MAC Paint Pot: Painterly

Paint Pots, ik moet schuld bekennen als ik zeg dat ik ze niet heel vaak gebruik. Hoewel ik weet dat Nikkie (NikkieTutorials) altijd een trouw fan is van haar Soft Ochre Paint Pot van MAC, had ik nooit veel aandacht voor dit product als ik bij een MAC counter was. Totdat ik in Londen was en blijkbaar opeens dit product mee naar buiten nam.


En het is geworden: Painterly. Een hele simpele, basic kleur. Wat veilig voor mijn doen! Maar nu ik werk, heb ik (net als met school) soms echt totaal geen tijd voor een ooglook. En zo’n paintpot is dan wel verrekte handig, je hebt een neutrale kleur en basis ineen. Wat mascara en (eventueel eyeliner als ik toch nog wat eerder ben opgestaan) en ziedaar.. een fris paar oogjes.

Het is een nude kleur met een wat meer rozige ondertoon. Soft Ochre is eigenlijk de gele variant van Painterly als ik zo swatches op internet bekijk. Een paint pot van MAC bevat 5 gram en vanzelfsprekend doe je hier natuurlijk weer heel lang mee, want een klein beetje volstaat omdat de pigmentatie goed is.

Painterly is goed gepigmenteerd, smeert romig uit en droogt mooi mat op. Ik denk dat als je net als ik roze ondertonen in je huid hebt, dit heel mooi kan staan bij de rest van het gezicht. Een paint pot heeft een aantal voordelen: te gebruiken als basis onder een ooglook, gewoon zo te gebruiken als je haast hebt en voor het concealen van je lippen als je een lichte lipstick/-gloss gebruikt.

Zonder Painterly

Met Painterly

Het verschil is zoals je ziet heel subtiel. Je oog is net iets egaler. Of het mijn Too Faced Shadow Insurance verslaat als basis? Nee, dat niet. De ooglook blijft in principe wel heel lang zitten, maar rond een uur of 9/10 ‘s avonds gaat het wel lichtjes creasen. En heel gek, dat verschilt een beetje van dag tot dag. De ene dag overleeft’ie het wel, de andere dag wat minder. Misschien ligt dat ook aan de producten die je voor de ooglook gebruikt (mat/shimmery,crèmeproduct). Ik ben er in ieder geval blij mee, omdat het zo’n simpel basic product is met multifunctionele doeleinden.

MAC Painterly Paint Pot kost rond de €19/€20 (14 pond). MAC kun je kopen bij de MAC counters (Douglas, Bijenkorf), bij de MAC Pro Store (Amsterdam) en/of online bestellen via maccosmetics.

Wat vind jij van paint pots en gebruik je ze ook als basis?

39 reacties

Deborahschrijft -

Ik heb twee paint pots, Bare Study en Groundworks, and i love them! Ik kan bijna niet meer zonder!

Martine, ik denk dat je Groundworks ook heel fijn zal vinden, hij is los mooi en mooi als basis voor wat donkerder (bruine) kleuren!

Mieke -

Ik ben ook fan van Soft Ochre van MAC, mocht ‘ie ooit opraken, dan ga ik voor painterly!

Marjolein -

Ik vind het er goed uitzien. Inderdaad subtiel, maar het is ook wel mooi om vette oogleden te verbergen denk ik.

Laura -

Oei… volgens mij wil ik deze hebben.

Eva -

Waauw, hij is echt heel mooi!

Eva -

Ik wil al zo lang een paint pot, maar heb er nog steeds geen gekocht! Deze is idd ontzettend handig als basis. Volgende keer maar een kijkje nemen bij MAC!

Ashley -

Ik gebruik geen paint pots, maar het ziet er super mooi uit!

jana -

Dit ziet er heel goed uit 😀 x

Paula -

Maandag gaat een MUA mij in 90 minuten opmaken. Wat raden jullie mij aan om te kopen?? Zeg maar een basis van MAC producten die ik echt zou moeten aanschaffen…
Zat zelf ook aan een paintpot te denken en natuurlijk een blush, maar verder weet ik het niet echt.

Sacha -

Wat een mooie kleur! Inderdaad handig voor een subtiele, makkelijk look!

Mademoiselle Sophistiqué -

Ik ben ook groot van de soft ochre paintpot, maakt je oog een stuk egaler voor de dagen dat je zonder oogschaduw de deur uitgaat, maar dient ook prima als basis.

Selma -

Ik heb als ik moet werken ook geen tijd/zin om me uitgebreid op te maken.

Meer -

Hele mooie kleur!! Je ziet bij jou ook je foundation/concealer in de rimpeltjes onder je oog zitten.. ik heb dat ook altijd, heel jammer vind ik dat :(. Heb je daar tips tegen?:) xx

Martine -

Geen crème concealer gebruiken 😉 maar met foundationpoeder onder je oog strijken.. dat werkt eigenlijk beter. Ik heb er in principe geen last van als ik de boel goed afpoeder, maar dat had ik hier nog niet gedaan.

AreyouShir? -

Ik heb hem (/haar :P) ook wel eens gebruikt, het is een fijne basis die je oogschaduw lang laat zitten. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat met een gewone concealer ook heb! Misschien ligt het aan mijn huid.

Kiss & Make-up -

Mijn favorieten zijn Soft Ochre en Blackground. Ik gebruik ze vooral als oogschaduwbasis :-)

Amy -

Ik gebruik Painterly nu al bijna 3 jaar élke dag trouw en het blijft gewoon een favoriet. Dit is altijd het eerste product dat ik aanraad bij MAC!

Miladylike -

Het staat erg mooi! Toch maar eens naar kijken als ik bij MAC ben. Het lijkt me echt handig voor dagen waarop ik weinig tijd heb.

Simone Claudia -

Ziet er mooi uit! Wel een beetje aan de dure kant :(

Miranda -

Oh dit klinkt goed 😀

Chantal -

Ik gebruik nog geen paint pots maar als ik zo lees moet ik er toch maar een naar gaan kijken en wat een mooi kleurtje zeg.

Beautydagboek -

Naar dit product ben ik nou altijd benieuwd naar, hij lijkt me super! Maar ik heb gehoord dat het voor mensen met wat huidprobleempjes (lees: gevoelige huid) niet heel geschikt is. Dat je er dan last van kan krijgen. Heeft iemand daar ervaring mee?

Willemijn -

Oh echt? Ik heb daar geen last van en mijn huid is toch wel vrij gevoelig (heb heb alleen niet snel problemen op mijn oogleden/rondom mijn ogen, misschien dat dit wat uit maakt). Op zich is de paint pot wel parfumvrij. De reactie zou dan misschien wel kunnen komen van het iets vettige dikke laagje? Als je nieuwgierig bent kun je altijd vragen of de MUA van MAC het eens wil aanbrengen en misschien zelfs een sampeltje voor je wil maken :)

Cari -

Inderdaad, ik heb hier ook last van. Ik heb een paintpot in Bare Study en als ik die twee dagen achter elkaar op mijn ogen heb gebruikt, dan heb ik rode en schrale oogleden. Ik vind mijn paintpot echt een grote miskoop.

martina -

ik heb soft orche en bare study, gebruik ze met heel veel plezier!

Lise -

Ik vind het wel leuk zo een kleur die het nét iets beter maakt, maar op een subtiele manier

Amanda -

Hij maakt wel een beetje verschil als je hem op hebt. Als je weinig tijd hebt is het natuurlijk een aanrader! Zelf ben ik heel erg trouw aan mijn Too Faced Shadow Insurance <3

Esmay -

Ik zou ‘m zelf niet zo snel aanschaffen! Ik vind het meer een oogschaduwbasis en ik ben té blij met TFSI haha! :)
Maar ik snap wel dat als je haast hebt en even je ogen wat egaler wil maken dit wel handig is.

Priscilla -

Ik heb pas een cadeaubon gekregen en ik zit nu echt enorm te twijfelen of ik zo’n paintpot moet bestellen. Nu ik jouw oog zo zie vind ik het er wel erg mooi uitzien. Jammer dat ie toch iets minder werkt dan de Shadow Insurance..

Marjolein -

Heb deze ook een tijd lang gebruikt, erg fijn! Maar ook weer niet zo fijn dat ik niet zonder kan moet ik bekennen, heb geen nieuwe gekocht toen de vorige aan vervanging toe was!

Maaike -

Ik vind ook dat het niet op kan tegen Too Faced Shadow Insurance of UD Primer potion. Ik gebruik die dan ook altijd nog onder een paintpot. Ik heb vooral een aantal shimmery varianten die ik vaak meeneem als ik reis. Heel handig, want je brengt het aan met je vingers en je look is meteen af. Wel doe ik er altijd nog een ‘echte’ primer onder.

Femke -

Ik gebruik ook geen paint pots, oogschaduw is mijn beste vriend! Het kleurtje vind ik trouwens wel mooi, inderdaad iets egaler.

Lifesplash -

Ik heb zelf geen paint pots, geef mij maar een lekkere oogschaduwbasis! Opzich klinkt hij wel fijn, wel apart dat sommige producten inderdaad dan verschillen qua ‘er-op-blijf-duur’. Maar wel fijn dat die lekker multifunctioneel werkt, altijd goed. 😀

Hester -

Handig dat je ze voor zoveel dingen kunt gebruiken! Hij ziet er ook goed uit :)

lin -

Ik heb er twee, soft ochre en nog een… Een shiny… Verdomd, ik kom niet op de naam! Maar goed… Ik gebruik ze eigenlijk te weinig. Zonde, want eigenlijk zijn het prima basissen! Ik ga ze er straks weer eens bij pakken :)

Charile -

Klinkt goed!

Laura -

Ik gebruik geen paint pots. Gewoon lekker oogschaduwbasis. Het ziet er wel mooi egaal uit.

Velaija -

Wat een mooi kleurtje! Lekker basic maar nét iets meer dan niets! Ook ik heb TFSI nog liggen dus die blijf ik maar lekker gebruiken! Ik heb wel nog een paint pot met shimmer (Vintage Selection geloof ik), die is wel erg mooi!

Reageer ook