Clinique Redness Solutions

Worden jullie al moe van alle huidverzorgingsartikelen van de laatste tijd? Nee? Mooi zo, dan gaan we namelijk nog even door! Vandaag wil ik het namelijk hebben over een aantal hele fijne huidverzorgingsproducten van Clinique uit de Redness Solutions lijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Benieuwd? Klikkerdeklik op ‘Read more’ voor méér!

Elke dermatoloog kan je vertellen dat roodheid verschilt van huid tot huid. De ene huid heeft eerder last van reactieve roodheid, terwijl de andere dan weer aanhoudende roodheid en rosacea kan vertonen. Daarom stelt Clinique verschillende aanpakken voor die voor elk type roodheid zichtbare resultaten bieden. Onze eenvoudige routine bestaat uit een vochtverzorgende crème, versterkt door een dagelijkse basisverzorging. De producten optimaliseren elkaars werking en verzorgen de huid met extra-zachte formules die vetvrij zijn, op allergie getest en 100% parfumvrij.

De drie stappen die Clinique voorschrijft:

Reinigen
Soothing Cleanser
• Verwijdert make-up en onzuiverheden.
• Helpt roodheid en irritatie te kalmeren zonder de vochtbarrière van de huid aan te tasten.
• Verzacht met milde exfoliatie.

Verzorgen
Urgent Relief Cream OF Daily Relief Cream

Beschermen
Daily Protective Base SPF 15
• Beschermt de huid tegen UVA/UVB, wat de roodheid nog kan verergeren.
• Bevat geen chemische zonnefilters.
• De groene tint zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van roodheid optisch geneutraliseerd wordt.

Zelf heb ik de Soothing Cleanser, Urgent Relief Cream en de Daily Protective Base. En ik kan je zeggen: het zijn stuk voor stuk fijne producten!

Redness Solutions Soothing Cleanser
Deze super milde cleanser is echt een topper. Effectief en bovenal zacht, en dat vind ik het belangrijkste. Geen harde reinigers, parfum of alcohol. Om een echte volledige full face make-up te verwijderen pak ik deze cleanser in combinatie met mijn Cleansing Oil van Hannah. Wanneer ik minder of geen make-up op heb gebruik ik de Soothing Cleanser alleen. Ik maak mijn gezicht nat, pak wat cleanser en masseer dit in op mijn gezicht. Daarna spoel ik het af. Mijn huid voelt niet strak of trekkerig aan en is na afloop mooi schoon. En het beste van alles: het is super zuinig dus dan valt te prijs nog mee ook! Een favoriet! Prijs: €23,75.

Redness Solutions Urgent Relief Cream
De Urgent Relief Cream is een super fijne, niet-vette (olievrije) maar wel voedende crème. Hij maakt mijn huid heerlijk zacht. Ik merk dat de creme echt ‘samenwerkt’ met mijn huid. Het helpt mijn huid zijn barrieres in tact te houden en is daarnaast heel mild. De Urgent Relief Cream bevat geen parfum, alcohol of kleurstoffen. Wel merk ik weinig verschil met bijvoorbeeld mijn Olaz 7-in-1 Antiverouderings dagcreme. En daarom vind ik de prijs (€35,20) wel wat aan de hoge kant. Als deze op is ga ik de Daily Relief Cream eens proberen, daar ben ik ook wel heel benieuwd naar!

Redness Solutions Daily Protective Base
De Daily Protective Base gebruik ik eigenlijk al een hele tijd (ruim anderhalf jaar nu schat ik). Ik wist nooit zo goed wat ik er van vond, maar toen ‘ie laatst op was, miste ik hem. Enorm. Wat ik zo fijn vind aan de Daily Protective Base is 1) de UVA A/B bescherming die het geeft 2) het neutraliserende groene kleurtje 3) de verzorgende ingrediënten. Ik gebruik nu overdag alleen nog moisturizer op mijn wangen, kaken en slapen. Een toner en deze basis zijn voldoende voor mijn voorhoofd en kin. Top! Het is meer dan alleen een basis voor onder je make-up. Het funtioneert ook als een dagcreme voor de vettere huid en een zonnebrandcrème. Multifunctioneel dus! Prijs: €23,75.

Soothing Cleanser, Urgent Relief Cream, Daily Protective Base

Je leest het, ik ben zeker te spreken over de Redness Solutions lijn van Clinique! Niet alleen goed voor een huid met roodheid, maar ook voor de gevoelige huid of iedereen die opzoek is naar zeer milde producten. De Soothing Cleanser en de Daily Protective Base zijn aanraders wat mij betreft!

Klik hier voor een overzicht van de volledige Redness Solutions lijn en om online producten te kunnen bestellen. Daarnaast kun je Clinique natuurlijk kopen bij de luxere parfumerie.

Kende jij de Redness Solutions lijn van Clinique al? Wat zijn jouw ervaringen?

34 reacties

Rachel -

Is deze cleanser ook Jetske Ultee proef?

xx

katrien -

Ik ben sowieso fan van clinique, het zijn stuk voor stuk goede producten. Ze ruiken wel niet allemaal geweldig maar ze gebruiken dan ook gene parfum, het heeft zijn redenen. Sommige producten vind ik wel iets te duur voor mijn studentenbudget..

Jana -

Klinkt goed 😀 x

lin -

Ik ben nog langggg niet uitgekeken naar deze huidverzorging-reviews! Ik vind het zelf ook super interessant en probeer nu Jetske-Ultee proof dingen aan te schaffen. Stiekem vind ik die hele zoektocht nog best wel leuk (maar ook wel vermoeiend, wat valt veel af..), maar een beetje hulp van LLG kan ik altijd wel gebruiken:) denk dat ik is naar de cleanser ga kijken, heb er nu eentje van TBS, maar die is echt ENORM geparfumeerd..

Willemijn -

Leuk om te lezen! 😀 Ja pijnlijk he, wat er allemaal af valt. Haha!

Soon -

Ahhh fijn artikel! Ik heb zojuist een proefje gehaald van de primer met spf. Op het moment gebruik ik de city block van clinique met spf 25. Voor de herfst/winter lijkt me de redness solutions met spf 15 fijn. Ik ben iig erg tevreden over de city block. Morgen die andere gelijk eens uitproberen!

Diana -

Dit soort artikelen vind ik juist een van de leukste en leerzame artikelen om te lezen op jullie site! Ik ben nu langzamerhand mijn routine aan het veranderen. Zo min mogelijk parfum en alcohol en ik merk al verschil, mijn huid is wat egaler aan het worden, al is het beetje bij beetje. Nu heb ik ook de 2% BHA gel exfoliant van Paula’s Choice besteld en ik ben benieuwd of het werkt voor mijn lichte acne huid!

Bedankt voor deze fijne artikelen!

Mandy -

is de daily protective base ook goed voor een huid met acne?
om zo het rode een beetje te neutraliseren?

alvast bedankt voor het antwoord!

Laralaurentia -

Ik vond de Redness solution daily protective base echt helemaal niets. Het doet helemaal niets voor me.

Amanda -

Nu ben ik wel benieuwd!

Vera -

Ik ben zo erg benieuwd naar deze lijn!

Emma -

Ik denk dat ik ook een keer iets van Clinique ga kopen. Lijken me fijne producten dit!

Kimberly -

Ik ben hier best wel benieuwd naar!

Ellen -

de basis heb ik al een behoorlijke tijd in mn stash liggen en ik gebruik hem zo af en toe. laatst heb ik een probeersetje bij ici gehaald met 3 mini’s van de redness solutions lijn.

Nicky -

Het lijken me fijne producten! Sinds jouw artikelen over ‘juiste’ huidverzorging ben ik ook erg op zoek, en dit lijkt me wel fijn spul, alleen best duur.. Hoe lang denk je met die cleanser toe te komen? Dan kan ik een inschatting maken tov mijn huidige cleanser (lush angels on bare skin) qua prijs.

Willemijn -

wel een half jaartje denk ik. :) Je hebt maar weinig nodig

Eva -

Ik probeer altijd wat goedkopere producten te vinden, maar als iets goed werkt als het duur is, dan koop ik dat ook zeker wel.
Mijn vraag is nu: Werken ze echt tegen een snel roodwordende huid, of zijn het gewoon fijne producten?

Willemijn -

De snel rood wordende huid wordt zo snel rood door irriterende producten. Omdat ze zo mild zijn verminderen ze de kans op rood worden zeker, maar echt ‘anti roodheid’ is wat voorbarig. De gevoelige huid is zo onvoorspelbaar en wisselt zo sterk per persoon. Dit is niet DE oplossing tegen roodheid voor iedereen, maar misschien wel onderdeel van. :) Beantwoord ik zo je vraag een beetje?

Larissa -

Deze creme kan ik echt iedereen die last heeft van couperose of rosacea aanbevelen. Ik was al naar een huidtherapeut geweest om te vragen of die gebarsten adertjes op mijn wangen en kin vooral weggelaserd konden worden. Ze twijfelde en wilde dat ik eerst een dermatoloog liet kijken omdat ik al zonneschade heb op decollete.. In die tijd een proefje van de Redness Solutions Daily Relief Creme gehaald, ergens gelezen dat het werkte en ja, het leek wel zo.. potje gekocht en ik ben verbijsterd, mijn huisarts ook. De ergste couperose is weg, ik zie geen noodzaak meer tot laseren. Duur en lang niet altijd afdoende. Door deze creme durf ik weer naar buiten zonder make-up wat fijn is als je ook in de avond nog even een boodschapje doet of de hond uitlaat zonder dat je eruitziet of je een fles jenever op hebt :)
De cleanser vond ik niet zo fijn, de poeder om rode vlekjes te verbergen vond ik té groen/geel en zag er ziek uit. Alleen de creme dus. Wat er inzit weet ik niet maar zodra ik het niet meer gebruik komen de rode en paarse vlekken binnen enkele dagen alweer voorzichtig opzetten. Pot is nu half leeg en ik ben nu nieuwe aan het bestellen. 2 Potjes, kan ik voorlopig weer vooruit.
Makep-up blijft er prima opzitten ook.

Vraagje: wie is die Jetske Ultee toch?? Overal kom ik die naam tegen alsof het een heilige is maar ik weet echt niet wie ze is en ben toch regelmatig in de parfumerie te vinden! Ik zou het leuk vinden te horen wat er zo bijzonder aan haar is!

Judith -

Wat ik me al een tijdje afvraag bij jouw vernieuwde huidroutine.. Hoe sta jij dan tegenover parfum in o.a. foundation? Dat smeer je ook op je gezicht, dus krijg je er toch parfum op!

Willemijn -

Ik ben naarstig opzoek naar een goede foundation ZONDER parfum. Maar dat is nog best wel moeilijk :(

ValleyDoll -

Deze lijn heb ik ook al getest. Ik gebruik erg graag de protective base en de moisturizer ( die hier niet bij staat). Van de cleanser was ik niet zo gek.

Femke -

Ziet er goed uit, het lijken me fijne producten!

Jorinde -

De producten lijken me erg fijn.

Charile -

Dat klinkt als een fijne lijn :) Ik gebruik nu net de Clinique stap 3 creme lotion 😀

Lot -

Vooral die primer lijkt me fijn. Ik ben wel benieuwd of jij deze dan gebruikt in plaats van je Biodermal zonnebrandcreme? Ik dacht namelijk dat je laatst een artikel had waarin je zei deze elke dag te gebruiken als SPF. Of doe je toner > olaz > SPF > primer? En zo ja, waarom? Ik ben nog altijd zoekende (gewapend met mijn Huidboek) naar de perfecte routine en dus erg benieuwd :-)

beautybysandra -

Lijken me echt fijne producten!

Esmay -

Die Cleanser lijkt me heel erg fijn, maar die primer ook. Best gek dat je eerst een mwah-mwah gevoel hebt en als ‘ie op is denkt van “Krijg nou wat, ik mis iets!!” hihi!

Christel -

Voornamelijk de base spreekt me erg aan. Blijft je make-up er ook langer door zitten?

Willemijn -

Dat niet echt. Of nou ja, niet aanzienlijk langer.

Roxanne -

Deze heb ik nog niet geprobeerd. Maar ik ben erg fan van de producten van clinique! Zelf heb ik Anti-Blemish Solutions System. Wat ik ook erg goed vind werken. Gebruik je dit in combinatie met Paula’s Choice? En welk product vid je beter?

Willemijn -

Ik gebruik de BHA gel van PC, de cleanser van Clinique en de basis van Clinique sowieso elke dag. De rest wisselt wat per dag :)

dita -

Ben er benieuwd, koop eigenkjkknooit dure verzorgingsproducten

Reageer ook