Martine test: Dermalogica Skin Hydrating Masque, Sheer Moisture SPF15 & Gentle Soothing Booster

We waren pasgeleden naar een leuk event geweest waarbij de nieuwe Dermalogica winkel werd geopend in Antwerpen. Een prachtige winkel met heeeeel veel Dermalogica producten. We kregen beide een facemapping, hierbij wordt er gekeken naar de conditie van je huid en hoe je dit moet verbeteren/behouden. Op basis hiervan kregen we ieder 3 producten. Tijd om te testen!

De conclusie van mijnfacemapping was dat mijn voorhoofd erg gedehydrateerd was, mijn wangen, neus en kin waren lichtelijk droog maar vooral gevoelig en mijn kin en kaken hebben soms last van wat acné..vooral rond de menstruatieperiode. Dat laatste is vast herkenbaar!

Ik vond het een interessante conclusie, ik dacht namelijk dat mijn huid de laatste tijd een stuk vetter was geworden..vooral mijn T-zone kon er wat van. In de loop van de dag glimt mijn T-zone namelijk behoorlijk en ik linkte dat aan een vette huid. Blijkt nu mijn voorhoofd dus juist nogal gedehydrateerd te zijn. Ik kreeg daarom 3 hydraterende producten thuisgestuurd: skin hydrating masqua, sheer moisture spf 15 en gentle soothing booster.

Gentle Soothing Booster: Dit is een product voor de gevoelige huid, bedoelt om de huid te hydrateren en kalmeren. Handig, bij elk product krijg je een klein boekje met veel uitleg + gebruiksaanwijzing. Na het schoonmaken van je huid, breng je de gentle soothing booster aan onder je moisturizer. Het geeft je net dat beetje extra, ik gebruik het vooral ‘s avonds op deze manier.

De ingrediëntenlijst ziet er goed uit: voornamelijk fruitextracten, planten-/bloemen extracten (zoals calendula) en kalmerende ingrediënten zoals lavendel en honing. Er zitten wel parabenen in (methyl en ethyl) maar wel helemaal onderaan de lijst. Bevat geen chemische kleur- en geurstoffen.

Je hebt maar twee druppels nodig in principe, dus je doet er lang mee. Gelukkig maar, want het flesje ziet er klein uit hoewel het toch 30 ml bevat. Het is alleen wel heel erg duur, €71,10. Ik zou het niet opnieuw kopen, omdat ik niet zoiets heb van: ‘wow wat een waanzinnig effect’. Het is gewoon fijn spul.

Sheer Tint Moisture SPF 15: Ook werd mij sterk aangeraden meer SPF te gebruiken, dus al-tijd smeren met SPF! Ik heb inderdaad ook wat sproetjes dus ik ben wel wat gevoeliger voor pigment in mijn gezicht. Sheer Tint Moisture SPF15 is een zeer gemakkelijk, drie-in-één product: een lichtgewicht olievrije moisturizer, een natuurlijke tint en zonbescherming in één. Sheer Moisture SPF15 biedt hydratatie, een olie vrije moisturizer en een SPF15 zonder tint. Bevat geen chemische kleur- en geurstoffen.

Het eerste wat me gedurende de dag opviel, zilveren shimmers. Hmm?? Je huid glanst er wel heel mooi door en het geeft een frisse uitstraling maar dat had van mij nu ook weer niet gehoeven. Wel vind ik dit een hele fijne moisturizer en ik gebruik het vooral ‘s ochtends en soms ook ‘s avonds (nu die van Clinique op begint te raken). Het maakt mijn huid heel zacht, gehydrateerd en het geeft door de shimmers een frisse glow. En fijn dat er ook SPF in zit, ook al is die factor laag. In de winter is dat prima te doen!

Er zitten aardige ingrediënten in, er wordt hier onderscheid gemaakt tussen actieve en nonactieve ingrediënten. De actieve ingrediënten bevatten octinoxate (7,5%) en zink oxide (5%) (komen daar die zilveren dingetjes vandaan?). De non-actieve ingrediënten bevatten geen slechte ingrediënten maar wel parabenen (aan het einde van de lijst).

Ook de verpakking is hygiënisch en op die manier kun je goed doseren. Ik heb wel het idee dat ik er aardig wat van nodig heb, maar dat komt misschien ook omdat mijn droge huid het in 1x opslurpt. Voor €53,80 krijg je 40 ml. Tja, Dermalogica is nu eenmaal geen budgettopper, maar ik denk dat ik het er nog bijna voor over zou hebben ook. Heerlijk product.

Skin Hydrating Masque: Hier was ik heel benieuwd naar en ben ik ook het meest tevreden over. Dit is zo’n fijn masker als je een droge huid hebt. Ook heb ik wat geleerd van de Dermalogica dame die bij mij een face mapping deed. Ze zei dat ik dit masker gewoon ‘s nachts kon laten zitten en de volgende morgen de restjes er pas af hoefde te spoelen. Er staat niet op de verpakking dat het een zogeheten nachtmasker is (die heb je namelijk wel, Sampar bijvoorbeeld). Maar het werkt wel en hoe!

Een verfrissend, olievrij gel masker met kalmerende plantenextracten en vitamines met een antioxidanten werking welke het vochtgehalte in de huid weer op niveau brengen. Bevat geen chemische kleur- en geurstoffen. De ingrediëntenlijst ziet er verder prima uit. En wat kost dat? Nou, €40,60 voor 75 ml.

Skin Hydrating Masque, Sheer Moisture SPF 15 en Gentle Soothing Booster (kleine plasje rechts)

Ik ben heel erg tevreden over de producten, mijn huid voelt zachter en gehydrateerd. Ik heb nog wel dat mijn T-zone glimt gedurende de dag..dat los ik dus maar op met poeder. Verder merk ik dat de lichte acné op mijn voorhoofd wat verminderd is. Op mijn kin en kaken nog niet, maar dat zal vast hormonaal zijn en niet altijd te bestrijden vrees ik. Wel vind ik de producten heel erg duur, maar daarentegen zitten er wel voor het grote deel fijne ingrediënten in. Als ik voor een van de 3 producten zou moeten kiezen, zou ik toch voor het Skin Hydrating Masque gaan.

Naar welke producten van Dermalogica ben jij benieuwd?

27 reacties

Wendy | onestopbeautyshop.nl -

Onwijs fijn die producten van Dermalogica! Vooral het hydrating masque in de winter is super. Je kunt hem zelfs de hele nacht laten zitten voor optimale hydratatie. Denk er dan wel om dat je niet dichterbij je oog dan je jukbeen smeert, anders wordt je wakker met een stel prachtige vochtwallen. Alle producten van Dermalogica zijn online te bestellen via http://www.onestopbeautyshop.nl

Marijke -

Ik ben fan van Dermalogica! Gebruik zelf de UltraCalming Cleanser, de UltraCalming Mist en de Daily microfoliant!

Martine -

Hmmm die Mist lijkt me ook heerlijk, ben gek op sprays!

Kiss & Make-up -

Heerlijke producten vind ik dit.

Gitte -

Gedehydrateerd heeft te maken met het vochtgehalte.
Een vette huid heeft te maken met talg en heeft dus niets te maken met vocht.

Je kunt dus ook een droge en vette huid hebben.

Lenneke -

Ik ben eigenlijk naar alle producten van dit merk wel benieuwd. Al langer, maar ik heb nu een fijne manier van mijn huid verzorgen gevonden (eindelijk!), dus ik wil liever niet te veel ermee rommelen.

Esther - Mango Sorbetto -

Wat interessant zeg zo’n face map… ik denk ook altijd dat ik een gemenge huid heb maar dat hoeft dus niet perse.. misschien dat ik deze producten dus wel zou kunnen gebruiken terwijl ik ze normaal niet zou kopen omdat ik meer voor de vettere huid zou kopen.

healthyandhandsome -

Die Skin Hydrating Masque lijkt me heel fijn! Als ik een dikke laag crème opdoe ‘ s avonds ziet mijn huid er de volgende dag altijd heel rustig en gevoed uit. Ik denk dat dat masker ook zoiets doe, misschien dat ik daarom wel wil aanschaffen.

Martina -

Ziet er goed uit! Wel echt aan de prijs :)

AreyouShir? -

Een vriendin van me gebruikt af en toe een nachtje Bio-oil op haar erg droge gezicht en ze zegt dat het wonderen doet!

Marieke -

‘Kost heel duur?’ Hm… Martine…

Martine -

Haha, sorry..is ook een beetje dialect.. mijn ouders zeggen het namelijk ook vaak en ik weet heus wel dat het ‘kost heel veel’ of ‘is heel duur’ is hoor 😛

Lisanne -

lieve damens, even een taal correctie haha:

” Het kost alleen wel heel erg duur”

dat kan niet, iets kost veel en iets is duur. Dat gaat niet samen 😉

Fijn dat jullie zo’n uitgebreid artikel hebben geschreven over zulke duren producten!

xx

Willemijn -

Hihi ik geloof dat Martine bij 2 zinnen tegelijk was met haar gedachten. Namelijk niet een taalfout die ik haar ooit eerder heb horen maken.

Wojis -

Inderdaad wel prijzige producten, maar als je een enkele neemt die super veel doet, kan het wel eens een uitkomst zijn. Wellicht verbeterd de kin zone nog met de tijd…. heeft vaak tijd nodig om weg te trekken.

Joyce -

de producten klinken allemaal goed, al vind ik de prijzen wel wat aan de hoge kant!

Amanda -

Klinkt fijn! Heb zelf een keer een poeder scrub hiervan geprobeerd en dat was echt rot spul! Zou daarom niet zo snel meer iets van dit merk kopen…

Jorinde -

Ik heb een keer zo’n face scrub hiervan gehad en die viel zo tegen. Deze producten klinken wel fijn.

Cynthia -

“Het kost alleen wel heel erg duur, €71,10. ” je hebt een contaminatie gebruikt :) het is ofwel het kost veel ofwel het is duur.. Niet om te zeuren :)

beautybysandra -

Ze lijken me wel fijn, maar voor dat geld zoek ik liever even verder naar andere producten.

Ashley -

facemapping is echt tof! Echt gaaf dat ze daaruit merken welke producten bij jullie passen. De producten zien er echt super goed uit en naar jullie commentaar ook perfect! Alleen de prijs is ietwat duur, maar hey, wat een pareltjes

Sofie -

Lijkt me erg fijn, alleen jammer dat het zo prijzig is.. 😉

Esmee -

Klinkt goed!

Lifesplash -

Ooooh die klinken fijn, maar dat budget. *valt flauw*. Wat jammer, want ze lijken me zó lekker! En ja, alle 3 lijken me amaaazing.

Velaija -

De producten klinken heel fijn, maar ze gaan me jammergenoeg wel iets boven mijn budget… Ah well, genoeg andere fijn e producten te vinden!

nathalie -

OOk hier post jij altijd als eerste rond 6 uur, WHY??????

Willemijn -

Haha waarschijnlijk omdat ze vroeg moet opstaan! Of omdat ze een vroege vogel is! Haha!

Reageer ook