Olaz Total Effects 7-in-1 Antiveroudering dagcreme (Parfumvrij)

JU-proof (Jetske Ultee, wie? Klik!) producten vinden is best een opgave. Salicylzuur check. Tonic check. Cleanser, semi-check. Volgende missie: een fijne dagcreme. In het lijstje van Jetske met goedgekeurde producten stond deze creme van Olaz, de Total Effects 7-in-1 Antiveroudering dagcreme (Parfumvrij). Dat hij natuurlijk niet anti-verouderend werkt, wisten we al lang, en die 7 punten die heb ik niet eens gelezen. Waar het mij om ging was de goodness van de niacinamide en het ontbreken van parfum en alcohol! Heeft hij voldaan aan mijn verwachtingen, of was het toch een teleurstelling? Ik vertel het je!

De crème komt in een mooi simpel luchtdicht pompje. Prima! Het flesje is van plastic en dat vind ik wel handig. Geen breek-gevaar en lekker licht (fijn als je op reis gaat). Het pompsysteem werkt goed en er komt niet te veel of te weinig uit. Top! In het flesje zit 50 milliliter.

De crème is wit en romig, maar niet vettig. Het is een lichte crème die makkelijk uitsmeert.

Dan de ingrediënten. Zoals je ziet zit er niacinamide in hoge concentratie in. Top! Niacinamide is onder andere kalmerend en licht exfoliërend (Jetske Ultee schreef er een hele blog over, lees ‘m hier). Tel hier bij op het feit dat de verpakking lucht- en lichtdicht zit en je bent verzekerd van de werking van niacinamide. Daarnaast zit er glycerine en dimethicone in, wat vochtvasthouden is. En ook kamille extract is fijn voor je houd. Verder vind je op de ingrediëntenlijst goede alcoholen, staat benzoyl alcohol op 1/3 van onder (dus acceptabel) en bespeur ik geen parfum of slechte alcoholen. Joepie!

Oke, technisch gezien is ‘ie goedgekeurd dus. Maar hoe zit het in de praktijk? Wat doet het met mijn huid? Het is natuurlijk moeilijk te zeggen wat er nu precies werkt, in zo’n volledig nieuwe routine. Maar ik geloof wel dat mijn huid nog weer een zetje krijgt. De roodheid is de laatste weken – sinds ik het gebruik – nog minder. Daarnaast is de vettigheid van deze crème precies goed! Het geeft mijn huid een heerlijk zacht gevoel maar is niet te vet of de arm. Mijn gecombineerde huid (normaal, licht droog en licht vet) komt helemaal aan zijn trekken met deze crème. Het is de Complete Dagcrème voor de Gevoelige Huid maar dan iets minder vet (waarschijnlijk door het ontbreken van de zonnefilters) en in een goede verpakking! Ik ben blij!

Wat wel jammer is, is dat er geen UVA en UVB bescherming in zit. Anderzijds, de concentratie die je dan vaak smeert is toch lager dan wat erop staat, dus ik gebruik liever een aparte zonnebrandcrème. Maar wel goed om te weten als je deze dagcreme zou willen kopen.

Is het de bijna 22 euro’s die dit fijne flesje kost waard? Ja voor mij wel. Een ‘JU-proof’ crème vinden is niet makkelijk, maar dit is er eentje die uiteindelijk heel makkelijk te verkrijgen is! Je moet alleen even weten dat ‘ie goed is. Normaliter had ik nooit deze creme gevonden, omdat ik nooit wat te zoeken had bij het anti-verouderingsschap. Dacht ik. Ik ben blij met de crème en het is zeker een aanrader wat mij betreft! Heb je een normale tot gecombineerde huid (of een huid die niet extreem droog of extreem vet is) en je bent opzoek naar een crème die mild is en met ‘wonderstofje’ niacinamide, probeer dan deze eens!

Tip voor als je €22 duur vindt: houd de aanbiedingen bij de drogist in de gaten. Eens in de zo veel weken is er een 25% tot 50% kortingsactie! Scoren!

Wat voor dagcreme gebruik jij? En heb je ervaring met deze crème?

81 reacties

Willianne -

ik ben verbaasd hier te lezen dat Oil of Olaz zo gewaardeerd wordt door jongeren terwijl ik het ‘n verschrikking vond mijn “oude” moeder op de wangen te kussen omdat zij wèg was van dat merk en ik het ‘n nare, verstikkende geur vond, want ik werd er knap benauwd van en schijn behoorlijk allergisch te zijn t.a.v. mijn longen en huid (maar dus ook voor medicijnen en voedsel naar ik inmiddels ervaren heb). mocht de geur veranderd zijn dan is mijn nieuwsgierigheid nu wel geprikkeld!

Suus -

Ik had deze geprobeerd, maar mijn huid reageert hier helemaal niet goed op. Ik zat na een dag al onder de rode plekken op mijn wangen en puistjes. Ben ruim een week bezig geweest om mijn huid weer rustig te krijgen. Gebruik nu de vitaalcreme van Decubal en die is echt perfect voor mijn huid. Ze heeft er nog nooit zo rustig uit gezien. :)

Lvh -

Hey Willemein! Wat is je ervaring na een paar maanden? Gebruik je deze creme nog? Ik bestelde hem zonet op bol.com. Ik woon in België en daar is deze zoals je zei niet te koop… Groetjes!

skc24h -

Er staat misschien niet op de verpakking dat de crème UVA en UVB bescherming geeft, maar op de ingrediëntenlijst staan wel de ingrediënten Titanium Dioxide en Zinc Oxide. Dit zijn allebei zonnefilters maar dan in hele lage concentraties. Titanium Dioxide geeft vooral bescherming tegen UVB straling en deels UVA en Zinc Oxide geeft bescherming tegen UVA straling. Voor meer informatie hierover verwijs ik je graag naar de blogs van Jetske Ultee en Paula Begoun, zij weten daar veel meer over!

Emily -

Hoi,
Ik heb laatst deze crème gekocht, alleen zie ik dat hij is veranderd. De verpakking ziet er iets anders uit en de ingrediëntenlijst is ook anders dan op het plaatje in dit artikel.
Mijn vraag is of er nog steeds geen schadelijke ingrediënten in zitten, of ingrediënten die ik beter niet op mijn 18-jarige huid kan smeren?

De ingrediëntenlijst is:
Aqua, Glycerin, Niacinamide, Isohexadecane, Dimethicone, Isopropyl Isostearate, Panthenol, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Behenyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Titanium Dioxide, Dimethiconol, Cetearyl Alcohol, Sodium Ascorbyl Phosphate, BHT, Zinc Oxide (nano), Camellia Sinensis Leaf Extract, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, C13-14 Alkane, Laureth-7, Cetearyl Glucoside, PEG-100 Stearate, Stearic Acid, Disodium EDTA, Ammonium Polyacrylate, Triethoxycaprylylsilane, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Probylparaben, Ethylparaben, Caramel

Ik hoop dat ik een antwoord krijg want ik wil hem graag in gebruik gaan nemen zonder huiverig te hoeven zijn! :)

Nieke -

Ik heb afgelopen week deze creme gekocht omdat ik er zoveel goede dingen over had gelezen (en hij was met 40% korting!), maar ik heb inderdaad ook deze ingrediënten-lijst ipv wat in het artikel wordt benoemd.

Ik heb vaker last van eczeem rond mijn oogleden, maar ben er nog niet precies achter door welk artikel of ingrediënt dit komt. Ik dacht (en hoopte) dat ik met deze creme wel safe zou zitten.. maar het tegendeel is waar :( heb het gisteren voor het slapen gaan opgesmeerd, met een grote boog om de huid van mijn ogen heen.. en nu zijn mijn oogleden alsnog zelfs een beetje gezwollen, rood en jeukerig. Iets gaat hier dus niet goed.

Graag zou ik dus ook antwoord op de vraag hebben, of de verandering van de samenstelling hier iets mee te maken zou kunnen hebben. Zitten er nu wel irriterende stoffen in die er voorheen niet in zaten?

Jolanda -

Waar ik wel benieuwd naar ben, Willemijn, heb je deze creme nog steeds in gebuik of inmiddels alweer een fijnere ontdekking gedaan?

Willemijn -

Ik gebruik hem nog steeds! :)

Jolanda -

Zag ze nu voor €10,- bij de kruidvat. Omdat ik met dezelfde huid problemen kamp heb ik ‘m ook aangeschaft. Bedankt voor je reactie :)

Lydia -

Deze crème is nu definitief in prijs verlaagd (€19,94) en deze week 2 voor de prijs van 1! Per saldo slechts een tientje voor een pompje van 50 ml. Rennen dus! (t/m zo 26 okt ’14)

jo -

maar die parabenen dan, die zijn toch niet goed?

Stefanie -

Ik ben net naar de winkel geweest maar vond deze niet terug. Enkel geparfumeerd. Kan het zijn dat de verpakking veranderd is? Een lange smalle fles met daarop Total effects 7 in One vochtinbrengende crème voor de gevoelige huid? De ingrediënten staan namelijk in een andere volgorde. En weet niet of deze ook jetske proof is.. Help!

Willemijn -

Hmm… Ik heb hem vandaag nog zien staan bij de Etos en laatst ook bij Kruidvat. Naar mijn weten is ‘ie er nog. Of woon je toevallig in België? Daar schijnt ie namelijk niet te koop te zijn.

Stefanie -

Oei ik zie net je antwoord en heb deze vraag nogmaals onder een ander artikel gesteld omdat ik deze niet terug vond, en geen melding heb gekregen. Ik woon inderdaad in België. De keuze voor een goede jetske-proof moisturizer is dus zeer beperkt, tenzij ik online bestel natuurlijk… De volgende keer dat ik naar Nederland ga (is niet zo heel ver) sla ik zeker een voorraad in 😉

Debora -

De 50 % korting actie is er weer, dus ik zocht deze review nog even na en ben helemaal overtuigd, snel op de fiets naar Kruidvat 😀

Hafida -

Deze crème heb ik ook al eerder gespot bij de drogist. ik heb ‘m uiteindelijk niet gekocht, omdat er parabenen in zitten. Ook dit is erg slecht voor je huid. Dat is wel een min puntje. Maar wie weet misschien hoe groot de kans is dat parabenen je huid zullen verslechteren?

groetjes.

Judith -

Heb je wel eens bij trekpleister gekeken bij de lijn van pure simple van superdrug? dat is voor de gevoelige huid en is o.a parfum en parabeen vrij. En super budget! Een tip om eens te kijken! Zelf gebruik ik het masker van deze lijn en dat is eindelijk een masker die niet prikt o.i.d.

stef -

Nee hoor

lotteq -

Ow en trouwens, ik zie dat er parabenen in zitten. Maakt dat niet uit?

Anouk -

Ik heb de creme ook gekocht omdat íe JU-proof zou zijn. Nou, na een week smeren zit ik momenteel onder de bultjes. En het jeukt verschrikkelijk! Allergisch dus. Niet geschikt voor gevoelige huidjes!

Marielle -

Er zit isohexadecane in en dat is een allergeen. Heb nog niet zo lang geleden ontdekt dat ik buiten parfum en propylene glycol ook aan deze stof allergisch ben. En dan maar zeggen dat ik vroeger nooit een gevoelige huid heb gehad, eerder een berenhuid! Er was geen enkele chemische stof waar ik allergisch aan was tot een 2 tal jaar geleden. Je kan namelijk een allergie ontwikkelen als veel in contact komt met chemishe stoffen door oa gezichtscreme’s. Nu gebruik ik voornamelijk nog natuurlijke cosmetische merken!

pinky -

ik heb dezelfde maar dan voor de gevoelige huid en daar zit SPF 15 in. Zou deze even goed werken, Willemijn?

Olga -

Ik ga snel naar het kruidvat!!!!

Jana -

Lijkt me erg fijn 😀 x

Joyce -

Ik vroeg me af of je denkt dat deze creme ook voor een (af en toe zeer) droge huid geschikt is? Ik twijfel een beetje omdat aqua bovenaan de ingrediëntenlijst staat, en dit werkt vaak uitdrogend dacht ik. Ik heb het boek net ook besteld, heb waarschijnlijk rosacea, dus ik weet nu totaaaal niet meer welke huidverzorging ik moet gebruiken haha.

Marielle -

Bedoel je de stof glycerine? Deze werkt totaal niet uitdrogend, deze stof helpt vocht vast te houden in de huid en werkt hydraterend!

Miss Langhaar -

Die heb ik ook gekregen onlangs! Maar durf hem niet echt gebruiken omdat ik nog maar 26 ben en een beetje schrik heb voor antirimpel producten. Ik heb ook wel een gecombineerde huid dus mss toch maar gebruiken :)

Shna -

Nooouuuu met 26 mag je dr wel aan hoor :p

Marielle -

Deze creme mag op elke leeftijd gebruikt worden ik zie namelijk geen enkel ingredient staan die alleen voor een gerimpelde huid geschikt is!

Sharon -

Bij de kruidvat 50% korting 😀 jeeej!!!

Lotte -

Wow fijn om te weten zeg! Klinkt wel goed, ga hier toch maar eens naar kijken als mijn huidige dagcreme op is. Trouwens een tip voor iedereen die richting de Duitse grens woont: Alle make-up, huidverzorging, deo ed is daar veel, vééél goedkoper dan in NL en dus ook deze creme. De exacte prijs weet ik niet, maar ik weet wel dat ik laatst de DM inliep in Oberhausen en ik bijna van mn stokje ging dat de False Lash Effect mascara die ik een week ervoor in NL had gekocht, daar standaard maar 10eu was.

Merel -

Dus, ik als 16-jarige kan deze créme rustig gebruiken ondanks dat het een anti-verouderings créme is. Dan wil ik hem nog wel overwegen.

Myrna -

Ik gebruik sinds een tijdje ook alleen maar producten zonder alcohol en parfum, mede door de blog van Jetske, en mijn huid is ook stukken beter geworden. Deze dagcreme gebruik ik ook en ben er heel tevreden mee! Ik zag vanmorgen in het foldertje van Kruidvat dat de 50% korting deze week ook nog is, dus ik ga deze week nog een back-up halen!

lotte -

Welke producten zijn dat? Ben namelijk nog flink aan het zoeken;).

Ow en welke tonic is ju-proof? dat heb ik even gemist;).

Myrna -

Ik gebruik een cleanser en een toner van de Skin Balancing lijn van Paula’s Choice, en als dagcreme gebruik ik deze uit het artikel!

roser -

zitten flink wat parabenen in
kun je beter links laten liggen
als je een gevoelige huid hebt

Elise -

Welke crème gebruik jij dan en hoe blijft die houdbaar?
En ken je dit artikel van Jetske over parabenen? http://jetskeultee.nl/2011/10/07/je-cosmetica-parabeenvrij/

Corina -

Thanx voor de review!

Ik heb laatst – om uit te proberen – een dagcrème van het kruidvat eigen merk gekocht voor de sensitieve huid.. Fantastisch, geen parfum, geen minerale oliën (hallelujah) en niet te vet (zodat ik niet ga glimmen).
En maar 4 euro nog wat! Kortom ik ben fan..

Corina -

plus spf 15 (dat was ik even vergeten)

Marielle -

Deze heb ik ook en ben er ook enorm tevreden mee! Ik heb wel een vette huid maar gebruik daarom deze alleen in de winter want voor in de zomer vind ik hem wat te zwaar. Deze creme heeft mijn huid ook rustig gemaakt! Ik hou enorm veel van de producten van Kruidvat eigen merk!

The Fashion Plaza -

Olaz vind ik echt een fijn merk. Volgens mij kun je nooit te vroeg beginnen met smeren.

stef -

Nu een en een gratis kruitvat

Kimberly -

Ik ga dat huidboek denk ook aanschaffen haha

Barbara -

Inderdaad een topper (zoals veel uit de parfumvrije lijn van Olaz)

Sharon -

Ik heb het Huidboek ook sinds kort en ik vind het zo handig dat jij daar ook mee bezig bent. Heb net een best grote skincare bestelling gedaan bij The Body Shop en Etat Pur mede dankzij jouw ervaringen te lezen :) Ik ben heel benieuwd!

Nicole -

ben nog opzoek naar een goede dagcreme, ben alleen bang dat deze net wat te rijk gaat zijn voor mijn huid..
(gecombineerd normaal/wat vettere t-zone)

Joyce -

Ik denk dat ik dat boek van jetske ultee toch eens ga bestellen, kan ik wel gebruiken met mijn eigenwijze huid

Susan -

Ooooh, die 50% korting bij Kruidvat geldt deze week ook nog! Misschien handig om erbij te zetten:)

Susan -

O, ik dacht, jaaaa, die ga ik halen. Maar toen zag ik de prijs. Inderdaad even wachten op een aanbieding. Ik let nadat ik het huidboek heb aangeschaft ook wel op ingrediënten, verder vind ik het ideaal dat het een pompje is. Met vingers een potje in is zo vies.. En m’n huid komt wel overeen met die van jou denk ik, normaal, met kleine droge plekjes en wat vette plekjes

ilse -

ik gebruik de p-cl-e fluide van biodermal. heel fijn. weet iemand of die JU-proof is?

Nicole -

volgens mij zit daar parfum in toch? niet JU proof dus..

Anneke -

Hmmm… Ik ben op zich wel voor goede producten op je huid, maar die prijs daar schrik ik een beetje van. Misschien dan inderdaad een keer wachten op een goede actie bij een drogisterij.
Eigenlijk ben ik best blij met mijn dagcrème (aloë vera) van de Tuinen. Maar die is wrs niet JU-proof.

Jessica -

Tip voor de Belgen onder ons: vanaf morgen kun je de Olaz Total Effects Sensitive Dagcreme mét SPF 15 gaan kopen en dan krijg je hem 100% terugbetaald via je bankrekening. Telt vanaf morgen bij Kruidvat.

E -

Gadver nee he!! Ik heb hem net zaterdag gekocht :( haha, FML.

Marielle -

Ik wou hem halen vandaag maar alles was al weg!! Zouden ze hem nog aanvullen denk je??

Marrie -

Zou je ook eens een Jetske proof zonnebrand kunnen testen, ik zoek me rot.

Marrie -

Deze creme heb ik ook met SPF 15, je hebt deze ook met een Touch of Max Factor foundation, toevallig vorige week bij de Kruidvat gekocht, alles van Olaz was met 50% korting!

Desirée -

Klinkt goed! En nog erg betaalbaar ook, deze ga ik zeker eens proberen (als mijn andere dagcrèmes op zijn).

Dita -

Ben benieuwd, Olaz producten zijn altijd wel fijn :)

Diane -

Hoi!
Ik probeer de laatste tijd ook wat JU-proof producten voor mijn probleem (lees: rampen) huid te vinden. Nu.kwam ik uit bij de olaz beautyfluid voor de gevoelige huid. Hij is een stuk goedkoper, en werkt voor mijn huid prima! Ik weet niet of ie helemaal goedgekeurd is alleen. Er zit in elk geval geen parfum in.

Marriet -

Daar ben ik inderdaad ook benieuwd naar, hoe JU-proof de Beauty Fluid(gevoelige huid, in de ander zit parfum) is :)

Marielle -

Er zitten wel minerale olien in. Als je een vette en of onzuivere huid hebt zou ik deze liks laten liggen! Heb zelf hele slechte ervaringen met minerale olie ondanks dat Jetske beweerd dat dat geen kwaad kan!

chantal -

ik had ook altijd last van van alles met mn huid, maar het gaat de laatste tijd stukken beter. Voor mij zijn webwinkels mn redding geweest, daar is bijna alles zoveel goedkoper te vinden! Gewoon even googlen =)

Charile -

Deze gebruikt mijn moeder ook ^^ Zij vindt hem ook erg fijn!

Femke -

Dat lijkt me zeker een fijne créme! En inderdaad, een JU-proof dagcrème is altijd moeilijk om te vinden!

Esmay -

Dat klinkt als een fijne creme! Toch zou ik ‘m niet per direct aanschaffen, toch een beetje prijzig. Maar als er een actie is bij de drogist, who knows..

Carlijn -

Er is nu een actie, 50% korting!

Frauke -

Ahh ik zoek al tijden naar een JU-proof dagcrème. Ben eerst van plan eens wat van TBS uit te proberen, want ik gebruikte al de Olaz beautyfluid en daar ben ik maar half enthousiast over (beetje vettig)! Wel handige tip, bedankt :)

Renate -

Ik heb de geparfumeerde versie ervan ( foei foei) omdat daar wel een spf in zat. Op dagen als deze smeer ik wel extra bij natuurlijk met een spf. Ik merk ook echt dat mijn huid rustiger is en het geeft een lekker fris gevoel!

Christel -

De ingredienten staan me wel aan maar met mijn vette huid lijkt deze creme mij te rijk/vettig.
En JUproof is ontzettend lastig om te vinden!

Calijn -

Een tip voor iedereen: kijk eens op de markt bij de ‘drogisterijkraam’. Bij mijn markt kan ik deze creme krijgen voor een tientje. Let wel op dat het doosje geseald is. En verder: kijk ook eens naar Regenerist night elixer van Olaz. Een nachtserum met glycolzuur, Paula Begoun-proof! Super combi, sinds ik deze producten gebruik is mijn huid zoveel rustiger.

Willemijn -

Ah dankjewel voor de tip!

E -

Daar zit wel een beetje parfum in jammer genoeg, anders was ie perfect.

Carina -

Ik heb m ook gekocht met die 50% actie van Kruidvat, ben benieuwd!

roxanne -

Deze creme vind ik zo fijn, ik jat hem altijd van mn moeder :)

beautybysandra -

Heb deze zelf nog niet nodig maar wel fijn dat het er is :)

Lifesplash -

Whoop, anti-veroudering. Haha, laat ik die nog maar overslaan! Vind het flesje er trouwens wel leuk uit zien, vooral de vorm van het pompje. Ik weet dat het niet zo bijzonder is, maar het heeft wat haha.

Willemijn -

Maar zoals ik dus schrijf is het geen anti verouderingsproduct. Deze crème is voor iedereen en het label is onzin. Allemaal marketing 😉

Marielle -

Helemaal mee eens want er zit geen enkel ingredient in dat alleen maar geschikt is voor mensen met een rijpe huid!

hetty de jong -

heeft iemand ervaring met het TE serum? is dat beter of slechter?
groet Hetty

Reageer ook