Clinique Self Sun Face Tinted Lotion

De zomer komt er weer aan. Ja wéér ja, want die zon gaat steeds weg. Dus is het niet zo vreemd dat er in Nederland zoveel zelfbruiners te koop zijn, want je moet toch ergens een tintje van krijgen? Ik blijf gezichtsbruiners altijd eng spul vinden, zeker na mijn bruiningsdoekjeservaring. Waardoor ik zonder lenzen dacht dat ik een prachtige Spaanse godin was geworden en met lenzen in bleek het zo erg te zijn dat ik me ziek wilde melden op mijn werk. Is de Self Sun Face Tinted Lotion van Clinique ook een ziekmelding waard of niet? 

Clinique is verkrijgbaar bij de duurdere parfumerieën zoals Douglas en Ici Paris. Voor 50 ml betaal je rond de €20. Clinique is geen goedkoop merk, maar goed je hebt ook niet veel nodig van deze gel om een mooi resultaat te krijgen. Je moet eerder ontzettend zuinig doen! Ik deed het op zaterdagochtend op, voordat ik met de bus naar Willemijn ging. Eerst even scrubben, haar in een staart en smeren maar…help help.

De gel heeft een mooie structuur en ruikt prettig, lekker fris. Je moet het minimaal een kwartier laten drogen, voordat je dagcrème/zonnebrand of make-up op doet. Ik heb ongeveer 1,5 uur gewacht voor de zekerheid. Bij de Face Tinted Lotion zie je vrijwel meteen kleurverschil. Dit is niet zo’n kleur die je er ‘s avonds afwast, maar die na 3 dagen ongeveer weer weggesleten is. Ik zag meteen dat ik bruiner werd. Gelukkig niet oranje-bruin, maar ondanks dat is het altijd weer even wennen.

Wat ook wel ‘eng’ is, is dat de kleur nog doorwerkt als het opgedroogd is. Na 24 uur is het pas volledig ontwikkeld volgens Clinique en worden sommige huidtypes nóg bruiner.

Een make-uploos wit hoofd

Holy moly, een make-uploos bruin hoofd!

Zoals je ziet, vlekt het wel iets maar dit kun je snel nog corrigeren met water dus de schade valt mee. En ik heb geloof ik ook de Clinique lichaamsbruiner nodig, want mijn borstkas steekt nu wel af haha. Ik droeg die dag gelukkig een sjaaltje omdat het toch vreselijk weer was. Het werkt wel zoals je ziet.
Ik denk dat de meesten nu denken ‘gatver, niet mooi’. Maar eerlijk is eerlijk, de dag erna vond ik het er al veel mooier uitzien en ik heb er echt nog wel een aantal dagen plezier van gehad. Het vlekkerige werd na een paar uur al minder en ik vind het zelf wel een fijne zelfbruiner.

Een aantal nadelen zijn dat je niet heel goed kunt zien waar je bent gebleven tijdens het smeren. Ook ruikt het in het begin fris, maar zo nu en dan (later op de dag) ruik je soms van die vlagen zelfbruiner, bah! En als je ‘s avonds je gezicht wast en de ochtend daarna ook, gooi dan gelijk je washandje en handdoek maar in de was, want het geeft wel licht af. Irritant dus. Maar tot nu zeker een mooi product voor een feestje of een eindeloos lange regenzomer. Op de foto van dit artikel heb ik heel licht een donkere foundation (L’Oréal Lumi Magique) over de zelfbruiner  gedaan, mooi effect!

Tja, het is geen budgettopper met wel een paar nadelen. Desondanks wordt het effect in de loop van de week steeds mooier als de kleur volledig ontwikkeld lijkt te zijn. Mocht je het gebruiken voor een feestje, zou ik het wel 1 á 2 dagen van tevoren aanbrengen.

Heb jij deze zelfbruiner ook of welk merk raad jij aan?

19 reacties

Michelle V. -

Het resultaat ziet er mooi uit! (Ben zowieso een fan van Clinique producten.)
Zelf gebruik ik voor het gezicht: Self Tan Tinted Face Gel van Lancaster en voor het lichaam: Brilliant Bronze Tinted Self-Tanning van Shiseido. Over beide producten ben ik erg te spreken! Ik heb onlangs mijn armen en benen ingesmeerd met de laatste en ze kregen een mooie zongebruinde gloed mét kleine bronzing glimmers. De kleur blijft ook goed zitten voor een aantal dagen! Ik gebruik deze (Shiseido) ook regelmatig voor het gezicht, omdat deze zo’n mooi bronzing effect geeft. Die van Lancaster geeft een gezond bruin tintje, zonder glimmers, dus zeer geschikt voor gebruik door het jaar heen!

AnnaSophia -

Ik vind het er nog wat vlekkerig uitzien…

Samira -

Lijkt net of je van een korte zonnige vakantie bent gekomen! Like it :)

lin -

Ik durf het nog steeds niet goed, zelfbruinen…. Ik weet zeker dat ik de sukkel ga zijn die met vlekken strepen rondloopt een week lang ;)

Dita -

Prachtige foto”s! Jullie zijn echt beauty’s

Laura Louise -

Lijkt me een heel fijn product! ;)

Esther - Blosh Time -

Geeft ook na een week nog af? Vind het effect wel natuurlijk :)

Esmay -

Ik vind ‘m zelf een beetje vlekkerig, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk! Daarom ben ik zo bang voor zelfbruiner: vlekken!

Mathilde -

Hey! Ik gebruik zelf een Garnier zelfbruiner in een spuitflesje, die ik voor 3 a 4 euro kocht bij de Action.
Deze werkt ongeveer na 7 uur en geeft bij mij altijd een mooi resultaat.
Wat ik meestal doe is mijn hals, nek en armen goed zelfbruinen.
Dan spray ik vanaf 20 cm afstand een paar keer op mijn gezicht en masseer dat in.
Dan kan het echt niet fout gaan!

xxx

Jorinde -

Ziet er best goed uit idd :-)

Manon -

Wat een mooi natuurlijk resultaat geeft deze zelfbruiner zeg! En wat ben ik jaloers op jouw gladde huidje, wauw.

Cute as a Cupcake blog -

Zelfbruiner is zo eng! Ik heb overlaatst ook doekjes geprobeerd en ook bij mij waren die geen succes! Gelukkig had ik het op mijn benen gedaan en werd het daarna alweer slecht weer, dus gelukkig heeft niemand het gezien ;)

Cynthiiaa -

Mooie foto’s, je hebt echt een prachtige huid trouwens. :) Leuk dat kleurtje, heel natuurijk om te zien. :D

Joyce -

gelukkig gaat het vlekkerige nog wat weg, want het ziet er mooi uit!

beautybysandra -

lijkt me nog best wel fijn =)

Iris -

Leuk artikel!! Maar wie heeft dit artikel geschreven?? Boven staat Willemijn, maar er staan foto’s in van Martine…
Klopt dit of ligt dat aan mij? :D

Nadine -

Ziet er goed uit! En ik blijf die oorbellen leuk vinden haha.

Femke -

Ziet er best wel goed uit! Fijn artikel:)

roos -

Ik gebruik nachtcreme met een tintje van oil of olaz, ideaal avonds smeer je er niets meer overheen en de volgende ochtend ben je een klein beetje bruiner, met exfolieren erbij wordt je nooit te bruin, ideale combinatie voor mij.

Reageer ook