17 Miracle Matte Foundation: Soft Ivory

Het is altijd leuk om foundation te kopen van een merk wat je niet kent. Wat me in Londen opviel was dat de dames toch niet vies waren van een flinke (plamuur)laag. Wat een dikke foundation zag je soms. En ik moet eerlijk bekennen dat Illamasqua ook vreselijke foundation had. Het was mooi voor in de studio, maar in daglicht. Ieh! Maar zou deze foundation van 17 wat zijn? De tester zag er best goed uit..

Het merk 17 kende ik zelf nog niet, het is denk ik te vergelijken met Rimmel en Maybelline. De foundation kostte 7 pond (zo’n €8/€9) voor 30 ml. De foundation is 2 jaar houdbaar en bevat ook SPF 15. Hoewel die SPF misschien niet de hele dag door werkt, is het wel fijn dat er wat SPF in zit.

Het is een budgetfoundation, de verpakking zelf is nogal goedkoop van plastic met een roze dop. Wel lekker opvallend en meisjesachtig! Het pompje is hygiënisch maar doseert niet goed wat betekent dat je bijna 3 gezichten in kan smeren, dat heb ik ook bij de Infinite Matte van Catrice.

In de ingrediënten zitten wel parabenen, dus als je die liever wilt vermijden moet je deze foundation laten staan. Verder zie ik niet dat er parfum in zit, maar de foundation ruikt wel. En het ruikt lekker zacht. Een klein beetje naar Zwitsal! Waar die geur dan precies vandaan komt..

De ondertoon van deze foundation is lastig te bepalen, want meestal smeer ik het uit naar mijn nek maar bij deze hoeft dat niet. Dus het matcht goed met de rest van mijn huidskleur en ik ben wat rozig van ondertoon. Maar om nou te zeggen dat deze foundation zo roze lijkt? Dat nu ook weer niet, maar het is ook niet heel erg geel. Ik weet het niet, ik gok toch maar op meer een neutrale ondertoon.

De foundation belooft een matte, satijnen, egale finish die olievrij is en glimmende T-zones tegen gaat tot wel 16 uur lang. Ik wil me trouwens alvast excuseren voor mijn haar. Gelukkig binnenkort weer naar Jasper, want het is hard nodig.

Boven: zonder foundation. Onder: 17 Miracle Matte Foundation Soft Ivory

In het begin moest ik enorm wennen aan deze foundation, dik en vlekkerig gedoe vond ik het. Maar toch ook wel weer heel erg mooi qua resultaat. Na veel oefenen met verschillende kwasten, met vingers en sponsjes kwam ik weer uit bij de BeautyBlender. Die brengt deze foundation toch het mooist aan. Ik ‘bounce’ in dit geval niet helemaal, maar veeg het echt in korte stukjes uit. Laten we zeggen dat ik zelf een techniek heb ontdekt die blijkbaar werkt.

Ik kan concluderen dat ik een haat-/liefdeverhouding heb met deze foundation. Vrij dik om aan te brengen, maar lukt aardig met de BeautyBlender. Hij pakt mijn neus niet echt goed mee (heb ik bijna altijd last van). De finish is mooi en de glimmende T-zone blijft redelijk onder controle gedurende de dag. In het begin na het aanbrengen vind ik het echt niet mooi, maar na een kwartier/half uur is het prachtig. Raar spul hoor. Het moet volgens mij samensmelten met je lichaamstemperatuur voor een mooi effect. Ik droeg de foundation ook in deze OOTD.

Zou ik deze foundation van 17 nog eens kopen? Ik zal je eerlijk zeggen dat ik helemaal blanco ben. Ik weet het niet zo goed, maar neig naar ‘nee’. Ik zou deze foundation ook alleen in de winter gebruiken, omdat het zo dik is. Wat wel goed helpt om de boel te egaliseren! Ook is het wel een foundation die aan te raden is als je last hebt van acné, omdat de dekking zo goed is. De houdbaarheid is redelijk, maar in de loop van de dag moet je het toch wel wat bijpoederen.

17 Miracle Matte Foundation is te koop bij drogisterij/apotheek Boots (in Londen) en kost dus rond de 7 pond.

Ben jij met dit merk bekend en wat vind jij van matte foundations? Herken je dat ‘dikke’ probleem?

43 reacties

Felicia -

Duidelijke en interessante uitleg!
Mooi in combinatie met platte kwasten denk ik!

Keep up the good work

:xmas:
Felicia

Mickyy94 -

Wat een mooie huid heb jij van jezelf 😉
Kan je trots op zijn! :dance:

Tess -

Ik vind hem er wel erg mooi uitzien :) jammer van de textuur, hou zelf ook niet van zulke dikke foundations!

Beautiefull -

Ik vind het er heel mooi uitzien!

AreyouShir? -

Ik vind de dekking zo zo – heb zelf niet zo goede ervaringen met Boots. Heb laatst wel de BB cream van Kruidvat geprobeerd en deze vond ik verbazingwekkend genoeg best aardig!

Chantal -

Kende het merk nog niet maar hij ziet er wel goed uit.

Desirée -

Die ziet er voor mij zeker niet verkeerd uit, eens even kijken of ze hem in NL bij Boots ook hebben : )

Bianca -

Mooi resultaat wel. Denk toch niet dat het wat voor mij is, heb al 3j ofzo geen foundation meer gekocht sinds ik overstapte op BB cream.

Beautydagboek -

Omdat ik een droge huid heb, koop ik liever geen matte foundations. Ik heb ze liever creamy en glowy )

Eva-Lynn -

Echt wel een goeie dekking! Zou best handig zijn voor mij! x

Leoniek -

Ziet er mooi uit! Hij heeft zeker effect!

Nena -

mooie effect! Altijd handig dat hij mat is. Hij heeft wel een lichte gele schijn maar verder is hij mooi! X

Kiss & Make-up -

Dit is de eerste keer dat ik van het merk hoor. Maar ik hou wel van matte foundations.

Lenneke -

Mooi resultaat! Maar helaas haak ik al snel af als het niet zo fijn aanbrengt…

Angelique -

Lijkt mij een fijne product

kitkatje -

Vind het toch best mooi voor zo’n mager prijsje

Hester -

Haha, altijd grappig als een product een beetje ‘raar’ is. Niet alles kan helemaal flawless zijn! :) Hij ziet er wel goed uit in elk geval.

Jana -

Ziet er opzich goed uit maar toch jammer dat hij wat dik is :) x

PinkFairy -

Is dat niet Boots #17? Of misschien zal het echt 17 zijn.
Lijkt mij wel een fijne foundation, maar ik hou niet zo van ingewikkelde texturen 😛

pretty beauty land -

het resultaat is wel heel mooi!

Christel -

Hmmm nee… Deze is niet voor mij.
Ik moet zeggen dat ik toch wel heel erg blij ben met mijn Illamasqua Skin Base foundation. Maar ik kan er best inkomen dat anderen hem toch niet zo fijn vinden, stroef en lichtelijk dik, blijft een beetje aan velletjes hangen.
Hebben jullie wel eens de Sleek foundation geprobeerd, die heeft ook hele lichte en hele donkere kleuren.

Natasja -

Ik hou het voorlopig bij met Maxfactor foundation. 😀 Jammer dat deze niet perfect is voor jou, hij ziet er wel mooi uit op je huid.

dita -

Mooi resultaat

Yara -

Een wat dikkere foundation vind ik altijd zo’n nadeel, maar hij ziet er toch goed uit. Toch maar eens proberen!

Laura -

Wow hij dekt wel prachtig! Ben alleen niet zo’n fan van de parabenen…

Cornelia -

Die foundation ziet er mooi uit bij jou, alleen jammer dat er parabenen inzitten… :(

Chantiee -

Op het moment woon ik in Manchester en want mij iedere keer weer opvalt is dat er grofgezegd 2 soorten meisjes zijn in Engeland. Óf ze dragen een dikke plamuurlaag aan make-up inclusief iedere dag nepwimpers, óf ze dragen weinig tot vrijwel niks. Ik zal van de week eens binnen lopen bij de Boots om te kijken of ze het hier ook hebben want ben benieuwd wat ze nog meer van dit merk hebben 😀

beautybysandra -

Het ziet er mooi uit!

Joyce -

ziet er goed uit!

Esmay -

Jammer dat het toch niet helemaal dé perfecte foundation is. Ik vind op het op de na foto toch best wel mooi lijken hoor ;)!

Nora -

Ik vind het resultaat eigenlijk wel heel erg mooi hoor! Goeie kleur en het ziet er ondanks het schijnbaar wel dik is niet plamuurig uit!

Moniek -

Best wel een mooi resultaat!

Ashley -

Hij ziet er inderdaad erg dik en vlekkerig uit, maar hij staat je erg mooi!

Inge -

Wauw, deze vind ik echt mooi! Spijtig dat hij zo moeilijk hanteerbaar is…

Charile -

Ziet er goed uit!

Martina -

Ik ben persoonlijk niet van een dikke foundation, wel een fijne eerlijke review!

Vera -

Ziet er erg mooi uit, maar ik hou het maar gewoon op mijn geliefde Catrice Infinite Matte Foundation :)

Eva -

Kende dit merk niet, maar het is heel mooi! Jammer dat het niet goed verkrijgbaar is in Nederland..

Trâm -

Ik vind de finish heel mooi!

Mademoiselle Sophistiqué -

Het ziet er wel mooi uit, maar als het zo’n PITA om aan te brengen zou ik ‘m toch ook zo laten.

lifeoffashionistas -

Ziet er echt mooi uit! Het is ook een mooie kleur en helemaal niet zo duur :)
xxx

Laura -

Hij ziet er heel mooi uit, alleen jammer dat ie zo dik is.

Miranda -

wauw ziet er erg goed uit:D

Reageer ook