Quick tips: kraakheldere brillenglazen, lekker ruikende kleding en een wattenstaafje als lippenseel

Soms heb je van die tips waarvan je denkt, die moet iedereen gewoon weten! Maar ja, om er nu een heel artikel van te maken… Dus dacht ik: ‘Waarom voeg ik ze niet gewoon samen?’ En zie hier, een artikeltje met drie random tips die ik gewoon even met je wilde delen! En ze zijn alle drie nog budgetproof ook!

Voor alle (nep)brildragers hier: ook zo’n last van wazige vegen die alleen maar erger worden wanneer je ze weg probeert te vegen? Dan heb ik dé tip voor je! Spoel je bril af met wat water en een heel klein beetje afwasmiddel. Voor zo ver nog weinig bijzonders. Maar nu komt het: droog je bril af met een hele fijne microvezeldoek zoals hierboven! Deze kocht ik bij de Action voor €0,49. Door de structuur van de stof kun je je glazen streep- en vlekloos oppoetsen. De wereld was nog nooit zo helder! Je kunt hem ook gebruiken om je glazen even snel droog op te poetsen. De doek is groot dus je zou hem ook in kleine lapjes kunnen knippen en een stukje meenemen in je tas!

Wat doe ik met zeepjes en bruisballen, weten jullie het nog? Inderdaad, ik berg ze op in mijn lingeriela! Maar om eerlijk te zijn, ziet die la bomvol. En wat moet je dan met die overload aan zeepjes? Ik wist er wel raad mee. Je hebt nodig:

  • Je zeepje/bruisbal
  • Een (organza)zakje met koordje
  • Een kledinghanger

Je doet het zeepje in het zakje en hangt het zakje aan de kledinghanger. De kledinghanger hang je in je kast en voila, heerlijk geurende kleding. En het kostje (nauwelijks) niets! Is dat even leuk.

‘Oh nee, ik ben mijn lippenseel vergeten!’, jammerder Martine toen ze net haar OCC liptar wilde aanbrengen. Gelukkig heb ik altijd wattenstaafjes in huis. Naast nasty dingen als puisjes uitknijpen en je oren schoonmaken (alleen de buitenkant!) kun je wattenstaafjes ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo als deze! Heeft onze Martien dat niet weer prachtig gedaan? En dat met een wattenstaafje!

Vertel eens, heb jij nog leuke tips voor (bijna) nop?

54 reacties

Jan Willems -

Brilleglazen met een stukje droge zeep inwrijven. Daarn met droge theedoek of microvezeldoekje uitwrijven: superschoon en slaat niet aan.

Milou ^_^ -

Haha, wat leuk over die wattenstaafjes.
Ik zit op een toneelschool en daar doen we bij de grime ook altijd de lippen met wattenstaafjes
Wij knippen ze dan in tweeën, dan kan je de gebruikte kant weggooien en de andere kant nog gebruiken, das ook nog een tip!
Xxx

Bieb -

Leuke tips
Alleen als je dat met afwasmiddel afspoelt,altijd met warm/lauw water afspoelen
Nooit met koud water,dan kunnen de glazen knapen

Z’n doekje lijkt me wel handig :yay:

Liefs

marlies -

Ik wil even iets zeggen over het poetsen van je brillenglazen, ik werk in de optiek en studeer hier ook voor.
Je kan je brillenglazen best schoonmaken met een beetje afwasmiddel, maar hier mag dan geen citroen in zitten, de kans is er dan dan je veel krassen op de glazen krijgt. Of het microvezel doekje kwaad kan weet ik niet, maar ik weet ook nog wel iets om je glazen schoon te krijgen, met een beetje hand lauw warm water en dan afdrogen met een hidrofile baby luier dit gaat ook erg goed, of gewoon met een schone theedoek, en als je glazen heel vet zijn met een beetje spiritus, doe dit ook niet te vaak anders heb je blauwe glazen 😉
En gebruik niet die schoonmaakdoekjes van kruidvat 😉

Willemijn -

Ja die hydrofiele doek heb ik inderdaad eerder gehoord! Bedankt voor je toevoegingen! 😀

Hilda -

ik ga dat met die zeep proberen, ik ga mijn favoriete zeep ff in de kast leggen

Eva -

ik las trouwens lippen-seel ❓ Ik dacht van wat is dat nou weer? 😀

Eva -

Ik heb nog een tip: een washandje dat je gebruikt hebt met een lekker Lushzeepje op je verwarming leggen (terwijl het nog nat is), zet je verwarming op en in no time ruikt je kamer heeerlijk!

Denice -

Waarom bedenk ik dat zelf niet! jemig. Snel me zeepjes naar de klerenkast verplaatsen danmaar!

vivianne -

Voor je bril moet je bij de blokker een ‘trilbakje’ kopen, ook inderdaad met afwasmiddel en water, 1 minuut trilt ie en hij is weer als nieuw! Perfect, ook voor je sieraden trouwens helemaal super. Beetje zilverpoets en ze glanzen als nooit te voren. Omdat het vuil zeg maar wordt weggetrilt. Kost nog geen 10 euro!

Yaralovesbeauty -

Bedankt voor de handige tips!^^
x

pauline :) -

2 maanden geleden was ik dolblij geweest met de tip voor de brilglazen. Maar op dit moment ben ik dat helemaal niet.
Water én afwasmiddel zijn NEFAST voor een bril. Hoewel je denkt dat water helemaal geen kwaad kan, is het vaak toch nog té agressief voor je brilmontuur (Al opgemerkt dat je brilmontuur wat doffer wordt met de tijd ? Water ! )
Afwasmiddel is ook een boosdoener doordat het de verschillende laagjes waaruit het bril-glas wordt gemaakt aantast mettertijd. Wat krijg je dan ? Een hele series krasjes in je glazen terwijl je denkt “Ik heb m’n bril toch nog nergens tegengeschuurd?”
Ook de vochtige brillendoekjes die je bij action, kruidvat,…. kan kopen zijn niet goed als hier alcohol in zit (en in die van kruidvat zit dat helaas wel). Alcohol is ook niet goed voor brilglazen.
Je bril afkuisen met je t-shirt kan dan wel zo übermakkelijk en handig lijken : doe het toch ook maar niet !

Wat kan je dan wel doen als je vettige vegen op je bril hebt ?
1) een speciale spray bij de optieker kopen (ik heb er eentje van Si Clair gekregen bij aankoop van mijn nieuwe bril)
2) poetsen met het doekje dat je bij de bril kreeg toen je hem aankocht.

Het is best jammer dat de handige huis-, tuin- en keukenmiddeltjes helaas niet goed zijn voor een bril. Maar wil jij ook je bril niet graag wat langer mooi en glanzend houden ? Ik alvast wel 😉 !

Brechtje -

Handige tips! De tip met zeep in je kledingkast ga ik eens proberen. :)

Madelon -

Afwasmiddel en een actiondoekje zijn ook mijn wondermiddel haha. Bril wordt geweldig schoon 😀

Paola -

Wat een handige tips!

Isabel -

Aparte tips, wel heel handig!

Joyce -

woeeh, deze tips heb ik echt nodig! dat van die zeep in lingeriela vind ik wel echt slim!

Sandra -

haha echt heel leuk, handige tips =)

Cynthiiaa -

Wojj, de lipstick zit echt perfect, en dat met een wattenstaafje? Amazing! Haha, de lushzeeptruc is geweldig. 😀 Zelf gebruik ik de papieren wikkels ook in mijn kledingkast, stiekem tussen mijn sokken, smells gooood!

Miss Langhaar -

Ik had vroeger altijd een stukje zeep in de kast liggen, maar de geur vervliegt helaas zo snel :(

Rachel -

Kijk dat zijn nog eens leuke, simpele en handige tips!

Cherel -

Handig artikel!

Julie - La Fille -

Puistjes uitknijpen met een wattenstaafje? Hoedoejeda?

Laura -

O zo! Ik las het al als: ‘lippen-seel.’ Ik dacht al huh? 😉 Hihi

xx

Eva -

Idem 😀

Sharon -

Handige tips !
Kan je ook weer een stash update doen ? Ben er namelijk echt weer harstikke benieuwd naar ! 😉

stef -

ja van die bril is handig! ik ga ook altijd me oren in met wattenstaafje anders zijn ze zo nat na t douchen maar ik weet dat t niet erg goed is eigenlijk majaa

Nena -

Hahaha moest er laatst nog aan denken.. Mn vader had zn bril ook schoongemaakt met afwasmiddel en bleef maar doorgaaan ´´Ohh ik zie zooo helder nu, en wauw geen strepen…blablabla” Dus nu ga ik het ook maar eens proberen!

Daniëlle -

De tip voor de brillenglazen is echt geweldig! Mijn bril is altijd vies, zonder dat ik er aan zit…

Charile -

Leuke tips!

Josephine -

Ik gebruik gewoon water met een brillendoekje, dat werkt voor mij super. Dat met zeepjes van Lush doe ik ook, mijn kledingkast ruikt zo lekker!

beauties -

handige tips :)

Sandra -

Handige tips! Ik heb wel brilpoetsdoekjes maar heb zo’n microvezeldoekje nog nooit geprobeerd.

Mijn tip: zonnebloemolie gebruiken als er ergens een lijmlaag (of plakband) is achtergebleven, bijvoorbeeld op je nieuwe mascara die een winkel heeft dichtgeplakt met plakband.

Rachelle -

wat een handige tips! (:

Anouk -

Handige tips vooral die voor de brildragers onder ons (ik dus ook) Ik stop m altijd ff onder de kraan gewoon alleen met water maar maak m droog met mijn theedoek. Dus die tip van een microvezeldoekje zal ik ook eens gaan uitproberen.

amanda -

Leuke tips!

Fien -

Leuk! Hoe bedoel je ‘alleen aan de buitenkant’ ? Je mag je oor van binnen toch ook schoonmaken met een wattenstaafje..?
Liefs

Willemijn -

Het is niet goed om met het staafje ook echt helemaal je gehoorgang ingegaan. Zo duw je het namelijk alleen maar verder je oor in waardoor je grote proppen kunt krijgen wat oorontstekingen en gehoorverlies kan veroorzaken. Dus met de alleen de buitenkant schoonmaken bedoel ik eigenlijk de ‘schelp’ van je oor :)

aicha -

ja dat klopt, heb ik overigens ook last van.
heel lastig en irritant.

Chloë -

Hoe maak je dan de binnenkant schoon?:s

Willemijn -

Niet :) Je oor heeft een zelfreinigende werking. Het oorsmeer komt vanzelf naar buiten en dan kun je het weghalen. Ook even je oren goed wassen onder de douche helpt ook :)

LottedeJ -

Leuke tips! Ik heb niet echt van die snelle tips. Die van de bril kan ik wel gebruiken, m’n bril wordt altijd zo snel vies!

DOBBY -

Je bril oppoetsen met scheerschuim houd hem zeker de ganse dag dampvrij.
Ook goed om de spiegel in de badkamer mee op te poetsen, dampt niet aan.

Celine -

Goede tips Willemijn! Pas bij de eerste tip wel even op met een afwasmiddel als Dreft Citroen, deze kan je brillenglazen aantasten! :)

Willemijn -

Ja klopt, heb ik ook gehoord. Alleen afwasmiddel zonder citroen. Goed dat je het er nog even bij zegt!

Kylie -

Kei leuk artikeltje met super handige en leuke tips!

Liefs

Lotte -

Wat een grappig artikel!

Marieke -

Heel handig! Ik draag mijn bril niet zo vaak, maar als ik ‘m dan tevoorschijn haal is ie altijd vies. En dat wattenstaafje ga ik ook proberen 😀

Bellachique -

Oh ik ga mijn vril ook zo eens wassen, ben benieuwd of het echt werkt, want hij is heel vuil nu!

Chantal -

Alledrie hele handige tips! Thanks for sharing! 😉

Miranda -

wat een handige tips:D

Linda -

Leuke tips! Ik maak mijn bril altijd schoon met vochtige brillendoekjes (ook verkrijgbaar bij de Action), werkt prima!

Marjolein -

In mijn kledingkast ligt ook een blokje Lush zeep! Fijne tips 😀

fee -

Haha leuk !

Reageer ook