Catrice BB Allround Foundation

Toen ik zag dat Catrice een ‘BB Allround Foundation’ uit ging brengen (of te wel: een BB cream of iets wat daar op zou moeten lijken), was ik niet gelijk laaiend enthousiast. Om eerlijk te zijn begrijp ik de BB Cream trend niet, doe ik er niet aan mee en geloof ik er inmiddels ook geen zak meer van. Het is ofwel een foundation of een simpele getinte dagcreme. Misschien ligt het aan mij, maar ik word in elk geval niet warm van de term BB Cream. En dus deed ‘BB Allround Foundation’ ook niet zo veel voor mij. Maar toen Martine en ik eenmaal voor het schap stonden dacht ik  ‘Ach ja, ik wil natuurlijk wel zo veel mogelijk voor onze lezers getest hebben. Laat ik het gewoon maar doen.’ Zo gezegd, zo gedaan. Is mijn negatieve houding ten opzichte van BB Creams nogmaals bevestigd, of ben ik positief verrast? Je leest het vandaag!

De BB Allround Foundation komt in een een doosje. Op het doosje staat de kleurnaam en allemaal informatie. Zo bevat de BB Allround Foundation SPF 30 en heeft het onderstaande 6 eigenschappen…

Balancerend (hm?), corrigerend (vermindert poriënt en kleurverschillen), beschermend (UV filters), glanzend (glowy skin, yay!), bedekkend (top!) en verzorgend (dankzij de amandelolie). De formule is vrij van parabenen.

Verder zitten er veel hydraterende en verzorgende ingrediënten in zoals glycerine, amandelolie, wat siliconen en – hoera! – geen parfum of alcohol! Top. In dit geval is de BB Allround Foundation zéker meer dan alleen een foundation, maar ook echt een verzorgend product. Mijn dagcreme vervangt het niet, maar als je een droge huid hebt, dan is dit zeker wel een geschikt product om na je dagcreme te gebruiken.

De BB Allround Foundation zit in een tube met een handig tuitje. Top, daar houd ik van! De BB Allround Foundation is verkrijgbaar in 4 kleuren, waarvan ik 010 heb en Martine 020. De BB Allround Foundation is niet heel vloeibaar, maar ook niet heel dik. Ik breng hem het liefste aan met mijn BeautyBlender, maar met je vingers of een kwast werkt hij ook heel fijn. Het is eigenlijk een heel makkelijk product om mee te werken. En dat komt door de dikte van het product.

020 Rosy Beige, 010 Light Beige

Niets op – BB Allround Foundation

BB Allround Foundation over mijn hele gezicht, aangebracht met de BeautyBlender

De dekking van de BB Allround Foundation is medium tot vol. Mooi! 010 is voor mijn lichte huid en ietsiepietsie (echt maar een ietsiepietsie) te donker, maar hij heeft wel een mooie gelige ondertoon. Net aangebracht geeft de BB Allround Foundation een prachtige glow aan mijn huid, wauw! Afpoederen is echter wel echt een must. En helaas wordt in de loop van de dag mijn gezicht erg vettig. Nog een of twee keer poederen is dan echt wel nodig. Maar het effect is wel erg mooi!

Voor ik een eind aan dit artikel brei en tot de conclusie kom, wil Martine graag eerst nog even wat zeggen….

Martine: ‘Ik heb de kleur Rosy Beige, omdat ik de kleur die Willemijn heeft voor mezelf te geel vond. Ik heb altijd een mix nodig van een gele en roze ondertoon, dat staat bij mij het mooist ben ik achter. Dus ik ging voor Rosy Beige. Hij is misschien een tintje donkerder, maar het viel me alles mee. Verder sluit ik me helemaal aan bij Willemijn. Ik vind de dekking heel fijn. Ik heb niet het gevoel dat ik een pannenkoek op mijn hoofd heb en het geeft ook een mooie glow in het begin. Maar hij gaat inderdaad glimmen in de loop van de dag dus ik neem mijn poeder wel mee als ik ergens naar toe ga, zodat ik later mijn T-zone nog een keer bijwerk. Dat is wel een nadeel maar verder is de BB Cream Foundation van Catrice zeker een budgettopper. Ik hou van het effect, als er nu nog een meer matterende versie uit komt is het helemaal fantastisch. Vanmiddag laat ik je zien hoe die mij staat in het artikel van 3 uur.’

Al met al geeft de BB Allround Foundation een prachtige, vrij volle, dekking. De kleurenrange is best aardig. En het prijsje is natuurlijk helemaal oke (€5,99). Het enige minpuntje dat ik hem vrij vettig vind voor de normale tot vette huid. Na een paar uur heb ik behoorlijk last van een glimmend koppie, en nee, dat is niet in een ‘healthy glow’ way. Goed afpoederen is belangrijk. En als je een heel vette huid hebt, dan ben ik bang dat ik je deze BB Foundation helaas moet afraden… Maar voor dames met een normale tot droge huid: go buy this baby, ladies! Wat een fijn en goed product!

Catrice is te koop bij Kruidvat.

Heb jij de Catrice BB Allround Foundation al geprobeerd? Wat vind jij ervan?

 

0 reacties

4444axelle -

ik heb een vrij droge tot zeer droge huid en ben echt mega blij met deze ‘bb cream’ echt een aanrader voor mensen met een droge huid maar zelfs ik moet hem nog poederen dus een mattere versie zou beter zijn voor de droge en vette huid xx :happy:

Lara -

Ik gebruik sinds vorige week de BB Cream van Garnier, die is écht geweldig. Dekt, en het geeft een natuurlijker effect dan foundation. Ik ga deze voortaan kopen, en ik raad hem echt aan. 10 Euro, maar dan heb je ook wat. 😉

Eva -

Goed om te weten, ik kan niet wachten om deze te kopen !x

bowties2jewels.nl -

Super leuke review, ben er nu al razend enthousiast over ga hem zosnel mogelijk aan schaffen als ik mijn salaris heb gekregen.

xxxxxx

beautyblogxx -

Hij lijkt md het testen waard, thanks girls ! x

Elke -

Ik heb gisteren de healthy mix serum foundation gekocht.
WAUW! Ik hield nooit echt van foundation, je zag het altijd zitten.
Met deze foundation op mijn gezicht lijkt mijn eigen huid gewoon supergezond en glowy!

Cari -

Ik ben fan van de Matte foundation van Catrice, helaas is die er niet meer…Grrrr…

Isabella -

Mooi review!

Marijke -

Hij is inderdaad heel erg fijn!

lisa -

ik heb een droge tot normale huid en bij mij werkt de BB cream echt top! ik poeder hem wel altijd af!!

Inclassable -

Jammer van het glimmen, ik wilde deze aanschaffen maar aangezien de zomer er ook al aankomt en ik dan al helemaal glim sla ik deze over :)

joline -

hele fijne bb cream, alleen jammer dat hij nu voor mij iets te donker is.
maar voor in de zomer is hij ideaal :)

Jasmijn -

meeh jammer dat ie zo donker is, alleen voor de prijs ga ik het maar wel even proberen!
X

Laura Louise - Fablouise -

Voor de prijs zeker het proberen waard, op dit moment net een BB Cream gevonden die bij mij past, maar deze ga ik gewoon ook even testen!

Cynthiiaa -

BB creams trekken mij niet, voornamelijk door de lichte dekking, maar ik moet eerlijk toegeven dat hij hier best nice dekt. Gewoon prima op de natuurlijke manier. De ondertoon is ook amazing, zelf ben ik heel geel, maar volgens mij tipt de BB cream daar wel aan. 😀

kim -

De meningen over dit product zijn nogal verschillend dus denk dat ik hem skip! Hij ziet er best goed uit, maar het glimmen vind ik te

Merel -

Lijkt me een fijne BB cream, alleen jammer dat ‘ie gaat glimmen in de loop van de dag. Maar voor die prijs ga ik ‘m denk ik wel halen, als mijn kleur er tenminste is.

Sophia -

Ik heb hem ook en ik vind hem erg fijn! Helaas is de kleur nog een beetje te donker, de lente mag nu echt wel komen! 😉

Caro -

Ik wil ‘m, ik wil ‘m, ik wil ‘m!! Hij geeft echt een hele mooie dekking zo te zien!

Chantal -

Ik vind hem er wel mooi uit zien hoor!

Marnel -

Jammer dat je huid er zo glimmerig van word!! (op een verkeerde manier) :(

Sarah -

Ziet er goed uit!

Anna -

Jammer dat hij zo dekkend is… Ik ben namelijk op zoek naar een foundation/BB-cream met niet zoveel dekking, omdat ik dat eigenlijk niet zo nodig heb. Ook jammer dat je huid er zo van gaat glimmen en vettig wordt… :(

Mirjam - Jewelyz -

Fijne review, het ziet er erg mooi uit, niet te opvallend en een lichte glow.

Tugce -

Ik hoor hier echt veel goeds over, word eens tijd dat ik hem ook probeer!

Vera -

Mooi resultaat! Wel jammer dat het gaat glimmen na een tijdje!

Natasja -

Klinkt fijn, hij geeft je huid ook inderdaad een mooie glow! :love:

Chantal -

Klinkt erg goed, ben alleen bang dat zelf de lichtste kleur te donker is voor mij.

Laura -

Ik heb hem ook, in de kleur Rosy Beige, en ik ben er wel tevreden mee. Ik kan me helemaal vinden in de review!

Miranda -

Wat een fijne review. Ik heb hier al veel overgelezen , maar ik moet zeggen dat ik jullie review heel erg duidelijk vind. Ik begin nu wel te twijfelen of ik hem nog zal kopen of niet, aangezien ik een vette t-zone heb. Gelukkig heb ik laatste Catrice infinite matt foundation ingeslagen , dus ik kan er nog over nadenken.

BeautyByTS -

Ik heb nummer 03, hij is een beetje rose maar als ik hem af poeder met mijn poeder is hij prima!

Marion -

Ik gebruik het ook maar dan van garnier, super fijn spul is het!

Kiss & Make-up -

Ziet er eerder uit als een foundation, maar whatever :-) Ziet er niet slecht uit!

Silvy -

Ik vind ‘m echt heel mooi! Ik heb hem zelf ook en ik ben er heeeeeel tevreden over. Gebruik hem iedere dag. :)

Tedje -

Ik heb hem in 020 en hij past echt precies goed bij mijn huid!

Lisa -

Ik heb zelf ook helemaal niets met de BB creams van de grote Westerse merken! Altijd te donker en het lijkt voor mij meer een foundation met water, zodat hij iets minder heavy is. De Aziatische BB creams vind ik wel echt geweldig! De kleur past zich écht goed aan en het zorgt ervoor dat na een week je huid er ook zonder BB cream er beter uit ziet.

femketje -

ik ben benieuwd of de lichtste tint niet te gelig is voor mijn huid!

The Sketched Chef -

Super review!
Ik denk alleen dat de foundation met gele ondertoon toch te weinig geel voor mij is..
Ik heb namelijk echt een bleke en ontzettend gele huid :(

The Sketched Chef -

Heeft iemand daar misschien ook tips voor ?
Een super gele foundation met goede dekking vinden

Hester -

Hij klinkt fijn! Goed en duidelijk uitgelegd allemaal!

mirjam -

Ik ben nog steeds niet overtuigd… Snap de hype echt niet! Misschien van de zomer als ik minder dekking en wel spf nodig heb.. Geef mij tot die tijd maar foundation!

ChantalAngel -

Ik zal toch eens in de winkel kijken of er een kleur is die matched met mijn huid.

Charlotte -

Kijk, aan zo’n review heb ik wat! Scheelt gelijk weer in de portemonnee, heb namelijk nogal een vette huid.

Amanda -

Ik heb een droge huid dus voor mij klinkt dit zeker goed!

Dat Zit Wel Snor -

Leuk artikel om te lezen. Ik ben niet overtuigd van dit product. Ik laat het lekker in de winkel liggen.

Mademoiselle Sophistiqué -

klinkt inderdaad erg fijn, maar mijn foundationkast is nog overvol

Beautyjuf -

Het beloofde veel goeds, maar dat je er zo’n vette huid van krijgt, hmm…Nee, dit product zal ik skippen.

BeautyLiner -

Heb hem ook al gereviewd, ben er erg enthousiast over. Maar inderdaad, afpoederen is echt een must.

Chantal -

Ik ben best enthousiast over deze BB Cream, gebruik ‘m regelmatig. Beter dan die van Essence, da’s echt een ramp…

Jennifer -

Ik heb ook altijd de kleur rosy beige bij Catrice. maar ik heb de BB-cream nog niet gekocht omdat ik eigenlijk tevreden genoeg ben over de Photofinish. Ik heb de hoop op een goede BB-cream voor mij echt opgegeven, omdat ik echt een goede dekking nodig heb. (Jeetje, ik keek net in de spiegel en ik schrok ervan hoe slecht mijn huid is nu ik twee dagen goed ziek ben geweest). Maar ondanks al deze positieve reviews die de laatste dagen online zijn gekomen, ga ik ‘m denk ik niet kopen.

Diedeke -

Als de kleur wat lichter zou zijn dan was het nog beter geweest! Vaak zijn de lichste kleuren bij Catrice helemaal niet zo licht! Jammer! Maar verder wel een goed review dames! 😉

Isabel -

Wow zonder make up zie jij er heel anders uit! Ik wil deze ook gaan proberen :) Ik heb namelijk (vooral in de winter) best een droge huid.

Sanne -

Ik heb hem zelf ook en vind hem op zich wel fijn, alleen in de loop van de dag gaat hij inderdaad glimmen helaas!

Martina -

Ik heb de 010 in mijn bezit, werkt bij mij ook wel goed!

Beautydagboek -

Ik heb een droge huid, dus voor mij is hij perfect denk ik! Ik ga binnenkort eens kijken bij Catrice. Fijne review!

Charile -

Klinkt goed!

Ashleey -

Klinkt best goed maar jammer dat hij vrij vettig is!

Natasja -

Ik heb dit product ook en ik heb een heel erg gemengde huid, van droog tot vet, maar moet zeggen dat het bij mij de gehele dag er echt wel oké uitziet, inderdaad, je moet tussendoor wel nog een keer een poedertje er overheen doen, maar that’s it. Ik vind het een heel fijn product.

Joyce -

klinkt goed hoor, hij ziet er erg mooi uit op je huid! ik heb ‘m nog niet gekocht maar als degene die ik nu heb op is ga ik ‘m zeker overwegen!

Een klein tipje: er staat een een en doosj – dat is denk niet de bedoeling!
De BB Allround Foundation komt in een een doosje. Op het doosj staat de kleurnaam en allemaal informatie

Willemijn -

Hihi nee, daar is een ‘e’ vergeten 😉

Robin -

Ik heb hem ook en ben er heel tevreden mee!

Inge -

Wat een fijne review!! Heerlijk zo’n uitgebreid en duidelijk verslag, daar zat ik op te wachten :) Ga ‘m zeker kopen. Gebruik nu die van Kruidvat, maar merk dat mijn droge huidje toch weer trekkerig begint te voelen halverwege de dag. Deze zou dus super moeten zijn voor mij!! Nu nog even de juiste kleir uitzoeken …

Willemijn -

Fijn om te horen :)

Kelly Caresse -

Dit lijkt me wel een fijne bb cream! Vind de kleur heel mooi uitkomen bij je, denk dat die kleur ook goed bij mijn huid zou passen :) al zou ik zelf altijd nog een creme eronder opdoen en poeder erover dus het makkelijke idee van de bb cream zou bij mij niet van toepassing zijn :

Kimberly -

Ik heb een zeer droge huid, dus deze zou voor mij wel geschikt zijn. Fijne review! :)

AnnaSophia -

Wat een dekking! Maar ik vind het effect nogal cakey. Twijfel.

dita -

Klinkt fijn :-)

Sofie -

Klinkt goed! Mooie dekking en fijn prijsje :heart:

Monique -

Ik denk dat ik deze toch maar ga aanschaffen :). Ik twijfelde heel erg, maar met zo’n goede review!

Velaija -

Hij klinkt echt heel fijn! Helaas denk ik dat die lichte kleur toch nog wat te donker is voor mijn lichte huidje (NC15 bij Mac). Misschien toch maar even kijken in de winkel of ie misschien toch goed is!

Anne -

De lichte is erg licht, gelukkig. Ik heb zelf ook een erg lichte huid en deze deed het voor mij goed.

Just Love Life -

jammer dat je er zo snel van gaat glimmen! ik glim al helemaal snel, dus voor mij zal deze crème niks zijn
de verpakking vind ik trouwens wel mooi :)

Reageer ook