Clinique Even Better Dark Spot Corrector

Clinique heeft al een hele poos de Even Better lijn. Deze richt op het oplossen en tegengaan van hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie zijn zichtbare  kleurveranderingen op de huid, donkere vlekjes. De belangrijkste oorzaak van hyperpigmentatie is een blootstelling aan schadelijke UV stralen. Er wordt dan te veel melanine aangemaakt en hierdoor ontstaan de bruine vlekjes. Daarnaast kan hyperpigmentatie ook ontstaan door acne of hormoonschommelingen (te denken aan een zwangerschapsmasker of het gebruik van een anticonceptiepil), infecties of irritaties. Door een reactie van de melanocytes (huidcellen die donker pigment – melanine – produceren) veroorzaakt door één van de hiervoor genoemde problemen, komt er melanine vrij en dat veroorzaakt de vlekjes. Wil je meer lezen over hyperpigmentatie (hyperwatte?) en de Dark Spot Corrector van Clinique? Lees van even verder.

Onze huid wordt er helaas niet beter op naar mate we ouder worden, helaas… En die donkere vlekjes, die willen we natuurlijk juist niet! Daarvoor heeft Clinique dit Even Better Dark Spot Corrector op de markt gebracht. De corrector moet er voor zorgen dat de vorming van het teveel aan melanine tegengegaan wordt en bestaande ophopingen van melanine afgebroken worden. In de corrector is het CL-302 complex gebruikt, dat onder andere bestaat uit Dianella Ensifolia (botanisch antioxidant), Glucosamine, salicylzuur (exfoliërende eigenschappen), Ascorbyl Glucoside (vitamine-C derivaat) en Blackout gistextract (breekt het pigment in de huid op in miniscule deeltjes).

Jammer genoeg is er maar weinig wat we aan hyperpigmentatie kunnen doen. Jezelf van kind af aan goed beschermen tegen de zon – door met mate te zonnen en SPF te gebruiken – is eigenlijk het enige wat je kunt doen. Maar helaas hebben we vaak toch wel wat ‘schade’. Brightening product, producten die de ontstane pigmentvlekken oplichten en zo opnieuw zorgen voor een egale teint, kunnen helpen. De trend van skin brightening is in Azië als heel wat jaren aan de gang, daar vind je van de meeste grote merken ook speciale verzorgingslijnen, in Europa krijgen we ook, langzaam maar zeker, een groter assortiment.

Volgens Clinique zou na 1 à 2 weken de huid meer stralen en na 4 weken zouden de pigmentvlekken beginnen met afnemen, bij tweemaal daags gebruiken. Clinique benadrukt dat het gebruik van SPF15 een absolute must is om te gebruiken. En groot gelijk hebben ze, want had ik zojuist niet verteld dat juist de zon de grote boosdoener van hyperpigmentatie is? Anders is het natuurlijk dweilen met de kraan open…

Naast de corrector heeft Clinique ook een dagcreme in de Even Better lijn.

  • Dark Spot Corrector 30 ml €58,70
  • Dark Spot Corrector 50 ml €85,00
  • Skin Tone Correcting Moisturizer SPF 20 50 ml €54,60

Goed, ik schrijf een artikel over dit product, en dat doe ik natuurlijk niet zomaar. Zoals jullie inmiddels weten, kamp ik al heel wat jaren met een ‘kinprobleem‘. En helaas heeft dit probleem de nodige sporen achtergelaten. Ik heb veel donkere littekentjes. Of te wel: hyperpigmentatie. What to do? Na flink sparen én met behulp van een cadeaubon kocht ik de Dark Spot Corrector, in de hoop dat dit product de vlekjes wat kan verminderen. In dit artikel kon je de wat meer theoretische achtergrond lezen. In de komende weken ga ik het product testen en zal ik jullie op de hoogte houden over de resultaten. Zal het helpen…?

Heb jij ervaring met deze lijn van Clinique? Of uberhaupt met brightening producten? Zo ja, wat vind jij? En heb jij last van hyperpigmentatie?

37 reacties

Inge -

Hallo,

Ik ben ook via the insiders de Even Better Eyes Dark Circle Corrector van Clinique aan het testen…
Na 4 weken gebruik merk ik dat mijn oogcontouren goed gehydrateerd zijn en dat ik er frisser uit zie. Omdat ‘resultaat’ niet overnacht gebeurt (spijtig hé) heb ik een foto genomen bij de start (foto 1) van de test en eentje na 4 weken gebruik (foto 2).

Op foto 1 kan je in de ooghoek, aan mijn neus bruine vlekken zie…verloren gelopen sproetjes? :) maar deze zorgen ervoor dat ik er vermoeider en minder fris uitzie.

Op foto 2 kan je duidelijk zien dat de donkere vlekken verdwenen zijn!!!

Ik was eerder sceptisch voor het resultaat, maar ben best tevreden.

Tot slot even de + en – punten:

+ dadelijk effect door optische technologie
+ na 4 weken zijn de donkere vlekken in mijn ooghoek bijna volledig verdwenen!
+ verzorging en concealer in 1
+ verkoelende applicator

– om de crème met de applicator aan te brengen, heb je blijkbaar een handigheid nodig …die ik niet bezit :) ….werk toch liever met mijn vingers

De foto’s heb ik per mail gestuurd, je mag ze best posten….dan zien jullie het resultaat….

Hallo -

kan er een link komen voor het volgende review van dit product?

lien -

hallo,
Sinds vorige week kocht ik ook deze dark spot corrector. Ik heb enorm vee last van acne littekens ( oude + nieuwe rode) Ik hoop dat dit product toch een beetje helpt! Gebruiken jullie dit over je hele gezicht? Ik denk eraan om nog meer producten van clinique te gaan aanschaffen. Welke zijn supergoed voor een gecombineerde/vette/soms onzuivere huid. ( en met littekens)

Willemijn -

Ik gebruik het plaatselijk, op mijn kin. Puur omdat ik het voor de rest nergens nodig heb en zo zuiniger met het product omga. Ik vind de Redness Solutions creme van Clinique heel fijn. En verder de Hypo Sensitive dagcreme van Dr. van der Hoog. :)

Anne -

heeii,,

Ik gebruik deze ook al een tijdje.
Ook vanwege het zelfde probleem ik gebruik het alleen s’avonds.
Omdat ik altijd haast heb s’ochtends.
Bij mij werkt het echt super.

Rhonda -

Nou ik heb m gekocht. Bij de Ici Paris is hij maar ruim 52 eurp en heb twee proefjes gekregen, van de dagcrême en laser focus. Hoop zó dat het werkt!

Bieke -

Ik heb deze een tijdje geleden ook gebruikt voor mijn hyperpigmentatie op m’n kin, en voor mij deed hij niets, het zag er na de kuur allemaal exact hetzelfde uit, niet verzacht ofzo :( wel zonde van het geld…

Willemijn -

Auch, zeker :(

Anne -

Heeii,,

Ik zou naar ici paris teruggaan met het product.
Als je kunt aantonen dat het voor jou huid niets gedaan heeft, kun je geld terug krijgen.

Jeanne -

Ik ben erg benieuwd of het werkt, voor die prijs hoop ik het van harte! Maar eh, ligt het aan mij of is het lettertype kleiner geworden? 😉

Willemijn -

Hmm nee er is niets veranderd hoor. :)

Vera -

Ik ben benieuwd of het echt goed werkt. Voor die prijs hoop ik zeker dat het werkt!

Germa -

Ik ben benieuwd! Ik heb zelf ook acne littekens, dus as het werkt ga ik ook even kijken.

Leonie -

Ik krijg bij de eerste zonnestralen al een ontzettende pigmentvlek op mijn voorhoofd. Ik heb al vanalles geprobeerd, waaronder dit spulletje van Clinique. Helaas had ik niet het idee dat het echt iets deed voor mij. Ik vond het wél enorm fijn in gebruik, mijn huid voelde heerlijk. Maar als ik dan naar de prijs kijk én naar hoe snel zo’n flacon leeg is… Ai. Ben benieuwd of het bij jou wel helpt!

xx_Patries_xx -

ik had er wel eens over gelezen maar man wat is het duur zeg… dat is wel jammer had het graag een keer geprobeerd

Elke -

Jammer dat ie zo duur is anders had ik deze gelijk gekocht.

Daniëlle -

Ik hoop dat het bij je werkt! Ik heb zelf hetzelfde probleem als jij helaas. Erg vervelend!

Zoë -

Ben benieuwd of het gaat werken! Ben zelf nog aardig jong en heb last van wat lichte acnè en krijg daarom ook al wat littekentjes. Als het werkt ga ik het zeker ook aanschaffen!

Renate -

Ik hoop voor je dat het gaat werken! Dat zou fijn voor je zijn!

Belllezza -

Ik ben echt gek op Clinique!

Rianne -

Ben ik nou gek of in de war? Littekentjes en hyperpigmentatie heeft toch niets met elkaar te maken?

Willemijn -

Uit het artikel: “Daarnaast kan hyperpigmentatie ook ontstaan door acne of hormoonschommelingen (te denken aan een zwangerschapsmasker of het gebruik van een anticonceptiepil), infecties of irritaties. Door een reactie van de melanocytes (huidcellen die donker pigment – melanine – produceren) veroorzaakt door één van de hiervoor genoemde problemen, komt er melanine vrij en dat veroorzaakt de vlekjes.” Littekentjes van acne zijn dus in feite ook plekjes met hyperpigmentatie. :)

ValleyDollEva -

Ben al benieuwd naar je review ! Clinique producten doen het altijd goed bij mij !

Tedje -

Ik heb heel veel producten van Clinique, ze bevallen me allemaal heel goed!

Loes -

Ik gebruik deze ook! Om dezelfde reden als jij, littekentjes van puistjes aangezien ik, weer net zo als jij, ook een ‘kinprobleem’ heb. Ik gebruik ‘m nog niet zo lang, maar ik kan al wel merken dat ‘t helpt. Littekentjes verdwijnen niet als sneeuw voor de zon, maar ze ‘verzachten’ wel goed! Ze zijn dus nu veel minder zichtbaar en mijn huid lijkt veel egaler. En daarnaast maakt hij mijn huid ook lekker zacht, zonder dat ie vet wordt. Yay! Ik ben fan! 😉

Willemijn -

Ha! 😀 Een ‘lotgenoot’!

Amanda -

Ik ben benieuwd of het gaat helpen!

Rhonda -

Oeh ik ben benieuwd! Ik heb veel last van zichtbare littrkens en ik ben benieuwd naar wat dit spul daarmee gaat doen. Het is nu even buiten mijn budget bereik maar wil t wel een x proberen. Ga even je review afwachten ook :yay:

Desirée -

Ik was al lang aan het twijfelen over dit product van CLinique, maar bij de Kiehl’s presentatie kreeg ik een nieuw product van hun mee tegen hyperpigmentatie: Clearly Corrective Dark Spot Solution. Aangezien ik wat pigmentvlekjes èn wat acnélittekentjes ben ik hier heel benieuwd naar, de testresultaten zijn verbluffend dus ik hoop op zo’n zelfde resultaat natuurlijk ; ) Ik heb hiervoor trouwens wel van verschillende andere merken pigmentcrèmes geprobeerd, maar deze hadden allemaal geen enkel effect…

LottedeJ -

Ik ben heel benieuwd of het product je kinprobleem zal verhelpen! Ik hoop ‘t wel voor je, zou toch superfijn zijn als je hyperpigmentatie verdwenen of verminderd is hierna!

Joyce -

ben benieuwd! hij ‘s wel erg duur hé!

Willemijn -

Nou en of, een rib uit mijn lijf :(

Robin -

Ben benieuwd lijkt me een erg fijn pr

Ilja -

Ik hoop zeer dat het helpt en het je dure centjes waard zal zijn :happy:

Claudia -

Ai ja, Hyperpigmentatie, ik heb ‘t bij m’n ogen. Is altijd net of m’n mascara is uitgelopen. Niet zo mooi.
Heb er nog niets voor geprobeerd, vind het namelijk zo’n lastige plek, niet alle middeltjes mogen immers dicht bij ‘t oog gebruikt worden.
Trouwens, als deze van Clinique niet blijkt te werken schijnt Kiehls ook een erg goeie te hebben! Succes meis! :handkiss:

Paola -

Ik heb geen last van hyperpigmentatie en ben niet bekend met de producten van clinique. Hij lijkt me best fijn en ik ben erg benieuwd of het helpt voor je!

HollandaBeauty -

Gelukkig nog niet al te veel last van pigmentatie wel vaak last van littekentjes die verkleuren in de zon. Vind clinique altijd een heel goed merk. Maar het is me net wat te duur om te gaan testen.

Reageer ook