Palettes op Ebay & Coastal Scents

palette

Regelmatig krijg ik vragen als ‘zijn de palettes op Ebay nep?’, ‘kan ik beter bij Coastal Scents palettes kopen, omdat die zeker echt zijn?’, ‘wat is het verschil tussen die van CS en Ebay?’, ‘hoe weet ik dat een palette echt is?’, ‘ik heb een pallet gevonden dat 28$ kost, die is dan vast goed?’ enzovoorts. Om alle misverstanden en fabels uit de lucht te helpen, lees je hier nu hoe het precies zit.

Ebay en Coastal Scents
Eigenlijk is het heel simpel: Coastal Scents koopt van (voornamelijk) Aziatische verkopers grote partijen palettes in, zet daar hun eigen naam op en verkopen die (met winstmarge) in hun webshop. Die zelfde Aziatische verkopers/fabrikanten verkopen hun palettes op Ebay. De paletten die je dus vindt op Coastal Scents, zijn het zelfde als die op Ebay. Het enige verschil is dus dat het goedkoper is om op Ebay te kopen, want daar worden de zelfde palettes voor minder geld aangeboden.

Hoe weet je dan dat een palette echt is?
Hoewel er weinig ‘neppe’ palettes in omloop zijn, is het zeker niet verkeerd om daar op te letten. Aan de foto’s zul je hiet niet kunnen zien. Maar je kunt wel een algehele indruk krijgen van een verkoper waarop je best goed kunt baseren of het een eerlijke verkoper is, of niet. Zoals altijd gelden daarvoor deze punten:

  • Heeft de verkoper 95% tot 100% positieve feedback?
  • Is het een ‘top-rated seller’?
  • Zijn de beschrijvingen (lees die dus ook!) van de feedback positief?

Als je 1 of meerdere punten vindt bij een verkoper, weet je dat je in de goede richting zit. Daarnaast, om helemaal safe te zitten, kun je het beste kopen bij ‘bekende’ Ebay-verkopers. Vaak lees/hoor je wel waar iemand het pallet heeft gekocht. Je weet dan al dat het goed zit dus waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Ik heb mijn palettes gekocht bij ABestLife en Xiandaixg (beide Chinese verkopers).

Wat betreft ‘een betrouwbare prijs’ van een pallet, zo vanaf de acht of negen dollar exclusief verzendkosten kan best kloppen. Je moet het alleen op het goede moment vinden. Een prijs als 20$ of hoger (exclusief verzendkosten) is al vrij hoog! Binnenkort kun je hier ook lezen welke palettes is aan zou raden.

37 reacties

Pleun -

Ik wilde eerst hetzelfde 88 warm palette bestellen als jij, maar hij ziet er heel anders uit dan die van coastal scents??
Dus ik denk dat ik maar bij coastal scents bestel want die vind ik iets betere kleuren voor mij hebben 😉

Maargoed; wel handig stukje!

Masja -

Maar… Een palette op CS is 18,95, dus als je eentje van ebay voor $28 dan is dat een beetje zonde?

-x-

Cecarolien -

Kijk deze bedoel ik!, zijn toch echt twee verschillende?! :yes:

http://img14.imageshack.us/i/countour.jpg/

Willemijn -

Oooh die! Ja, de ene heeft 4 contour kleuren en 2 blush en de ander 6 kleuren om mee te contouren. Mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar die met blush. Meer variatie. :)

Marloes -

leuk!

Bertine -

Nou wordt het een stuk duidelijker:)

Ramona -

Q: Do you ship international – and how much is shipping?
A: We ship world wide. Shipping will be calculated on checkout, after you enter the address, before payment. If you need insurance, you have to choose FedEx.

Zeggen ze bij de FAQ :)

Danique -

Weet jij, of iemand anders hier, wat de verzendkosten van CS nou zijn? Ik wil daar bestellen, maar ik kom er maar niet achter wat de verzendkosten zijn.. Of hebben ze geen vaste verzendkosten?

(Leuke site heb je trouwens, verbaast me dat ik deze nog niet eerder gevonden heb!)

Cecarolien -

Ik dacht iets van 7á 8 euro laatse keer dat ik daar bestelde was ik zoiets kwijt ( Al is dat wel lang geleden en mij geheugen is soms een zeef dus kan het ook goed fout hebben 😀 ) maar gaat daar volgens mij ook kwa gewicht

Beitjuh -

als je alleen meerdere dingen koopt kunnen je vz erg oplopen! dan betaal je voor het palette onv. 10 euro en daarnaast ook nog rond de 10 euro of meer aan vz kosten voor 1 palette

mirte -

nou ik heb hem (lekker impulsief weer) besteld! 11,55 inc. verzendkosten!

mirte -

O grapje ik zie het al (a)
lekker blond weer…

anna -

Ik heb ook 88 palette shimmer en matte en 96 palette van Zoeva,
is voor meiden zonder paypal of creditcard een stukje makkelijker
want je kan gewoon per overschrijving betalen 😀

Denise JustPink -

Mijn 88palette is van Zoeva.de 😛

Mariët -

O ik moet toch echt zo’n palette aanschaffen! Ik wil ze zoo graag hihi! En ik lees er alleen maar postieve reacties over!

Handig dit artikel! :dance:

Milou -

Oogschaduw pallet + Ebay = Yay :dance:
Het enige wat heel anders viel bij mij is dat de oogschaduwtjes (om het zo maar te noemen) zelf best klein zijn.
Maarja, je hebt er super veel, het is onwijs gepigmenteerd en het kost praktisch niks! :)

Annigje -

Soms zit er wel verschil in wat op de foto’s is te zien. Let maar eens op het 88 warm palette. De kleuren op ebay zijn soms heel anders dan op cs.

Willemijn -

Maar dat geldt alleen voor het 88 warm palette, daarvan zijn twee verschillende in omloop. De andere palettes zijn allemaal het zelfde.

Cecarolien -

Ik zie ook twee verschillende countour palletje bij de ene verkoper ziet die er anders uit als bij de ander,snap je me nog? hahaha

Willemijn -

Hihi ja dat zijn twee verschillende, 1tje met 6 en 1tje met 3(?). Of zien ze er op een andere manier uit?

trui -

nee maar wat is dan het verschil tussen die 88 warme paletten?

Cecarolien -

Nee zijn twee verschillende met zes kleuren! zal ze vanavond wel eens opzoeken

Fleur -

Waa, ik ben hier aan het wegkwijlen… :heart:

Daisy -

@ hierboven:
Of neem een avatarplaatje!

Ik zie vaak die palletes voor zo’n 12 euro (!) inclusief verzenden, dus je kunt er best goedkoop aankomen!

Marloes -

Leuk, zo’n naamgenoot. :s

Ik moet maar een alias gaan verzinnen..

Willemijn -

Haha! Gelukkig kan ik vanuit mijn ‘beheerpanel’ ook zien wat je emailadres en ip-adres is dus ik had al gezien dat jij niet de sfeer loopt te verzieken! 😉

Willemijn -

Thnx ladies, jullie zeggen precies wat ik anders tegen Marloes had gezegd. Bedankt voor jullie lieve reacties :heart:

Marieke -

Marloes: als ‘t je allemaal niet bevalt ga je toch lekker op andere sites kijken!
Willemijn, je site is echt super!

ik koop eigenlijk nooit palletes op ebay ofzo, weet niet of ik dat wel zou mogen. maar ze zijn wel prachtig :love:

joyca -

Ik koop het indd ook altijd via ebay veel goedkoper als je het goed zoekt indd.

Marloes -

ik hoef ook niet te weten welke palletes jij gebruikt!

Ramona -

Maar daar heeft Cynthia het toch ook over? *puzzled*

On topic: Erg handig die ebay verkopers! Ik zit erover na te denken om ook zo’n pallette te kopen, en dan is het wel goed om te weten dat die uit China gewoon hetzelfde zijn als die van CS! Anders geef je toch wel wat meer geld uit!

Stephanie -

Waarom kijk je hier dan?

Ik vind je artikelen wel super leuk!

Marloes -

sorry hoor ik vind sommige artikelen van je heel erg leuk!(dit ook)
maar de meeste artikelen zijn gewooon saaaiiii!
ik kijk liever op de websites van Macha en Cynthia
maar ik zou zeggen ga zo door

sorry voor mijn reactie

Jessica -

Jeetje zeg, zo’n comment kun je toch niet achterlaten. Als een artikel je niet bevalt, dan sla je het toch over? Wat heeft Willemijn nu aan jouw reactie?
Willemijn, ik vind deze site echt leuk en check hem elke dag. Laat je niet van de wijs brengen door zo’n nare reactie. Je doet het super. You go girl 😡 .
On topic, ik wacht met smart op m’n pallet van Abestlife! Ben benieuwd welke je aanraadt. Ik denk dat het de warm neutrals is.

A* -

Die foto is echt om te kwijlen! :haha:

Marloes -

Nu heb ik zelf drie paletten, maar altijd als ik foto’s van die dingen zie, wil ik er nog meer. Nu staan er nog een paar op mijn verlanglijstje en deze foto van jou wekt het ‘willenwillenwillen’ weer helemaal op.

Ik en mijn oogschaduwtik…

Reageer ook