Inglot Freedom System Paletten

En dingdingding tijd voor ronde 2 bij Inglot! Terwijl we onderweg naar het Kruidvat event zaten te mijmeren over waar we nog gingen winkelen, begon Willemijn ineens er over dat ze wel bij MAC een paar mono oogschaduws wilde. En opeens zei ik: ‘Hé, maar Inglot dan?’ We beklonken er een glas jus d’orange op en vertrokken met de tram naar de Van Baerlestraat. Hallootjes Inglot, daar zijn we eindelijk weer!

We hebben beide een palet van 5 vakken samengesteld. Ondanks dat ik weet dat ik al veel oogschaduw bezit, heb ik het weer voor elkaar weten te krijgen om een palet samen te stellen. Wat een gave heb ik toch hè?!

Ik ben zelf altijd meer van de glanzende oogschaduws met mooie shimmers en daarom besloot ik dit keer ook twee matte oogschaduws in het palet te doen. Ik ging voor een palet met oudroze kleuren, een hele aparte bruine kleur met mooie shimmers en twee highlighters. Maar toen ik er een look mee maakte, bleken de oudroze kleuren toch ook vrij koraal/roze te zijn op de ogen, dat maakt het palet nóg veel  mooier en specialer! Na een veeg was ik meteen verkocht. I freaking <3 this palette! Mijn palet bevat de volgende kleuren van licht naar donker:

  • Pearl 393 – Een witgouden highlighter met glans
  • AMC Shine 46 – Een duochrome highlighter met een glans en roze glittertjes
  • Matte 356 – Een lichte, matte milky pink kleur
  • Matte 319 – Een matte medium oudroze kleur
  • AMC 55 – Een bruine oogschaduw met roze ondertoon en roze/gouden shimmers

Pearl 393 (in het echt meer witgoud), AMC Shine 46, Matte 356, Matte 319 en AMC 55

Ik heb nu in totaal drie Freedom System Paletten van Inglot maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het meest blij ben met mijn allereerste palet en deze nieuwe. De tweede die ik kocht met taupe kleuren gebruik ik eigenlijk lang zo vaak niet. Wat voor palet heeft mijn partner-in-crime samengesteld?

Boven: palet van Martine. Onder: palet van Willemijn.

Willemijn: “Oh, wat ben je mooi! He, wat een heerlijk gevoel is het toch om je eigen oogschaduwpalet samen te kunnen stellen. Ik zou uren kunnen doorbrengen in de Inglot Store! Wat?! Dagen. Weken! In mijn paletje deed ik de volgende kleuren van licht naar donker:

  • AMC Shine 46 – Een duochrome highlighter met een glans en roze glittertjes
  • Matte 341  – Een oudroze nude tint
  • Matte 361 – Een koraalroze, felle kleur
  • Matte 335 – Een vrij donkere, roestbruine oogschaduw
  • Pearl 443  – Goud/mosgroen.

AMC Shine 46, Matte 341, Matte 361, Matte 335 en Pearl 443

En mwoap, mwoap, mwoap… Wat bleek? Ik heb per ongeluk nu een dubbele kleur van Inglot! Namelijk 341 (matte)! Ik weet nog hoe mooi ik ‘m vond in de winkel en ik was er zo blij mee. Thuis swatchte ik alle kleurtjes en keek er verlekkerd naar. ‘Laat ik mijn eerste palet er eens bij pakken!’  dacht ik. Enthousiast swatchte ik en op een gegeven moment dacht ik: ‘Oh, die twee lijken wel heel erg op elkaar!’ Er borrelde opeens een voorgevoel naar boven… Ik haalde mijn oogschaduws uit het palet en ja hoor… Hetzelfde nummer! Hoe stom! Maar oké, ik ben er alsnog heel blij mee! Nu heb ik een back up. 😉 Voor als ‘ie ooit op gaat… Haha!

Verder ben ik mega blij met alle kleuren! Mijn favorieten zijn 335 en 361! Wat een geweldige highlighter is 46! En roestbruin is echt een prachtige kleur om te gebruiken als je blond of rood bent! Yay! Oh en wat ook heel fijn is, is dat de paletten van Inglot verbeterd zijn! Je kunt de pans er nu heel makkelijk er uit halen door met het deksel ze ‘op te tillen’ (magnetisch). Oh… Ik slaap nog net niet met dit palet onder mijn kussen, zo blij dat ik er mee ben!”

En ik geloof dat Willemijn niet de enige is die een dubbele heeft.. Ik ben bang dat ik me daar ook schuldig aan hebt gemaakt, haha! Dat had ik echt nooit gedacht, het leken serieus allemaal nieuwe kleuren die ik in dit Inglot palet had samengesteld. Zo zie je maar weer: volgende keer schrijven we de nummers maar op en nemen ze mee! Voor nu houden we ze dan maar als een leuke backup en kan ik dus met een gerust hart nummertje 46 veel blijven gebruiken.

Ik kocht verder ook nog een van de nieuwste blushes van Inglot. Deze felle blushes liggen net in de schappen en zijn geïnspireerd op de lente/zomer 2013. En er was er eentje waar ik mijn ogen niet van af kon houden, wat een mooierd. Ik nam AMC Blush 61 mee naar huis. Een mix van fuchsia en rood met een matte finish als je zo kijkt naar de swatch. Op de wangen wordt het (ik denk ook door de basis die je op het gezicht gebruikt) wel wat meer glanzend. Maar wauw, wat is deze ontzettend mooi zeg. Gemaakt voor perfecte blosjes!

AMC Blush 61

Jullie vragen je vast af waar de full faces gebleven zijn. Natuurlijk zijn die er al, maaaaar dat komt in een apart artikel aan bod zodat we nog lekker veel schrijfruimte over hebben om jullie haarfijn te vertellen hoe we de looks gemaakt hebben!

Voor een palet met 5 oogschaduws (inclusief palet zelf) betaalden we €45 (= €9 per oogschaduw). Martine rekende daarnaast €10 af voor de blush.

PS: Er gebeurde tijdens ons tripje naar Amsterdam nog iets vreselijks met mijn Inglot tasje: kijk op KKVV als je nieuwsgierig bent wat!

Wat vind jij van deze kleurtjes en de blush? En wat heb jij in je stash van Inglot?

 

76 reacties

Olga -

Zou ook graag freedom palette samenstellen maar geen winkel of site in belgie
Blijkt nu dat de meeste winkels in nederland failliet zijn en de nederlandse site al geruime tijd “under construction”
Iemand meer nieuws???

Justyna -

Inglot , het is poolse merk en veel goedkoper in Polen dan buitenland.

Petra -

Mooooooiiiii, heb zelf 1 palletje met 2 kleuren (liefde) en een ronde blush van Inglot. Ga er binnenkort nog eentje kopen.
Dubbele kleuren: ik had de blush van Inglot en bestelde toen een blush van Sleek. Ahum, zelfde kleur alleen geen glittertjes.

Leonie K -

oehww die blush :heart:

Evita - Fashion meets Beauty -

Hahaha dummies! Maar een back-up is natuurlijk helemaal niet erg :) Vinden jullie Inglot qua kwaliteit beter dan MAC?

Danielleeee -

Wauw echt prachtige kleuren ! En die blush is ook heel tof !

Lotte -

Mooie kleuren, en de blush is prachtig!

Jana -

Hele mooie kleurtjes heb je gekozen, mooie blush ook 😀 x

Anna -

Wat een prachtige palettes! Echt geweldig dat je bij Inglot je eigen palette kunt samenstellen. Ik zou echt niet kunnen kiezen, haha.

Esther - Mango Sorbetto -

Mooie palettes, ben heel benieuwd naar de looks!

Danielle -

Mooie oogschaduws. Balen dat je een dubbele gekocht hebt, maar zoiets zou ik ook snel hebben denk ik. Mooie kleur blush ook :)

Cynthiiaa -

Aaaaah, lovely kleurtjes! Ik houd van de AMC Shine 46, ik wil hem ook hebben! Goddamn, de blush is wel vet goed gepigmenteerd, ben benieuwd hoe die eruit ziet on tha cheeks. Oeps, kan gebeuren lady. :) Ergens is het een goed teken, je vond de kleur echt heel moooi. xD Ik vind het ook best een bummer dat ze wat duurder zijn geworden, vond het juist amazing dat ze geweldige kwaliteit hadden en toch cheap waren!

Marnel -

Jammer dat het zo duur is, maar wel erg aparte kleurtjes!! :jummie:

Marjolein -

Ahh mooie kleurtjes! Al zou ik ook vast wel het talent hebben om 2x dezelfde kleur te kopen, haha. Vind het wel jammer dat Inglot zoveel prijziger is geworden :(.

Tugce -

Wauw, super mooie palettes! En die blush.. Pfff :)
Dat filmpje is trouwens heel leuk, je hebt wel geluk gehad met je tasje :shopping:

Eva -

Wat leuk! 😀 xx

Linda B -

Zo te zien worden jullie friended nog net niet vervangen door inglot paletten 😉

Cella's Budget Beauty Blog -

mooie paletten!! wat goed dat die tram nog even voor je stopte, zou anders wel heeel jammer zijn geweest!!

Kiss & Make-up -

God I love Inglot…!

Lady L -

Zijn de oogschaduws opgeslagen dan! Vorige zomer waren ze 7euro per oogschaduw!

Suzanne -

Wat een prachtige kleuren. Ik hoop binnenkort ook eens de Inglot te bezoeken. Lijkt me een pracht winkel (snoepjeswinkel)!

Moniek -

Ik vind die blush erg mooi!

Myrna -

Wat een prachtige kleuren weer! Ik moet nog steeds een keer wat kopen van Inglot.

Vera -

Wat een mooie producten! Die blush vind ik echt prachtig!

kitkatje -

loving inglot!

Bianca -

mooie palettes!

Joyce -

erg mooie producten!

joline -

Ik weet nog wel dat vroeger het veel goedkoper was :o…
Inglot houd er van om behoorlijke prijswijzigingen door te voeren. Een jaar geleden koste mijn foundation rond de 20 euro, nu ik laatst bij de inglot was 25 (!!!). Nou lijkt dat niet zo’n groot verschil maar dat is een prijsstijging van bijna 25 %(men loopt al te zeuren over de stijging in btw van 2 %!).
Ik was altijd zo’n fan van Inglot om dat het goede kwalitijd was maar veel goedkoper dan MAC, maar nu zit ik zo van.. meh voor die paar euro’s meer ga ik wel naar MAC zo veel scheeld het niet meer :’)..
neemt trouwens niet weg dat hun oogschaduws prachtig zijn :)

Jennifer -

Inglot trekt me ook nog steeds heel erg en ik vind het zo jammer dat er niet een in Groningen zit! Zwolle is op zich nog te doen natuurlijk. Maar ja, mijn verlanglijstje is ook nog zo groot … !

Maaike -

Pfff Inglot is duur geworden zeg. Vorig jaar betaalde je echt minder voor een 5 pan of een 10 pan. Ik heb van allebei eentje. Mijn 5 pan was geloof ik 35 euro. Mijn 10 pan rond de 60. Mijn 5 pan heeft winter/ herfst kleurtjes met bruin, grijs, paars, petrol en taupe. Mijn 10 pan heeft lente kleurtjes met pastel geel, koraal, en mint groen en een boel lavendel/ lila kleurtjes. Ik kwam uiteindelijk bij Inglot uit omdat ze daar zoveel keus hebben aan matte kleurtjes! Ik zou er nog wel een mooie matte highlighter van willen, want die ontbreekt nog in mijn collectie. Oh en een mooie matte lichtbruin voor in de crease. Hmmm. Binnenkort maar weer eens langs gaan 😉

Black sheep of beauty -

Inglot is nog altijd goedkoper dan MAC. Bij de MAC betaal je tegenwoordig al 13 euro per pan. En om heel eerlijk te zijn vind ik Inglot prettiger werken.

femketje -

gorgeous blush 😀

Roxane -

Zo mooi :linlove: …

Alleen… Die vorige paletten vond ik ook al zo mooi, maar daar kan ik geen nummers bij vinden… Zouden jullie prettig, prettig, pleaaaaase die nog een keer online willen zetten (stiekem doel ik vooral op het palet met taupekleuren, van Martine)

Black sheep of beauty -

Een dubbele sluipt er inderdaad zo in. Daarom is het ook zo belangrijk om je nummers te noteren. Ik loop altijd binnen met mijn lijstje. Ondanks mijn voorbereiding gebeurt het mij ook.
Wat een prachtige kleuren hebben jullie weer uitgezocht! Die bruine en koraal tinten heb ik laatst ook gekocht. Ik heb er al een zomerse smokey eye mee uitgetest. Schitterend met een vleugje oranje.
Bij EnKoreMakeup op YouTube kwam ik een DIY filmpje tegen. Daarin laat hij zien hoe je heel simpel een pan-picker maakt. Zo kun je je juweeltjes nooit meer beschadigen als je ze uit het palette haalt.

EliseJoanne -

Hele mooi paletten dames! Ik vind het freedom systeem zó leuk! Zelf allerlei kleurjes en producten samenstellen in een palette, super handig! Wel prijzig, ik heb voor mijn palette van 4 kleurtjes 35 euro betaald en dat is toch niet niks, maar ze zijn wel super mooi!

Charlotte -

Oh ik hou van de pigmentatie van INGLOT! Heb zelf ook een palette ervan. Het is alleen zo jammer dat ze bij mij niet in de buurt zitten en ik dus eigenlijk moet bestellen via hun site, maar dan meer moet betalen.

Joyce -

Mooie kleuren! Ben ontzette benieuwd naar de blush

BeautyLiner -

Je eigen pallet samenstellen vind ik een leuk idee! Jammer dat het zo duur is! Eros heeft/had ook zoiets. Ik had hem toen gevuld met lipgloss. De blush is ook erg mooi, lekker fel! Die zou ik echt gebruiken voor de zomer haha!

Hester -

Je eigen palet samenstellen lijkt me zo leuk om te doen, die van jullie zijn heel mooi geworden! Ik ben benieuwd naar de (vast weer heel mooie) looks en full faces. De KKVV video ga ik ook nog even kijken, haha!

Olga -

Heb niets van dit merk… Belgie verkooppunt????

Mua Red Key -

Voorlopig is er 1 winkel gevestigd in België met name in Hasselt. Zeker komen kijken! 😉

Charile -

Mooie items weer! Ik zag het filmpje net, je hebt echt geluk gehad dat hij de tram stil zette!

Monique -

Wat een mooie kleuren en goed pigment!

Marianne -

Mooie kleuren en pigment. Ziet er goed uit! :yay:

beautyjuf -

Toevallig dat je dezelfde hebt gekocht. Maar, wauw wat een mooie kleuren oogschaduw!! :-)

Brechtje -

Haha, dat jullie een dubbele kleur kopen, ach joh kan gebeuren! En nu heb je inderdaad een back-up. Die blush is ook echt gaaf, maar wel fel, ik ben benieuwd hoe die staat! :)

Maya -

Prices please lady’s

Brenda -

Inglot is een mooi merk. Jammergenoeg heeft het merk wel een naar bijsmaakje, een ernstig bijsmaakje zelfs. Dit stond in de Telegraaf en ik hoop dat je je na het lezen ervan nog wel een keer bedenkt om iets van dit merk te kopen:

Deze morgen bericht De Telegraaf dat bestuurslid Erwin de K. van het Quality of Life Gala, 600 duizend euro heeft ontvreemd uit de kas van dit kinder kankerfonds. Hij gebruikte het geld om zijn eigen schulden af te lossen, zo meldt de krant en om te investeren in het bedrijf van zijn vrouw Bianca de Kruiff, die in 2011 de licentie kreeg om in de Benelux Inglot Cosmetics winkels te open.

Met de moraal van de eigenaar van Inglot zit het dus absoluut niet goed.

Bianca -

Dit staat los van Inglot.
Deze fraude heeft hij alleen gedaan en hij is dan ook op staande voet ontslagen door Inglot en zowel hij als zijn vrouw hebben geen belang meer in Inglot.
Deze info kun je gewoon terugvinden op internet ook.

Sari -

Heel mooi!

Lot -

Wat was de schade?? Ben erg benieuwd

Willemijn -

Oh helemaal vergeten erbij te zetten! €45 euro voor een palette van 5 en Martine’s blush was €10 geloof ik :)

Black sheep of beauty -

Een palette van 10 kost 76, en eentje van 20 kost 140.

Jorinde -

Die goud/mosgroene oogschaduw is prachtig :)

Chantal -

Die blush, wauw! :heart:

Mirjam -

Heel mooi! Wat zijn de prijzen voor zo’n pallet? Betaal je per oogschaduw?

Eva -

Ja idd dat vroeg ik me ook af.
Hoe duur zijn de losse oogschaduws en hoe duur is zo’n palette?
Xx

Chantal -

Die blush is echt prachtig!

Kimberly -

Die blush ziet er prachtig uit! Ik ben benieuwd naar het volgende artikel met de producten!

Esther -

De Inglot pallette zien er echt zooo mooi uit!

dita -

Mooie kleuren!

Sofie -

Wat een prachtige paletten en mooie kleuren :heart:

Lisa -

Heb gisteren pas jullie blog ontdekt via youtube. Wat hebben jullie grappige filmpjes! Ook al ben ik Belgisch, jullie humor is gewoon top! (: By the way, ik hou van jullie blog! :heart:

Ashleey -

De oogschaduws vind ik ietwat minder maar de blush is geweldig!!!

Velaija -

Die oogschaduws zijn mooi, maar de Blush is echt prachtig 😀 wauw!

Beautydagboek -

Prachtig samengesteld! Lekker voor de lente!

Belllezza -

Wat een prachtige blush!

Glitterz -

Willemijn, zou je de dubbele kleur niet gewoon kunnen omruilen? (Als je ‘m nog niet hebt gebruikt…)

Willemijn -

Helaas is dat laatste wel het geval 😉 Ach, heb ik een back up haha!

Glitterz -

True! :)

Nele -

Erg mooie kleuren! De blush lijkt me ook heel fijn :)

PinkFairy -

Super mooie kleuren allemaal! <3 Ik moet ook weer eens naar Inglot, heb al 2x 10 palette maar wil meer 😛

martina -

dat is wel echt heeeel toevallig dat je dezelfde hebt gekocht, een goede reden om hem heeeeeeeeeeel veel te dragen, blijkbaar vind je hem dus erg mooi 😉

Milou -

Wauw, wat een prachtige kleuren! Ik moet ook echt een keer naar de Inglot store.. Wel grappig dat je dezelfde hebt gekocht, Willemijn! Zo zie je maar, je hebt nog steeds dezelfde smaak, haha, Die blush is echt prachtig, heerlijk kleurtje voor het voorjaar!

Reageer ook