Benefit Creaseless Cream Shadow/Liner – Stiletto

Een paar weken terug snuffelde ik bij Sephora bij het Benefit schap. En helemaal onderop zag ik schattige glazen potjes met een cremerige substantie erin, in verschillende kleuren. Ik swatchte ze en ontdekte prachtige kleuren! Echter, ik kon nergens een prijs vinden dus ik besloot naar de verkoopster te lopen en de prijs te vragen. In eerste instantie kosten ze €22,40 maar omdat er op dat moment een kortingsactie was (25% korting op alle make-up) was het zo’n €16! Ik besloot er eentje mee te nemen. Het werd ‘Stiletto’.

De Creaseless Creams kun je gebruiken als oogschaduws en als liner. Daarnaast kun je ze ook als oogschaduwbasis gebruiken. Volgens Benefit creast het product niet en kun je er alle kanten mee op.

Klinkt allemaal erg fijn, maar hoe zit dat in de praktijk? Is het echt fijn en creast het inderdaad niet? Ik kan zeggen dat ik blij verrast ben. De formule is zo lekker zacht en romig, de kleur glijdt letterlijk over je huid heen en de kleur opbouwen gaat heel makkelijk. Gewoon eventjes wachten tussen het aanbrengen van verschillende laagjes.

Wat betreft het creasen, een dagje houdt dit het zeker vol. Na een volle dag, van meer dan zo’n 10 uur begin ik echter wel een beetje ophoping in mijn crease te zien, maar dit is minimaal. Het gebruik van wel of geen basis daar onder maakt hiervoor niet uit. Hij doet het dus inderdaad best aardig! Maar stiekem had ik bij ‘creaseless’ wel gehoopt dat het ook echt 12 uur lang 100% ‘creaseless’ zou zijn. Maar goed, misschien heb ik te hoge verwachtingen?

Dan de kleur, die vind ik werkelijk geweldig! Stiletto is een mooie paarsbruine plumkleur met een bijzondere shimmer erin die hem de ene keer paars, dan bruin en dan roze maakt. Een beetje ‘duochrome’ dus! Erg mooi. Je kunt er veel kanten mee op en het is een bijzondere kleur.

Twee swatches met een foto van enkel Stiletto op mijn ooglid aangebracht als basis

De looks van de verpakking vind ik echt helemaal top! Het is uniek en leuk. Echt Benefit. Qua hygiëne valt er nog wel wat te betwisten, want keer op keer met je vinger in het potje is natuurlijk niet heel hygiënisch, maar goed, mij zul je daar niet over horen. Ik heb daar niet zo’n probleem mee en daarnaast gebruik ik het toch alleen maar voor mezelf. Mocht je nou wel heel erg er op willen letten, dan kun je werken met een spateltje. Is dat ‘probleem’ ook weer opgelost.

Ik ben in ieder geval erg blij met dit product en ben van plan er meer te kopen! Het is perfect als oogschaduw en de donkere kleurtjes kunnen ook prima als liner. Daarnaast zijn ze ook geweldig als basis!

In een potje zit 4,5 gram. Dat is geloof ik 0,1 gram minder dan een PaintPot van MAC, maar vergeef me als ik me vergis. Ik kan trouwens geen inhoudelijke vergelijking tussen de Paint Pot en de Creaseless Cream geven omdat ik geen Paint Pots heb.

Voor een Creasless Cream betaal je €22,40. Dat tegenover €18,50 voor een Paint Pot van MAC vind ik wel vrij duur…  Zo in de aanbieding vind ik ze het zeker waard, maar de volle pond vind ik nog wel behoorlijk wat. Maar dat is persoonlijk, dus maak daarin je eigen afwegingen.

Product: 55/60
Prijs: 10/20
Gebruiksgemak: 8/10
Verpakking: 9/10

24 reacties

ilona -

jeetje wat een typfoutjes :@ hahaha! ik wou iets te snel!! Nouja jullie snappen het wel he 😉 :handkiss: ilona

ilona -

heey deze heb ik toevallif vorige week in Berlin gekocht!! Ik ben helemaal verliefd op dat potje!!! Ik draag hem alleen wel veel dikker en dekkender… Dit potje woor ook echt mijn kerst look met lekker veel glittertje! 😀

femke -

vind het niet zo mooii 😉

Joline -

Leuke kleur! beetje kerstachtig

paulien -

dat vind ik echt een mooie kleur!! wauw!

Samantha -

Leuk product! De kleur is niet iets voor mij, maar bij jou staat hij heel leuk!

anna -

Zal ook mooi zijn als je m als blush op je huid dept denk ik =)

Heb trouwen door jou de Studio Line gloss en blabla voor
stijl haar gekocht, ben er errug blij mee 😀

Misslanghaar -

Prachtige kleur maar cream eyeshadow doet het niet zo goed bij mij :-)

Dees -

Ohoh kom ik met een afwijkende mening.. Ik vind het echt net alsof je een blauw oog hebt gehad, of ziek bent (geweest) xD
Verder lijkt het me wel een super product, ik zou zelf alleen een andere kleur genomen hebben!

Wel even m’n complimenten voor de super mooie foto’s de laatste tijd, want ik ben zelf gek op fotografie, en dit is echt mooi om naar te kijken! =D

Angel -

Best mooi kleurtje! Staat mooi bij jouw oogkleur vind ik

Romy -

De kleur is echt mooi!!

carmenkind -

Ziet er mooi uit! Mooi kleurtje ook, erg bijzonder. Lijkt me een fijn product :)

Jeske -

Klinkt wel als een mooi product.

Silva -

Ik vind het eigenlijk in het potje mooier. Ik heb überhaupt niet zoveel met cream oogschaduw, ze creasen heel snel bij mij. Ja, ik kan er nog poeder overheen doen, maar dan krijg je een hele andere kleur, en ik koop ze nou om de kleur :(

Miranda -

Ziet er goed uit 😀 En een mooie kleur;D

Josephine -

Nou ik vind minimaal 10 uur best wel knap! Mooi kleurtje ook en ook lekker dat je hem goedkoper hebt weten te bemachtigen :)

Elien -

Ik vind de kleur op de swatch en op je ogen er mooier uitzien dan in het potje :) En dat doosje is zo leuk :)

Lisa -

Mooie kleur :)

Eline -

Klinkt goed!

Dannique -

oehhh mooi,, maar ik heb idd een getinte huid en een van mijn vriendinnen heeft het op me getest en het staat idd niet echt geweldig mooi

Aranka -

Erg mooie kleur! Alleen ik weet niet of het echt een geschikt product voor mij is haha!

PinkFairy -

Mooie kleur! Ik ben geen fan van deze dingen, heb er zelf ook een, maar bij mij creasen ze als een gek 😛

Madelon -

Ik vind de kleur echt prachtig, al vraag ik me af of het op mijn getinte huid wel zo mooi uit zou komen als bij jou 😉 Bij dit soort kleurtjes moet ik altijd oppassen dat ik het ‘blauweoogeffect’ niet krijg hihi.

Willemijn -

Ja inderdaad! Ik heb dat al heel lichtelijk en bij een wat donkerdere huid kan ik me dat inderdaad zeker voorstellen! Haha.

Reageer ook