Kort koppie knippen…?

Kennen jullie dat gekriebel wat je soms kunt hebbeb? Dat gebriebel wat zegt ‘ik wil wat nieuws’! Zo eens in de tijd spelen de kriebels om mijn haar kort, écht kort te knippen, weer op. Zeker toen ik een paar maanden terug Sylvie’s korte koppie zag. Ik wil wat nieuws! Iets anders! Iets met pit!

Ik wilde eigenlijk al binnenkort weer een soort van een ‘lange bob’ laten knippen maar sinds mijn vriendinnetje Lisa haar haar ook uit het niets kort knipte, wil ik ook! Met name de kapsels met een iets langere, schuine pony/lok die een beetje spiky gestyled zijn, vind ik heel tof! Maar ook dat super korte, bijna stekelige vind ik zo stoer! De leukste coupes vind ik de foto rechtsboven, de tweede foto van L’oreal (derde rij, links) – en dan vooral de rechter kant – en van Kyra Knightley.

Of ik het ooit zal ‘durven’ weet ik niet, maar fantaseren doe ik zeker. Wat denken jullie? Moet ik het gewoon eens doen of heel snel uit mijn hoofd zetten? Voor de ‘lukers’ onder ons heb ik ook een poll toegevoegd waarop je kunt stemmen maar laat je hierdoor niet weerhouden om een comment achter te laten. Ik ben namelijk benieuwd naar jullie ideeën en misschien heb je zelfs nog wel een advies

[poll id=”17″]

Heb jij je haar wel eens van (half)lang naar kort laten knippen? Ervaringen? Meningen (aardig geformuleerd is wel zo leuk natuurlijk)? Tips? Deel ze!

103 reacties

melis -

Hej allemaal. Ik ben ook 14 en heb sinds en half jaar echt kort haar. Het is wel een beetje heftig verhaal. Ik had mijn haar best lang Tot halverwege mijn rug en twijfelde of ik het kort wou. Toen heeft mijn stiefmoeder me meegenomen naar haar kapster. Zonder te overleggen besloten zei mijn haar af te knippen. Ik zat te trillen in de stoel. Ze knipte mee vrij hardhandig en duwde steeds mijn hoofd naar mijn borst om uiteindelijk met tondeuse over een kam mijn haar te knippen.

Ik was eerst in shock maar was uiteindelijk toch blij met het resultaat. Ik heb een schuine lok van voren en van achter nu stekels
die steeds korter worden naar mijn nek.
Ben een paar weken geleden weer naar de kapper geweest om het bij te laten knippen. Iedereen vind het heel leuk en mijn beste vriendin wil het nu ook afknippen.

Soms moet je denk ik gewoon doen inplaats van denken

Dannelia -

ik ben 14 en heb vorige week mijn haar kort geknipt. Maar dan ook echt kort, echt boven mijn oren kort zegmaar. Ik had lang golvend haar tot mijn heupen maar mijn moeder zei dat ik naar de kapper moest. Ik dacht oke, is goed, alleen de puntjes eraf. Toen ik in de kappersstoel ging zitten zei ik tegen de kapper ‘alleen de puntjes eraf knippen’ en dat deed de kapper zorgvuldig. Tot op een gegeven moment er een blaffende hond bij de kapperszaak binnen kwam en toen gebeurde het; de kapper schoot uit. Er was een hele hap uit mijn haar, wel tot mijn kin, maar dan aan de achterkant. De kapper kon er natuurlijk niets aan doen, maar ik kon wel janken! Uiteindelijk had hij het nog proberen te verbergen, maar het lukte niet. Hij haalde zijn baas. Die kon er niets anders van maken dan een boblijn. Maar uiteindelijk had hij het gewoon veel korter geknipt, daar was ik, eenmaal thuis, zo boos om! Mijn moeder vond mijn nieuwe haar bijna fantastisch maar ze zei dat stukke korter (stekeltjes) me nog veel mooier zou staan en ze wilde me bijna terug sturen naar de kapper. Maar dat nooit! De dag daarna kwam ik op school en iedereen lachte me uit! Ze noemde me ‘jongen’ en ‘gothic’ en zelfs ‘kale’. Verschrikkelijk! Ik heb er zo’n spijt van dat ik naar de kapper was geweest! Maar nu zit er niets anders op dan maar gewoon te laten groeien! ;-(

essie -

wees geen mietje ik heb het ook gedaan gwn zo in een keer hup er af en ook nog geblondeerd en ik ben 14 dus en ik heb er nooit spijt van gehad :love:

Yellk -

Neeej!
Kort haar bij meiden vind ik écht niet mooi.

Annemarie -

Wat ik trouwens ook een super mooi kort kapsel vind, is het korte ka

Annemarie -

wat hierboven gebeurde et ik niet, maar het was in ieder geval niet de bedoeling, haha!

Wat ik wilde zeggen is dat ik het korte kapsel van Jessica Stroup ook echt super mooi vind.
Moet je maar eens ‘googlen’. Weet niet of het erg is als ik hier een link plaats namelijk;)

Eline -

ik heb sinds kort ook een kort kapsel, ben er blij mee!

lin -

Oke. Ik ben een beetje bij gekomen van het idee. Ik denk dat je het gewoon moet doen. Jij wilt het graag, jouw kapper zegt dat het staat (heeft er verstand van, dus gaan we vanuit). Het is weer is iets anders en zo aangegroeid.
Waar ik alleen bang voor ben.. is het korte koppie in combinatie met een bril. Maaaaaaaaaaar prove us wrong:) Btw: wat vind je vriend ervan?? Jongens hebben daar al snel iets op tegen (mijn ervaringen). Het is wel een immense verandering hoor, ik leef al helemaal mee;)

Willemijn -

Hahaa leuk om dit te lezen! Mijn vriend vind het – en dan druk ik me zacht uit – niet een heel leuk idee. 😉 Maar ja, naar mannen hoeven wij niet te luisteren toch? Haha!

Annemarie -

Die van mij moet er ook niet aan denken… mannen:P Haha

Donna -

Ik vind de eerste foto (links boven) het leukst!
Ik denk dat kort haar je super zal staan, zeker met je opvallende bril. Ik zeg DOEN!

Sharon -

Is jou haar aan de dunne of aan de dikke kant? Ik denk dat het met dun haar niet zo goed uitpakt ofzo. Dan moet je heel veel aan je haar doen denk ik. Mar kan het ook mis hebben 😀

Lisa -

Doeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen.
Dat gaat je echt stoer staaaan !

Anne -

He, ben weer in de weblog wereld een beetje!
Ik denk eigenlijk dat het je zeker zal staan! Echt iets heel anders maar ik denk dat je er helemaal mee weg komt.. 😉

Iris -

Toff! Doen..

Marjolijn -

Ik heb mn haar al 3x van lang naar (redelijk) kort laten knippen en het is inderdaad heel spannend! Ik raad je aan om een goede kapper uit te kiezen (ff googlen en je hebt zo reviews) en je daar te laten adviseren. Dat heb ik ook gedaan: ik was mn vorige kapper een beetje zat en ik wou mn haar anders dus heb ik gelijk maar een andere kapper gezocht. Zo ben ik bij Hype in Delft terecht gekomen en ik ben er echt superblij mee! (met de kapper EN met mn nieuwe coupe 😉 )
Dus… voor iets anders gaan: zeker doen! (niet lullig bedoeld, ik bedoel gewoon dat afwisseling leuk is :) ) maar pin jezelf niet gelijk vast op een superkort kapsel en sta open voor het advies van de kapper 😉

yvonne -

doen x

Jeske -

Ik heb het wel eens gedaan, van lang naar net onder mn oren, meteen laagjes en een lok en alles rood geverfd (beetje jammer dat ik op dat moment favoriete outfits had die roze en groen waren en dat alle foto’s dus een ramp zijn). Mja ik zou het gewoon doen als ik jou was, waarom niet?

Bertine -

Ik vind die rechts bovenaan echt tof! Ik zeg: lekker doen!

Maureen -

ik zou het zeker doen!! staat vast heel leuk!! kben benieuwd. Ik zou het dan wel weer blond laten verven als je het kort doet als ik jouw was. =)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx :blush:

Ellen -

nou ik zal er gewoon heel goed over na denken. En dan misschien gewoon eerst 10 centimeter er af. Bevalt het? Nog een keer wat eraf?

wis -

Zou ik niet doen, ik denk dat het niet leuk bij jouw gezicht zal staan. Ik vind het zelf leuker staan bij ‘beenderige’ gezichten en jouw koppie is bestwel rond toch? Ik zou er nog even een nachtje over slapen hoor..

Trista -

Ik denk echt dat kort je super zal staan willemijn 😀

Lauren -

Jaa! ik zou het gewoon doen. Ik denk echt dat het bij je gezicht mooi zal staan ^^ En ik had trouwens juist hetzelfde met mn haar zwart te verven, heb eerst een maand getwijfeld en uiteindelijk gewoon gedaan. Heb ng altijd geen spijt :)
x

Eva! -

just do it! het groeit toch weer aan! het is goed om af en toe gewoon dat soort fratsen uittehalen! leuk!

Denise JustPink -

Daar moet je wel lef voor hebben! Ik zelf zou het nooit doen, vooral omdat ik lang gewoon mooi vind bij mezelf 😛

Annemarie -

Ik denk dat kort haar je wel leuk kan staan, maar ik zou wel advies aan je kapper vragen, welk kapsel het beste bij je gezichtsvorm staat.

Yvon -

Ik heb het jaren geleden kort geknipt en zou nooit meer anders willen! Heb destijds veel reacties gekregen dat dit mij beter staat dan lang haar.

Cindy -

Dat kapsel op de 1e foto vind ik leuk!

anouk -

gewoon lekker knippen joh, het is maar haar hoor. wil je daarna toch langer dan laat je het toch weer groeien. het leven is te kort om te blijven twijfelen over of je iets moet doen. gewoon de knoop doorhakken en beslissingen nemen. hahahah, makkelijk gezegd. ik heb ook zo’n kort koppie laten knippen zo’n half jaar geleden. asymetrisch; kort aan de ene kant, langer aan de andere kant. En een heftig kleurverschil.

niet twijfelen, gewoon doen zou ik zeggen. Lijkt me goed staan bij je.

Charlotte -

Ik heb 2 jaar terug mijn haar van lengte ‘tot-op-mijn-schouders’ laten knippen tot lengte ‘boven-mijn-oren’. Ik was zo blij dat ik het had gedaan! Mijn kapsel is een beetje te vergelijken met het kapsel van Sylvie, toen ze het nog heel erg kort had. Als je je mooi opmaakt (wat jij zeker goed kan!) staat het super vrouwelijk.
Ik zou zeggen GEWOON DOEN! Als het je niet bevalt, groeit het toch wel weer aan. 😉

Rosa -

Ik denk dat het ook een goede combi is met jou type haar. Why be pretty, when you can be gorgeous?!:)

Martiniii -

Hé lief vriendinnetje,

Ik vind dat je het zeker moet doen…je hebt nu nog een frisse jonge kop en daarnaast:
Iedereen in Groningen heeft al lang haar (BORING!!!!!!!!!!!!!)
Je bent gewoon veel unieker en aparter met kort haar, dat zal je merken..alleen wel 2 punten:
Punt 1: Ga dan ook echt naar een goede kapper met een visie (je weet welke ik bedoel, en daarnaast geef je ook redelijk wat geld voor make-up uit en als je je haar voor het eerst kort laat knippen laat geld dan aub geen rol spelen 😀 )
Anders krijg je namelijk echt zo’n bepaalde kapperscoupé..
Laat het dan knippen met iemand met ervaring en die echt goed weet of het jou wel zou staan… Ik ga wel met je mee :haha:
Ik ben ook heel blij met mijn kortere haar!
Punt 2: Kort haar heeft tijd nodig om in model te brengen..tenminste, heel kort haar. Dat kan een nadeel zijn als je geen zin daarin hebt of er niet zo handig mee bent..
Maar dat zal je vanzelf wel in de vingers krijgen joh!!
Schat, gewoon doen! Laat die mensen maar lullen dat het zonde is van je lange haar..dat vind ik persoonolijk bullshit, misschien durven die mensen zelf wel niet. Als het niet leuk staat weet je dat ook weer en binnen een jaar kan het zo weer op je normale lengte zijn.
Dat is dan ook maar 1 jaar van je leven..toch? 😉
XxX

Annemarie -

Over welke kapper in Groningen heb je het? Ik zit in Groningen op school en een goede kapper is altijd handig;)

Willemijn -

ik ga altijd naar Maress, topdames!

Annemarie -

Dan moet ik daar ook maar eens een bezoekje brengen:)

Ik heb ook echt precies wat jij zegt, eens in de zoveel tijd krijg ik echt de kriebels om mijn haar kort te knippen. Ik durf
alleen niet zo goed.. Haha

Kim -

NEE! en niet omdat het zonde is, maar omdat ik denk dat het je niet zal staan.

michelle -

als het goed is verteld de kapper of het je staat of niet
enne het groeit toch wel weer aan

Lotte -

Leuk! Ik ben altijd voor kort. Ik heb het een paar maanden geleden van een bob naar kort met een lok laten knippen en heb nog geen dag spijt gehad. Ik kan ook nog veel varieren (sleek of juist rommelig ed). Ik zou je wel goed laten adviseren bij de kapper, ook vanwege verschilende kapsels bij verschillende vormen van hoofd. Je hebt een vrij rond hoofd (toch?:)) dus dan is het wel fijn als je kapsel daar heel goed bij staat, de kapper heeft bij mij ook uitgelegd wat leuk staat bij mijn vorm hoofd en wat weer wat minder is omdat dan de mindere punten beter uitkomen ed !

Ik ben heel benieuwd wat je gaat doen, ennnn kort is fijn hoor!

Willemijn -

Bedankt voor je leuke reactie! 😀 En leuk om te horen dat het je bevalt!

Leontien -

Als het al een tijdje kriebelt zou ik het gewoon doen!
Haar groeit vanzelf weer aan gelukkig :)
Een verandering op zn tijd is altijd leuk toch!
Ik heb mijn haar eind vorig jaar korter laten knippen, en moest er heel erg aan wennen in het begin, het was eerst schouderlengte, misschien ietsje langer en toen had ik het tot ongeveer kaaklengte, een soort bob dus
Ik heb er niet echt spijt van gehad maar ben nu wel blij dat mijn haar weer op schouderlengte is, ik vind dat toch het mooist bij mezelf!
Zo wat een verhaal :p

aniek -

ik zeg doen!!! ik denk dat je gezicht er veel meer van gaat spreken en dat het meer kracht zal uit stralen dan dat het nu doet, en mocht het verkeerd uitpakken dan is het best snel weer teruggegroeid en kan je er een bob of iets in die richting van maken.

Alexandra -

oh en ik neem 1 van de plaatjes hierboven dinsdag ook zeker mee naar mn kapper! thanks voor de inspiratie! :handkiss:

Alexandra -

oh dat moet je echt DOEN!

echt het is niet eng, ben ook van haar tot halverwege m´n rug naar een bob gegaan. eerst halverwege mn nek zeg maar. en nu laat ik t steeds korter knippen (dinsdag mag ik weer!)

beste beslissing ooit; ik had heel sluik en slap haar. en lang haar is gwn niet mooi en word lijzig (bij mij iig!)

heb ook geen moment spijt gehad, ook niet toen er wel 20 cm afging.

en zoals de rest zegt, het groeit net zo hard weer aan hoor;)

Blauwe sokken -

Weet je Willemijn, ik heb niet alle reacties gelezen dus het kan zijn dat iemand dit al als tip heeft gegeven; maar ik zou gewoon eens langs een (goede) kapper gaan en vragen om advies :) Ik denk dat een goede kapper je beter kan adviseren dan ‘wij':P
Absoluut niet lullig bedoeld natuurlijk, maar zo’n kort kapsel vind ik echt supertof, maar ik heb echt geen idee of het bij jou staat… bij de vorm van je gezicht enzo :) En ik denk dat een kapper dat wel weet!

Ik vind het trouwens echt heel gedurfd hoor! 😀 Ik zou het niet durven hihi 😛 (maar daarvoor ben ik stiekem ook te trots op mn lange lokken haha.)

Succes in ieder geval, en ik ben heeeeel erg benieuwd!

Willemijn -

Thanks voor je reactie! En natuurlijk vraag ik wel eerst om goed advies haha! Heb sinds een half jaar echt een goede kapper gevonden (Maress, voor de Groningers onder ons) dus ik hoop volgende week even de tijd te vinden om langs te gaan voor advies. :)

Merel -

Ik zeg doen! Je hebt een sprekend gezicht, goede vorm, etc. Ik denk dat het je heel goed zal staan!

Ilse -

Ik heb zelf een paar jaar geleden ook een jaar of 3 kort haar gehad. Vond dat zelf heel erg leuk en twijfel zelf ook steeds meer om weer terug te gaan naar kort. Mensen om mijn heen vinden ook dat dat korte heel goed bij me staat. Maar lang is ook leuk… lekker krullen, opsteken… Maar ik blijf een fan van kort haar, lekker pittig! Denk dat ik het zelf binnenkort ook wel weer ga afknippen nu ik al die leuke plaatjes zie!

Fabiola -

Helemaal mee eens! 😀 Ik denk dat het je echt lekker fris en stoer zal staan. Ik heb zelf ook kort haar en zou echt geen lang haar meer willen hebben.

Anja -

Gewoon doen!
Ik heb ook superlang getwijfeld om een Bob te knippen, uiteindelijk gedaan en super blij mee!:-D

Nhung -

Gewoon doen! Je haar groeit toch weer. Heb het zelf vaker gedaan :) Nu weer lang laten groeien, al kriebelt het af en toe nog wel 😉

britt -

ik zou het echt doen! Denk dat het je heel leuk staat. Je haar groeit toch wel weer aan 😉 xx

Rosa -

JAA kort! maar dan wel lang kort als je begrijpt wat ik bedoel:P korter maar wel langere lok ofzo. Ik heb ook ervaring met het rigoreus afknippen van mijn eerst elle lange haar. Ik heb echt alle kaspels qua lengte gehad. van jonges koppie tot bob etc. Ik zou geen jonges koppie doen (al waren er twee meiden die het zo vet vonden dat ze zelf ook de schaar erin hebben gezet:P)iets langer is toch ff iets meer save. het staat zo fris en individueel! dat lange kennen we allemaal wel dat heeft iedereen. Dat ziet er zo meisjesachtig uit terwijl een vlot kapsel zo leuk en anders kan staan! ik heb regelmatig van die kriebels:P en ik voel me altijd super als ik weer is wat nieuws heb gedaan! lekker doen! ik denk dat het je zeker staat! dat is mijn mening! xx

DianaAPBL -

Ik vind het ook prachtig, maar zelf DURF ik het gewoon niet! Jou zou het kunnen staan.

Sabje -

Vind kort haar bij mezelf niet staan! Bij vele andere vrouwen weer wel. Kijk maar naar Halle Berry 😀

Es -

Ik zou het gewoon doen! Het is maar haar en het groeit toch weer aan.. Nu kan het tenminste nog :d

Mélanie -

Zelf heb ik het nog niet aangedurfd om mijn haren plots zo kort te knippen. Heb net besloten om mijn haar te laten groeien, want meestal laat ik er een halflang kapsel in knippen! Ik vind dat als je kort haar wil en je ermee staat dat je het zeker niet laten om eens te veranderen van kapsel: uiteindelijk groeit het ook nog vrij snel terug als het toch niet zo goed meevalt als eerst gedacht. Als je voor een kort kapsel wil gaan, doen! Ik denk wel dat het je leuk zal staan 😉

L. -

DOEN! :heart:

Renske -

2 jaar geleden liet ik mijn haren ook kort knippen. Van schouderlang naar kort, helaas mislukte het behoorlijk!

Maar nu begint het weer te kriebelen en als ik naar die plaatjes kijk, helemaal! 3e rij en dan de linkse lijkt me anders ook heel gaaf om mee te beginnen.

Groetjes, Renske

Kirsten -

Doen, denk dat het echt leuk zal staan! (:

annemijn -

JAAA!
doen!
Je moet denken..waarom niet?
als het echt niks is zijn en altijd oplossingen.
haar groeit.
je kan het altijd nog weer lang laten groeien!

leuke kleur erdoor.
helemaal Leuk! :heart:

dikke kus

Ellyg -

Die bovenste 2 foto`s vind ik dus echt prachtig, dat zou ik ook wel willen!

Ik heb er trouwens weinig moeite mee, heb het al meerdere keren kort gehad en dan weer halflang of lang, en knip er steeds weer stukken af. Je gaat dan wat meer met de tijd mee vind ik en je hebt weer wat meer zin om er ook echt iets aan te doen qua styling e.d!

Gewoon eens proberen!

Cari -

NEE WILLEMIJN!!!! DOE HET ALSJEBLIEFT NIET. Ik vind vrouwen met langer haar gewoon veel mooier. Je kunt je haar wel iets korter doen, maar niet zoals op de foto’s die je hebt uitgezocht. Je bent Willemijn en geen Willempie.

Ankemarjolein -

ahahaha ‘je bent willemijn en geen willempie’

Ankemarjolein -

doen doen doen ! :)

je hebt nu best wel sluik haar en als je het kort hebt heb je weer een lekker fris kapsel!
ik heb zelf ook vorig jaar opeens 20 cm eraf laten halen en het is een goede beslissing geweest.

kijk, als je je haar zo laat, blijf je met het kortekoppie-idee in je hoofd zitten.
als je het wel knipt en het pakt niet goed uit, weet je tenminste dat je het niet weer zo kort moet doen.
en als het goed uitpakt is het natuurlijk helemaal mooi. :)

Willemijn -

Kijk, hoe jij het dan weer brengt…. Dan lijkt het opeens zo simpel he? Haha!

SanneWierda -

Hmm ja nou weet niet hoor! Ik vind het ook altijd heel leuk bij andere mensen, maar ik zou echt een afro krijgen als ik de schaar in mijn haren zou zetten…

Miranda -

Poeh moeilijk! , ik heb mijn haar, zelf nog nooit kort laten knippen ;o
ik had altijd korter haar en heb het nu lang en ik zit absoluut niet te twijfelen of er aan te denken om het nu kort te gaan knippen. Ik zal het dus niet weten:$

ilse -

Ik heb t zelf ook gedaan ongeveer vier jaar geleden. T is me goed bevallen! Het scheelt me veel tijd s morgens (bijna geen klitten – beetje wax erin, klaar!).

X

Marleen -

Ik heb het een jaar geleden ook kort geknipt, en het beviel me heel goed. Nu is de onderkant van mijn haar helemaal weer gezond, en ondanks dat ik het iedere dag stijl, heb ik pas 1x dode puntjes gehad in een jaar tijd [en ik heb het tusendoor ook nog 2x gebleekt] dus je haar krijgt er echt een oppepper van :3

daisy -

niet doen!! ik denk dat je gezicht er een beetje bol van zou gaan lijken :no: maar je moet het zelf weten natuurlijk maar ik zou er igg eerst heel goed over nadenken!!

Lija -

Het is wel heel spannend om van lang naar kort te gaan. Zelf zit ik er ook al een tijd aan te denken, maar blijf dan in het ‘vertrouwde’ hangen. Denk dat kort je wel heel pittig zal staan! En… het groeit altijd weer aan natuurlijk. Zelf heb ik het ook een tijd korter gehad en toen ik er zat van was liet ik het gewoon weer aangroeien. Ben benieuwd wat je gaat doen!

femke -

had mijn haar ook kort laten knippen en het stond echt heel leuk dus zeker doen !xx

Loes -

Gewoon doen klaar , het is maar haar het groeit wel weer aan..
Weet zeker dat het super super leuk staat!

Judith -

Nou, toevallig heb ik mijn haar pas een stuk korter laten knippen! Het was eerst tot aan mijn schouders en nu tot aan mijn oren in een bob, waar jij ook over nadacht! Het was eerst echt wennen maar ik vind het ook wel makkelijk, je hoofd voelt direct lichter aan. (ja echt! Komt ook doordat ik heel veel krullen heb denk ik.
Een jaar geleden was het zo kort als op de foto’s dat was echt raar! Maar het was ook niet mooi geknipt, dus ik raad je aan om naar een goeie kapper te gaan die weet hoe hij je kapsel in model moet knippen, je tips kan geven en weet of het wel zal staan.

Maar, als je het wilt. Gewoon doen. En als het niet staat denk dan gewoon, haar groeit weer aan.

Succes!

Desiree -

Doen! Bevalt het niet, dan groeit het wel weer aan!

lin -

NEEEEEEEEEEEEEE! Doe het niet! Please! Neeeneeenee! Ik denk echt dat het bij jou niet goed uitpakt..! En dat bedoel ik niet lullig ofcourse. Maar ja, ik denk dat je het uiteindelijk gaat doen. Als het in je hoofd zit.. wie weet pakt het toch leuk uit. Maar ik denk dat je snel weer naar lang haar zal gaan dan.

Willemijn -

Haha ik weet dat je het niet lullig bedoelt 😉 Bedankt voor je mening! 😀 Haha

glamourista -

Hmm, ik denk dat dat er heel erg van afhangt of je er de gezichtsvorm voor hebt? Misschien kan je jezelf zo eens photoshoppen ofzo :)

Daisy -

Ooooow ik ben al maanden aan het twijfelen of ik van blond naar bruin zou gaaan!
Dat twijfelen over je haar is altijd zooooo frustrerend vind ik 😀
Gewoon doen! Staat het niet heb je je lesje geleerd, staat het wel dan heb je weer iets nieuws geprobeerd!

js -

gewoon doen!

rianne -

ik snap je gevoel helemaal dat je denkt; ik wil iets NIEUWS!!
maar volgens mij heb je best dun haar, toch?
dan staan iets langere kapsel (dan bedoel ik tot je oor) vaak wat mooier omdat je haar daar van nature invalt.
zelf heb ik veel maar dun haar en heb ik het een tijdje geleden kort geknipt, stond heel leuk, maar na een tijdje ga je langer haar missen waar je iets mee kan doen. dus liet ik het lang groeien maar het heeft me heel lang gekost om het weer lang te laten groeien omdat het moeilijk is een leuk kapsel te vinden om je haar weer mee te laten groeien!
nu heb ik een boblijn tot bijna op de schouder & ik ben er helemaal blij mee!
dus misschien als tip; eerst half lang laten knippen en als je dan nog korter wilt alsnog doen??

succes!!

Liesje -

Hoi willemijntje!

nou ik zou het zeker doen!
ik zat ook bij de kapper en wist niet of het me goed zou staan of niet, maar heb het dan gewoon gedaan.
je hebt niets te verliezen,want je haar groeit toch weer:D

ik zou gewoon naar de kapper gaan en vragen wat hij/zij ervan vindt, dus of het je zou staan en dan gewoon laten KNIPPEN!

kusje

Lara -

ik zou het gewoon niet durven, haha ik ben net blij dat ik mijn haren wat langer heb!

kim -

Zeker doen! Dat lange sluike haar hangt ook maar zo te hangen.
Kort, pittig, verzorgd zal je zeker staan!

Willemijn -

Ja inderdaad, dat gevoel heb ik een beetje… :)

Amber -

Bij mij kriebelt het ook af en toe, maar ik doe het niet. Ik vind het verschrikkelijk om mijn haar niet vast te kunnen doen met warmte of slapen of wanneer het waait of gewoon als je bezig bent… Ik had al een hekel aan mijn kortere plukjes en pony, laat staan kort haar… het kost ook veel meer tijd om het goed te doen, en dat heb ik er zelf ook niet voor over. Maar als jij dit allemaal niet erg vindt, why not? :) Ik vind het wel erg mooi.

Ramona -

Als je je haar vast doet met warmte komt dat toch eigenlijk op hetzelfde neer als kort haar? Ik vind het juist veel frisser :’) Ik heb ook veel sneller mijn haar weer in model als het waait. Maar goed er zit aan alles wel een voor en een nadeel!

Wendy -

Ik denk dat een ietsjes langere bob met een schuine pony jouw leuker staat dan een heel kort koppie.

http://tinyurl.com/2wlhumz
http://tinyurl.com/38m53w5

Eline -

In de eerste zin staat hebbeb in plaats van hebben 😉

En ben je nou helemaal betoeterd! je hebt prachtig lang haar!

Willemijn -

Hahaha! :haha:

Laura -

Misschien dat zo’n lange lok je wel zou staan ja, maar korter niet denk ik. Ik zou gewoon advies vragen aan een goede en eerlijke kapper :) Of verschillende kappers raadplegen :)

Sanne -

het lijkt me echt suptertof, leuk kleurtje erin maar ik moet zeggen dat ik het zelf ook niet zo snel zou durven!

Kim -

Ik heb het onlangs gedaan en ik ben er superblij mee! Ik ging van schouderlang naar hanenkamkort. Kort staat pittig, stoer en is ook vrouwelijk. En als het je niet bevalt, kan je je haar altijd weer laten groeien. Gewoon doen!

Rowan (van girlsmaketherules) -

het zal je vast goed staan, maar ik vind het echt zonde van je mooie haar ;$

Laura -

ik zou het gewoon doen!
en als het tegen valt is er altijd wel een tijdelijke oplossing te vinden en daarna groeit het gewoon weer aan 😉

ik had namelijk altijd haar tot op mijn billen maar 3 jaar terug heb ik het tot een bob laten knippen, omdat ik een onervaren kapster had, en me niet genoeg had laten informeren, was het echt afschuwelijk, het stond gewoon echt niet! ik heb het toen een hele tijd in een staart gedragen, en ik ben nu gelukkig weer terug op mijn eigen lengte..
of ik het nog een keer zou doen?
ja!
maar dan laat ik me beter informeren..

Marjolein -

Ik heb tot een paar jaar geleden altijd kort haar gehad. Een beetje á la de L’oréal foto. Toen ik in de tweede klas van de middelbare school zat heb ik besloten het lang te laten groeien. Ik zou het ook echt NOOIT meer kort knippen. 😛 Ik ben veel te gehecht aan mijn lange haren.

Loeder -

ahh ik heb die kriebels ook altijd!
Ik wil het kort denk ik dan maar aan de andere kant wil ik toch ook weer niet, of toch wel? haha

Emma -

Ik denk dat het je heel goed staat, maar is je lok er al wel lang genoeg voor?

Teddy -

Ik denk dat zo’n lange pony je best goed zou kunnen staan met een kort koppie. Maar niet te kort dan, of gemillimeteerd of dat de tondeuse eroverheen gaat.

Willemijn -

Ooh nee, absoluut geen tondeuse hoor! Nee, een beetje dat lange zoals die 2e l’oreal foto… Haha.

Jennifer -

Nee, ik zou het niet doen als ik jou was hoor.. ik denk dat het je gezicht heel erg bol en rond laat lijken. En ik denk niet dat je dat graag wilt.

Dannique -

NEEE!!! wees trots op je langere haar,, het staat je zoo leuk!! echt niet kort knippen dalijk is het niet mooi en staat het niet leuk ZONDE niet doen hahah

Reageer ook