Urban Decay Build Your Own Palette

Niets zo leuk als je eigen palet samen stellen. Ik ben er dol op! Vooral als ik bij Inglot ben, kan ik mezelf niet bedwingen om er eentje te maken. Toen ik laatst bij Sephora was, kocht ik niet alleen de Too Faced Glamour Dust met korting maar ook het Urban Decay Build Your Own Palette om een aantal van mijn mono’s in te doen. Willemijn met haar beroepskortingsoog zag dit natuurlijk weer in de schappen liggen met korting, dus ik ben haar heel erg dankbaar!

Ik twijfelde al een langere tijd of ik zo’n Urban Decay BYOP (even afkorten hoor) moest kopen, want ik vond het toch duur. Je hebt ze nu ook met 4 lege pans maar dat vond ik weer te weinig. Ik wilde er eigenlijk wel zes. En nu was het afgeprijsd van €17,30 naar €8,65. Kijk, daar doen we het voor!!!

En het mooiste van alles -dat wist ik ook niet en altijd een leuk bijkomstigheid zo’n verrassing- is dat je er al een mono bij cadeau krijgt. In het palet met 6 lege pans zit de mono Walk of Shame er alvast bij, dus je hebt er dan nog maar vijf nodig om het palet vol te krijgen. Ik heb nu 4 mono’s van Urban Decay, alleen is Midnight Cowboy helaas nog een oude mono versie die hier niet in past.

Een nadeel? Het erin en eruit klikken van de mono’s. Wat een hel! Zoals je kunt zien heb ik Walk of Shame en Snatch al beschadigd. Wat wel weer handig is, is dat je de alle mono’s gewoon weer terug kunt klikken in hun oude verpakking zodat je niet altijd het hele palet hoeft mee te slepen als je maar een kleurtje nodig hebt. Walk of Shame kan ik bijvoorbeeld toch -ondanks dat die geen monoverpakking had omdat deze al bij het palet zat- in een andere monoverpakking klikken. Eerst dacht ik dat je dan de naam van de andere kleur nog zou zien op de achterkant van de mono, maar dat is niet zo omdat je die er ook uit klikt. Dat is dus fijn en slim verzonnen. Nu nog een manier vinden om die mono’s niet zo te beschadigen!

Op dit moment bestaat mijn Urban Decay BYOP uit:

  • Walk of Shame (mat, crème wit/beige)
  • Snatch (warm lichtroze met grove gouden glitters)
  • Loaded (petrol groen/blauw)
  • Gunmetal (donkergrijs met een blauwe ondertoon en zilveren shimmers)

Snatch heb ik erbij gekocht, helaas zijn de mono’s van Urban Decay verre van goedkoop: ongeveer €20. Persoonlijk vind ik dat eigenlijk wel erg veel. Ik moet nu nog (nou ja, moet) twee mono’s, dus die koop ik wel als ik echt twee kleuren zie waar ik helemaal wild van ben en je 50% korting krijgt op je 2e make-up product. Ik heb wel gekeken bij het schap, maar zag zo 1/2/3 even niets wat me kon bekoren. Daarnaast heeft mijn palet wel een aparte eh, kleurensamenstelling haha! Het pas eigenlijk niet heel goed bij elkaar. Ik denk dat ik nog een warme kleur erbij moet nemen.

Walk of Shame, Snatch, Gunmetal en Loaded

Ik vroeg al op Twitter welke kleuren jullie erbij zouden kopen en het meest gegeven antwoord was: Smog en Sin. Toevallig zat ik over deze twee ook al na te denken. Maar ik vermoed dat Sin heel erg op Snatch lijkt, alleen heeft Snatch grove gouden glitters. Daarnaast heb ik al een 24/7 Eyeshadow Pencil in de kleur Sin van Urban Decay, dus dat leek me ook wel weer zonde. Deze week ga ik jullie trouwens een fototorial laten zien met het UD mono in de kleur Snatch, ik vind deze echt prach-tig!

Heb jij ook een Build Your Own Palette van Urban Decay? Welke kleuren adviseer jij?

0 reacties

Lise -

Ik koop altijd de paletten die je zelf samen kunt stellen van John van G. Heel erg goed spul. Wel redelijk prijzig. Heb jullie er geloof ik nog nooit over gehoord.

Renate -

Wauw prachtige kleuren!

Miranda -

Wat een mooie kleuren en een mooi systeem.

iris -

Ahhh jammer! Helemaal uitverkocht in Groningen, helaas! :(

Fashion meets Beauty -

Jaa ik had het BYOP ook voor 50% gekocht en een aantal oogschaduws voor 70% korting. Ze zitten nog braaf in het Sephora tasje. Hoop dat ik de oogschaduws er een beetje fatsoenlijk eruit krijg :(

Bianca -

Wauw, wat is die donkerste kleur mooi!

Myrthe -

Leuk en handig!! :)

Jana -

Er zitten mooie kleurtjes tussen 😀 x

Tessa -

Mooi! Wel een beetje overbodig… Maarja, dan is t juist zo leuk!

Anne Solveig -

Super leuk <3

Tugce -

Was vandaag nog bij de Sephora, heb deze niet gezien :no:

Linda -

Super mooie kleuren zitten erin! Altijd handig zo’n palette 😀

nathalie -

Loaded is super mooi!

Just Love Life -

mooie kleurtjes!

Kiss & Make-up -

Tof, vooral Loaded vind ik een topkleur.

Suzanne -

Het zijn dan wel niet mijn kleuren het is wel een mooi palette.

Esmay -

Wat superhandig zeg, zo’n doosje waar je mono’s in kan doen enzo! 😀 Dan heb je echt alleen kleuren die echt wil!

Tedje -

Wat een mooi doosje zeg :-) En mooie kleuren heb je erin zitten!

Cynthiiaa -

Schitterende kleuren bevat de palette en wat ontzettend handig zeg. Gaaf concept van Urban Decay, ik vind het een top idee. Love Snatch, heel zacht, maar toch nog voldoende gepigmenteerd. Loaded daarentegen is weer heel sterk en aanwezig, goede pigmentatie, maar een zeer unieke kleur!

Reska -

Ik zou voor virgin gaan als extra mono, de meest geweldige highlighter ooit =)

Mara -

ik snap alleen niet zo goed dat je er graag 1 wou met 6 ipv 4 en dat je er dan toch maar 4 mono’s indoet ?;p of ben ik nu dom ? haha

Martine -

Omdat die van 6 in de korting was en die van 4 niet…en beter teveel ruimte dan te weinig toch 😉 ?

Mara -

aha ! dan is het natuurlijk wel een slimme zet ! haha idd

Chantal -

Mooi palet en mooie mono’s zitten er in.

Kim -

Ik vind zelf mercury een erg mooie kleur! :heart:

Hester -

Leuk dat je je eigen palet samen kan stellen, alleen wel jammer als je ze beschadigt inderdaad. En wauw wat zijn die mono’s duur… Maar het zijn wel mooie kleuren! Walk Of Shame lijkt me mooi als highlighter of basiskleur. En Loaded is ook onwijs mooi!

Angelique -

Wel fijn dat je een eigen palette kunt samen stellen zo voorkom je dat je oogschaduws er in hebt zitten die je eigenlijk niet gebruikt

Lisanne -

Wauw, alle vier de kleuren zijn echt heel erg mooi!! En wat een mooi systeem zeg!

Vera -

Wat een prachtige kleuren!

BeautyByTS -

Wat leuk dat je bij UD nu ook je eigen palette kunt samenstellen!

Anja -

Mooi, maar ik vind 20 euro voor één pan wel erg aan de prijs inderdaad… Dat is ook precies de reden waarom ik nog steeds niets van UD heb gekocht… Heb de vorige keer heel verlekkerd naar het schap staan kijken bij Sephora maar dit merk gaat toch net even iets te ver boven mijn budget.
Dan stel ik liever een mooi palet samen bij Inglot.

Faye -

UD X is dan misschien wel een goede keus. Ik heb zelf X, het is een meloen kleurtje met een gouden duochrome, warm maar toch wel iets fris. Ik denk dat die heel mooi aansluit bij de donkere kleuren. Een andere kleur die ik in mijn build your own palette heb zitten die hier wel bij past is rockstar, een donker aubergine paars met een iets bruinige ondertoon. Daardoor is hij heel geschikt voor alledaagse looks, maar geeft toch wel weer wat meer flair aan je look omdat het niet een gewone platte bruin, paars of zwart is. Je kunt ze vaak goedkoper kopen via beautybay en hqhair, die hebben vaak aanbiedingen en kortingen. Verzending bij beautybay is ook nog gratis.

The Sketched Chef -

Prachtige kleuren !!
Ik ben dol op het zelf combineren van palettes, zo voorkom je dat er een kleur bij zit die je niet mooi vindt, of die niet lelijk staat.

bonita -

Gaat dit palette nu uit het assortiment?

Martiniii -

Ja en er komt een BYO palette van Urban Decay met ruimte voor 4 mono’s voor in de plek!

BeautyLiner -

Ik heb zoiets van Eros, erg geinig en zeker handig! Snatch is een mooie kleur zeg!

Laura -

Altijd fijn om je eigen kleurtjes te kunnen kiezen! :) Mooi kleurtjes!

Neko -

Ik vind de kleuren eigenlijk best mooi bij elkaar staan, het is wel een interessante mix! ^^

Jorinde -

Loaded is mooi zeg!

Isabella -

~Ziet er mooi uit!

Evelien -

Zitten toch mooie kleuren in hoor 😀 Is inderdaad wel wat duur dan koop ik denk ik liever een palette!

Desirée -

Ik heb al meerdere palettes van Urban Decay, vind het echt prachtige oogschaduws!

Beautyjuf -

Mooi palette en gave kleuren! Jammer dat het erin en eruit klikken zo onhandig is, omdat je hierdoor je mono’s beschadigd :-(

emma -

Wauw, wat een mooie kleuren heb je uitgezocht en het systeem klinkt superhandig. Al denk ik wel dat ik te lui ben om het telkens om te bouwen, haha

Martina -

Mooie kleurtjes! Wel heel jammer dat je een mono hebt die er niet in past door de verpakking!

femketje -

vind het doosje alleen al er awesome uit zien 😀

Joyce -

wat een handig ding! mooie mono’s zijn het ook, en een goede reden om er nog 2 bij te kopen ;)!

dita -

Mooie kleuren :-)

Paola -

Wauw Loaded vind ik echt prachtig!

Black sheep of beauty -

Ik vind het te duur, zeker als ik het vergelijk met MAC (13) of Inglot (8) per pannetje. Ik ben groot fan van paletten en vermijd mono’s. Vaak vertaal ik een mooi kleurtje door in Inglot.

In het begin heb ik ook flink lopen kloten met m’n Inglot paletten. De grootste ergernis is nog wel als je er in uit schiet met je nagel.
Maar ik heb er nu wel handigheid in. Ik gebruikte eerst een speld, maar een dikkere borduurnaald werkt beter. Compleet langs de rand steken en niet op het uiterste randje. Dan wip je ze er het makkelijkste uit.

Lisa -

Wat heb je mooie kleuren in je palette zitten. Ik vind het palete zelf er wel erg groot uitzien terwijl er maar 6 kleurtjes in kunnen..

jasmijn -

Leuk palette! En die kleuren zijn ook supermooi vooral Snatch en Loaded :love:

Marisa -

Wat leuk dat je ze er in kan klikken. Ik vind snatch en loaded vooral heel erg mooi!

Ashleey -

Super mooi palette en de pigmentatie is ook goed!

Sofie -

Gaaf palette! Mooie kleuren zitten erin :love:

Reageer ook