Essence Longlasting Eyepencil: 02 Hot Chocolate

Jep, ik ga een product van Essence reviewen. Vrij uitzonderlijk, daar ik een echte liefhebber ben van Catrice producten. Het zat zo. Ik had een bruin oogpotlood nodig, want ik had niet eens meer een normaal bruin oogpotlood zonder glitters en moest een look maken waarvoor ik een simpel, bruin oogpotlood nodig had. Ik had geen zin om het duur te maken, vandaar de keus voor Essence aangezien dat nog net iets goedkoper is dan Catrice.

Essence verkooptlong lasting eyepencils in acht kleuren: 01 Black Fever (zwart), 02 Hot Chocolate (bruin), 05 C’est La Vie! (grijs/zilver), 09 Cool Down (blauw), 12 I Have A Green (groen), 15 Bling Bling (grijs met zilveren shimmers), 16 Coolest Chick (paars), 17 Tu-Tu-Tourquoise (turquoise). Een goede en basic kleurenselectie, nu nog huidskleur!

Ik kocht zelf de bruine, 02 Hot Chocolate. Leuk dat Essence net als Catrice ook aandacht besteedt aan de namen, dat maakt een product voor mij meteen aantrekkelijker. Dit is wat Essence zegt over hunlong lasting eyepencils:

“Langhoudend en kleurvast: de long-lasting eye pencils zijn supergemakkelijk aan te brengen dankzij het innovatieve draaimechanisme. Verkrijgbaar in totaal acht kleuren.”

Nou ja, innovatief. Het is niet zo dat ze het wiel hebben uitgevonden, want oogpotloden met een draaimechanisme bestaan al veel langer. Helaas hou ik daar zelf niet zo van, omdat het niet te slijpen valt. Als ik weer een mooie, scherpe punt wil krijgen moet ik de mini stick (want dat is het eigenlijk) schuin op mijn hand swatchen en dat een aantal keer helemaal rondom. Dan nog blijft de top rond..zucht. Zo verlies je vrij veel product en moet je weer een watje met make-upremover pakken. Ik hoop dat ze de long lasting eyepencils in een nieuw jasje gaan steken, zodat je gewoon de puntenslijper kunt gebruiken.

Over de kleur ben ik heel tevreden, het is een mooie diepbruine kleur zonder poespas en voelt lekker romig. Het is dus ook perfect te gebruiken als basis onder smokey eyes. Ik dacht dat ik waarschijnlijk geen hele strakke eyeliner hiermee op mijn ogen kon maken door de ronde top, maar dat viel me verbazingwekkend genoeg mee. Het is niet superstrak, maar zeker niet bobbelig. Ik kan nog een aardige mooie lijn maken op mijn ooglid.

Zacht aangebracht op het ooglid, binnenste ooghoek en de waterlijn. In het echt meer gepigmenteerd dan op de foto!

Hot Chocolate werd gebruikt in de look van Adriana Lima. Hier zie je de pigmentatie op de waterlijn beter!

En longlasting is Hot Chocolate zeker, zelfs op mijn waterlijn blijft hij ongeveer net zo goed zitten als de Urban Decay 24/7 pencils en dat is heel goed! Ik hoef het oogpotlood maar 1x per dag op mijn waterlijn bij te werken! En je moet een goede make-up remover gebruiken om Hot Chocolate te verwijderen. De kwaliteit is echt supergoed, wauw! Na een minuut zit het zo vast als een huis, dus als je het wilt smudgen moet je wel snel werken. Deze potloodjes van Essence zijn fantastisch!

Een long lasting eyepencil van Essence kost maar €1,49. Het potlood bevat 0,28 gram en is 3 jaar houdbaar. Behalve het feit dat het potlood niet te slijpen valt, is dit zeker een goede budget aanrader voor een fijn oogpotlood. Ik wil meer!

Zit dit potlood van Essence ook in jouw stash en wat vind jij er van?

0 reacties

meisjex -

Als eerste: Jullie blog is echt superleuk!! Als ik een dagje niet op jullie blog kijk wil ik de volgende dag meteen zien watvoor posts jullie hebbben gepost. :yay: :heart: :haha:
Ik heb 01 Black Fever, en die potloden zijn echt heel fijn! Als ik hem op de waterlijn aanbreng, blijft hij echt de hele dag zitten, echt ideaal!! Trouwens, welke lipstick heb je gebruikt?

Martine -

Bedankt voor het leuke compliment! Daar worden we blij van. Ik heb het volgende gebruikt:
PUPA True Lips Eyepencil: 02
Sleek Pout Paint Milkshake, gemixt met:
Catrice Lipgloss Coralista

Michelle Kaiser -

Ik mag dit dus aannemen als “werkt fijn op je waterlijn en blijft goed zitten”??

Romy -

Ik heb de parelmoer roze variant! Die is ook superfijn, maar jammer genoeg al een tijdje uit het assortiment! Liefs Romy aka beautyblogromy

Amber -

Klinkt veel belovend! De look die je ermee hebt gemaakt is echt prachtig.

lisa -

Ik vind ze inderdaad ook heel fijn., zelf heb ik blingbling. Deze is niet echt grijs maar meer karamelgoud. Ben nu ook benieuwd naar de bruine en zwarte!

Jasmine -

Oeh fantastisch, ga hem zo proberen! En als hij echt zo goed blijft zitten, dan ook in meerdere kleurtjes =]!

Linsey -

Mooie look! En de potloodjes zijn fantastische!

Mag ik vragen welke lipstick je op hebt? De kleur staat je super!

Nina -

Wat is de kleur onder je oog? Wauw!

Martine -

Dat is het pigment Walnut van NYX :)

Anne Solveig -

Het is heel erg mooi!

Marisa -

Fijne review. Ik heb ‘m ook, maar dan in het zwart. Hij is inderdaad heel erg fijn en blijft ook écht heel erg lang zitten. :love: Misschien ook maar de bruine variant even bekijken.

Ulrike -

Ik gebruik al een hele tijd de zwarte versie en hij werkt echt ongelooflijk fijn! Hij is smudgeproof + waterproof + budgetproof 😉

BeautyLiner -

Ik heb de zwarte, blijft onbg 2 uur zitten. Vind m erg fijn, mooie zwarte kleur ook

Greet -

Dit oogpotlood heb ik ook, evenals de kleur Bling Bling (die ik overigens meer goudkleurig dan ‘grijs met zilveren shimmers’ vind). Deze potloden zijn echt heel fijn in gebruik en ik gebruik ze dan ook regelmatig. Echt een aanrader!

DiANA -

haha essence potloden zijn zeker fijn!
en ik vind dit mechanisme juist beter dan potlood.

btw, bij de Action hebben ze nu ook een waterproof zwart potlood in zo’n mechanisme, hij is perfect!

Rhonda -

Achterop het KIKO potloodje wat ik heb zit ern smudge sponsje en als je die eruit trekt zit daar een punteslijper aan speciaal voor dit soort potloodjes. Misschien kun je dat soort eens zoeken bij drugstore potloodjes. Dan kun je die bewaren en ze voortaan wel slijpen :)

Wojis -

Eigenlijk gewoon een geweldig product als je naar de prijs en kwaliteit kijkt, ik vind de kleur ook heel mooi, zeker eentje die je wel in je stash moet hebben. Mooie ooglook ook weer.

Tessa -

wauw, mooi oogpotloodjes,
xx

Lenneke -

Voor een prijs van 1,49EU vergelijkbaar met UD. Winning! :dance:

Miladylike -

Klinkt goed! Toch maar eens naar kijken in de winkel.

Martina -

Mooi! Wat een fijne tip!
Deze zou ik zeker aan mijn collectie toe willen voegen, bruin staat soms net wat mooier :)

Angelique -

niet verwacht dat hij zo goed zou zijn!

Lifesplash -

Ooooh, wat een mooie kleur! 😀 Ook leuk verwerkt in de look.

Nicole -

ik hoor/lees altijd dat iedereen hem zo goed vind blijven zitten, maar bij mij blijft hij juist heel slecht zitten…

Kelly Caresse -

Lijkt me een fijne basic eye pencil :) je hebt hem heel mooi verwerkt in de look vind ik! :heart:

Aurelie -

Ik heb geen oogpotlood van essence maar voor die prijs kan je echt niet sukkelen. Ik ga trouwens altijd voor zwart ipv bruin.

ValleyDoll -

Oh wauw, klinkt héél goed !

Jana -

Mooi kleurtje en klinkt erg fijn 😀 x

Just Love Life -

mooi product! denk dat ik m ook maar eens ga proberen :)

Eveline -

Ik vindt ze geweldig en heb er 6 kleuren van.

Amelie -

Ze hebben wel ooit een huidskleurige gehad, die heb ik hier liggen, zal wel uit de collectie zijn dan?

Sophia -

Ziet er goed uit! 😀 Zelf ben ik niet zo’n fan van oogpotlood, doe mij maar vloeibare eyeliner, maar je maakt me wel nieuwsgierig met deze review… ^^

Mendy -

aaahh perfecte timing!! Laat ik nou net op zoek zijn naar een goed oogpotlood! Op dit moment heb ik een oogpotlood van essence die echt niet fijn is! Die loopt uit en alles..

Deze lijkt me wel fijn! 😉 Op dit moment gebruik ik gelliner, maar zo’n potloodje werkt toch net sneller!

Kate -

Ik gebruik nu al bijna een jaar de black fever variant. Echt een geweldig ding. Ik zet altijd op mijn ooglid een zwarte lijn met wing. Heel gepigmenteerd! Beter dan een oogpotlood die ik heb van sephora en loreal bijvoorbeeld. Blijft ook heel de dag zitten. En dat voor 1,49! Ik koop ‘m steeds weer opnieuw. Eigenlijk had ik op beautyblogs nog nooit iemand zien schrijven over dit potloodje, maar ik vind ‘m echt geweldig!!

Simone -

Deze potloden zijn echt mijn favorieten! Ze blijven de hele dag perfect zitten, sporten, zweten etc. het is allemaal geen probleem 😀 Echt toppers en een gave ooglook trouwens!

Laura* -

Wat grappig, ik heb een paar dagen geleden een bijna identiek artikel over dit product geplaatst, zelfs de foto’s lijken erop 😉 Ik ben er ook enthousiast over, maar bij mij werkt het totaal niet op de waterlijn.

Eva-Lynn -

Wauw, ga ik proberen hoor!

Hester -

Ik heb vier van deze potloodjes, deze nog niet maar vind de kleur wel erg mooi! Ik heb trouwens ook nog een oranje, maar het kan ook dat die alweer uit het assortiment is. Ik vind het draaisysteem trouwens juist wél handig, beter dan slijpen!

Chantal -

Wat een goede eyeliner, heb er zelf ook een paar van Essence maar ben er eigenlijk niet zo tevreden over.

Miss Sentinelli -

Ziet er goed uit en lekker goedkoop :)

Suzanne -

Ik vind hem erg mooi. Ik heb eigenlijk alleen maar een zwart potlood. Tijd voor wat kleur er bij!

Faye -

Dit mijn favoriete oogpotloodje, boven urban decay 24/7glide on liners. Ik koop niets anders en gebruik het dagelijks. het enige spul dat echt blijft zitten, en je hoeft hem niet te slijpen :)

Anna -

Wauw wat een mooi oogpotlood, alleen gebruik ik zelf het liefst eyeliner of geen van beide haha.

Kelly -

Dat ziet er echt prima uit! Ik moet ook weer eens wat meer bruin oogpotlood gaan dragen!

Anna -

Ziet er goed uit! Je zou eigenlijk niet verwachten dat een Essence potlood zo goed blijft zitten. En dat voor die prijs… 😀

Mirjam -

Jaaaah, ik heb ‘m ook in de stash (voor het eerst van mijn leven dat ik dat woord gebruik :dance: ).
Ik heb de blauwe en de gouden (die ik samen gebruik) (en ik geloof ook de paarse) ik vind ze heerlijk, blijven enorm goed zitten en zijn heerlijk romig en doen het dus gelijk. En dat opdraaisysteem is juist waarom ik ze gekozen heb, dat vind ik zo handig (naast de prijs natuurlijk), niet dat slijpen en zo de helft weggooien als het al niet breekt. Scherpe punt boeit mij dan dus ook minder.

Ik wil ook steeds meer, stond vandaag nog met de donkerblauwe in mijn hand maar heb ‘m weer teruggezet.
Wat grappig dat er iets was wat jij nog niet had !

Is de waterlijn eigenlijk schoon te maken ?

Ashleey -

Ik vind ze erg fijn! Deze kleur staat je echt goed.

Francisca -

Ik heb een andere kleur, maar ik vind hem erg fijn!

Femmie -

Ik vind het zó zonde wat je met je haar hebt gedaan, echt hoor.

roos -

Oh dat klinkt echt heel goed! Ik gebruik nu een zwart oogpotlood met glitters erin, en hij blijft voor geen meter zitten.
Dit potlood is echt heel goedkoop, ik ga hem denk ik in bruin en zwart kopen.

Jorinde -

Ik heb deze en ook in het paars. Ben er super tevreden over :-)

Klarieke -

Zo, en nu hopen dat je meer reviews over essence schrijft c:

Laura -

Heb m ook en ik vind m echt heeel fijn! Niet te hard of zacht en blijft goed zitten! :yay:

Annelies -

ik heb een brons/groene, ze zijn inderdaad longlasting! :)

ChantalAngel -

Ik heb zowel deze als de zwarte en ben ook erg tevreden over de longlasting pencil’s

Charile -

Ziet er goed uit 😀

Sofie -

Mooi bruin kleurtje! :)

Diedeke -

Hm, vervelend he als je niet fatsoenlijk je oogpotlood kan slijpen! Toch ben ik erg benieuwd naar dit oogpotlood! Zeker omdat ie ook zolang blijft zitten op je waterlijn! Leuk artikel!

beautybysandra -

Wat een mooi kleurtje!

Mademoiselle Sophistiqué -

Dat is echt een goed product, ga toch eens kijken eerstvolgende keer dat ik in het kruidvat ben.

femketje -

ik heb deze zelf in een aantal andere tinten en ben er zeker wel tevreden over 😀

Myrthe -

Oew leuk en mooi podlootje!! 😀

Imke -

Deze vind ik juist fijn. Ik doe ze altijd boven op mijn ooglid tegen de wimpers aan en dan een oogschaduw over mijn hele ooglid. Ik heb zo’n potloodje ook van Rimmel (volgens mij exageratte) en daar zit een slijpertje aan de achterkant en een soort sponsje dus dat is ideaal.

kim -

Ik heb dit oogpotlood ook in zwart en bruin, ik wou binnenkort even een review er van posten. Ik vind ze best fijn!

Velaija -

Klinkt goed zeg! Al hou ik zelf iets meer van koele tinten als eyeliner (deze is me iets te warm). Ik ga eens kijken wat ze nog meer voor kleurtjes hebben! Thanks voor de tip!

Yacintha -

hahahaha wat grappig ik kom net op de site en deze is er nog niet ik lees het hot chocolade masker en nu is hij er wel!!! nu ga ik het ff leze :yay:

Reageer ook