Pure Coconut Oil

Pure Coconut Oil

Ik hou van deze pot, mét inhoud. Het is pure kokosnoot olie in vaste vorm en ik vind het geweldig. Het is een multifunctioneel product want je kunt er namelijk mee koken, als haarmasker/-serum gebruiken je huid masseren en als bodylotion gebruiken. Als dat niet veelzijdig is?

cocosnoot olie

Het is een soort witte, harde boter en ruikt subtiel naar kokos (zoals kokos hoort te ruiken). Zodra het warm wordt, smelt het in een olie waarmee je dus kunt bakken (wat ik nog niet geprobeerd heb), of je lichaam kunt verzorgen. Je huid wordt zelfs een beetje warm wanneer het in contact komt met de Pure Coconut Oil. Echt lekker.

Pure Coconut Oil

kokosnootolie

Na het gebruik blijft er een lekker olielaagje op je huid achter en ruik je subtiel naar kokos. Ook als je niet van een kokosgeur houdt, kun je misschien eens kijken of deze (echte, dus niet-cosmetische) geur je wel aan staat. De geur is namelijk vele malen subtieler dan de cosmetische kokosgeuren (en ook veel lekkerder) die je vaak tegen komt. Sommige meiden zullen het misschien gek vinden dat je het zowel als olie en als een verzorgingsproduct kunt gebruiken. En dat is het ook wel een beetje. Maar als je het eenmaal geprobeerd hebt, merk je dat het echt een heel fijn verzorgend product is. In deze grote pot zit bijna een halve kilo (!), kost 9,99€ en is te koop bij De Tuinen.

Haarmasker?
En nu denk je misschien ‘haarmasker, hoezo, haarmasker’?. Heel easy. Je pakt de hoeveelheid van een theelepeltje (twee voor lang en veel haar) en laat dit smelten in je handen. Dit ga je verdelen over je hele haar (behalve op je hoofdhuid). Het belangrijkste zijn de puntjes, die kunnen vaak extra aandacht gebruiken. Doe nu een badmuts op of wikkel je haar in, in folie. Een halfuurtje laten intrekken en goed uitspoelen. Resultaat: super zacht en glanzend haar.

Als je trouwens besluit het product voor zowel voor het koken, als voor lichaamsverzorging te gebruiken is het natuurlijk wel heel belangrijk dat je het er uit pakt met een schone lepel of spatel!

28 reacties

Lisanne -

Waar kan je goedkopere coconut oil halen? xx

Anneke -

Ik heb de tip gekregen van mn arubaanse buurvrouw ter genezing van kneuzingen en blauwe plekken. Als je op google intikt gebruiken, dan krijg je 160 tips waarvoor het helpt. Maar koop het in een Surinaamse winkel dan heb je een pot van 500 ml. voor Euro 3,99

Lijnie -

Zou je hier nog eens een artikel over willen schrijven wat je ervaren op dit moment met dit product zijn?

peter -

Gebruik het al jaren,haal het bij de chinese winkel,bak n ei kook er mee,eet het ook op de boterham,verlost van langdurig huid exeem
en ik heb een zachte huid vroeger veel last van kloven en eelt,ha ha ha gelukkig al jaren verlost.
IK RAAD HET IEDEREEN AAN VOOR ALLES ECHT WAAR Peter werkt met agressieve stoffen

Ilse -

Werkt het ook als een normale haarmasker die je in de winkel kan kopen.. of is dit echt extreem goed voor je haar?

Tisha -

Yay, die hebben wij ook!
Hij is echt lekker, voor het koken ook. Je proeft daarna niks van de kokos, maar onder het koken wel, echt superlekker ruikt dat! :dance:

Samantha -

wauw klinkt super! maar eens kijken bij de tuinen

Jeske -

Klinkt best handig.

Denise JustPink -

Lekker veelzijdig 😀

Beitjuh -

:dance: op naar de tuinen zeg ik dan

Willemijn -

Hahaha :haha:

Milou (Cherise) -

Wat klinkt dat fijn! Vooral als haarmasker :-)

Deez -

Grappig ik had het daar laatst met mijn schoonzusje over, zij bakt ook altijd haar eten in dat spul. Binnenkort eens halen. :yes:

Nele -

Dat gebruiken wij al zo’n twee jaar thuis om te bakken, het is heel erg gezond! Alleen als je er frieten in bakt vind ik het niet zo lekker, voor andere dingen wel. Ik eet het ook vaak op mijn boterham ‘s ochtends :)

Willemijn -

Wat gaaf om te horen dit! Op je boterham?? Hmm, dat ga ik eens proberen. Haha.

Nele -

Inderdaad op je boterham! Lekker en eens iets anders dan confituur of chocopasta :)

Danique -

Oh die wil ik al zo lang halen, was ‘m bijna vergeten!
Ik had idd ook gehoord dat het heel fijn is voor droog en/of beschadigd haar (wat ik dus heb).

Ceesje -

oke 10 euro, grapje again:P

Wel chill. Maar toch vind ik 10 euro veel:(

Ceesje -

grapje, hoe duur is het?

Ceesje -

Waar kan je het kopen?

carlijne -

als het echt pure kokosolie is, zou ik toch gewoon die in de supermarkt kopen, die is veel goedkoper. bij albert heijn hebben ze blikken kokosolie, fairtrade en dat is echt veel goedkoper, en aangezien het toch precies hetzelfde is…maarja, je hebt nu een halve kilo, dus je kunt ff vooruit! ik hou ook heel erg van kokos, zowel in het eten als bij verzorgingsproducten :jummie:

Blauwe sokken -

Wat grappig dat je het zowel voor het koken als voor je huid en haar kunt gebruiken! had ik nog niet eerder gehoord haha! :)

lijkt me een heel fijn product!

Caroline -

Fijn hè die echte Kokosgeur :heart: , zo totaal anders als alle cosmetische geuren. Ruikt echt naar Bounty vind ik 😉 Jummie!
Ik ga er van uit dat je bedoelt dat als je het als haarmasker gebruikt hebt je wel je haar moet wassen. Want met alleen uitspoelen met water gaat het niet lukken al die boter uit je haar te krijgen :) na het haarmasker

Marsha -

Klinkt goed! Waar kan je het kopen?

Blauwe sokken -

Bij de Tuinen staat in de tekst 😉

Willemijn -

Bij De Tuinen (staat in het artikel 😉 )

Marsha -

Haha dan heb ik erover heen gelezen. Sorry dan heb ik niks gezegd 😉

Lija -

Dat is bijzonder! Dat je én je lichaam ermee kan verzorgen én ermee kan koken! Het klinkt in ieder geval heel lekker :yay:

Reageer ook