LensWay.nl: mobiele oogcontrole bus en een nieuwe bril!

Ik heb een nieuwe bril, yay! Vaste lezers weten dat ik al geruime tijd altijd een bril draag. Lenzen waren helaas niet weggelegd voor mij (mijn ogen verdragen ze slecht), maar mijn sterkte holt inmiddels dermate achteruit dat het niet verantwoord is om zonder bril rond te lopen (haha). Dus een bril. Maar wel een leuke, want ik zeg altijd maar ‘als je er één draagt, doe het dan gelijk goed’. Ik zie een bril als een modeaccessoire, zoals een hip paar schoenen, een goede tas en een gelikte riem. Ik heb er dan ook niet ééntje, maar meerdere. De een vindt mijn zwarte bril geweldig, de ander vind hem too much. Ook heb ik nog een leuke wayfarerbril.

Maar goed, een tijdje terug begon ik te merken dat het allemaal weer wat slechter te zien was. Maar het was nog niet eens 12 maanden geleden dat ik een nieuwe bril dus ik zou geen geld terug krijgen van de verzekering. En dan werd het toch wel een duur grapje want bij de opticien in de winkel ben je toch al gauw zo’n ruime €200 kwijt en het geld groeit me niet op de rug (was het maar waar!). What to do?

En heel toevallig kwam ik een geniaal, tof en een tikje lollig concept bij LensWay.nl tegen. LensWay kennen jullie waarschijnlijk wel uit dit artikel, waar ik dolenthousiast was toen ik ontdekte dat je online voor véél minder geld brillen kunt kopen. LensWay.nl heeft sinds een tijdje namelijk de mobiele oogcontrole bus. Deze bus, die bestuurd wordt door een opticien, rijdt langs regio’s en komt bij jou aan huis! Hij parkeert zijn busje, jij gaat erin zitten en je ogen worden gemeten. Daarna bestel je je lenzen of kies je een toffe nieuwe bril uit (of beide natuurlijk ;)). Een impressie van hoe dat eruit ziet:

Voor wie LensWay.nl nog niet kent, even een korte introductie: LensWay is een bedrijf op de online markt die lenzen en brillen verkoopt voor een veel lagere prijs dan in de winkel. In filmpjes heb ik wel eens eerder overLensWay.nl gesproken. Toen ik nog lenzen droeg bestelde ik daar namelijk altijd mijn lenzen. Zelfde merk, alleen dan 2 keer zo goedkoop! Ook schreef ik een tijdje terug over LensWay en de super toffe en bovenal fijn geprijsde monturen die ze verkopen. Ze verkopen heel veel leuke merken zoals B.Lang, Calvin Klein, Diesel, Tommy Hilfiger, Cascada, DKNY, Michael Kors, Polaroid, J.Lindeberg en Ray Ban.

Je kunt voor een veel lagere prijs dan in de winkel een bril kopen. De prijs die je ziet op de site, is de prijs die je betaalt. En dat is inclusief enkelvoudige dunne glazen op jouw sterkte, ontspiegeling en kraswerende behandeling. Daarnaast krijg je er ook nog een brillenetui, schoonmaakkit en mini-schroevendraaier bij. Voor varifocale glazen wordt slechts € 99,99 extra berekend. Dat is echt super goedkoop want in de winkel betaal je vaak al gauw voor het montuur en dan kom daar overheen nog zo’n €50 per glas (!) aan die extra behandelingen zoals ontspiegeling en extra-dunne glazen (wat al wordt aangeraden bij -2,5 of +2,5). Het is dus relatief erg goedkoop om bij zo’n online site te kopen. Ik ben een ontzettende fan van dit concept en heb inmiddels meerdere brillen online besteld.

 

Maar ja, dan kom je bij een punt waar veel mensen over struikelen: leuk, zo goedkoop een bril online kopen maar je kunt niet passen en je weet misschien ook je sterkte niet, of je twijfelt eraan. En dat maakt het voor sommige mensen lastig. LensWay.nl heeft daar nu dus echt een leuke en goede oplossing voor gevonden: de mobiele oogcontrole bus. En kort geleden heb ik in dat busje gezeten! Als je mij volgt op twitter heb je er vast iets van meegekregen. Ik ben helemaal enthousiast! Het is snel, goed en je keuze uit monturen is nog vrij behoorlijk! Ik schat zo’n 4 vierkantemeter aan wand met brillen? De opticien was een aardige, bekwaamde man die vertelde dat hij hiervoor jaren heeft gewerkt bij een ‘gewone opticien’. Hij legde uit dat door het ontbreken van de tussenhandelaren LensWay.nl de brillen veel goedkoper kan aanbieden. Ook missen zij natuurlijk de kosten van personeel en een pand. Echt een topconcept!

Nadat ik mijn ogen op liet meten heb ik op mijn gemakje meerdere monturen gepast en uiteindelijk heb ik deze bril uitgezocht van Polaroid. Hij is wat rustiger dan mijn huidige zwarte, maar nog wel lekker fashionable en ook wel een eyecatcher.  Hij kost dus €84 en dat is inclusief alles (ontspiegeling, kraswerend maken, extra dunne glazen, op sterkte en met brillenkoker en onderhoudsetje). Mensen die ook brillen dragen (op sterkte) weten dat dit écht goedkoop is. Ik ben er super blij mee!

Je bril (of lenzen) worden netjes en veilig verpakt bezorgd, met gratis onderhoudssetje. Ook vind je in de doos je factuur.

De sleutelhanger is een schroevendraaier (super handig!) en het flesje is een schoonmaakspray.

Dit is ‘m geworden, de Polaroid POP5903B. Groot model, zachte kleur. Love it!

Van dat onderhoudkitje verwachtte ik trouwens niet zo veel,  maar het is nog heel handig ook! De schroevendraaier ga ik zeker bewaren en ik kan niet meer zonder dat brillendoekje! Het heeft op de achterkant anti-slipmateriaal wat ervoor zorgt dat mijn bril eindelijk eens goed schoon te krijgen is zonder water en zeep. Ook krijg je er een goede spray bij, maar die gebruik ik niet zo veel.

De kosten van de mobiele oogcontrole bus bedragen €30 per persoon. Kom je met nog iemand, betaat jij €20. En wanneer je een bril of lenzen koopt betaal je ook maar €20 voor de oogcontrole. Eigenlijk betaal je dus voor je lenzen of je bril, plus €20. En da’s eigenlijk alsnog heel goedkoop. Voor €100 kun je al helemaal klaar zijn met een tof (merk)montuur inclusief luxe glazen op je nieuwe sterkte. Bij de opticien in de winkel was ik toch al gauw bijna €300 kwijt voor een leuke… You do the math. Tsja, ik ben niet gauw razend enthousiast over online concepten, maar dit vind ik wel echt super! Het scheelt zo veel geld, je krijgt service en het is snel. Wat wil ik nog meer? Dit ga ik vaker doen!

 

De bus blijft de komende 5 maanden sowieso nog door het land gaan. Voor het schema kun je hier kijken. Mocht je nog vragen hebben dan kun die stellen door te mailen naar het volgende emailadres: oogcontrole@lensway.nl. Ook telefonisch is LensWay.nl bereikbaar, op werkdagen van 8-18 op 0800-0228569 (gratis). Online kun je alle brillen bekijken en een bril of lenzen bestellen.

Ik ben echt super enthousiast over LensWay zelf en het concept met de mobiele oogbus. Wat mij betreft écht een aanrader! Snel, makkelijk, prachtige monturen en een goede klantenservice. Helemaal top. En nu ik mij nieuwe sterkte weet, ga ik nog weer even doorneuzen op LensWay.nl want er is nog zo veel moois dat ik wil hebben (en voor de prijs hoef ik het niet te laten)! 😉

55 reacties

Veliko Tarnovo Cazare -

Hotel Sibiu Centru

I all the time used to read paragraph in news papers
but now as I am a user of internet thus from now I am using net
for posts, thanks to web.

Everaerts -

Jaja geen gratis bril in de actie: ik had echt niet anders verwacht, maar toch jammer alweer een oplichters firma rijker in ons kleine landje: goeie start mannuh……..

dave blans -

beste mensen lensway is geweldig!n superklantvriendelijk bedrijf,ben naar eyewish geweest en betaalde 35euro voor alleen oogcontrolle voor nieuwe lenzen,ik vertelde daar dat mijn rechteroog iets slechter was,nou zij die mevr je had allebei de ogen -7 nu is t allebei -6,affijn ik vond t raar en dacht moet toch ook nog n nieuwe bril en neem nog n controlle bij de lensway bus,vertelde t aan die man van slecht zicht rechter oog ,hij opmeten,ga me zelfs n blaadje met verschillende soorten letters klein en groot,en inderdaad de conclusie was dat mijn rechteroog inderdaad slechter geworden is,ik heb gelijk n leuk montuur uitgezocht,en mn wensen kenbaar gemaakt,glazen die donker worden in zonlicht en de dunst mogelijke voor mijn sterkte,en zo naar 1 1/2 week zullen ze hem opsturen,toen zei die man ook nog als de bril nu niet goed zit ,kijk dan gewoon wan de bus weer in je buurt is,je hoeft geen afspraak te maken,,en dan stellen we hem even goed af,geweldig toch?en n bril is zo wie zo duur dus wat ook erg fijn bij lensway is dat je t per maand af mag betalen,super!groetjes dave

Henk Luesink -

Ik woon in de Achterhoek bij Doetinchem, Wel een beetje ver weg. Maar misschien toch de moeite waard voor een bezoekje aan de bus!
Groeten : Henk Luesink

Lisa -

Wat een leuke bril heb je gekozen!
Ik heb eind december ook een oogmeting laten doen in de bus + een bril besteld, jij zette dat de service snel was, dus ik vroeg me af hoelang het ongeveer duurt voordat je de bril thuis had?

Ben erg benieuwd naar de bril namelijk en las ergens anders dat het wel 3 weken duurde voordat ze hem binnen had…

Gerard van der Zalm -

Komt de bus binnenkort ook in Zoetermeer?

diana -

Hallo.
Ik, super blij vandaag, ik heb een gratis bril gewonnen bij Lensway. Een code gekregen en inwisselbaar tot 4 juli. Dat is krap in tijd, maar oké een gegeven paard kijk je niet in de bek toch? Maar nu het probleem ik woon in het zuiden van het land, en de bus komt zover ik gezien heb alleen in het midden van het land.Hoe is dit op te lossen? Iemand een idee? Of heb ik misschien gemist dat ze ook in Limburg komen hahaha.Groetjes diana :dance:

Hanneke -

Jeetje, heb je aandelen in Lensway? Fijn dat je zo positief bent, ik heb gisteren een gratis bril bij hen gewonnen, ben heel benieuwd! M’n eerste, dus eerst langs Pearle voor een meting. Want dat is toch jammer: kan pas ergens eind juni in mijn woonplaats laten meten door Lensway: de code voor de gewonnen bril moet ik voor 1 juni inwisselen. Erg krap, maar goed, gegeven paard enzo..
En als ik dan toch bij Pearle ben.. en een bril vergoed krijg.. Dat worden er meteen twee! :yay:

Willemijn -

Haha oh nee, absoluut niet! 100% eerlijk! Hopelijk bevalt je nieuwe bril je 😀

Brenda -

Allemaal leuk en aardig, maar de komende tijd komt de bus niet in enschede en zonder oogmeting wordt bestellen toch wel lastig.

Bert -

Wat leuk zeg! En hoeveel heeft Lensway je betaald voor deze “review” (incl. professionele foto’s en overdreven superlatieven)? Is wel heel obvious dit :’)

Willemijn -

Haha was het maar waar dat ik hiervoor betaald kreeg haha. Nee hoor, absoluut niet betaald gekregen voor dit artikel, ben gewoon enthousiast.

Willemijn -

Bedankt trouwens dat je de foto’s professioneel vindt, altijd leuk om te horen 😀

Marikee -

Leuk! Dit ga ik zeker in de gaten houden!! :)

Overigens lijkt jouw bril erg op de mijne! 😉

Amal -

Wat een onwijs goeie tip. Ik draag al jaren een bril en mijn ogen lijken ook achter uit te hollen. Nou stel ik het kopen van een bril uit, omdat ik weet hoe duur het kan zijn..Ik schrok me rot de laatste keer. Dus ga dit zeker even checken. Super bedankt!

Selma -

Jaaa die bril is echt super!! Ik vind het bijna jammer dat ik echt van die haviksogen heb, ik vind een bril toch wel een beetje een mode-item geworden. Maar, ik zou nooit een bril kopen zonder sterkte.

Ik ga trouwens lensway en die andere goedkope aan m’n moeder doorgeven… die wilde weer eens een nieuwe bril om af te wisselen.

Nicky -

Leuke bril, staat je goed!
Maar wat ik mij dan afvraag, als je er een online koopt past hij toch niet? In de winkel moet erbij altijd wat aangepast worden, hoe gaat dat dan?

Willemijn -

Ik heb daar niet zo veel last van. Brillen zitten al gauw goed en ik buig ze zelf desnoods een beetje mij. Daarnaast, als het ‘een bril voor erbij is’ is het ook geen ramp als ‘ie niet helemaal stevig zit. Althans, zo kijk ik ernaar :)

Danique -

Wat een super artikel! Ik wil namelijk ook een nieuwe bril omdat mijn sterkte niet meer goed is (en ik stiekem gewoon een nieuw montuur wil ;)). maar ik heb niet zo veel geld ervoor. En ik krijg ook niets vergoed op het moment. Dus ik ben even gaan kijken en dat busje komt binnenkort in mijn buurt. Dus misschien moet ik maar eens gaan kijken!

Silva -

Wat een leuke nieuwe bril! Ik krijg nu lenzen, en ben er echt blij mee, want ik vind mijn bril echt lelijk 😉

Teddy -

Wat grappig zo’n bus, en die bril staat je supertof :sunglasses:
Ik bestel hier altijd mijn lenzen. Gewoon de afmetingen invullen en het scheelt je bijna de helft dan bij bijv het Huis.

Willemijn -

Inderdaad, ideaal he! Bij LensWay was ik met mijn lenzen zo’n 60€ kwijt geloof ik, voor een half jaar! Waar ik anders altijd €120 betaalde ofzo!

Judith -

Super handig! Ook voor mij als lenzendrager! Want als ik m’n bril opzet (en dat doe ik nog wel eens), dan is mijn scherpte echt niet meer goed! Maar ik ga niet om de 12 maanden een nieuwe bril kopen, ik draag immers ook nog lenzen! Ga denk ik kijken of ik binnenkort een bril kan bestellen!!

Willemijn -

Inderdaad, daar is het echt super handig voor!

Marcia -

Mijn man kreeg toevallig zijn bril gisteren binnen van lensway en die werd zeeziek! De glazen liepen rond of zo, dus alles werd vervormd. Sneu, want nu moet ie terug. Op zich ook een goede service hoor, maar ik hoop dat ie dan de volgende keer wel goed is! Het is nl superhandig en goedkoop. Maar ja, dan moet het wel goed gaan natuurlijk! Fijn om te lezen dat het bij jou in 1x goed is gegaan! 😀
Staat je leuk trouwens!

Willemijn -

Ai, da’s jammer! Ben benieuwd hoe het afloopt! En bedankt voor je compliment! :)

Peter -

Een bril dient door vakkundige mensen afgesteld te worden en dat bleek bij Lensway niet mogelijk.
Deze komt over de post en dan is het aan jezelf.
Dus zie je iemand lopen met een scheve bril dan is er, of een ongelukje gebeurt of een bril van Lensway.

Voor varifocale glazen dient men de stand van de ogen af te tekenen op de (nep) glazen i.v.m. hoogte leesstukjes.
Aangezien de door mij gekozen bril niet aanwezig was kon dat niet.
Geen enkel mensen hoofd is gelijk, dat geld niet alleen voor de stand v/d oren, maar zeker voor de stand van de ogen t/o van de neus.
Indien dus niet serieus opgemeten kunnen de leesstukjes te hoog komen te zitten met alle gevolgen van duizeligheid enz.

Samira -

SUPER origineel !!! hahhaah

marlies -

Wat tof!
Maar je moet je bril dan waarschijnlijk bij een ‘gewone opticien’ laten afstellen, want neem aan dat het niet gelijk perfect zit

Eline -

Dat is idd heel goedkoop!

anouk -

Ik ben nogal een kneus en omdat ik vaker met lenzen loop dan met een bril, krijgt die bril nogal eens een oplawaai en staat ‘ie scheef. Vroeg me dus meteen af hoe je dat doet met hem recht laten zetten! Zelf heb ik vorig jaar een bril gekocht bij eyes and more, ook erg goedkoop en prima service. Misschien ook een idee voor jou!

Esmay -

Leuke bril! Hij staat je echt goed :)!

Wendy -

Ja, je hebt echt een mooie bril uitgekozen! :) Ik heb lenzen, wel via de opticien. Een bril staat me eigenlijk niet echt. Ik heb alleen ‘s avonds het probleem dat mijn ogen moe worden en daardoor droog, en daardoor blijven mijn lenzen dan niet goed meer zitten. Maar daar moet ik nog een oplossing voor gaan zoeken. Misschien binnenkort toch een bril voor erbij.. Ik zal eens hierover na gaan denken!

icen18 -

Hoiii ik ken dat probleem van droge ogen, ook in de auto last van als de airco ze droogblaast. Dan is een bril echt een uitkomst, alleen wel de bril opzetten voordat je droge ogen krijgt want anders zijn je ogen toch al moe. Ik wissel nu heel vaak bril af met lenzen!

Lija -

Dit is inderdaad een supergoed concept, snap heel goed dat je er zo enthousiast over bent. Ik bestel mijn lenzen sinds een tijdje ook online, bespaart veel geld!

Miranda -

Staat je heel erg goed, erg handig zo’n bus, alleen komt die geloof ik niet bij mij in de buurt..

Sharon -

Staat je heel goed! En echt handig zeg, die bus 😀

Inge -

Mooie bril! En jaaa, is er iets leukers dan een nieuwe bril kiezen… dacht het niet. Ik heb er in december net twee bij gekocht (whoopsie), eentje van Gucci en eentje van Armani, de laatste is wel mijn ‘trouwbril’. Deze keer ben ik wel voor wat kleur gegaan, ik had ook al een semi zwarte, maar die draag ik ook nog.
Kon je in je zwarte bril ook geen nieuwe glazen laten steken, anders is het echt wel zonde

Willemijn -

Aaah nog zo’n brillenfreak hier, heerlijk! Dat kan inderdaad, maar het gaat nog wel. Wanneer het niet meer gaat laat ik er zeker nieuwe glazen inzetten want anders is het toch wel heel zonde ja :)

Ariska -

Prachtig kleurtje, en hij staat je ook heel erg goed. Gefeliciteerd met je aankoop :)

femketje -

wow! mooi kleurtje 😀 ik mag ook bijna een nieuwe halen :)

Man Teng -

Normaal gesproken wacht ik altijd als ik in Hong Kong ben en koop ik daar een nieuwe bril, want ze zijn daar ook heel goedkoop! Deze brillen zijn net zo goedkoop eigenlijk, dus ik ga zeker even een kijkje nemen. Thnx voor de tip 😀

Anja -

Ik vind ‘m leuk, en hij maakt je gezicht wat minder ‘hard’ (hoe zeg je dat?) dan die zwarte.
Die is ook leuk, maar deze maakt je uitstraling net even wat zachter.

Anne -

Staat je goed hoor!

Anne -

Nu heb ik een cilinder.. kan het dan ook?
Me likey!

Manon -

Haha die bus! Echt grappig.. Wel erg handig

Marle -

Hele mooie bril zeg! Ik vind de ena-laatste Ray Ban ook geweldig. Zelf draag ik lenzen, een bril staat me ook echt niet..

Jeske -

Mooi, je nieuwe bril.

Suzy -

Wat grappig zo’n bus! En je nieuwe bril staat je super leuk! 😀

Willemijn -

Thanks Suus! 😀

Josephine -

Oh, die nieuwe bril staat je echt goed!

Romy -

Staat je echt leuk!

Irma -

Zie ik het nu goed, komen jullie alleen in de randstad en Groningen? Wat is dat nu belachelijk. Als je iets doet, doe het dan goed en pak heel Nederland!

Ina Otten -

Sorry, maar de bril die je hebt gekocht(de Polaroid), is je veel te groot. Hij zou zeker 2 maten smaller moeten zijn..Dit is een herenbril voor een heer met een wat voller gezicht en een brede neusbrug. De ogen staan veel te ver naar binnen in de bril, en aan de zijkant van het gezicht zit veel te veel ruimte tussen de veren en het gezicht .De neusbrug is veel te breed voor jouw neus. Een grote bril is leuk, maar wel voor jouw gezicht de juiste maat. Ik zou zeggen ga de volgende keer naar een echte Opticien en niet naar een brillenboer. Maar als alleen de prijs belangrijk is ?

lana -

burned Tja als je geen onderscheid tussen heren en damesbrillen kan maken

Reageer ook