlove:

Merel -

Mijn absolute favoriete mascara is masterpiece van max factor. Dat is echt de beste mascara die ik ben tegengekomen, zeker het proberen waard voor iedereen.

Nienke -

Ik heb de mascara van Estee Lauder, zooo vreselijk fijn! Wil echt niks anders meer haha. Jammer dat ie zo duur is :(

LaraLaurentia -

Mooie mascara’s mijn all time favorite is de Long & Curly mascara van Inglot. Die is echt geweldige lange en gekrulde wimpers in een flesje :)

Miss Y. -

Ik heb de sumptuous extreme gehad en toch wel de beste mascara die ik in 2012 gehad heb. Dit jaar heb ik wat goedkopere mascara’s gekocht 😉

Sylvia -

Le volume van Chanel,echt GEWELDIG! Deze mascara heeft mijn favo mascara van Estee, Sumptious van de troon gestoten. Ik ben vrij nuchter onder alle reclames en verkoopraatjes maar wat Le Volume van Chanel betreft het is waar….ik heb me nu toch een partij mooie filmster wimpertjes door deze mascara;-) Ik heb de mascara op het vliegveld gekocht en betaalde er 24 euro voor, voor een Chanel mascara vond ik de prijs wel meevallen. Ik zou hem zeker weer kopen! Wel taxfree, dat wel;-)

Suzanne -

Ik ben sinds kort weer helemaal weg van Lancome Doll Eyes mascara.

Mara -

Essence maximum definition, een heerlijk basic en budget mascara.
Voor mij werkt deze prima. Mijn wimpers zijn van nature al lang en gekruld, ze hebben enkel wat kleur nodig.
Ik heb echt alle soorten mascara’s wel gehad, maar zo’n basic blijft toch het fijnst.

Evelien -

Leuk artikel!

Mijn aanrader, ook weer naast de false lash effect ;), de Catrice Glamour Doll mascara!

Erg fijne mascara die bij mij ongeveer hetzelfde effect heeft als de false lash effect.

Petra -

Voor mij staat al lange tijd op nummer 1 de Telescopic mascara van L’oreal (ook met zo’n rubberen kammetje)! Verder gebruik ik ook heeeel graag de Allround mascara van Catrice. De laatste tijd koop ik elke keer de Catrice mascara en borstel ik op het eind mn wimpers nog door met een oud gewassen borsteltje van de Telescopic mascara!

Eva -

Leuk artikel! X Eva

Nanne -

De one by one mascara van mabbeline voldoet echt aan al je eisen. Volgens mij 13,-

Jana -

Wat een mooie top 3 =D x

Linda -

Leuk! Vind die laatste -met die irritant lange naam- ook wel ‘t mooist :)

Leen -

Ik blijf trouw aan mijn mascara van Covergirl, de Exact Eyelights Eye-Brightening Mascara dat ding doet zijn werk goed! Moeten jullie ook zeker eens testen :)

Angelique -

vooral die van calvin vind ik erg mooi! Fijne pase meiden!

DiANA -

Ik heb die roze van Yves Rocher altijd, GEWELDIG spul. Heb er echt al 15 ofo gekocht.. helaas ook vaak voor de volle mep, maar ook minstes de helft voor 9 euro, wat de helft van de prijs is!

Alette -

Ik heb dus die Estee Lauder sumptuous extreme mascara gister net weer gekocht (koop m af en toe, maar alleen als ik korting heb) want dat is toch wel de meest fantastische mascara ooit! Echt!

Bianca -

Ik vond Gosh wonder volume de fijnste die ik al heb gebruikt maar denk niet dat hij nog verkrijgbaar is.

Hester -

Die van Calvin Klein vind ik echt het mooiste bij jou, wauw! Zelf zoek ik vaak nog wel iets meer volume en gebruik ik graag HEMA Volume mascara, Max Factor Masterpiece Max en Bourjois Black Jack. Eigenlijk vind ik dus best veel fijn, haha!

Sil -

De sumptuous extreme is fantastisch :heart:

Mirjen -

voor iets meer budget is maybelline the rocket mascara echt een aanrader! Een rubberen borsteltje en je krijgt er super mooie lange separeerde wimpers van!

Anna -

Mooie mascara’s! Ze doen hun werk echt goed :)

astrid -

Ik heb nu de maybeline stiletto volume mascara. Is te koop bij de action voor 2 euro . Is opzich wel prettigMaarja heeft even borsteltje en ik heb het gevoel dat de mijne al eens open is geweest want jemig wat is de substantie dik en klonterig.

Britta -

Vind het best jammer dat die uit het Kruidvat verdwenen is, gaf bij mij echt zot veel lengte (ik denk dus wel dat ik de lengte variant bedoel)…

Kiss & Make-up -

Ik heb nog geen enkele van deze mascara’s geprobeerd. Ik gebruik heel graag Shiseido, en ook de Maybelline Volum’ Express mascara’s vind ik erg goed.

Ashleey -

Prachtige mascara’s!

Martina -

Handig! Ik ben zelf op het moment dol op de incrediball mascara van Miss sporty! Ik kam wel altijd mijn wimpers door met een leeg mascara borsteltje na het aanbrengen, dan zien mijn wimpers er altijd het mooiste uit!

Lytje -

Dat doe ik ook altijd, zonder dat doorkammen zien mijn wimpers er niet uit, welke mascara ik ook gebruik!

Edith -

Op dit moment is L’oréal Volume Million Lashes mijn favoriete mascara!

Eva -

Ik spendeer liever niet veel geld aan mascara, ik vind de mascara’s van l’oreal en maybelline omdat ik in het algemeen niet “heel veel meer resultaat” krijg met high end merken, dus waarom dan heel veel meer centjes neertellen?

Cynthiiaa -

Jaaaa, de mascara’s van Calvin Klein zijn masterlijk! Ik heb een donkerpaars in mijn bezit, maar goddamn. Ik hoef mijn wimpers niet eens te krullen, want hij lift alles met een handomdraai omhoog. Geweldig! De Masterpiece mascara van Max Factor – dacht ik? – is ook lovely. :)

Janne -

Mijn mascara is van Lancome :)

The Sketched Chef -

Ik heb nu zelf ook een lancome mascara, maar die van mij heet doll eyes.
Ook een van mijn favorieten :)

Sofie -

Gosh ziet er mooi uit, had ik niet verwacht! Fijn artikel :)

Joyce -

handig, zo’n top 3! ik ben zelf groot fan van de miss sporty mascara’s en vooral de nieuwste is echt een aanrader voor een fijn prijsje!

Milou/ LounaBeauty -

Nice artikel. Mascara moet goed en fijn zijn vind ik! :) Blijft zoeken naar de perfecte mascara.
Gosh heeft nu steeds vaker mooie producten. Leuk!

Trijntje -

Psst.. je krijgt deze mascara nu gratis bij een bestelling ( maar dan blauwe verpakking) op Yves-roches.nl

mocht je alleen de mascara willen, is die 8.95 ( 50% korting) :yay:

ChantalAngel -

Ik ben wel verrast door de Gosh mascara. Gosh lijkt een beetje meer in opkomst te zijn.

Rosa -

Leuk artikel! Ik had ooit een Nivea mascara in Frankrijk gekocht die zoo goed was! Jammer dat die hier zo moeilijk verkrijgbaar zijn!

Elisejoanne -

Die lippenstift op de een na laatste foto is echt prachtig! Mag ik vragen welke dat is? Leuk artikel Martine :dance:

Martiniii -

dat is Glossy Pink uit de Glossybox, die heb ik helaas om moeten smelten.

Charile -

ik ben gek op de essence maximum definition mascara ^.^

Charlotte -

Ik heb alleen die van Gosh ooit geprobeerd en van wat ik me nog kan herinneren vond ik die erg fijn!

Marnel -

Wat een leuke top drie!! Ik heb niet echt een favoriete mascara, ik probeer verschillende uit. Het gaat er bij mij ook om dat er niet gelijk een te dikke laag op komt dat je een klont zwart hebt. Net als bij jou, wat volume en wat langer. :jep:

Mademoiselle Sophistiqué -

ik heb de hypnose drama van lancome, superspul. Hahaha nu beeld ik het me echt in dat het meisje met haar wimpers de knop induwt :p

femketje -

ik ben zelf gek op de clinique high impact mascara en de estee lauder sumptuous extreme mascara! 😀

Eline -

Ik ken deze mascara’s niet maar ziet er goed uit! mijn favoriet is de essence I love extreme crazy volume mascara!

Miladylike -

Erg leuk om ze bij elkaar te zien! :)

Juliette -

Ik blijf trouw aan de miss sporty mascara’s, ze zijn echt geweldig, zeker voor het kleine prijsje dat je ervoor betaalt!

Reageer ook