Oude rotten in mijn stash

Je hebt van die producten waar je al jaren mee getrouwd bent. Je bent maatjes, door dik en dun. In goede, en in slechte tijden. Het zijn van die oude rotten in je stash. Je koopt ze iedere keer opnieuw of ze gaan gewoon niet op. Hoe dan ook, ze zijn zéér geliefd bij je. En vandaag wil ik het eens over dit soort producten hebben. Ik laat jullie zien wat de oude rotten in mijn stash zijn en vertel waarom ze dat zijn.

Bourjois Healthy Mix Concealer
Oh boy, ik kan nooit meer zonder. Deze super lichte concealer maakt al mijn iets te donkere foundation een tintje lichter, dekt prachtig, heeft een mooie matte finish. En dat voor een tientje! En een tubetje gaat ook nog eens lang mee. Ik gebruik het nu ruim 2 jaar non-stop en ik zit inmiddels aan tube nummer vier (of vijf…?).

Bourjois Kohl & Contour Oogpotlood (voor mijn wenkbrauwen)
Aan dit potloodje lijkt geen eind te komen. Niet erg, want ik gebruik het dagelijks met veel plezier. Mijn wenkbrauwen worden net een tintje donkerder, maar niet té en de kleur blijft de hele dag zitten. En hij kost zo’n €7, dus het is ook nog eens een fijn prijsje! Waarom duur doen, als het goedkoop kan?

Olaz Beauty Fluid
Kreeg ik van mijn moeder voor het eerst toen ik een jaar of 15 was, omdat ik elke keer haar dagcrème gebruikte. Het was toen een succes en dat is het nog altijd. Ik heb eigenlijk altijd wel een flesje in huis. Het is gewoon heel fijn spul. Het hydrateert super goed, is mild (die voor de gevoelige huid), zit in een goede verpakking en heeft een heel prettig prijsje. Een gouwe ouwe!

Maybelline Dream Matte Powder
Ook dit poeder heb ik al een paar jaar. Ik heb het een hele poos veel gebruikt, toen een tijdje niet, en de laatste tijd pak ik hem weer continu. Het blijft echt een fijn poedertje! Matteert en heeft een mooie lichte kleur die past bij mijn huidstype. De pan is inmiddels goed in zicht dus binnenkort maar eens een back up kopen!

MAC Cleanse Off Oil
Op dit moment ben ik bezig met mijn derde fles. Ik gebruik de Cleanse Off Oil inmiddels ruim anderhalf jaar schat ik. En ik wil nooit meer zonder!

28 Neutral Palette
Een van mijn eerste – of misschien ook  wel hét eerste – palette dat ik kocht toen ik ‘into’ de make-up kwam en ontdekte dat je voor bijna niets online ‘mega’ paletten met oogschaduws kon kopen. Wat een gigantisch euforisch gevoel was het toen de postbode hem na drie weken wachten eindelijk kwam langs brengen. Wauw! Het palette ziet er inmiddels wel wat gehavend, oud en wat viezig uit. Maar dat straalt alleen maar nostalgie uit. No way dat dit palette ooit in de prullenbak gaat. Over 30 jaar is dit antiek!

Wat zijn de ouwe rotten in jouw stash? Of te wel: welke producten heb jij al heel lang of koop je keer op keer weer?

51 reacties

Germaine -

de foundation Double Wear Light Stay in place make-up van Estee Lauder! echt zalig hoe die de hele dag blijft zitten. wel een tikkeltje duur maar telkens ik een andere probeer van een goedkoper merk, of zelfs van een duurder (zo heb ik eens een foundation van Mac gehad) ga ik toch steeds terug :)

Denice -

Haha mijn palette is ook altijd viezig. Wattenstaafjes tussen de kleurtjes door en de deksel met een vochtig doekje, en hij is weer mooi :)

Eyepolish -

Ik ben het helemaal eens met je Maybelline Dream Matte Powder! ook ik gebruik heb iedere dag weer! :heart:

Liefs

Miranda -

Bourjois Healthy Mix Concealer en Maybelline Dream Matte Powder zijn inderdaad erg fijn , al gebruik ik zelf nu een tijdje geen gezichtmake-up. Ik vind de gelliner van Catrice erg fijn;D

Eline -

Maybelline Dream Matte Powder is inderdaad heel fijn! Maar ik vind hem iets te duur. Ik heb nu een goede vervanger gevonden, namelijk de Skin Finish compact powder van Catrice. Ik heb een erg lichte huid en de kleur 010 transparant is perfect voor mij. Volgens mij is dit al mijn 4e poeder.
Ook de foundation 02 van de HEMA is geweldig en gebruik ik al jaren! Echt precies de goede teint voor mijn huid en lekker budgetproof :)

verena -

de fotofin. foudation van catrice was het eerste product van catrice die ik ooit kocht en ook mijn eerste foundation en ik blijf hem maar weer kopen deze foudation word zeker een oude rot ook is mijn labello SOS lipbalm al een paar jaar een oude rot nu zo’n 3 jaar gebruik ik hem

Gabriëlla -

Ik ben inmiddels bezig met mijn 5de Bourjois Healthy Mix Foundation! :dance: Ook mijn L’oreal Lash Architect 4D mascara heb ik nu bijna voor de 3de keer opgemaakt. :jep:

Dorien (Inmyprettyshoes) -

Leuke producten!
De cleansing oil van L’Occitane is ook heel goed, jammer dat hij sinds kort discontinued is.. Deze van MAC is misschien een goed alternatief :)

sandrine -

Rosebd salve :)
Goh ik vind deze blog echt heel leuk joh! Filmpjes ook toppie, ik word erhelemaal blij van

marielle -

Leuk artikel !!
Wat ik al jaaaaren gebruik is de Catrice matt mousse in de kleur 030 warm beige,
ik heb al heel wat potjes ervan opgemaakt.
en wat ik ook al jaren gebruik is de oogschaduwbasis ( primer ) van Gosh.
en ook de velvet touch line perfector primer van Gosh, super fijne produkten !

Cynthiiaa -

Leuke oude rotten. :’) Door jou wil ik aan de Bourjois concealer! Elke keer zie ik hem staan, laatst swatchte ik hem, maar dit keer wacht ik op een sale en dan ga ik hem machtigen.. moehaha!

Gabriëlla -

Ik weet niet of het nog steeds geld en of er een Meeuwen bij je in de buurt zit, maar die parfumerie/drogisterij had of heeft dus een 1+1 gratis actie op het hele Bourjois assortiment! :)

daphne -

Vroeger was lipgloss een van mijn favoriete make-up producten. Ik was nog vrij jong en wilde geen echte knal kleur, nu ik 17 jaar ben houd ik er bij mij zelf overigens ook niet zo van maar ik had toen wel een lipgloss die ik vrij duur vond, hij is namelijk van maybeline. Het is een lichte knal roze, en ik ben er gek op! Tegenwoprdig draag ik niet zo veel lipgloss maar als ik het op doe draag ik deze, hij is zoooo mooi! Echt een goude oude!

amanda -

Ook mijn 28 neutral palette! Heb al een paar pans geraakt,echt een super favoriet van mij!

Jana -

Wat een leuk artikel 😀 x

Tessa -

De Healthy Mix is ook mijn favoriet, ook de foundation! Mijn oude rot is NYX Pinched, waar ik nu op drie plekken pan geraakt heb, lol! Ik denk dat mijn Oh So Special palette ook zo’n oude rot gaat worden :)

Willemijn -

Inderdaad, Oh So Special gaat ook zeker weten hier een oude rot worden (als ik hem niet opmaak althans hihi)

Cécile -

Ik heb in de eerste klas heel veel lipsmackers gekocht in Amerika en die heb ik nog steeds en gebruik ik nog graag, nu raken sommige wel op.. Ik gebruik echt altijd al het All Round concealer palette van Catrice en de coverstick van Essence, twee perfecte concealers! Een trio oogschaduw van Rimmel heb ik ook al heel lang en gebruik ik nog steeds heel graag, bij één kleur is de pan nu ook al te zien!

Susan -

Leuke titel haha :)
Ik heb die poeder van Maybelline ook, inclusief zichtbare pan.

Nicole -

heel leuk artikel! die bourjois concealer moet ik toch echt eens gaan kopen :)

Nora -

Ah, ik ben echt benieuwd naar dat Maybelline poeder en de Bourjois concealer, ik heb er zo veel goeds over gelezen!

Mijn all time favourite is ongetwijfeld de double compact mineral foundation van Sephora. Het is één van de weinige foundations die mijn huid prachtig matteert en gedurende de dag niet te veel shine doorlaat, die zowel voor erg lichte coverage als zware kan worden gebruikt, als poeder over concealer en/of liquid fdt heen of als foundation zelf, ook voor een full face. Ik probeer heel vaak andere foundations, maar deze bliiijf ik kopen. De ingredientenlijst is helemaal prima en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten! Alweer bijna 4jr in mijn stash:-).

Verder ben ik helemaal gek op de oogpotloodjes (kohl) van Collistar. Ze zijn niet al te goedkoop, maar de kwaliteit is zeker gelijk aan die van mijn mama’s Chanel en Lancome potloden, zijn héél zuinig in gebruik, blijven goed zitten en breken nooit af.

Nora -

Oh trouwens, ik heb ‘m pas anderhalf jaar, maar het Too Faced Natural Eye paletje is echt made to stay!!!

cherel -

Leuk artikel! Ik ben echt verzot op mijn maybelline 24h lipsticks, ze zijn erg fijn :)

Saar -

De softtouch topcoat van Essence en de Creme de rose lipbalsem van Dior blijf ik opnieuw kopen.

Creme de rose is echt schandalig duur (25 euro voor een lipbalsem o.0) Maar iedere keer als ie op is moet ik toch een nieuwe want hij is goddelijk voor mijn lippen <3

De softtouch topcoat van essence is ook helemaal top (en lekker budget!) hij maakt je nagellak lekker mat, maar net niet te mat.. superharde aanrader!

Lien -

Toen ik in het vierde middelbaar zat, en dus 16 werd, ging mijn moeder-voordat ze met mij naar Londen ging- met vriendinnen naar Londen. Ze had 3 make-up producten mee. (misschien ook wel mijn eerste) Dat was van het merk B never too busy to be beautiful, echt super mooi, de verpakking alleen al pakt op je adem. Ze had een lippenbalsem mee, een mintgroene oogschaduw (mijn aller eerste oogschaduw was inderdaad een mintgroene) en een potje met minuscule glitters in de kleur paars/grijs. En die heb ik nu nog steeds. Ze zijn echt wauw!

Tessa -

mijn eyeliner pen ben er echt verliefd op!! :love2:

Esmay -

Ik ken ze allemaal die van jou! Haha. Tja.. vaste follower hier :)
Leuk artikel! Ik weet niet echt vaste rotten uit mijn stash!

Kim -

Ik had een keer voor carnaval (ik woon in limburg) een roze eyeliner gekocht. Die was ram grappig, maar om dat nou voor overdag te doen… no thanks. Dus ligt het al zo’n 3 a 4 jaar in mijn stash, dus bij deze gooi ik hem nu weg. Lol.

Charlotte -

Ik gebruik de beauty fluid ook ook van mama gekregen haha. En ook is de max mineral pressed foundation powder een ouwe rot net als catrice lipsticks en de oogschaduw the captian of the black pearl. Ook de Essence silky touch blush mag blijven net als Essence stay all day foundation. En dan de klassieker van de eeuw Catice allround concealer pallete en Rosy lippenbalsem van kruidvat eigen huismerk heb ik al wel 6 à 7 keer opnieuw gekocht.

Kelly -

Oww, de Oil of Olaz Beauty Fluid gebruik ik ook echt al ellendig lang. En nog steeds verveelt ‘ie niet :yay: ! Overigens gebruik de Volum Express van Maybelline ook alweer een jaar of 5, gok ik zo..

beauties -

die bourjois healthy mix moet ik dan toch eens kopen 😀 heb er al zo veel goede dingen over gelezen

Soon -

Mijn oudste rot is een wenkbrauwpotlood van John van G, ik gebruik hem al net zo lang als dat ik getrouwd ben, 8 jaar dus. Ik heb het potlood gekocht bij de visagist die mijn bruidsmake-up deed. Eindelijk de goede kleur, wat was en ben ik er blij mee. Ik hoop dat het potloodje nooit op gaat, net als mijn huwelijk :haha:
Leuk artikel!!

Elis -

Wat een leuk artikel. Clinique foundation even better is sinds jaren niet meer weg te denken uit mijn stash. Probeer wel eens wat anders, maar ga alijd heel snel wer terug. Doll eyes van lancome blijf ik ook steeds kopen.

Joyce -

healthy mix concealer lijkt me fijn! ik heb nog niet echt producten gevonden waar ik niet zonder kan, dus ik blijf zoekekn!

Kimberley -

Ik vind de Healthy Mix concealer ook heel fijn, verder gebruik ik eigenlijk best wel vaak andere producten. Als iets op is koop ik het liefst een ander om te proberen, heb nog geen echte holy grails gevonden :)

Josephine -

Ik gebruikte Olaz Beauty Fluid ook al heel lang, maar ik vind het niet meer fijn. Mijn huid is het laatste jaar veranderd (immuun voor dat product? 😛 ) en opeens veel droger geworden, dat wanneer ik het op ging smeren, het gewoon ging branden. Balen! Ik ben benieuwd naar de Bourjois Healthy mix concealer, daar ga ik zeker naar kijken, ook omdat ze donkerdere tinten hebbe

Ingrid -

Mijn Hema eyeliner. Ik gebruik deze eyeliner al ruim tien jaar.

anouchka -

mijn rimmel glam eyes mascara…. jammer genoeg niet meer te koop maar o zo fijn!
verder gebruik ik steeds verschillende producten

qua parfum is femme van hugo boss mijn oude rot. een heerlijk bloemig maar niet te licht geurtje.

Nora -

Ahhh zo vervelend wanneer goede producten niet verkrijgbaar meer zijn -_- Ik heb zelf één mascara gehad waar ik niet enorm zware/dikke/lange, maar gewoon mooi gekrulde, natuurlijke wimpers kreeg en dat was de Maybelline define-a-lash… zo enorm fijn, ik mis ‘m! :-( ahah

Elsemiek -

Die producten kun je heel vaak nog wel op eBay vinden :)

Lovethatmakeup -

Olaz Beauty fluid gebruik ik nu ook al ja-ren! Top spul en een fijne prijs, trouwens het goedkoopst bij de AH 😉

Fije -

wat een leuk artikel! Mijn moederhad olaz beauty fluid ook en ik mocht hem hebben want ik pakte de hele tijd creme uithaar dure potje (die zag er het mooist uit dus die deed ik op!) hahaa
Liefs

Conny -

ik heb helemaal opnieuw moeten komen alles was uit gedroogt.
dus ik heb alles weg moeten gooien.

HollandaBeauty -

Grappig artikel, ik blijf de Pupa mascara maar kopen en de foundation van Rimmel Londen.

Charile -

Wat een leuk artikel! Voor mij is het de nivea oogmakeupremover en de essence wenkbrauwgel. En verder nog wel een aantal producten denk ik 😉

Eva -

Tsja, ik ben nu ongeveer een jaar bezig met make-up, dus van echte oude rotten kan ik nog niet spreken.
De producten die ik wel echt heel fijn vind, dat zijn mijn bourjois healthy mix concealer, een multi colour compact powder van catrice, mijn inglot palet en mijn max factor false lash effect.
Dat zijn toch wel echt mijn favoriete producten.
Misschien moet je ook ‘s een keer een artikel schrijven over producten die in je stash zitten en die echt heel oud zijn, zoals Martine met haar Bourjois producten in jullie bourjois stash flash die half ontbinden. Lijkt me ook echt leuk :)

Elise -

Heerlijke humor, die titel. Mijn HEMA dagcrème is een echte blijver. Als mijn huid droog is in de winter lost deze het altijd op!

Eva -

Ik heb een aantal lipglossen die ik al heel lang heb en nog steeds met heel veel plezier gebruik. Verder is de tonic van louis widmer iets wat ik steeds weer opnieuw koop omdat ik hem zo fijn vind!

Anja -

Ik gebruik al ik weet niet hoe lang de Kohl & Contour oogpotloden van Bourjois, ook echt het enige product van dat merk wat ik gebruik.
Dat zwarte oogpotlood is de enige die goed op mijn waterlijn blijft zitten.

En ik gebruik al zeker 2 jaar de Bi facil van Lancome, kan echt niet meer zonder!
Heb laatst een versie van de Kruidvat geprobeerd, maar die haalt het (behalve de prijs dan) bij lange na niet met die van Lancome.

Ik probeer graag nieuwe dingen uit, maar er zijn producten die altijd terug blijven komen!

Reageer ook