Review: Samsung Galaxy Tab 8.9 + apps & accessoires

Na jaren sterk blijven en weken – maar stiekem eigenlijk maanden – twijfelen, ben ik dan nu toch echt een trotse bezitter van een tablet. Nope, geen iPad, maar een Samsung Galaxy Tab. Om precies te zijn de 8.9. Ik tweette (of twitterde, wat is het nou?) er over en kreeg meerdere malen de vraag of ik er een review over wilde schrijven. Natuurlijk wil ik dat! U vraagt, wij draaien. Vandaag vertel ik jullie wat ik van de 8.9 vind en wat voor apps en accessoires ik er voor heb.

Een belangrijke noot van te voren: ik ben dan wel een beetje een nerd (ik kan een beetje websites bouwen, houdt van wetenschap en ik kan redelijk wat met computers), maar van tablets heb ik weinig kaas gegeten. Vergelijkingen met andere tablets ga ik dan ook niet maken, evenals praten over processors en weet ik allemaal wat. Let’s keep it practical. 😉

Goed. Waarom koos ik de Galaxy Tab 8.9. Ten eerste, ik ben een beetje een Samsung fan. Mijn Samsung Galaxy S1 was weliswaar na 1 jaar kaduuk, maar oh wat was die smartphone fijn. Ik heb zowel iPads als Samsung tabs geprobeerd en ik merkte weinig verschil (hier zal vast menigeen anders over denken, maar nogmaals: ik heb er weinig kaas van gegeten en voor deze noob maakt het niet uit). Daarnaast vind ik Android als besturingssysteem gewoon heel fijn werken. Ook werkt het softwareprogramma voor mijn werk (logopedie-baan) soepeler op Android (vanwege flashplayer). Verder is Samsung ook goedkoper, ook niet verkeerd. Het werd dus een Samsung. Daar was ik al gauw uit. Maar toen nog het type. Ging ik voor het nieuwste van het nieuwste (de Tab 2), of bleef ik bij serie 1? De Tab 2 10.1 klonk goed en had volgens techneuten allerlei verbeteringen zoals een SD kaart, belfunctie en betere boxjes. Maar man, wat een groot ding! Het wiebelde er over in mijn hand. En toen stuitte ik op de 8.9. Een kleiner formaat (ook iets kleiner dan de iPad). Ik pakte hem  beet en jep, we versmoten tot één. Ik snap niet waarom de 8.9 niet in de Tab 2 serie is meegenomen. Ook lees je er nauwelijks reviews over. Wat mij betreft een zwaar ondergewaardeerd model! Want het formaat is – zeker voor mijn kleine handen – heel prettig. Dit werd ‘m. Het was even pinnen met de ogen dicht, maar dan heb je ook wat. Ik was blij!

Ik heb trouwens de versie met 3g. Dit houdt in dat je er ook een simkaartje met internet in kunt doen. Over het algemeen doe ik veel op WiFi verbindingen, maar soms stop ik ook even de simkaart van mijn telefoon erin zodat ik daarvan 3g kan halen.

Eenmaal gekocht deed het probleem met de hoesjes zich voor. Want wat blijkt: overal zijn zat hoesjes voor de tab 7 en 10.1modellen van Samsung en de iPad, maar voor de 8.9 was er enkel een lelijke witte leren sleeve voor €50! Dankje de koekoek! Op eBay vind je al wat meer, maar het blijft een beetje tegenvallen vind ik. Toch heb ik het een en ander aan accessoires kunnen vinden én besteld:

 • Cover (ebay, voor een paar euro, flutding want de volume- en powerknopjes zijn er niet uitgesneden)
 • Gele sleeve (ebay, rond de 10$)
 • Auto-oplader (handig voor op vakantie! 😉 )
 • ‘Dopjes’ voor de poort voor de oplader en USB kabel

Op de cover na past alles goed en werkt het prima. Vooral met de gele sleeve ben ik blij. Wat een koopje en ziet er nog leuk uit ook. Er past trouwens ook een 10.1 of iPad in, mocht je ‘m leuk vinden. (Dit was de verkoper.)

De 8.9 is lekker vlot en werk prima! Heel af en toe heeft ‘ie een traag momentje of reageert ‘ie niet op je aanraking, maar daar stoor ik me niet aan. Verder zijn er veel apps beschikbaar, werken apps goed en blijft ‘ie snel als je meerdere dingen tegelijk draait. Ook handig is dat je miniapps hebt die je over andere apps heen kunt draaien, zoals een rekenmachinetje. Verder is het scherm erg mooi. Mooie intense kleuren, helder, reageert goed. Toetsenbord is ook erg prettig en typt fijn. Daarnaast zit er Swype op. Ook erg leuk, maar ook uit te zetten (niet iedereen vindt het prettig).

Mijn favoriete apps zijn onder andere:

 • Sims Freeplay (super leuk en verslavend)
 • Instagram
 • Facebook/twitter (addict!)
 • Draw Something
 • Rumble (hier ben ik niet zo goed in, ik verlies altijd haha!)
 • Ebook (boeken lezen op je tab)
 • WordPress (om aan LLG te werken)

Daarnaast zit er ook een app op (standaard) waarmee je word-, excel- en powerpointdocumenten mee kunt bekijken en bewerken/maken. Super handig! En een e-mailprogamma, die overigens super makkelijk in te stellen was. Jep, helemaal goed! Tab en ik zijn 1!

Lekker op de bank The Beauty Bible van Paula Begoun lezen via Ebook.

Draw Something

Instagram! <3

Al met al is de 8.9 wat mij betreft zeker een aanrader. En dan met name vanwege zijn formaat. Die is namelijk echt perfect! Qua werking schijnt ‘ie hetzelfde te zijn als de 10.1 tab van Samsung. Daarnaast is een tablet gewoon heerlijk om te hebben. Ik kan er op werken voor de website, documenten zoals excel, powerpoints en word bekijken en bewerken, twitteren, facebook checken, spelletjes spelen. Het is een minicomputer voor onderweg op op de bank of in bed. En als ik op vakantie ga, hoeft mijn laptop niet meer mee! Ik doe gewoon alles vanaf mijn tab. I’m hooked!

Ik laat mijn tabje niet meer los!

Heb jij een tablet? Zo ja, welke? Wat doe jij er allemaal op? En welke apps moet ik zeker weten nog hebben?

50 reacties

Frank -

Ik heb ook en Galaxy Tablet, zeer mee tevreden maar het scherm is best kwetsbaar vind ik. In 1 jaar tijd moest ik al twee scherm reparatie door gaan die best een dure grap waren.

xx_Patries_xx -

mooi ding zeg… ik wilde er ook graag 1 maar vind hem gewoon te duur helaas

Mariel -

Ik heb de Ipad2, vind hem erg fijn :)

Stina -

ik wou de goedkoopste Ipad kopen, maar dat je het geheugen niet kunt uitbreiden steekt me wat tegen…
Kun je dat met deze wel via SD-kaart?

myr -

ik heb de samsung tab 2 10.1 Ben ook een n00b wat betreft processoren enzo…maar ben er heel blij mee. En ja het formaat vind ik prima…ben niet zo mini (1,80 dus:P:P) voor mij issie prima! (y)

Femke -

OH MY LORD. ik ben verliefd op die hoes ! :linlove:
zelf heb ik een 10.1 versie, en ik ben ook nog op zoek naar een hoes, en op ebay zag ik een hele leuke, alleen hoe werkt dat precies ? net zoiets als marktplaats ?

xx

Marjolein -

Ah m’n mams heeft de 10.1 versie hiervan (en af en toe gebruik ik hem stiekem ook), werkt prima! Leuke hoes heb je ook gescoord trouwens :). Ik heb zelf alleen sinds kort een smartphone, een tablet zou ik wel willen hebben (vooral voor school) maar het is niet echt nodig, haha!

Cynthiiaa -

De hoesje is echt amazing, wat een geweldige kleur! Elke keer zie ik de tablet voorbij komen, kwijl ik erop en vraag ik mij af waarom ik zoiets nog niet in bezit heb. Het lijkt mij ideaal om steeds overal en nergens te kunnen werken/schrijven en noem maar op. :)

Michellek91 -

Ik heb sinds kort een Ipad en ben er ook echt verslaafd aan. Ik merk dat ik (vooal nu in de vakantie) meer mijn ablet gebruik dan mijn laptop. Ze starten ook zo snel op, super handig!

Dita -

Deze is echt mooi! :) Ik wil ook erg graag een tab, dus ben al aan het sparen..hihi

Jana -

Ooh wat handig 😀 x

Jacqueline -

Ik heb zelf een Ipad 1th gen, Ben er dol blij mee, maar daarentegen ben ik dan weer een apple fan, Iphone, Macbook, Ipod touch, Ipod nano, Ipod shuffle en dan de Ipad.

Ik lees er voornamelijk op, puur omdat ik voor mijn eigen bedrijf op mijn macbook werk omdat daar alles opstaat.
een Ipad is handig, als je op vakantie gaat en je wil een hoop boeken meenemen of films kijken.

Maar verder is het eigenlijk niet handig, op een tablet kun je lang niet genoeg als op een computer. Maar dat werkt voor mij zo.

Elise -

Ik heb de ipad 2, maar die lijkt me idd ook wel fijn omdat het een wat kleiner formaat is. Ook handiger voor in je tas e.d. 😉

Mara -

Wij hebben de 10.1, maar ik moet zeggen dat ik er vrij weinig mee doe.
En inderdaad het formaat, ik kan er niet fatsoenlijk op typen en lekker vasthouden gaat ook niet helemaal, dat ligt trouwens niet aan jouw kleine handen hoor, ik heb vrij grote en heb er dus ook wat moeite mee.
Maargoed, het is een leuk speeltje haha.

Barbara -

Ik heb al een jaar (want in de US gekocht, nog voor ‘ie hier uit kwam) de 10.1 tablet van Samsung en ben er erg blij mee. Heerlijk om op de bank bij de tv online te zijn. Of in de reclames tussen films en series ff lekker Wordfeuden. Je gaat er veel plezier van hebben!

diana -

Have fun met de aankoop xx

kelly -

Ik wil heel graag een tablet, maar ben bang dat ik hem uiteindelijk niet zoveel zal gebruiken.. leuke review though :)!

Barbara -

Ik denk het wel, hoor! Die van mij gebruik ik vaker dan ik zelf had verwacht. Iedere dag!

Sarah -

Lijkt me zo handig! zelf wil ik er ook 1 maar dan een ipad, ben android op beu, heb het al op men smartphone.. en jongens it drive’s me crazy soms.. Veel plezier ermee! 😀

Aranka -

Ik wil ook graag een tablet! Ik hoop echt binnenkort er eentje te kunnen kopen, lijkt me echt ideaal zo een ding!

Nicky -

Ik zat een lange tijd te twijfelen welke tablet ik zou nemen, een Samsung Galaxy Tab of een Ipad. Ik heb een Ipod Classic en een Samsung Galaxy S2, daarom twijfelde ik. Uiteindelijk voor de Ipad gegaan, vanwege de vele goede reviews. Inmiddels kan ik niet meer zonder mijn Ipad, het is echt een geweldig ding!

Esmay -

Tof dat je uiteindelijk toch zo’n tablet hebt gekocht! Ik wil ook een tablet, liefst een iPad natuurlijk, al is deze net zo goed denk ik! Lijkt me zo handig 😀

Monique -

Ik heb een Samsung 10.1 tab. Toen mijn minilaptop (die ik voornamelijk voor school gebruik) kapot ging wilde ik graag iets nieuws, ik had mijn zinnen gezet op een tablet. Ik heb hem nu ongeveer 3/4 jaar en ik ben er nog steeds erg blij mee. Al zou ik wel graag een iPad willen inplaats van de samsung. Dat is niet omdat ik de samsung niet fijn vind maar vooral omdat er op de iPad meer app’s te downloaden zijn die ik goed op mijn stage (basisschool) kan gebruiken. Daarin loopt het android systeem toch wat achter.

Veel plezier ermee!

daydreamers -

Aaaah wat een gaaf ding!
liefs,

AnnaSophia -

Ik ben een tamelijk geek, én androidmeisje; maar ikzou een tablet van Apple kopen. Gewoon omdat die niet zo vaak vastloopt en niet traag reageert. Maar jij bent er gelukkig mee, en das fijn :-)

Marloes -

Ik heb ook eindelijk een Iphone besteld, komt dadelijk binnen! Maar dan ga ik ook maar eens wat klooien met die apps haha, een tablet lijkt me ook echt ideaal!

Milou -

Hey Willemijn,

Ik zag wel ergens een typfoutje: Ik pakte hem beet en jep, we versmoten tot één. Is het niet versmolten? Met een L? 😉

Wat een leuk ding zeg! Ik hoop dat je er veel plezier van zult hebben!

Liefs Milou

Mayara Esther -

Ik heb al een maand de iPad 3. Ik had voor de iPad gekozen omdat ik al iPhone had en omdat ik Apple veel fijner vindt werken. :)

Merel -

Het lijkt me echt een fijn tablet. Niet te groot, niet te duur en je kan gewoon alles wat je met een iPad ook kan.

Amanda -

Ik heb er geen, want ik kan niets met touchscreen. Door mijn lange nagels kan ik er niet goed bij of druk ik de verkeerde toets in.. Lijkt me ontzettend handig zo’n ding, maar ik zou er niet ver mee komen haha

LinvanT -

Ik vind de Galaxy Tab ook een heerlijk ding. ‘s Avonds voor het slapen gaan of als je net wakker bent pak ik em van mn nachtkastje en kan ik (blogs) lezen of plaatjes kijken. Of gewoon even simpel kaarten. Ik heb ook gezien dat er apps zijn waarmee je talen kunt leren. Ow en ik vind dropbox ook een aanrader om snel en makkelijks files van en naar je pc en tab uit te wisselen. :kiss:

marielle -

Ik heb sinds maandag de 10.1tab ! Die bevalt erg goed! Het enige wat ik mis is swype want het typen duurt nu zo lang hahaha 😉

pretty beauty land -

wat een cool ding :)

Sara -

Wat een ontzettend leuke gele hoes 😀 xx

beautybysandra -

Het lijkt me inderdaad een heel fijn tablet!

Miranda -

Als ik dit zo lees lijkt mij dit ook een fijne tablet.

Maxime -

Leuk dat je er zou blij mee bent! Ik heb een Ipad en die gebruik ik o.a. voor mijn blog http://maximesieta.nl maar ook voor twitter, instgram, email, rumble en niet te vergeten songpop (verslavend spel waarbij je liedjes moet raden!) x

Anneke -

Ik zou zo graag een tablet willen. Het lijkt me heel handig. Vaak lig ik ‘s avonds in bed een film te kijken en dan wil ik in de pauze even iets opzoeken. Ik moet dan he-le-maal (;) haha) m’n bed uit en achter m’n bureau gaan zitten.
Zeker voor onderweg lijkt een tablet me ook fijner dan een laptop qua gewicht.

Ingrid -

Leuk dat je een tablet hebt! Veel plezier ermee! :yay: Ik heb zelf geen tablet. Ik heb al twee Macs en een iPhone en dat is voor nu voldoende.

Mariska -

Vind het nog steeds een leuk ding, maar ik heb toch afgelopen maand gekozen voor een nieuwe laptop! :) Veel plezier ermee!

sylvia -

Wat een leuke review ik heb de site ff doorgespit een- en -al-gezelligheid :kiss: jullie zijn de beste x Ik :heart: hou :heart: echt :heart: zoooooooooooooooooo van jullie filmpjesxxxxxx :coffee:

Desirée -

Ik heb zelf een BlackBerry Playbook en ben daar erg happy mee. Ik vind een kleiner formaat ook veel prettiger en het is alsnog groot genoeg om op te kunnen typen, websites perfect op te kunnen bekijken en boeken op te kunnen lezen. Love it!

Lotte -

Wat een leuke review! Wij hebben sinds eergisteren een iPad! Echt een geweldig apparaat, haha!

Kim -

Gefeliciteerd met je aankoop! Ik heb sinds een tijdje een iPad en ik twijfelde in het begin of ik ‘m wel voldoende zou gebruiken….. Ondertussen doe ik niets anders meer :yay: I love tablets! Veel plezier ermee!

Femke -

Ik heb zelf een iPad, maar deze lijkt me ook heel fijn werken! En wat een gave hoes! Dat kleurtje is echt té leuk :)

Eva -

Superleuk:) Ik heb zelf een Ipod, maar daar ben ik ook heel erg blij mee.
Vind ik net effe iets fijner dan een tablet, omdat hij veel compacter is, en ik heb er geen problemen mee om op kleine schermen te werken:)

Charile -

Lijkt me heel handig 😀

Conny -

cool dat is een handig ding.

Lifesplash -

Ahh, gaaf ding! 😀 En die Sims lijkt me een leuke app, leuk dat je dat deelt. Ga even kijken voor op me iPod. Thanks girlll.

Reageer ook