Essence of Beauty Kwasten (via Cherize)

Tijdens de release van de Quite Cute collectie van MAC ontmoette ik Milou, van Cherize.nl. Milou heeft ook haar eigen webshop waarin ze allerlei leuke, niet zo heel bekende producten verkoopt. Ze bood me aan om wat producten te proberen en bracht onder andere een setje kwasten van Essence of Beauty voor me mee.

De kwasten van Essence of Beauty zijn onder andere in Amerika te koop en Michelle Phan gebruikte de foundationkwast ervan al-tijd. Ik was er altijd al benieuwd naar, maar helaas, het merk is niet hier niet te koop. Maar nu kun je het dus wel kopen via de webshop van Milou. Hoera!

Het setje bestaat uit 3 dubbelzijdige penselen, in totaal 6 kwasten. De eerste is een foundation- en concealerkwast. De tweede is een contour-/blush- en grote oogschaduwkwast. De derde is een schuine oogschaduwkwast en een kwast waarvan ik niet zo goed weet wat je er mee moet. Ik gebruik deze nauwelijks, maar je zou hem kunnen gebruiken om te contouren of om oogschaduw over je hele lid aan te brengen.

Met name de eerste (foundation en concealer) en tweede (blush en oogschaduw) kwast vind ik erg fijn. Ik houd helemaal niet zo van foundationkwasten, maar deze is wel errug fijn! Hij brengt vloeibare producten echt prachtig aan, zonder strepen! Ook is hij lekker zacht. De concealerkwast is ook helemaal prima. De blushkwast is van echt haar en is lekker zacht en pakt precies genoeg kleur op. Ik gebruik hem praktisch dagelijks. De oogschaduwkwast is erg fijn om oogschaduw over je hele lid aan te brengen of om te blenden. De laatste kwast gebruik ik niet zo heel vaak, maar de schuine oogschaduwkwast is zeker prima. Het is alleen niet een type kwast die ik heel prettig vind om te gebruiken. De andere kant van deze kwast is voor mij drie keer niks. Ik kan er gewoon niets mee.

Al met al is dit absoluut een fijn setje! Zeker gezien de prijs: slechts €10,50. En dat is echt helemaal geen geld voor zo’n fijn setje! Voor dat geld krijg je 6 prima kwasten. Met name de foundation-/concealerkwast en de blush-/oogschaduwkwast vind ik helemaal top! Dit setje is handig voor de beginnende make-upfanaat. Ook is het handig om mee op reis te nemen. Je hebt dan praktisch elke kwast die je nodig hebt bij de hand en je kunt ze in de plastic etui meenemen. Budgettopperrrr!

32 reacties

Samantha -

Ik heb dit setje ook! Heb hem ooit voor een paar euro op ebay gescored en na een jaar zijn de kwasten nog steeds top!

sanne -

Leuke kwastenset! En ook fijn dat de webshop Ideal accepteert, dan bestel ik al veel sneller iets als ik bijvoorbeeld met Paypal moet betalen!

Ilse -

Ik ben al heel lang aan het twijfelen of ik deze set moet kopen, ga het denk ik toch maar doen:) Alleen vroeg ik me af: is de schuine blush kwast te vergelijken met die schuine van Sigma?

miley cyrus -

leuk zeg maar niet voor in je daily make-up stash ik zou het eerder voor vaKANtie meenemen ik heb ze al 2jaar heb ze gekocht op de markt en kreeg er nog e3en spiegel bij voor maar 5 euro :) :heart:

Ilja -

Ziet er erg goed uit, ik vind de blog van Cherize ook erg leuk om te volgen :jep: Ik bewaar mijn kwasten altijd in een doorzichtige beker, dus daar zijn ze niet handig voor… maar ik ben regelmatig onderweg en dan is zo’n setje natuurlijk ideaal! :heart:

Sab -

HEBBEN! :heart:
Ik vind het leuk dat jullie ook over goedkopere merken bloggen!

Lisa -

Mooie kwasten, ze zien er fijn uit! :)

Silva -

Klinkt als een leuk setje! Misschien toch maar kopen…

Vanessa -

Waauww, dat zijn mooie kwasten! Beter dan mijne…

xxxx

Miranda -

Klinkt erg goed;D

Denice -

Oeeh wat fijn voor zo weinig geld :3

Linsey unebeauty -

Klinkt erg goed, ze zien er ook mooi uit en een leuk prijsje natuurlijk!

Lovethatmakeup -

Was altijd al benieuwd naar dit merk kwasten, hoor en lees er steeds goede dingen over. Ook tof dat een nederlandse webshop ze verkoopt 😀

Miss MATC -

Leuke setje voor een leuke prijs! 😉

Jeske -

Mooi setje.

Merel -

het lijken me erg fijne kwasten. handig dat je ze nu ook in NL kunt bestellen.

Shelley -

Ik zat laatst al te twijfelen of ik ze moest kopen, ik vond het te cheap om er vertrouwen in te hebben! Maar ik heb al een Sigma kwastenset, dus vind ik het een beetje zonde..

femketje -

klinkt goed 😀

Myrthe -

Wauw, mooie kwasten! En grappig dat ze dubbelzijdig zijn (ook errug handig ;)) Wat een weinig geld voor 6 kwasten :O xx

Jorna -

Dat ziet er fijn uit! Handig voor meiden die nog op zoek zijn naar fijne budget kwasten. Ik houd zelf niet van duo-penselen…

Esmay -

Klinkt fijn! Zoals iemand al zei: Wel irritant opbergen!

Janne -

Klinkt goed!

Joyce -

Ik heb gehoord dat deze heel erg haren tijdens en na het wassen? Is dat waar? Ik heb andere varianten meegenomen toen ik in new York was, zeker fijne kwasten!

M. -

Dit artikeltje maakt me toch wel heel nieuwschierig..

emmaly -

hihi wat grappig! Ik heb deze kwasten al 2 jaar in mijn stash staan, ik had ze destijds meegenomen uit Amerika. Guess what? Ze zijn daar nog veel goedkoper! Ik schat dat je voor dit setje zo’n 5 dollar zal betalen, maar goed, dat is Amerika 😉 :yay:

Desirée -

Klinkt goed! Ben er nu wel nieuwsgierig naar :jep:

charile -

Lijken me fijn! Alleen opbergen is niet al te handig, je kunt ze niet neerzetten. Wel handig voor op reis! Dan hoef je niet veel kwasten mee te nemen 😉
xx

Malou -

Jij hebt toch ook een bakje voor je kwasten? Hoe bewaar je deze dan? Want het lijkt me dat er één van de twee kanten onderop moet, en dan vervormt…?
Verder zien ze er, zeker voor op reis, goed uit!

Neko -

Dit vraag ik me inderdaad ook af!

Aranka -

Klinkt goed zeg, jammer dat ik al allemaal nieuwe kwasten heb gekocht anders had ik deze zeker aangeschaft!

Reageer ook