Illamasqua Matt Primer

Een egaal gezicht zonder een vlekje of spatje, en dat de hele dag lang. En vooral dat je T-zone niet zo gaat glimmen in de loop van de dag. Dat lijkt me nou eens heerlijk. We waren erg benieuwd toen we tijdens de Illamasqua Vintage Glamour Course deze Matt Primer mee naar huis mochten nemen. Zou het iets zijn?

De flacon ziet er prima uit, strak en basic maar wel weer typisch Illamasqua door de speciale vorm. De flacon is vierkant en loopt in een driehoeksvorm naar boven toe. De dop moet je open draaien en knijpen. Het is geen praktische verpakking want door de aparte vorm en dat je wel (vrij) hard moet knijpen, kun je nooit het hele product eruit halen..schat ik zo in.

De lijst: glycerin en glyceryl stearate zijn verzorgende ingrediënten, dat is goed. Er zit ook avobenzone in en hierover zijn de meningen verdeeld in wetenschapland of het wel goed is voor de huid, de normale huid zal er waarschijnlijk niet op reageren. Er zitten ook parabenen in, maar in principe zegt Jetske Ultee dat dit niet erg is. Als er namelijk geen parabenen in zouden zitten, worden er andere ingrediënten gebruikt die meestal schadelijker zijn voor de huid. Ook zie je parfum staan, maar dit staat wel helemaal onderaan de lijst.

Essential for any screen goddess 😉 ! En er zit UVA/UVB bescherming in..de vraag is alleen hoeveel?

De Matt Primer smeert makkelijk en dun uit, de substantie is precies goed. Illamasqua heeft nog een andere primer, die meer glanzend is, maar eerlijk gezegd..

Zie jij het verschil in de foto hierboven tussen een matte en glanzende primer? Als iemand zou zeggen dat ik hier een glanzende primer op had, zou ik het ook geloven. Hij droogt niet heel mat op, al zeg ik het zelf. Maar desalniettemin ziet het effect er zo (zonder andere make-up) er prima uit. Een gezond glanzend huidje die iets egaler lijkt.

En dit is met een BB cream/foundation mix eroverheen zonder poeder. Het ziet er prima uit, maar ik merk nu niet dat mijn foundation perse langer blijft zitten. Foundation is tegenwoordig altijd al longlasting dus het is lastig te bepalen of de Matt Primer nu extra bijdraagt aan de houdbaarheid van mijn foundation.

Ik heb er niet echt een uitgesproken mening over dit keer, ik vind het product wel fijn maar niet echt mat zoals Illamasqua zegt. Verder kan ik er qua houdbaarheid ook niet heel veel over zeggen. Ik weet het gewoon niet met al die primerproducten de laatste tijd. Het is wel oké, maar ik zou er zelf het geld toch niet voor over hebben omdat ik niet het perfecte eindresultaat kan zien. En voor een product wat ik oké vind, betaal ik liever geen €25.

Illamasqua Matt Primer is te koop bij de Illamasqua counters en in hun webshop. De Illamasqua Matt Primer kost £22,50, omgerekend ongeveer €25.

Bij welke gezichtsprimer zie jij wel echt een geweldig resultaat terug of vind je het ook maar zo-zo?

 

 

0 reacties

Cynthiiaa -

Ah crap, dit vind ik echt rot. Helemaal omdat je altijd zo dol op Illamasqua bent, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dacht dat je poeder op had, totdat ik las da het niet zo was! Hij is mooi mat, ook met de mix van BB/foundation eroverheen, gewoon smooth. De houdbaarheid van make-up vind ik ook moeilijk te bepalen, alhoewel de Prep + Prime van MAC echt mind-blowing was.

Jana -

Het kost inderdaad erg veel :) x

PinkFairy -

Ik heb deze ook! Heb zelf een vette huid en voor mij werkt deze primer echt heel fijn. Onder voorwaarde dat ik er een longlasting foundation + poeder overheen gebruik. Niet elke primer werkt met deze combi bij mij, maar deze wel.

Eline -

Die van catrice is fijn! maar verder werkt afpoederen denk ik beter dan een primer voor een langhoudend resultaat

Hester -

Uhh nee hier zou ik mijn geld eerlijk gezegd liever niet aan uitgeven! ^^

Alette -

Ik heb toch wel het idee dat een primer er voor zorgt dat mijn make-up langer netjes op zijn plek blijft zitten! Als ik een lange dag heb of een avondje uit ga, vind ik het zeker een toevoeging aan mijn make-up routine.

Suzanne -

Ik had nog nooit van het merk gehoord, maar sinds kort ben ik helemaal weg van de primer van MAC. Ja ik word een MAC fan.

Lenneke -

Mm, 25 euro is dan best wel veel. Ik zou je ook direct geloven als je zegt dat het een glanzende primer is. Jammer, want ik heb wel een hoge pet op van Illamasqua! En die verpakking zou mij trouwens echt tot het uiterste drijven, hahaha.

Anna -

Haha, altijd als ik ”illamasqua” in de titel zie staan weet ik bijna zeker dat ‘t door Martine geschreven is. :pc:

AreyouShir -

Ik sla deze even over, bij een primer verwacht ik toch minstens dat mijn foundation het lang(er) uithoudt! Helaas.

Petra -

Ik vind die reviews juist ontzettend handig!!! Ik merk vooral de laatste tijd dat het op andere blogs te veel over andere dingen gaat die mij niet echt interesseren. Persoonlijke updates en beauty vind ik leuk, maar tips over hoe je het beste je huis kan opruimen mogen van mij wel wegblijven.
Dus, ik ben het absoluut niet eens met de kritiek en ga zo door!!

Oja, wat vinden jullie van de prep n prime primer van MAC? Niet de matterende poeder dus maar echt de vloeibare primer? Moet zeggen dat ik die geweeeeldig vindt, dus ben benieuwd wat jij daarvan vindt Martine aangezien je zegt dat je nooit echt ondersteboven bent van primers..

Willemijn -

Dankjewel Petra, fijn om te horen! :)

Tessa -

lijkt me een super fijn product, alleen een beetje prijzig.
xx

BeautyLiner -

Jammer, het idee leek me erg leuk!

Moniek -

Hmm, het is inderdaad niet echt een matte primer.

femketje -

ik had er eigenlijk wel iets meer van verwacht gezien de prijs en het merk zelf!

Nora -

Huh, dat glanst toch als de malle!?! Ik bedoel haha het kan alsnog een fijn product zijn, maar… nee D: ik heb al een shiny gezicht, en ik zou echt balen als een matte primer me dit effect zou geven :’).

Nora -

Ik gebruik trouwens geen primer. Ik heb de L’Oréal (witte basis in glazen potje) eens geprobeerd, maar uiteindelijk aan een vriendin gegeven omdat het me té glad aanvoelde. Daarbij zat’ie heel obviously OP de huid en had ik het gevoel dat m’n foundation ervan zou kunnen afsmelten :’), maar gotta be honest, het effect zag er wel mooi uit.
Ik vond de pore minimizer van Clinique (geen idee of dat echt een primer is) wel echt een goddelijke gladmakende basis… m’n huid werd er zo ongelooflijk zacht van, me likes! Maargoed, hij is volgens mij best duur en een goede foundation blijft uit zichzelf al prima zitten.

ChantalAngel -

Ja ik ben het wel met je eens de primers beloven een strakke huid maar dat is heel lastig waar te maken.
Ook de foundations blijven nu vaak erg goed zitten van zichzelf.

Mademoiselle Sophistiqué -

Het ziet er wel allemaal erg mooi uit, maar €25 is inderdaad best veel.

AnnaSophia -

Ik gebruik een primer in fases. Stiekem merk ik amper verschil.

Anja -

Hm ja voor die 25 euro zou ik iets meer verwachten idd.. Gebruik zelf Catrice primer en die vind ik prima.
Toch blijf ik erbij dat het hoog tijd wordt dat ze illamasqua in Nederland gaan verkopen!

Amanda -

Even off topic: dames jullie weten dat er nu een super vette sale is bij Illamasqua? met kortingen tot wel 70%? Ga voor de grap eens kijken. Zitten wel mooie pareltjes tussen haha

Willemijn -

Dat had je nou niet moeten zeggen……. 😉 Hahaha!

Martina -

Ik gebruik zelf geen gezichtsprimer, het voelt als een onnodige extra laag, kortom geen product voor mij

Myrthe -

Voor €25,- mag je idd wel wat meer verwachten! :O

Chantal -

Jammer dat hij niet echt fijn is, voor 25 euro had ik toch wel iets meer verwacht.

Kelly Caresse -

Jammer die negatieve comments hierboven!
Ik vind reviews handig, waarom? Dan weet ik waarom ik iets wel of niet moet kopen, dat ik niet met een miskoop thuis kom :) ideaal en gewoon zo doorgaan meiden! :heart: :heart:

Demi -

Bleeeeh, zo saai hier de laatste tijd. Alleen maar reviews, kan je niet eens wat anders posten?

Martine -

Een beautyblog is – in ons geval – uitermate geschikt voor reviews. De meeste beautybloggers beginnen een blog zodat je anderen kunt helpen of een product goed is ja of nee, met deze insteek zijn zowat alle bloggers begonnen. En ik ben het niet met je eens dat er niets anders gepost wordt op LiveLifeGorgeous. Deze week was er nog een video, producten uit een nieuwe catrice collectie, een persoonlijke update, vanmiddag een shoplog en morgen weer een video. Wat ons betreft is het prima in balans.
Wat zou je zelf precies meer/anders willen zien? :)

beautybysandra -

Jammer dat het niet echt super is.

lin -

Wat een mooie verpakking! Misschien niet heel praktisch idd, maar wel tof!

dita -

Ik ben niet heel enthousiast

Ashleey -

Jammer dat hij niet zo heel mat is en de prijs is ook erg hoog, maar opzich is dit wel een heel fijne review!

roxanne -

Jeetje wat een prijs zeg! En dat voor een product dat helemaal niet goed zijn werk doet.. Zonde!

Charile -

Goede review :)

Sofie -

Jammer dat de werking tegenvalt, ik had meer hiervan verwacht.

Laura -

Is de catrice (prime and fine) primer ook goed? Wat plaats je (martine) de laatste tijd veel blogposts! :) Of lijkt dat maar zo…

Martine -

haha ja ik ben lekker bezig hè 😉 ik vind de catrice prime and fine ook redelijk.. ik heb eerlijk gezegd over de meeste primers dezelfde mening: het is wel oké. Maar als je een primer wilt proberen kun je prima die van Catrice kopen, heeft voor mijn gevoel dezelfde werking als deze alleen smeert minder lekker uit.

Laura -

Oké, dank je!

LLG- fan -

Bedankt, ik wilde hetzelfde vragen…. Op de full-face foto zonder foundation zie je er trouwens mooi natuurlijk uit. Er lezen ook veel jonge meiden jullie site, dus dat is meer voor hun. En ik heb een vraagje. Kunnen jullie weer nieuwe looks gaan maken? Ik had veel kerstdiners en heb telkens een andere kerstlooktutorial als inspiratiebron gebruikt. Ik draag al een tijdje basic looks maar ik wil weer wat vernieuwing…. Met paars ofzo…. Kan je daar wat mee doen????
XXXXX een heeeeeeleeeeee grote fan :yay:
PS. Ik lag in een deuk om die blinde make-up challenge hihi, meer van dit soort dingen doen het goed!!!!!

Velaija -

Fijne review! Ik gebruik zelf een primer van Gosh sinds een maandje omdat telkens bij het fietsen naar school al mijn foundation eraf ging… Nu dus met een primer en poeder achteraf, en het blijft een stuk beter zitten!

Ik vind het trouwens echt superleuk dat jullie ook regelmatig over Illamasqua schrijven! Ik had hiervoor wel gehoord van het merk (en het gezien in London) maar ik wist toch niet goed hoe en wat. Inmiddels heb ik een oogschaduw en er is ook een lipstick onder weg!

Reageer ook