Etat Pur Rich Nourishing Cream + Melting Exfoliating Gel

Bij sommige merken heb je een associatie met een ander merk. Als ik denk aan Etat Pur moet ik op een of andere manier altijd denken aan Dermalogica. Ik heb voor jullie weer twee producten getest van Etat Pur en dat kwam goed uit want mijn nachtcrème was bijna op.

Het eerste product is de Melting Exfoliating Gel die onzuiverheden en dode huidcellen verwijdert. Het tweede product is de Rich Nourishing Cream die de natuurlijke balans van de huid verstevigt. De crème is romig en vol van structuur en kun je ‘s ochtends en/of ‘s avonds gebruiken.

Ik begin met mijn oordeel over de Melting Exfoliating Gel. De gel zit in een knijptube, werkt in principe goed maar het is wel lastig om de verpakking helemaal leeg te maken. Daarvoor zou een luchtdicht pompsysteem fijner zijn. Maar het is desondanks wel veel beter dan scrub uit een pot, omdat het hygiënisch is. Er zitten vrij veel scrubdeeltjes in dus dat is fijn voor de huidjes onder ons die vol hangen met velletjes. De geur is zeker aangenaam, het ruikt vrij..hoe leg je dat uit? Het heeft een heel klein beetje in de verte een vleugje honing in zich. Het ruikt ‘luxe’ naar een duur product wat in een lab wordt geproduceerd ofzo..Does that make any sense?

De scrub wordt lekker romig en zacht op je huid. Het is ook getest op de gevoelige huid, maar ik moet wel zeggen dat mijn huid vrij rood is na het scrubben met de Melting Exfoliating Gel. En dat is jammer. Mijn huid voelt trouwens wel heel zacht en gezuiverd, maar mijn huid moet wel even bijkomen. Ik merk ook dat ik gelijk een crème/moisturizer op wil smeren. Persoonlijk geef ik liever de voorkeur aan mijn scrub van L’Occitane met gom voor de gevoelige huid. De ingrediëntenlijst ziet er wel mooi uit trouwens:

Caprylic Triglyceride, Glycerin, Isodermic Water, Prunus Domestica Seed Powder, Sucrose Laurate.

De Melting Exfoliating Gel (‘smeltende peeling-gel’) kost €8,90 voor 50 ml. Een goede prijs vind ik voor een biomimetisch product met goede ingrediënten. Ik had het stiekem duurder verwacht. Ik zou deze aanraden voor de dames met minder gevoelige huidjes.

En wat vind ik van de Rich Nourishing Cream? Wat me als eerste opviel, was het cijfer 4. Dit gaat over de textuur van de crème en die is vol en romig, lekker dik. En daarom gebruik ik deze crème alleen ‘s avonds, want ‘s ochtends heb ik liever een dunnere crème die sneller intrekt, maar dat is natuurlijk ook persoonlijk. Ik hou er meer van om dikke, voedende crèmes ‘s avonds te gebruiken.

De Rich Nourishing Cream heeft een licht- en luchtdicht pompsysteem. Dat ziet er supergoed uit, zo blijven de ingrediënten beschermd en werkt het zo hygiënisch als maar zijn kan. Even een blik op wat Etat Pur belooft:

 • De Rich Nourishing Cream:
  1. hydrateert en voedt voor lange tijd
  2. versterkt de barrièrefunctie van de huid
  3. geeft onmiddellijk en voor lange tijd een aangenaam gevoel
  4. respecteert het natuurlijke evenwicht van de huid
 • De rijke, volle textuur geeft onmiddellijk bij het eerste contact een aangenaam gevoel.
  De biomimetische bestanddelen (mangoboter, olijfolie…) voeden de huid op intense wijze.
  De huid voelt weer aangenaam, soepel en zacht aan.

Wat voor ingrediënten bevat de Rich Nourishing Cream?

ISODERMIC WATER, GLYCERIN, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, MANGIFERA INDICA (MANGO) SEED BUTTER, TRIOLEIN, CETYL PALMITATE, LAURYL LAURATE, SILICA, XYLITOL, ALCOHOL, BEHENYL ALCOHOL, CAPRYLOYL GLYCINE, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, CETEARYL ALCOHOL, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, ZEA MAYS (CORN) STARCH, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES, TOCOPHEROL, PHOSPHOLIPIDS, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL , HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, GLYCOLIPIDS, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) STEROLS,  CETEARYL GLUCOSIDE, XANTHAN GUM, SODIUM PHYTATE, SODIUM HYDROXIDE, FRAGRANCE (PARFUM).

Ik hoop dat de alcohol die op de tweede regel staat een vettere soort alcohol is, want als dat niet het geval is..lijkt het me niet zo mooi. Ik kan me bijna niet voorstellen dat Etat Pur een (schadelijke) alcohol ingrediënt zou verwerken in hun producten, omdat zij claimen geen overbodige en potentieel schadelijke ingrediënten te gebruiken om zo op de natuurlijk balans van de huid aan te sluiten. Er zit ook parfum in maar ik ruik bijna niets, het staat dan ook onderaan de lijst. Alleen als je een héééle gevoelige huid hebt, merk je daar wellicht iets van.

Ik ben het eens met punt 1 en 3. Maar ik heb -na het testen van veel verschillende soorten producten van allerlei merken- gemerkt dat mijn huid er pas echt baat bij heeft als ik ‘s ochtends wakker wordt met een vrij egale huid zonder roodheid. Dan doet het product echt iets voor mij. Ik voel wel dat het een fijne dikke, voedende crème is. Ik heb geen last van vellen en hij hydrateert zeker goed, echt iets voor de droge huid. Als ik echter ‘s ochtends in de spiegel kijk, is mijn huid niet heel egaal maar zie ik roodheid.

Mijn favoriete gezichtsproducten waarbij ik dat bijvoorbeeld niet heb, zijn: Dermalogica Gentle Soothing Booster, Clinique Moisturizer en EmerginC Vitamin C Serum. Degene met het meeste effect is het VitaminC Serum. Als ik ‘s morgens wakker wil worden zonder een rode huid, pak ik altijd dit serum.

De Rich Nourishing Cream kost €9,40 voor 40 ml. Wederom een mooie prijs voor een biomimetisch product. Ik denk dat deze crème vooral geschikt is voor de dames met een Sahara huid, misschien is dit product wat voor jou!

Etat Pur is te koop via internet, check hier de webshop van Etat Pur.

Lijken deze producten jou wat en heb jij een product van Etat Pur?

0 reacties

Kiss & Make-up -

Klinkt niet slecht!

Lytje -

Lijkt me wel fijn, maar niet dat ik het gelijk wil kopen…

Aurelie -

De producten zien er vrij goed uit, ik kende het merk nog niet.

Joyce -

de prijzen vallen me mee, ik ga er eens naar kijken!

Jorinde -

Ik denk niet dat het wat voor mijn huid is.

Suzanne -

Ziet er goed uit. Ben erg benieuwd hoe ze werken/aanvoelen.

Just Love Life -

de producten lijken me allebei wel fijn :)

Miss Sentinelli -

Lijken me echt fijne producten. De prijzen vind ik ook zeer meevallen :)

Isabella -

Lijkt me een erg fijn product!

Soon -

De BEHENYL ALCOHOL is naar mijn weten wel een goede alcohol, vettige alcohol. Maar ik vrees dat die alcohol daarvoor idd niet zo’n beste is.
Ik laat het staan, nog steeds verslingerd aan uncover hier!

Irem -

Goede producten lijken het me, en ook niet heel erg duur. Ik had ze duurder verwacht, haha :)

Ashleey -

Die scrub lijkt mij wel wat en het klinkt best interessant!

ChantalAngel -

Voor mijn gevoelige huid zitten er denk ik idd iets teveel scrubdeeltjes in. en de Rich Nourishing Cream lijkt me op zich wel lekker, maar ik heb ook last van roodheid en ben nu iets met ook vitamine C aan het testen.

Bianca -

Lijkt me fijne producten!

beautybysandra -

Ze lijken me erg fijn, ook zijn ze redelijk budget =)

Martina -

Die exfoliating gel lijkt me zeker wel wat!

femketje -

de scrub lijkt me wel wat 😀

Miladylike -

De producten klinken redelijk goed maar toch niet echt voor mij denk ik. Handig dat je de links naar andere serums erbij hebt gezet, ik ga zeker eens naar het vitamin C serum kijken! :)

Charile -

Ziet er goed uit :)

Reageer ook