Fototorial: 4 Lipstick Tips (houdbaarheid, mat maken, vergroten + hoe breng je lippotlood aan?)

Ik was bezig met een fototorial (ons woord voor foto tutorial) over hoe je een glanzende lipstick mat kunt maken. Terwijl ik bezig was, kwamen we erachter dat ik ondertussen in plaats van 1 ding al 4 dingen had laten zien. Vandaag dus een artikel met een aantal lipstick tips die je ook los van elkaar kunt gebruiken. Enjoy!

Hoe breng je lippotlood aan?

Je begint met het lippotlood. Ik had de avond van tevoren mijn lippen gescrubd, helaas zijn ze nog steeds droog dus sorry als je onverhoopt ergens een velletje tegenkomt. Zorg dat je potlood goed scherp is. Ik zie vaak dat anderen gewoon hun lippen intekenen zonder te letten op waar ze de lijn naar toe trekken. Het is belangrijk dat je de lijnen positief tekent. Anders gaan je lippen optisch gezien ‘hangen’. Dat houdt in dat je ze altijd omhoog tekent. Bij de onderlip begin je vanuit het midden en teken je naar de zijkanten toe (omhoog). Daarna teken je vanaf de zijkanten een lijn richting de cupidoboog. Om je lippen zo min mogelijk te irriteren met het potlood -soms kan het potlood zo hard aanvoelen- kun je zowel bij jezelf als bij iemand anders het potlood plat neerleggen als je je lippen helemaal inkleurt. Dat voelt wat fijner en zachter.

Hoe kun je je lippen vergroten?

Gewoon met botox, simpel. Grapje! Dat hoeft niet en zeker niet na deze tip. Bij Willemijn paste ik dit ook toe om haar bovenlip voller te maken en dat stond heel mooi..vond ik althans. Mijn onderlip is dikker dan mijn bovenlip, dus ik vergroot in dit geval mijn bovenlip om ze iets meer symmetrisch te maken. Mocht je over het algemeen wat dunnere lippen hebben kun je ook prima je onderlip meenemen. Zorg ervoor dat je ze ongeveer 1 á 2 lijntjes dikker tekent dat je eigen lippen..als je teveel bijtekent ga je het zien! Probeer het subtiel te houden.

Zodra je je lippen ingetekend hebt, doe je lipstick op. De lipstick stift je ook op het ‘nieuwe’ gedeelte van je lippen, dat kan wat vreemd voelen maar het komt goed. Daarna pak je een kleiner, platter kwastje (ik gebruik er 1 van Frontcover). Met de kwast dep je wat rode oogschaduw op alleen de buitenste randjes van je lippen over de lipstick heen, waar je het nieuwe gedeelte hebt getekend..je extra lip(pen)! Dit zorgt ervoor dat de vergrote lippen wat natuurlijker lijken + het houdt een stuk langer! Dit kun je met elke kleur lipstick doen, zolang je maar een lippotlood hebt en een oogschaduw in ongeveer dezelfde kleur. Ik gebruikte de mono van Catrice: Lobby-Lobster.com. En klaar zijn je Angelina Jolie lipjes!

Hoe zorg je ervoor dat je lipstick de hele dag blijft zitten?

Je kunt een lipprimer gebruiken, maar ik heb eerlijk gezegd nog geen lipprimer getest die ik ook echt goed vond. In principe vind ik dat het niet nodig is. Er zijn genoeg kwalitatief goede lipsticks op de markt die de houdbaarheid verlengen: NYX, MAC, Maybelline.. bijna elk merk heeft wel eenlong lasting lipstick. Ik gebruik een lippotlood, daarna kleur ik mijn lippen in met de lipstick. Pak een tissue/keukenpapier en scheur het zachtjes door midden. Je ‘hapt’ de overtollige lipstick van een tissue/keukenpapiertje af. Daarna kun je de lippen nog een keer inkleuren en presto! Dit is de truc voor mooie, glanzende lippen die lang houden. Maar matte lippen dan?

Hoe maak je een glanzende lipstick mat?

Dat is simpel. Volg alle stappen hierboven (lippotlood, inkleuren, lipstick, randjes met oogschaduw deppen). Dan pak je een tissue/keukenpapier en druk je deze zachtjes tegen je lippen aan. Dan pak je (transparante) poeder..het maakt niet uit of deze in vaste vorm is of in losse (mineraalpoeder)vorm. Doe wat op je kwast en dep het over de tissue heen.

Zo gaat de poeder op je lippen zonder dat je kwast heel vies wordt. Herhaal dit een paar keer en verwijder de tissue. Zijn je lippen mat genoeg qua smaak? Dan ben je klaar, zo niet kun je stiekem nog even wat poeder op je lippen doen zonder tissue of weer de oogschaduwtruc toepassen.

Nog een algemene tip voor matte lippen is, kies een creamlipstick..dat is het makkelijkste. Lipsticks met glittertjes werken minder goed omdat je de glittertjes niet kunt ‘wissen’. Verder moet je het gewoon een keer uitproberen, matte lippen staan heel chique en rustig omdat de glans de aandacht niet wegneemt. Mooi met een zwarte eyeliner of juist smokey eyes als je durft!

En klaar zijn mijn lang houdbare, vergrote, matte lippen. Zoals je ziet kun je ook alle tips toepassen voor alleen matte lippen maar ook prima afzonderlijk van elkaar. Je kunt je lippen bijvoorbeeld ook alleen inkleuren met potlood bijvoorbeeld. Niets is te gek met make-up..bijna dan!

Hopelijk was de fototorial duidelijk en heb je iets aan de tips! Probeer vooral het vergroten van de lippen in combinatie met oogschaduw eens!

56 reacties

Yvette -

Leuke blog en handige tips! Ik heb zelf een lipvergroting gehad met fillers. Botox is meer een spierverslapper en wordt niet gebruikt om lippen te vergroten. Het is echt tegen rimpels. Mijn lippen waren echt niet zichtbaar. Bij dr. Frodo in Amsterdam heb ik mijn behandeling laten doen. Ik ben nog steeds tevreden. Voor mij was dit de enige oplossing, maar ik zou het wel goed overwegen. Make-up doet ook wonderen!

Mayara Esther -

Heel handig, ik wist niet van de oogschaduw.

Monique -

Handige tips! Matte lippen vind ik super mooi!

DiANA -

Hahaha jaaa ik deed keer met mijn goeie nieuwe kwast op mijn lippen, merp zooo dom xd
Goeie tips!!
Mooie lippen!

Maaike -

super leuke blogpost en handige tips!

Alette -

Goede tips! Ik vind matte lippen vaak heel mooi en chic staan.

Cynthiiaa -

Wauw, topper! Ik vind de rode matte lips je verdomd goed staan, sowieso kan jij elke lipstickkleur hebben. Paars, rood, groen, zwart, oranje, alles. Ik mis een stukje van mijn liplijn aan één kant van mijn lip, daardoor moet ik altijd een beetje cheaten, dus ook buiten de lijnen betreden. :)

Chantal -

Wat een handig artikel!

Jana -

Erg handig! ziet er mooi uit 😀 x

Lieke -

Erg handige tips zeg!
En wat zit je haar leuk 😀

Miranda -

Wat een leuke tips 😀

Ester -

Handige tips, die onderste foto is trouwens erg mooi!

Angelique -

Dankjewel voor het delen van deze tip! Ik ga het zeker toepassen:-)

Karen -

Superhandig! Hartstikke bedankt. 😉

selma -

erg handig en ook leuk gedaan

Vera -

Die tip voor matte lippen vind ik erg handig! Daar had ik zelf nog niet aan gedacht :)

Eva-Lynn -

Leuk! Nou ik had ergens gelezen dat je gewoon met je kwast op je lippen mocht als je de kwast maar goed waste achteraf, ik vind de keukenpapiertruc toch beter hoor! :yay:

Martine -

Dat kan ook prima hoor, maar lipstick is een drama om uit je kwasten te wassen 😛

Kiki -

Best wel slim die truck om je lipstick mat te maken :)

Nanda Love -

Handig en leuk !
:yay:

Sheela -

je bent een prachtige dame!
handig artikel x

Lenneke -

Woohoo, pretty! En handige tips! :-)

Hester -

Supergoede en handige tips!

Lise -

Hé wat handig! Vooral van dat mat maken is enorm leuk!

Roos -

Erg handig! ik heb binnenkort een nieuwjaarsgala en zocht nog tips om m’n lipstick langer te laten blijven zitten!

Ik heb nog een vraagje, heeft iemand ervaring met een Catrice lipstain? Blijven die lang zitten? x :heart:

Tessa -

goeie tips vooral die laatste 😉
x

Laura Louise - Fablouise -

Wat een onwijs leuk artikel, hele handige tips!

Sanne -

Wauw Martine die rode lippen staan je fantastisch! En ik ben stiekem nog steeds jaloers op je haarkleur haha, verder een heel handig artikel!! :)

Marieke -

Wat een leuk artikel! En die laatste foto is echt mooi :)

Heleen -

Super handig artikel!

Amanda -

Een handig artikel!

Wendy -

Volgens mij spuiten ze geen botox in je lippen hoor om ze voller te laten lijken. Volgens mij heb je daar fillers voor nodig, en gebruiken ze botox op plaatsen waar je geen rimpels meer wilt (voorhoofd, naast je ogen). Botox legt je spieren toch plat, en vult niet op? Tenminste…. zo heb ik het altijd begrepen….

Martiniii -

Ik ken iemand die het doet, die zegt altijd dat het botox is wat ze in de lippen spuiten..dus ik weet het niet?!

Wendy -

O echt?? een vriendin van mij spuit botox naast haar ogen…. vandaar dat ik dacht dat botox tegen de rimpels was….
hmmm, ben nu toch wel benieuwd hoe het zit….

ff gegoogled: sorry, lange lap tekst, maar wel duidelijk:

Injectables (inspuitingen): botox en fillers
Botox spierverzwakker
Fillers vulmiddelen

BOTOX:
Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen zoals bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes. Deze rimpels kunnen met Botox worden behandeld. Botox verzwakt namelijk de spiergroepen die de rimpels veroorzaken waardoor de rimpel vermindert.

Minder bekende toepassingen van Botox zijn de wenkbrauwlift en de mondhoeklift. Tevens wordt Botox gebruikt voor de behandeling van de lachrimpeltjes op de neus en tegen zichtbaar tandvlees bij het lachen. De werkingsduur van Botox in het gezicht is aanvankelijk drie tot vier maanden. Bij herhaald gebruik kan het effect langer aanhouden, tot zes à zeven maanden.

Overmatig transpireren van de oksels en de handen kan ook met Botox effectief worden behandeld. De werkingsduur van deze Botox behandeling is zes tot twaalf maanden.

FILLERS:
Sommige rimpels worden veroorzaakt door het dunner en slapper worden van de huid. Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gelaat. Denk hierbij aan het opvullen van de neus-lippen plooi en het corrigeren van afhangende mondhoeken, het vergroten van het lipvolume, de zogenaamde rokerslijntjes in de bovenlip, of het accentueren van de lipcontour of de jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen.

Nou…. weten we dat ook weer, hahaha! weer wat geleerd vandaag…. kunnen we weer rustig slapen, nu we weten hoe het zit, hahahaha!!

Ingeborg -

Prachtig! Heel handig artikel en super mooie foto’s!

BeautyFaceNL -

Leuk artikel! Goede foto’s ook!

Evelien -

top tutorial! ik ga het eens proberen 😀

Sara -

Ziet er goed uit! En het staat je trouwens ook erg mooi :)

Mademoiselle Sophistiqué -

Gede tutorial, heel mooi eindresultaat!

Charile -

Goede uitleg!

Laura -

De meeste dingen wist ik eigenlijk al wel. Maar het is wel leuk om te zin in jullie fototorial. Mij is het eigenlijk nooit opgevallen dat jullie het zo inkorten. Hihi.

Myrthe -

Leuk zeg!! :) Het heeft wel iets zo mat! :)

Joyce -

superhandig!

julia appelman -

martine en willemijn waneer gaan jullie een stashflash maken :heart:

Dita -

Handig en mooie foto’s!

Sofie -

Wat een handig artikel! 😉

Lifesplash -

Goed artikel! Heel handig en lekker overzichtelijk, hou ik wel van! Ik moet hier zelf nog maar ‘s een keer mee oefnenen, haha. Maar dat matte wist ik niet, heel leuk om te weten!

Beautydagboek -

Goede tips voor langhoudende lipjes! Helaas wel veel werk voor ‘gewone’ dagen.

Monique -

Ik heb laatst op vakantie in Schotland een Lipcoat gekocht.
Dat is een doorzichtig (wel stickende) vloeistof met een kwastje wat je op je afgedepte lippenstift doet.
Moet je even laten drogen en blijft sirieus de hele dag zitten terwijl je eet en drinkt enzo.
Je hebt er een van Rimmel, die kost ongeveer 5 pond, en een die van zichzelf Lipcoat heet, dit is de originele en kost zon 2,50 pond.

Te halen bij Superdrug onderandere.
En je doet zeker zon 100 keer met zon klein flesje.

Valt ook vast ergens te bestellen (:

Ashleey -

Super handig artikel! Echt de laatste tip wist ik al, maar de rest had ik nog niet gehoord! Echt handig, dank je wel!

Martina -

Super fijn artikel!

Lisette -

Wat handig en duidelijk! Ik ga binnenkort toch maar is kijken naar een lipstick + lippotlood (:

Velaija -

Wat een superhandige tutorial! Ik moet echt eens gaan oefenen met lippotlood en het shapen van mijn lippen, het ziet er echt prachtig uit!

Reageer ook