De oudste en meest sentimentvolle producten in mijn stash

Ik weet het nog goed: mijn eerste doosje oogschaduw die ik zelf kocht. Of mijn eerste MAC product. Mijn eerste (en gelijk meest dure) kwast. In de loop van de jaren heb ik dingen weggegooid, maar een aantal dingen heb ik na al die jaren nog steeds. Ze zijn zo oud, maar zitten ook vol sentiment, ik kan ze never nooit weggooien! Vandaag laat ik aan jullie een aantal oudjes en sentimentvolle producten uit mijn stash zien.

Een van mijn aller oudste producten die ik heb en die ik me nog als de dag van gisteren kan herinneren is mijn BeYu oogschaduwpaletje. Met drie kleurtjes, donkerbruin, lichtbruin en een highlighter. Met sponsapplicators, hoewel ik die eigenlijk nog nooit gebruikt hebt. Ik kocht het nadat ik last over de techniek met drie kleuren oogschaduw. Nu heel vanzelfsprekend, maar toen wat het compleet nieuw voor me.

Het tweede product is mijn Dior paletje. Oh, oh, oh… Ik weet nog goed hoe hysterisch Martine en ik waren toen we dit kochten. Ik zal dit nooit vergeten! Ook al gebruik ik het paletje eigenlijk niet heel vaak, ik ben er nog steeds heel blij mee!

Wat ik ook heel erg in het begin kocht waren mijn 28 Neutral en 88 Warm palet. Een hit, zo ruim 4 jaar geleden (of was het nou 5?) in beautyblog-land. Een van mijn eerste paletten die ik kocht en wow wat heb ik ze veel gebruikt! Ik gebruik ze inmiddels nauwelijks, maar ook deze zal ik nooit weggooien. Ik weet nog dat ik ze besteld had op eBay en maar liefst 6 weken gewacht heb tot ze er waren.

Ook heel sentimentvol: de Sephora lipstick in G02. Zoals jullie misschien weten van de 3x Raden Challenges ben ik niet heel goed in namen van producten onthouden, maar deze week ik nog heel goed… Ik heb hem zo vaak gebruikt! Hij is behoorlijk opgebruikt, er zit nog maar een klein stompje aan!

En dan mijn eerste MAC product… Wauw, ik was hier zo blij mee! Ik weet nog dat ik Martine destijds vertelde dat dit €20 had gekost en zij begreep me tó-táál niet! Maar inmiddels hoort ze ook bij de club, hihi! Ik gebruik ‘m nog altijd veel. Vooral in de zomer. Zo’n heerlijk kleurtje!

En dan mijn Dior kwast… Tja, ik heb er al over verteld in onze stash flash over kwasten. Ik kocht hem al ver voor ik begon met beautybloggen. Ik denk doen ik 15 of 16 was (2005/2006). Ik ging naar de Douglas en een Leco-like-medewerker kwam me helpen. Zonder te vragen naar mijn budget smeerde hij me deze zilveren beauty van Dior aan. Ik durfde niet naar de prijs te vragen, laat staan te zeggen dat ik naar iets goedkopers opzoek was. Eigenlijk best wel eikelig van die man (sorry voor mijn woorden). Ik rekende de kwast voor iets meer dan €40 af (uit mijn hoofd). En ja, hij doet zijn werk goed, maar echt geweldig is ‘ie niet. Maar weggooien zal ik nooit, daarvoor ben ik er stiekem toch een beetje te trots op! 😉

Verder zijn er nog een aantal producten die ik me goed kan herinneren maar die ik niet meer heb. Zoals de Essence mousse foundation. Véél te donker voor me, maar ik heb er echt zeker 2 potjes van opgemaakt toen ik 14/15 jaar was! Haha! Of de Nivea Getinte Dagcreme. Ook zo’n product wat ik op de een of andere manier nog goed weet. Ook gebruikte ik vroeger veel mascara’s van Catrice en alleen maar lichtbruine oogschaduw. Haha!

Oh als ik dit allemaal zo zie en schrijf voel ik me echt oud worden! Haha! Wat wist ik in die tijd nog weinig, en wat moet het er af en toe lelijk uitgezien hebben. Misschien wel een leuk idee om in een artikel te beschrijven hoe ik vroegah tegen make-up aankeek. Zo dacht ik dat je altijd maar 1 oogschaduw-kleur kon gebruiken… Wat vinden jullie?

Wat zijn jouw oudste en meest sentimentvolle producten?

63 reacties

Sarah -

Mijn eerste make-up product was zo’n eyeshadow/lipgloss palletje van NYX, kocht ik 5 jaar geleden. Ik heb hem nog steeds, maar gebruiken zit er niet in…

Cella's Budget Beauty Blog -

toen ik pas begon met make-uppen wilde ik zwarte ogen want dat was stoer op mijn school… Ik zag er eerder uit als Alice cooper! haha maar ik had dus een miss sporty kohlpotlood en kleurde elke ochtend mn halve oogleden hiermee in..

Amber -

Haha geweldig! Moest weer lachen om het verhaal van de Dior kwast, snap inderdaad niet dat hij zo een jong meisje zo een kwast aansmeert, maar t is wel een pareltje! De paletten en de blush van Mac zijn ook erg mooi! Blijft jeugd sentiment haha,ik ben pas 17 dus heb er maar weinig! Kan me wel een heel oud oogschaduw palette herinneren met 4 bruin tinten, was er helemaal gek van!

Amy-Denise -

Mijn eerste make-up product was een klein oogschaduw palette van Hello Kitty denk ik. Heb het nog steeds! Andere producten van vroeger heb ik gewoon weggegooid. Ik hou er niet van om make-up die niet meer goed is of die ik niet meer gebruik bij te houden. Buiten dan dat Hello Kitty palette omdat ik gewoon van HK houd, haha.

Miriam -

Leuk om te lezen dit.
Mijn eerste make up producten waren een mascara en blauw oogpotlood van Yves Rocher, een doosje met zes kleuren oogschaduw van Collection 2000, vreselijk poederig en weinig kleur. Later heb ik ook het bekende torentje van Hema gehad in blauwtinten. Dat smeerde ik met mijn vinger op mijn oogleden, mascara, oogpotlood en dat vond ik dan prachtig. Ik heb al deze producten niet meer, alleen nog een nude roze lipstick ( mijn eerste), klein stompje is het nog, maar kan ‘m niet weggooien.
O ja en later gebruikte ik weleens (stiekem) getinte dagcreme van mijn moeder. Was veel te donker volgens mij en dat met die blauwe oogschaduw enzo pfff. Ik moet er vreselijk hebben uitgezien haha. Ook ik dacht dat je maar 1 kleur oogsvhaduw tegelijk kon gebruiken hihi.
En ik spoot mezelf helemaal vol met Impuls deo. Was ik ook helemaal gek op.

Dit brengt veel ( genante) beauty heinneringen naar boven.

Astrid -

Mijn eerste make-up product is denk ik een oogschaduw palletje van de Action die ik zo’n 5 jaar geleden kocht. En er zaten allemaal blauwe en paarse tinten. Zooo niet praktisch, maar ik dacht toen ik heb blauwe ogen dus blauw zal wel mooi staan. Blauw is volgens mij naast rood de moeilijkste oogschaduw kleur. Nu ga ik toch liever voor mooie naturel tinten.

Sylvia -

Het verhaal met de kwast komt mij bekend voor! In de Bijenkorf was ik op zoek naar de poederkwast van MAC, na eerst een kwartier gewacht te hebben werd ik eindelijk geholpen. Helaas de MAC poederkwast was uitverkocht maarrrrrrrre het MAC meisje riep naar de Diorstand : ” heb jij nog een poederkwast?” En jahoor, voordat ik er erg in had ( en echt ik ben niet iemand die zich iets laat aansmeren) stond ik met een poederkwast ( en allerlei samples) bij de kassa. De schade: 61,50 euro! ven ter vergelijking : een MAC poederkwast is rond de 37 euro! Ik heb hem precies tweemaal gebruikt maar weggooien nee daar begin ik niet aan. De Diorkwast heeft er wel voorgezorgd dat ik nu nog ongevoeliger ben voor verkooppraatjes;-)
Als ‘ vintage make-up’ heb ik wat produkten van merken die niet meer bestaan zoals Invite ( grote zus van het Miss Sporty merk) en Mary Quant en nog een oud duo oogschaduwdoosje van Estee Lauder. Let wel, deze produkten zijn dertig jaar oud! Weggooien doe ik niet, het zit allemaal bij elkaar in een toilettasje, ik was er destijds zo enorm trots op dat ik het niet over mijn 51(!) jarige hart kan verkrijgen om het weg te gooien.;-)

Pauline P -

Dank je wel! Leuk om te lezen…
Ik heb de nagellak van mijn trouwdag nog, 20 jaar geleden. Onbruikbaar natuurlijk, maar ik doe ‘m niet weg!
En een vreselijk oud doosje met zes oogschaduwen in pasteltinten, uit 1972 of daaromtrent. Van mijn moeder geweest en toen ik 12 was mocht ik het hebben. De pigmentatie was dermate dat je geen enkel verschil zag tussen roze, groen en blauw, maar het idee dat ik opgemaakt was… 😉 Dat doe ik dus ook nooit weg!

Willemijn -

Aah wat een mooie producten zeg!

jolanda -

En sorry, jij spreekt over make up palet!? Het is make up palette..leuk artikel,maar zoveel fouten kan echt niet! Misschien in het vervolg even laten nakijken of controle erover?

jolanda -

Je hebt het aangepast zie ik…aller oudste is alleroudste..

jolanda -

het is vanzelfsprekend en niet vanzelf spreken…

kelsey -

super leuk artikel, het dior palletje is echt super ! zo jaloersssss! :yay:

Anna -

Wat een leuk artikel, echt leuk om te lezen! Vooral het verschil met vroeger inderdaad…

Akkelien -

Echt leuk he hoe knullig je in het begin kunt zijn met make-up haha! Ik had een creme oogschaduw ‘torentje’ van de Hema. Er zaten drie potjes op elkaar en gingen van lila tot iets donkerder paars. Die smeerde ik gewoon met mijn wijsvinger op mn ogen en klaar was ik! Geen mascara ofzo hoor haha :)

Tara (Beauty as a Lifestyle) -

mijn eerste oogschaduw was een vloeibare paarse van de hema. wat een kutspul was dat haha. het ging alleen maar in de plooitjes zitten!

Greet -

Het valt me op dat er veel typefouten in dit artikel zitten, even een spellingscheck ertegenaan is misschien zo’n gek idee nog niet. Verder een leuk artikel, hoor!

kitkatje -

jaaaa doen

Tedje -

Ooh met die kwast.. Wat erg!

Ashleey -

Wat een super leuk artikel! Die palettes hahaha

Cynthiiaa -

Hihi, die palettes! Ik houd van een palette, werkt zoveel makkelijker, maar de 88 Mat is mijn eerste en hoe.. ik heb er aardig in lopen graven met mijn kwasten, maar hij is gewoon perfect. Op dit moment heb ik wel mijn hart verloren aan de 120 Palette, but still amazing. Ahhh, 40 euro?! Ziek veel joh! Niet nee durven te zeggen nadat je de prijs hebt gezien, herkenbaar. Schandalig eigenlijk.

Isabella -

Leuk artikel!

ivette -

och, ocg, mijn eerste mac product is nog niet zolang geleden…
En toch heb ik hem nu al niet meer :(
Dat was een lipstick, in een nude rozige kleurtje.
Ik hem hem 1 x mee naar school genomen, had hem 1 week en was helemaal gek ervan.
Ik nam hem mee, omdat een vriendin hem echt wilde zien.

Helaas is ie op school óf uit mijn tas gehaald, óf op magische wijze verdwenen, ik baal er nog steeds van.
Van mijn vakkenvullers loon was die lipstick al veel, aangezien ik niks mag uitgeven om te sparen voor scooter.
Ach, ik baal nog steeds…

En mijn oudste, is echt zo’n gigantische box met alles, oogschaduw, lipgloss in van die smeerbakjes, en eyeliners. kwaliteit was prut, maar ik was er gék op!

chocoholic -

Nou ja, wat balen zeg!!

Lifesplash -

Ah leuk om te lezen, dit voelt echt als old-best, fijne herinneringen aan toen haha. Wel zonde van die Dior kwast man, ahw, :(.

Nina -

Ik weet nog dat ik de aller aller allereerste producten van Catrice gebruikte. Voordat Catrice hip werd hadden ze een heel bescheiden half schapje in de Kruidvat en niet eens in alle filialen. De nagellak was stroperig en slecht, en verder waren er twee oogschaduwpaletjes, mascara, een liquid en een mousse foundation. Oh ja, en ik geloof ook blusher. Meer niet. Maar die mousse foundation was vet goed! Daar heb ik er veel van opgemaakt :-)

Deze oma is al 26, dus mijn allereerste make-up waren de stapelbare torentjes lipgloss en eyegloss van de HEMA. Iedereen in de brugklas had die en het ging er dan natuurlijk om wie de hoogste stapel bij elkaar had gespaard. De glossjes roken naar bubblegum en de eyeglossjes waren knalblauw of hartstikke bruin, maar wij vonden het cool ;-P

Willemijn -

Ooooh ja hema torentjes! Site heb ik ook gehad! Hilarisch, is ook zo!

Lytje -

Eyegloss is trouwens echt raar spul!

Beautyblogxx -

Jaaa, lijkt me leuk zo’n vroegah make up artikel of filmpje ? Ik vind julli fimpes altijd heel leuk ! Dat verhaal van die kwast vond ik zo zielig, maar he dior is wel kikken.
xx

Eline -

Haha dat verhaal van de kwast is echt te leuk! Zelf heb ik niet echt sentimentvolle producten in mijn stash want ik gooi oude producten weg want ik gebruik ze vaak niet meer.. maar het 88 palette kocht ik ook al 2,5 jaar terug en heeft ook wel waarde voor mij want ik was er echt supertrots op toen ik hem had 😀

Esmay -

Wajoo, zonde van die Dior kwast! En het Dior palette blijft mooi, ook al was het nou niet echt zo’n spectaculaire kwaliteit!

laura -

whaah die dior kwast heb ik ook!
(voor mn verjaardag heel veel jaren terug!

pretty beauty land -

hihi wat leuk al die producten!

Martina -

Aaah dat verhaal van die dior kwast! Lullig !!
Ik vond het kopen van mijn Urban decay palette (naked 1&2) bijzonder! Had er zoooo lang over nagedacht! Wat ja, ze waren toch wel prijzig,…..;)

Chantal -

Heel leuk artikel. Mijn eerste product wat ik kocht was een oogpotlood van Miss sporty en nog steeds ben ik hier gek van.

Kiss & Make-up -

Leuk artikel 😀 Mijn oudste producten zijn waarschijnlijk een paar Essence en Catrice oogschaduwtjes uit de beginjaren van mijn make-up verslaving :-)

Bianca -

Zo herkenbaar, ik werd ook eens een dure kwast aangesmeerd (poederkwast van sisley) en ze was fijn, maar voor die prijs had ik liever een hele kwastenset besteld haha ^^ Ik heb ze inmiddels niet meer.

Just Love Life -

haha leuk, die dior kwast is wel erg mooi 😉

beautycats -

ziet er goed uit!jullie hele blog ziet er goed uit en daarom volg ik jullie ook via bloglovin maar natuurlijk ook omdat ik jullie heel goed vind schrijven 😉 jullie zijn ons voorbeeld aangezien jullie veel volgers hebben1

Lotte -

Leuk om te zien!

Beautyjuf -

Leuk artikel! Ik heb in ‘t verleden, waar ik tot op de dag van vandaag ontzettend veel spijt van heb, twee lipsticks weggegooid die ik van mij oma had gekregen. Zij wilde de lipsticks niet meer hebben en toen mocht ik mijn lippen ermee stiften als klein meisje. Echt jammer dat ik ze heb weggegooid, want het zou een mooie herinnering aan mijn oma zijn geweest…

Ilse -

Heel leuk artikel! Ik kan het me ook nog goed herinneren wat ik kocht, het was een oud catrice oogschaduw palletje en ik heb die zoo vaak gebruikt haha!
Leuk idee om een artikel te maken over vroegaah haha

xx

Yak Man -

het is inderdaad wel eng om nee te zeggen wanneer iemand je iets aansmeert >.<. Gelukkig was hij geen €100

Lizzy -

Die Dior kwast heb ik ook, hoe ouder hij wordt hoe een lelijker effect hij geeft! Heel streperig en vlekkerig.. Maar ik kan hem inderdaad ook niet weggooien haha, was een kadootje van mijn zusje.

Lily's -

Echt super-oude dingen heb ik niet meer, hoewel ik een overdreven band voelde met mijn allereerste miss sporty nagellak 😀 Maar als ik moet kiezen, mijn Mac highlighter. Neem me alles af, maar niet men highlighter :-)

Jorinde -

Leuk om te zien :)

Miranda -

Oh wat leuk om te lezen. En inderdaad het 88 palette (normaal en warm heb ik ook ) in begin heb ik ze veel gebruikt , maar later nog maar amper.

Mademoiselle Sophistiqué -

Ik heb nog steeds mijn eerste echte lipstick, een van de hema maar ik was er onwijs trots op.

Natasja -

Leuk om te zien! Ik heb laatst allemaal make up weg gegooid dat van mn oma was geweest maar dat was ondertussen zo oud en vies geworden. Maar toch deed het een beetje pijn, haha.

femketje -

ik heb ook een aantal oude producten waar ik geen afstand van kan doen maar ofcourse nooit meer gebruik. denk dat die minstens 22 jaar oud en zijn van mijn moeder geweest :3

Hester -

Haha, onwijs leuk om te zien! Die grote palettes blijf ik mooi vinden. Ik weet nog wel dat mijn moeder vroeger heel soms mijn nagels lakte, licht lila, en dat ik het dan helemaal geweldig vond. :’)

Charile -

Wat een leuk artikel :)

Dita -

Wat leuk!

Joyce -

wat een leuk artikel!

Nadine -

Sodeju, een Dior kwast als eerste kwast haha toe maar toe maar en dat aangesmeer door een eikeltje awh! 😉

Laura -

Leuk om te zien! Ik kan mijn eerste lipstick en mascara niet weggooien.. ze zijn allang niet goed meer en gebruik ze ook al niet meer maar never dat ik ze weggooi haha

Maaike -

Ik had een gele creme oogschaduw van Collection 2000 (ja jongens dat was ook ooit te koop bij Kruidvat) en daarover heen deed ik standaar een groen kleurtje van bourjois. Dat bourjois kleurtje heb ik nog steeds en kan ik idd niet weggooien om sentimentele redenen. Verder weet ik van een aantal producten heel erg goed wanneer en waarom ik het kocht. Zo heb ik in 2008 een sloot aan Benefit make up gekocht en dat was ook heel lang mijn favoriete beauty merk. Nu heb ik vanalles wat.

Laura Louise - Fablouise -

Wat een leuk artikel, mooie producten zijn het ook!

Laura -

Ahh fijn die herinneringen haha! Ik kan die dingen ook nooit weggooien….

beautybysandra -

Wat onwijs leuk!

Laura -

Heel erg leuk om te zien! Ik heb nog geen eerste MAC product, maar ik wil wel iets gaan kopen, want ik ben wel een beetje klaar met bijjna alleen maar esence en catrice make-up 😉 Heb jij een aanrader? Enne je bent echt niet oud hoor! Haha

ellen -

mijn oudste producten zijn van casuelle, wat heeeeel lang geleden bij kruidvat te koop was. Ik heb ze pas allemaal uit mijn collectie gegooid, omdat ze gewoon echt te oud waren

Willemijn -

hahah die heb ik ook nog van mij communnie,
van 7/8 jaar geleden :)

Reageer ook