www.SatinSleepers.nl: slapen op satijn, een beautygeheim?

Slapen op satijn is onder de Aziatische en Afro-Amerikaanse dames al heel lang een ‘beautygeheim’. Ooit, vaag, had ik wel eens van dit oude beautygeheim gehoord maar meer eigenlijk ook niet. Op satijn slapen zou namelijk heel veel voordelen voor haar en huid hebben.

 • Voorkomen van knopen en klitten in het haar
 • Voorkomen van het ontstaan van gespleten haarpunten
 • Glanzend haar
 • Bevordering van de hydratatie van het haar
 • Vermindert de talgproductie, dus zorgt voor minder snel vet haar
 • Vermindert acne en puistjes
 • Betere opname van de nachtverzorging (omdat satijn geen vocht absorbeert)
 • Betere hydratatie van de gezichtshuid
 • Geen ‘vouwen’ in je gezicht meer als je opstaat
 • Bevordering van de celvernieuwing
 • Minder snel rimpelvorming

Nou, volgens mij klinkt dat iedereen wel goed in de oren!

Ik werd benaderd door Renate Veugen, een ambitieuze dame die haar eigen webshop startte: www.SatinSleepers.nl. Renate over hoe zij het slapen op satijn heeft ontdekt en haar shop:

Bij mij is dat eigenlijk  best een grappig verhaal. Mijn zus vertelde mij dat satijnen  kussenslopen goed waren voor het haar en aangezien ik altijd druk  bezig ben met mijn haar kon ik deze tip natuurlijk niet voorbij laten  gaan! Dus ik op mijn fietsje naar de lapjesmarkt om een meter satijnen  stof te kopen en daar mijn eigen kussensloop van te naaien… Nou, ik  had er een nacht op geslapen en de volgende dag zeiden serieus drie  mensen tegen mij dat mijn haar zo glansde! ‘Hoe dat kwam?’, vroegen ze. Dus zo kwam  ik eigenlijk aan mijn eerste drie klanten en toen dat er steeds meer  werden, wilde ik zo snel mogelijk online gaan om er een echte shop van te maken! Zo is SatinSleepers eigenlijk ontstaan!

Super leuk dat een bedrijfje is ontstaan vanuit eigen enthousiasme en ervaring! Ik werd benieuwder en ze vroeg me of ik het zelf wilde gaan testen: eh, ja! 

En dus vandaag mijn ervaringen met slapen op satijn. Maakt het de beloftes waar, scheelt het echt? Ik was ontzettend benieuwd! Inmiddels slaap ik nu een of week 2/3 op mijn roze satijnen kussensloop en ik merk écht verschil! Dat had ik niet verwacht, moet ik eerlijk zeggen. Ik was nog al sceptisch. Mijn bevindingen:

 • Mijn haar is minder snel vet
 • Als ik wakker word is mijn haar nu een beetje minder als een vogelnest
 • Omdat satijn heel glad is en ik veel woel, is mijn huid minder gevoelig ‘s ochtends (dit is iets wat ik pas opmerkte doen ik op satijn ging slapen, doordat ik plotseling verschil voelde)!
 • Geen vouwen meer (je weet wel, zo’n sexy ssenafdruk op je gezicht)
 • Mijn huid is zachter!
 • Minder ‘bultjes’ op mijn slapen (van die talg-ophopinkjes)

Maar hoe werkt het nou? Hoe komt het dat ik echt verschil merk tussen het slapen op katoen en satijn? Omdat het satijn zo glad is beweegt je haar soepeler over je kussensloop en schuurt het minder. Hierdoor ontstaan knopen, klitten en gespleten haarpunten minder. Met je huid is dit eigenlijk niet anders, je ‘glijdt’ makkelijker over je kussen heen waardoor je huid het minder zwaar te verduren heeft. Vouwen en een gevoelige huid zijn hierdoor minder!

Door de speciale structuur van satijn absorbeert de sloop ook geen vocht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een sloop van katoen. Doordat er geen vocht uit je huid onttrokken wordt, blijft je huid (maar dit geld ook voor je haar) gehydrateerd. En wanneer je huid beter gehydrateerd is, is de talgproductie van je huid vaak ook beter gereguleerd waardoor een je minder last kunt hebben van puistjes of acne.

Slapen op satijn valt absoluut te proberen als je veel last hebt van de genoemde problemen in dit artikel. Ook is het misschien een leuk cadeautje! Daarnaast staat het ook super chique op je bed! Ik blijf in ieder geval zeker slapen op mijn satijnen kussenloop! De satijnen kussenslopen kun je voor een prima prijs, €12,50, bestellen op SatinSleepers.nl in allerlei kleuren! De afmeting is 70 x 45, een standaard maat. Ook vind je op SatinSleepers.nl meer informatie. De verzendkosten liggen tussen de €1,76 en €2,64. Zeker redelijk dus!

Wat denk jij van slapen op satijn?

47 reacties

Mar -

Satijn heeft te maken met de weeftechniek van de stof. Je hebt dus ook katoensatijn.
De slopen van de HEMA (katoensatijn) zijn echt niet glad en fijn. Deze lijken gewoon op normale katoenen slopen.
De gladde satijnen slopen zijn dus van een synthetisch materiaal. Geen idee welk materiaal want dat staat er niet in.
Kruidvat verkoopt ze ook voor 5 euro.

Mar -

Ik krijg er heel erg statisch haar van. Als ik me omdraai, plakt mijn haar aan mijn gezicht.
Verder vind ik het wel fijn liggen, inderdaad minder kreukels in mijn gezicht. Volgens mijn kapper is het wel beter voor je haar. Heb de sloop nog niet geprobeerd in de zomer maar ik heb het idee dat het wel eens erg warm/zweterig kan zijn.

eleanora -

jou prijs klopt niet meer. voor de rest het slaapt goed. beter dan die van Ikea

julia -

toevallig dat er een poosje geleden op de blog van Blair Fowler en Elle Fowler hier ook over werd geschreven..

Jeske -

Fijn dat je ook echt verschil voelt.

Leontine -

Lijkt me wel wat. Aangezien ik nagenoeg de hele dag op bed lig, is dit wel wat voor me. Al is het alleen maar om de kreukels in mijn gezicht te voorkomen, visite kijkt me altijd zo raar aan..;)

Esther -

Ik slaap zelf ook op satijn, eigenlijk altijd al. 😛 heb sowieso nooit vouwen in mijn gezicht ‘s ochtends. en mijn haar knoopt ook nooit. 😛

M. -

Ohw… dit wil ik ook eens proberen! 😀

Jorien -

Ik heb satijnen hoeslakens en kussenslopen, en vind het héérlijk. Alleen vind mijn man het afschuwelijk, dus tja… Die liggen er zelden op haha :$

Sofie -

wel cool dat het werkt,maar denk dat ik dat niet zo fijn vindt liggen maar dat is denk ik gewoon wennen.

Willemijn -

Inderdaad, in het begin voelde het wat gek maar nu vind ik het juist lekkerder liggen dan een sloop van katoen 😀

Abby -

O hee we hebben er een in de kast, ik vond het alleen niet zo lekker slapen :p maar het klinkt wel goed!

Suzy -

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat het verschil is tussen de Satin Sleepers kussenslopen en die van de HEMA? :)

http://www.hema.nl/nl-nl/winkel/wonen/hoeslakens%20-%20moltons/slopen/2pak_slopen_satijn-%2899000317%29.aspx

Aangezien die van de HEMA 2 voor 10 Euro zijn en ons bin zunig hé :blush:

Bianca -

Ik zie bij die van de HEMA al het volgende staan: 100% katoen…

Catja -

Satijn is katoen 😉

“Satijn katoen wijst op een weeftechniek, waarbij de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig
verspreid liggen en bedekt worden door de inslagdraden.
Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel wordt.
De onderkant is dof, maar de bovenkant is glanzend door de losliggende inslagdraden.
Dit geeft het weefsel van dit beddengoed een luxe uitstraling.
Een satijngeweven katoen heeft altijd minimum 200 counts (zoals perkaal kwaliteit)!”

Silva -

Ik wil graag een satijnen kussenhoes!

Annemarie -

Hmm, klinkt goed. Ik denk dat ik ook maar eens naar een satijnen kussensloop ga kijken

Samira -

Nice idee!

Amber -

Ik wil er nu ook bestellen! Moet alleen even op mijn geld wachten. :)

Miranda -

nicee, klinkt goed:D

Judith -

Ik wil ook zo’n kussen! Lijkt me ook echt superlekker slapen!

Astrid -

Is de standaard maat van een kussensloop niet 60 × 70?

Anna -

Super handig! En je kan het natuurlijk ook zelf naaien. Haha. 😛

Lisa -

Klinkt erg interessant :)

Lovethatmakeup -

Wat een leuk kleurtje, en het ziet er echt chique uit! Ook jouw mening is erg positief, ik wil m wel :sunglasses:

anne -

Wordt je haar daar niet heel statisch van?

Willemijn -

Dat dacht ik ook, maar dat is absoluut niet zo! :)

anne -

Oke klinkt goed dan :)

Pauline -

Ja, je moet wel zorgen dat je echt satijn hebt. Je hebt ook stof die er op lijkt en daar wordt je haar wel statisch van.

Amber -

Mijn haar wordt er ontzettend statisch van! Heb mijn slopen gisteren ontvangen en iedere keer dat ik omdraaide vannacht zat heel mijn haar tegen mijn gezicht aangeplakt. :S

charile -

Apart dat het werkt!
Ik blijf toch maar bij mijn oude kussentje 😀

Eline -

Werkt inderdaad heel erg goed!

Esmay -

Klinkt wel fijn! =D

femketje -

klinkt best goed 😀 maar lijkt me wel erg warm in de zomer >.<

Elke -

Mijn moeder heeft ze ook van die webshop en is echt super tevreden! Ik krijg ze nu volgende week voor mijn verjaardag :)

Alyssa -

Lijkt me niet lekker liggen, maar als het werkt is het wel fijn!

Helena -

Oh dit zou ik ook wel willen proberen (A)

Desirée -

Ik ga het toch eens proberen, ben wel nieuwsgierig nu!

Lies -

Wat leuk! Ik had niet echt verwacht dat het goed zou werken. Een leuke uitvinding vind ik het :)

Nagini -

Nou, ik had daar een paar maanden terug ook een kussensloop besteld en ik ben er helemaal niet tevreden over. Het was niet mooi afgewerkt en er hingen allemaal draadjes aan de zijkanten. Voor dat geld verwacht ik wel wat beters. Je kunt beter zelf op de markt satijn halen en gaan naaien…

Elien -

Heel interessant! Ik vroeg me al af of het nu echt hielp of niet om op satijn te slapen :)

Aranka -

Wat grappig dat dat daar allemaal goed voor werkt, misschien moet ik het ook maar eens gaan aanschaffen.

Kim -

Wow! Apart dat dat zo goed werkt! Interessant artikel!

Ilja -

Ik heb er eentje in de kast liggen, misschien toch maar eens te voorschijn halen :sunglasses:

Cariena -

Ik was na het zien van het filmpje van de favorieten van de maand gelijk naar mijn moeder gerent omdat ik dit al eens eerder had gehoord en ze heeft er twee voor me beteld! Ben zo benieuw of het werkt bij mij want ik heb best wel last van acne door mn kussensloop (op een kant waar ik veel op slaap)

Xx

Kejos -

ik heb nog wel een belangrijke vraag: slaap dat nou ook lekker? 😛

ik denk dat ik het wel eens ga proberen… maar dan maak ik em wel zelf..

kayleigh -

Ik denk dat ik er zelf eens eentje ga naaien. Hou niet zo van bestellen op het internet. Maar ben wel benieuwd.

Reageer ook