DIY: ‘Hot Chocolate’ Gezichtsmasker

Met deze koude dagen kan je gezicht wel een oppepper gebruiken, zeker na een lange schaatstocht of sneeuwwandeling. Een chocolademasker kennen jullie ondertussen wel, maar om het extra lekker te maken laten we jullie vandaag een recept zien voor een warm chocolade masker die zowel hydraterend als zuiverend is. Klik verder om jezelf te verwennen!Allereerst heb je een aantal ingrediënten nodig, wie weet heb je ze al in huis en anders moet je even langs de plaatselijke buurtsuper. Koop gelijk voor jezelf een verrukkelijke chocoladereep of iets anders lekkers, kom op..je verdient het, toch?!

Wat heb je nodig?

  • Cacaopoeder (1 eetlepel)
  • Zure room of yoghurt (1 eetlepel)
  • Honing (1 eetlepel)
  • Een  sinaasappel
  • Een rasp of havermout
  • Een magnetron of steelpan

Zorg dat je huid goed gereinigd is en gebruik alvast een toner, zodat je huid straks optimaal het masker in zich op kan nemen.

Maak een (milde) scrub voor het masker voor extra reiniging en om je gezicht van velletjes te ontdoen. Rasp de schil van een sinaasappel, zodat je kleine zachte scrub stukjes krijgt. Dit is vooral fijn voor een gevoelige huid, ik gebruik dat liever dan havermout. Maar heb je een huid die wel wat kan hebben, gebruik dan havermout..dit is doorgaans wat grover. Doe de scrub in een klein bakje en leg het even aan de kant.

Doe dan de cacaopoeder, zure room en honing in een hittebestendige kom en mix dit met een lepel door elkaar. Snij de sinaasappel (waarvan je misschien net de schil geraspt heb) door midden, verwijder eventuele pitten en knijp wat van het sap door je chocomengsel heen. Als het masker nu te dun lijkt, doe er dan nog wat cacao of honing bij.

Een eetlepel crème fraîche of zure room of yoghurt..maar net wat je in huis hebt!

Een eetlepel cacao voor bij de crème fraîche. Als het masker te dun wordt, schep er nog wat cacao doorheen.

Verhit de boel alvast (in de magnetron doe je gelijk alle ingrediënten bij elkaar)

En wat honing erbij, wat ziet dat er altijd mooi uit!

Als je geen zin hebt in de magnetron of je hebt geen magnetron doe deze ingrediënten dan in een steelpan en verhit dit al roerende op een laag vuur. Gebruik je wel de magnetron, doe de kom dan (afgedekt met een schoteltje) in de magnetron en zet de stand van de magnetron niet al te hoog. Laat het langzaamaan warm worden.

Voeg een beetje sinaasappelsap toe van de doorgesneden sinaasappel

Lepel de sinaasappel lekker uit, terwijl het masker ondertussen warm aan het worden is of straks als je het masker op hebt. Wist je dat een sinaasappel goed is voor mensen die slecht kunnen ontspannen? En dat ga je straks wel nodig hebben! De sinaasappel heeft kalmerende eigenschappen en is verzachtend voor de huid. Een sinaasappel schijnt ook neerslachtigheid en verdriet te verminderen,  dus je bent -bij wijze van- gelijk van die winterblues af!

Haal je pannetje van het vuur of de kom uit de magnetron. Roer nog even alles door elkaar. Daarna is het tijd om de sinaasappelrasp scrub/havermout scrub door het mengsel te mengen, kies in ieder geval welke scrub je wilt.

Ondanks de lekkere ingrediënten, smaakt pure cacao nu niet echt fantastisch!

Ik heb er nog wat extra cacao doorheen gedaan om het masker dikker te maken (in totaal zo’n 3 eetlepels)

Breng het masker aan met een schone foundationkwast of lekker met je vingers…Die warmte, heerlijk!

Ik heb ook mijn lippen een beetje mee gedaan, die konden ook wel wat gebruiken! Hello Zwarte Piet..

Leun lekker achterover en…ont-span! Geniet van de heerlijke warmte op je huid en de chocoladegeur. Laat het masker 10 tot 15 minuten zitten. Spoel het masker af met lauw/warm water.

Hmm, dat trekt al aardig in!

Laatste check: jep chagrijn..het kan afgespoeld worden!

Het resultaat: een zachte, gezuiverde en gehydrateerde huid. Er is geen foto van het resultaat, maar als we heel eerlijk zijn zie je daar eigenlijk ook helemaal geen effect van…een beetje nutteloos om daar een foto van te nemen. Mijn hoofd lijkt precies op de foto die je bijna bovenaan ziet. Mijn huid na het masker is niet rood maar vrij egaal en mijn puistjes (ja, die heb ik echt) zijn kleiner of zelfs bijna weg. Als de computer nu een voelsensor had, had je kunnen voelen dat mijn huid lekker zacht was. Smeer nog even je favoriete moisturizer op je gezicht (met SPF, ook in de winter) en je bent er weer helemaal klaar voor!

Dit lekkere winterse, warme chocomasker is iedereen aan te raden!

0 reacties

Monique -

dat ziet er super lekker uit! lijkt me erg fijn voor je huid.. ik vraag me af of ik met mn chocolade allergie wel zou kunnen? kwestie van een keer proberen lijkt me :)

Alette -

Oeh, dat ziet er nice uit! Ik ben heel benieuwd, dit ga ik het weekend maar eens proberen

Eveline -

Koop het zelf kant en klaar uit een zakje geeft minder rommel

Malou -

ja maar wel gezellliger 😀
(ik snap je wel hoor ik ben ook aan de luie kant, maar nu gaat het wel om CH :heart: COLADE :P)
xx

Zoë -

Heel fijn! Maskers met rauwe cacao zijn echt heerlijk voor je velletje :)

AreyouShir -

Wat een leuk recept, het lijkt me wel erg fijn zo’n warm masker nu met die kou. Ik ga het eens proberen dit weekend, baat het niet dan schaad het ook niet lijkt me, heb zo’n vreselijk onrustige huid de laatste tijd :(

Lenneke -

Dit wil ik proberen! *pakt ingrediënten*

dita -

Mmmhh lekker

DiANA -

Hihi zwarte pietje. Ik ga deze zeker maken! Die Blooker cacao is mijn vaste arretjescake ingedredient, altijd in huis!!

Liz -

wat soort cacao moet je gebruiken? ik heb cacao mix maar ik denk niet dat het de juiste is want er zit suiker en calcium erin, maar ik heb ook hershey’s cacao poeder die je voor koken gebruik maar toen ik de “nutritional facts” lies ik zag dat er ook suiker erin was en vet ook.

Is het ook heel belangrijk dat je echte/100%/puur honing gebruiken want ik heb alleen de suikervrij “honing” thuis en echte honing is ook heel duur.

Nienke -

Hi, je moet pure cacaopoeder hebben, bijvoorbeeld blooker of droste. En die honing, weet t niet? Probeer eens op een klein stukje huid, als t werk: gebruiken! 😉

Kelly Caresse -

Hahah wat een super leuk recept en leuke foto’s erbij! De chocolade ziet er echt super yummie uit maar pure cacao is natuurlijk niet zo smaakvol als een lekkere blok melkchocolade haha. Misschien dat ik het ook eens ga proberen! :jummie:

Joyce -

heee wat toevallig, die producten heb ik allemaal in huis! rede genoeg om het eens te proberen :)

Wojis -

Wat zal dat lekker hebben geroken, goed idee, leuke DIY! Dop op maskers met cacao, werkt goed op mijn koppie ;-P

beautybysandra -

Het lijkt me een heerlijk masker!

Jana -

Ooh lijkt me een heerlijk masker 😀 x

Angelique -

Lijk mij echt een super lekkere ontspannende masker!

ladyNadine -

Wat een goed idee! Deze wil ik zeker een keer proberen. Hmm, chocolade :heart:

Anne Solveig -

Ohhh lekker zeg <3

Just Love Life -

jammm klinkt erg lekker :jummie:

Ashleey -

Ik zou er wel aan willen likkenhaha, maar wat lekke!

Miss Sentinelli -

Hmmm lekkerr :)
Ga ik eens een keer uitproberen :)

Sofie -

Heerlijke DIY! :)

Amanda -

Mmmm lekkerrrr

Sophie -

ziet er geweldig uit!

Mieke -

De foto’s zijn weer fantastisch! :haha:

femketje -

oeh klinkt goed 😀
ik had het ook zeker weten geproefd XD

Martina -

Heerlijke foto’s! Lijkt me een fijn masker!

Hester -

Leuk zo’n DIY! Lijkt me erg lekker!

Charile -

Haha leuke foto’s! Het masker lijkt me erg lekker 😀

Laura -

Die ga ik zeker onthouden! We hebben toch alles wel in huis :)

Lisa -

hee
ik had zondag een maskertje gemaakt van yogurt en cacao, ik had dit al vaker gedaan en toen was er niks aan de hand. maar toen het zondag van mijn gezicht af had gehaald was het helemaal rood en warm. dus dit masker sla ik over haha

xx

Martine -

heb je het te lang laten zitten, of misschien geen pure cacao geprobeerd?

Malou -

ik heb ook eens een kant en klaar masker een uur in plaats van 15 min. laten zitten :( had 5 dagen lang jeuk en uitslag… op mijn balletoptreden dan nog :/
nu vraag je je af: hoe dom is dat kind eigenlijk heeft ze de achterkant niet gelezen ofzo?
neeh, ik was tv aan het kijken en vergat de tijd. Dom. Dom. Dom.
xxx

Suzanne -

Heerlijk! Lijkt me echt goddelijk! Ik hou van chocolade!

Lytje -

Leuke foto’s! Dat masker klinkt heerlijk, maar ik heb een vraagje.
Als je pubert is chocola niet heel goed voor je huid, maar als je zo’n chocolademasker op je gezicht smeert, krijg je er dan puistjes van? Ik zit in de puberteit, niet heel veel last van puistjes, maar ik vroeg het me af :)

Martine -

Het is bewezen dat chocola geen effect heeft op acné (ook volgens Jetske Ultee) dus je kunt gerust een chocolaatje eten. Verder werkt cacao juist reinigend, het heeft een aanvalsmechanisme op bacteriën (puistjes) en helpt tegen droogte.. prima maskertje voor iedereen !

Cécile -

Er zit wel veel vet in chocolade, vet eten zorgt ook voor een slechtere huid

Martine -

Ja maar je krijgt niet alleen puisten van chocola, dan eet je nog meer vettere dingen.. en chocola zelf is niet vet, de melk maakt het vet. Cacao en chocola zijn verschillende dingen. Cacao bevat geen vet. :)

Reageer ook