How to: leuke dingen shoppen op eBay

Shoppen op eBay, hoe vind je nou leuke dingen? Die vraag krijgen we vaak. Daarom nemen we jullie vandaag mee op een ‘shoptripje’ op eBay! Let’s go!

Allereerst: ga naar ebay.com. Typ in: ‘scarf’.

Je kunt gelijk al kiezen voor zoeken op ‘scarf’ in Woman’s Accessories. Klik daarop. 155,193 resultaten. Auch. Dat moeten we verkleinen. Kies of je voor bieden of voor direct kopen gaat. Wij zijn ongeduldig en kiezen voor ‘Buy it now’. Veel leuker, ha!

Als je gratis verzending wilt, kies je Free Shipping bij ‘Show Only’. Bij ‘Location’ is het belangrijk dat je ‘Worldwide’ kiest, want dit houdt in dat de verkoper ook naar Nederland verzendt. We hebben nu aangevinkt Buy it now, Free shipping en Worldwide. We hebben ons resultaat al beperkt tot 58,711. Ha!

Dan nu: je kunt nu nog de subcategorie Scarves & Wraps kiezen, klik die aan.

Beperk je zoektocht door een minimale en maximale prijs in te voeren. Wij gaan van 0 tot 20 dollar. Daar is vast iets leuks voor te vinden.

Eventueel kun je kiezen op kleur. Wat we wel hebben gemerkt is dat dat niet altijd klopt. Daarom selecteren wij geen kleur. Vervolgens kun je ook nog een stijl uitkiezen. Wij kiezen voor ‘Handmade’. Kan, hoeft niet. Ook kun je op merk kiezen, wees je er dan wel van bewust dat je dan vaak geen koopjes vindt én de grote merken zijn vaak nep. Pas hier heel erg mee op! Verder kun je nog op materiaal kiezen.

Deze stappen bieden een hele brede zoekstrategie. Handig voor als je weet dat je een sjaal zoekt, maar niet specifiek opzoek bent naar iets. Ben je nou specifiek opzoek naar een sjaal met bijvoorbeeld schedeltjes (skulls) toets dat dan in, in de zoekbalk.

Maar hoe weet je nu of een verkoper betrouwbaar is?
Stel, we willen deze sjaal kopen… Zwart met skulls, lekker rock chick! Ga op het product ‘staan’ met je muis.

Je ziet rechts onderin het vakje een medaille. Dit betekent ‘Top Rated Seller’. 9 van de 10 keer zijn dit betrouwbare verkopers met hoge ratings en geven geld terug. Rating? Hoor ik je denken. Klik op het product. Je komt dan op de productpagina.

De rating kun je rechtsboven zien. Van deze verkoper is de rating 98,6%. Dit is een goede score. Zelfs zoeken wij altijd naar verkopers van 90% en hoger aan. Het cijfertje 426 houdt in hoe vaak de verkoper feedback heeft gekregen.

Als je op de 462 klikt (feedbackscore) krijg je het feedback profiel. Je kunt dan zien hoe hoog het percentage feedback is, wat de feedback was en wat voor beoordeling andere kopers deze beoordeling hebben gegevens.

Als je op het tabblad ‘Feedback as a seller’ klikt dan kun je ook lezen waarom klanten de beoordeling hebben gegeven. Dit is een goede manier om te checken of een verkoper betrouwbaar is en we raden aan altijd even een check te doen.

Samengevat, let op het volgende:

  • Is de verkoper een Top Rated Seller?
  • Wat is het Positive Feedback percentage?
  • En staan er bijzonderheden in het feedback profiel?

Deze sjaal is veilig om te kopen. Als je besluit te kopen kun je soms nog een kleur kiezen en het aantal en vervolgens klik je op ‘Buy it Know’ of als je verder wilt shoppen ‘Add To Cart’. Let altijd nog even of er bij Shipping (onder het blauwe vakje met de blauwe knoppen) de juiste shipping staat (meestal: FREE Economy Int’l Shipping). Staat daar een heel hoog bedrag of de verkeerde soort shipping scroll dan even naar beneden en kijk bij het tabblad Shipping and payments. Selecteer Nederland. je krijgt dan de kosten van de verzending boven te zien.

Als je alles gecontroleerd hebt (verkoper, product, kleur, verzending), dan kun je het kopen!

Wat als je je pakketje niet ontvangt
Als het vanuit Japan/China komt, kan je pakketje er heel snel (1 week) of heel lang over doen (6 weken). Als je na 5 weken nog niets hebt, mail de verkoper dan via zijn profiel. Als hij zegt dat er iets verstuurd is, wacht dan nog heel even. Ontvang je nog steeds niets, mail dan nog eens en zeg dat je een negatieve score gaat achterlaten. Dit vinden verkopers erg vervelend en vaak verzenden ze het pakketje liever nog eens opnieuw dan dat je een negatieve score geeft. Daarnaast ben je bij veel aankopen op eBay verzekerd met de eBay Buyer Protection.

Meer hierover lees je op eBay. Belangrijk is, als je er niet uit komt met de verkoper en je krijgt je product niet, laat altijd een negatieve score achter zodat je andere kopers waarschuwt.

Laten we nog eens wat zoeken. Stel je wilt een leuke snorren-ring. Dan tik je in ‘Moustache ring’. Druk op Search. Stel je wilt de aller goedkoopste die naar Nederland verzendt. Ga dan naar ‘Sort by’ en kies voor ‘Price + shipping lowest’ en voer je postcode en land in. Nu wordt alles wat je ziet verzonden naar Nederland en staat het van laagste naar hoogste prijs inclusief shipping.

Eventueel kun je nu weer je zoektocht beperkten door je prijs aan te geven, te kiezen voor ‘Buy it know’, materiaal etcetera. Nu kun je kijken wat je leuk vindt.

Al met al…
Kijk goed naar de verkoper, pas op voor producten van merken (want: vaak fake), probeer verschillende zoektermen en ga vooral lekker op koopjesjacht.  Shop’ze!

Shop jij wel eens op eBay? Hoe vind jij leuke dingen? En wat is het leukste dat jij ooit gescoord hebt op eBay?

40 reacties

Somersault -

Hoi!
Ik had nog een extra vraagje in verband met ebay-shoppen: hoe werkt de betaling precies?
Het rokje dat ik nu wil kopen kan ik enkel met Paypal betalen, en tot dusver is er GBP 3,20 geboden (door mij). Dat is ongeveer 4 euro. Als ik nu de hoogste bieder blijf, maak ik dan 4 euro over via Paypal naar de verkoopster, of kan ik Britse ponden overmaken? Ik snap dat niet zo goed :no:
Groetjes!

juut -

Nou ja, hoe kan ik dit artikel nou gemist hebben! Weet ik wel, heb me de ram bam gewerkt tot en met kerst, maar fijn dat ik het nu dan wel gelezen heb;) Super duidelijk :yay:

Martine -

Gelukkig dat je het gevonden hebt! Nu maar hopen dat je er iets aan hebt zodat je ook lekker kunt ‘eBayen’

Noëlle -

Even een correctie: Worldwide bij location betekent dat de verkoper wereldwijd kan zitten. Zonder dat aan te klikken krijg je volgensmij alleen verkopers uit Nederland.

Ik koop regelmatig wat bij Ebay en weet goed hoe ik er mee om moet gaan, maar zeker een fijn artikel voor mensen die er wat moeite mee hebben wat ik me voor kan stellen.

beautybysandra -

Wat onwijs handig!

Marike -

Ik ben EBay verslaafd… 😉

Somelikeitdoubledutch -

Ik ben echt compleet ebay verslaafd, op dit moment wacht ik nog op 8 pakketjes.. Voor de lage prijzen kan ik het echt niet laten. Dit heb ik laatst besteld: http://somelikeitdoubledutch.blogspot.nl/2012/12/ebay-bestelling-3.html
Tip: altijd wereldwijd zoeken en met engelse termen, verkopers uit china hebben vaak de leukste en goedkoopste spullen!

Anna -

Jullie hadden beter naar ebay.nl kunnen gaan en alles in het nederlands doen

NiceNailArts -

Ik vind ebay ideaal! Het is alleen wel ff wachten op je pakketje maar als je iets voor minder geld wilt kopen moet je dat zeker daar doen! :)

Esther -

Heel erg handig! Dank je wel !

dita -

Handig artikel

Bianca -

Ik heb denk ik nog mar 1 keer in mijn leven op Evay gekeken en toen snapte ik er niet veel van en vond ik het er niet echt beteouwbaar uit zien, dus ik heb er ook nog niks gekochts.
Bedankt voor deze tips, misschien ga ik dan toch is een keer iets op Ebay kopen. x

Ester -

Ik koop regelmatig dingen op Ebay, lekker goedkoop en vaak weer wat apartere dingen.

Martina -

Superfijn artikel!
Wil binnenkort is iPhone dingen bestellen op eBay…..

Miss Sentinelli -

Zeer handig!! Ik heb eigenlijk nog nooit iets besteld via Ebay, toch maar eens een keer hier gaan kijken :)

Jet -

Hee handige tips! Durf zelf nooit zo goed iets op ebay te kopen maar met deze tips moet het wel lukken!

Jana -

Wow wat handig 😀 x

Joni -

Heb je perse hiervoor een creditcard nodig?

Willemijn -

Nee, betalen met paypal kan ook

Ashley -

Super handig artikel! Zelf bestel ik best vaak op Ebay, gewoon omdat het leuk is en omdat het voelt als een kadoo

Hester -

Superhandig dat jullie het even uitleggen! Ik koop zelf niets met eBay door de betaalwijze, gelukkig heeft mijn vader nu wel een creditcard (daar kan het toch mee?). Het ziet er nog best ingewikkeld uit, als ik iets ga kopen ga ik dit artikel zéker gebruiken!

Daniëlle -

Zie de sjaal die ik een paar dagen terug heb besteld ertussen staan, haha! Heb de laatste tijd veel te veel geshopt op ebay. Ook zomerjurkjes en kleine make-up dingetjes. Zouden jullie een keer een artikel willen maken met favorieten ebay aankoopjes beauty en non-beauty? :)

Sophie -

superhandig! ik wil al heel lang dingen bestellen via ebay maar ik weet nooit hoe, haha.

Lieke -

Wat hou ik toch van eBay!

Vera -

Ik ben inmiddels best wel een Ebay verslaafde, dus wist hier eigenlijk alles al van haha 😉 Wel erg handig en duidelijk uitgelegd!

Laura -

Bij mij lukt het sorteren incl. verzendkosten nooit, omdat de postcode niet herkend wordt. Wat vullen jullie daar in?

Willemijn -

Volgens mij moet dat zonder letters van je postcode. Dan lukt het als het goed is wel :)

Natasja -

Handige tips als je nog niet zo goed weet hoe Ebay werkt. :)

Nathalie -

Ik ben ook zo gek op Ebay! Leuke en overzichtelijk post hierover zeg :)
Heb zelf ook een blogje met leuke Ebayitems gemaakt!

Charile -

Handig 😀

Moniek -

Ik shop heel vaak op Ebay. Leuk artikel!

Linda -

Ik vind het net als Marktplaatst maar een rare website, jammer.

Myriam -

Ik was superblij toen ik begin dit jaar voor 10euro een Natural Eye Palette van Too Faced op ebay had gescoord, toen het aankwam bleek het nep te zijn, bummer :(
Was wel een vd weinige slechte ervaringen, ben verder ook een ebay-fan :)

Kiss & Make-up -

Handig! Ik heb nog nooit iets via ebay gekocht. Ben (of was) er een beetje bang voor. Dom eigenlijk eh :-)

Jolanda -

Vooral met paypal ben ik erg slecht.. :p

Juliette -

Bedankt hiervoor, ik ben nogal een eBay noob haha. Ebay is echt geweldig, hoe goedkoop je sommige dingen kunt krijgen, hebben jullie eigenlijk nog favoriete verkopers die dingen voor echt een laag prijsje verkopen? En weten jullie of het mogelijk is om voedsel te kopen uit het buitenland?

Willemijn -

Ik denk dat het wel kan, zeker met dingen die lang houdbaar zijn zoals snoep en rijst enzo. Maar ik heb het zelf nog nooit gedaan.

Lin -

Ebayen is zoooo leuk!! Ik houd er van! Het wachten op je pakketje alleen… ik ben niet zo geduldig 😉

AreyouShir? -

Leuk, ik heb er al wel eens wat besteld, maar ben er veel te ongeduldig voor. Moest 3 weken wachten! :O

Reageer ook