Wat als je niet online mag shoppen?

pink macbook

Je hoort het steeds meer: ‘onze generatie’ is de generatie van het online shoppen. Steeds meer Nederlanders (67%) kopen soms tot regelmatig online producten. (‘Online of Offline?’, 2007)

Ook menig beautyblogger heeft het tegenwoordig veel over producten die eigenlijk alleen maar op het Wereld Wijde Web te vinden zijn. Maar toch bleek uit de poll, die een paar weken geleden op LiveLifeGorgeous stond, dat 25% van de meiden niet online mag shoppen. En wat moet je dan, als je dat toch graag zou willen?

Ik denk dat dit voornamelijk het probleem is van de wat jongere meiden. Ouders letten dan vaak toch meer op wat je uitgeeft en hoe je dat uitgeeft. Ook zijn ze vaak meer bezorgd. Je kunt dus afwachten tot je ouder bent en je ouders niet zo veel meer erover te zeggen hebben, of proberen je ouders te overtuigen.

Dus, heb jij al wel eens geprobeerd je ouders ervan te overtuigen dat online shoppen zo slecht nog niet is? Vraag naar hun voornaamste bezwaren en verwerp deze (probeer het op zijn minst). Het grootste bezwaar is vaak ‘het is niet veilig’ gevolgd door ‘je weet niet precies wat je koopy’. Daar hebben je ouders enigszins een punt, maar zien ze het niet een beetje te zwart-wit? Hier de tegenargumenten.

  • ‘Het is niet veilig’. Inderdaad, het is niet altijdveilig. Op Ebay kan je inderdaad vrij gemakkelijk opgelicht worden. Maar leg je ouders eens uit dat er een aantal ‘grote’ verkopers zijn waar veel meiden bepaalde dingen kopen (zoals ABestLife voor palettes en BunBunCity voor kwasten). Dergelijke verkopers hebben zo’n 95%-100% positieve feedback wat betekent dat ze weleerlijke zaken doen. Zo weet je bijna zeker dat het goed zit.Ook de grote/bekende shops waar je veel over leest (Boozyshop.nl, Cherrryculture.com, CoastalScents.com etc.) zijn betrouwbaar. Want hoeveel meiden hebben daar al wel niet iets gekocht? Daarnaast bestaat PayPal. De meest veilige manier om te betalen. Ook hanteert PayPal een regeling bij oplichting. Acht van de tien keer regelen zij namelijk met jou, dat je je geld weer terug krijgt.
  • ‘Je weet niet wat je koopt. Je kunt het niet zien.’Klopt, je ziet het niet echt. Maar op sites vind je tegenwoordig overal reviews, filmpjes en foto’s van producten die je op internet kunt kopen. Als je veel research doet, weet je dus praktisch gezien wel wat je koopt alleen heb je het nog niet in zijn fysieke gezien.

Er zijn natuurlijk ook argumenten voor online shoppen te bedenken.

  • Het is vaak goedkoper
  • Meer keuze
  • Makkelijk

Het sleutelwoord is ‘uitleggen’. De grootste bezwaren ontstaan vaak uit onwetendheid. Voor ons is het bijna de gewoonste zaak van de wereld om via internet iets bestellen, maar voor je ouders niet. Ebay, 100% feedpack, paypal, reviews en research online doen… dat zijn dingen die ouders vaak niet kennen.

Ook kun je nog proberen of je misschien wel bij Nederlandse webshops mag bestellen. Ook dat kan al een verschil maken (denk bijvoorbeeld aan Boozyshop met NYX en L.A. Colors). Als je ze uiteindelijk nog niet overtuigd hebt, dan zit er niets anders op dan de stad in te gaan en lekker in real life te shoppen. Ach, da’s ook zo erg nog niet. Binnenkort een artikel met de tips en merken die gewoon in de winkel te krijgen zijn. Ik hoop dat dit een nuttig artikel is voor de meiden op wie het slaat.

Succes en laat het me weten als je het geprobeerd hebt!

18 reacties

Sophie -

Lieve Willemijn,
Weet jij toevallig of ‘ Wish’ betrouwbaar is??
Ik heb daar namelijk iets heel erg leuks gezien, maar ik weet niet of die site betrouwbaar is.
Groetjes Sophie Graham

Melissa -

Nou, ik ben anders mooi opgelicht door Boozyshop.
Bestel op 24 september wat spullen, 24 oktober is het nog niet binnen. Bleek een fout in het betalingssysteem te zijn. Prima, als ik mn bestelling en adres even doorgaf zou ik het alsnog krijgen. nou mooi niet dus.

Tessa -

Bedankt voor de tips!
Helaas vinden mijn ouders me nog te jong om echt online te gaan bestellen! :no: Maar voor sinterklaas mag ik dat wel misschien… :yay: :dance:
Dan ga ik bij boozyshop of zoeva bestellen 8) , maar bij zoeva zijn de verzendkosten nogal hoog :no:

Laura -

Ik mag wel online spullen kopen, maar ik kán het niet.. Ook laten hoge verzendkosten mij toch wel tegen. Dan ga ik liever een dagje naar de stad om te winkelen en spullen te zoeken die op het product lijken dat ik online heb gezien.

Maar artikel PayPal.. Graag!

Willemijn -

Hoezo kun je het niet dan? Omdat je niet weet hoe paypal werkt of geen internet hebt? Ben benieuwd :)

Angela -

echt shoppen vind ik leuker eigenlijk. dan weet je tenminste wat je koopt en het is gezellig ook!

Yolin -

Mijn grootste probleem is eigenlijk PayPal. Ik snap het ook niet echt, ondanks de vele uitleg. En ik ben ook bang, dat ik niet genoeg op Internet bestel, om er een hele rekening voor te openen. Ik vind het eigenlijk ook een beetje ‘eng’.

Willemijn -

Dat kan ik inderdaad begrijpen, maar het is echt minder eng dan dat het lijkt.

Is er behoefte aan uitleg en een artikel over PayPal??

Anouk -

Ik vind het wel handig als je een artikeltje over PayPayl maakt. Ik heb zelf ook geen flauw idee hoe het werkt namelijk haha. Veel verder dan bol.com en H&M ben ik nog niet gekomen 😉

En voor degene die niet mogen bestellen: Vraag aan een vriendin die wél op internet wat mag stellen of zij ook iets wilt. Dan kunnen jullie samen een bestelling doen op haar naam.

Yolin -

:yes:

Kirsten -

Ik mag het niet, maar wil het zelf ook niet. Ik denkt dat als ik een beetje smeek dat eht wel mag maar ik heb liever dingen in mijn handen enzo. Ik houd gewoon héél erg van shoppen. :yay:

Maar voor de mensen die het wel willen is het wel handig :)

Shenyce -

Ik wil echt zo graag het 26 blush combo palette, maar mijn moeder laat me niet online bestellen. Onveilig vind ze (ookal heb ik al 10000 keer jouw uitleg ook uitgelegd) en dat van je kan het niet zien reageert ze dan op over die websites ”Ja ze kunnen ermee samen werken, en photoshoppen” etc. :ziek:

Willemijn -

Aaaw da’s balen zeg… Maar het is eigenlijk heel onrealistisch om te denken dat elke site (denk aan MissLipgloss, Beautygloss, LoveToMakeup, mijn site) dat allemaal zouden doen… Mja, maak dat ouders maar eens wijs inderdaad.

Jammer dat het niet lukt :(

Josephine -

Dankjewel Willemijn! Hier heb ik zeker wat aan!

Elsemieke -

Ik weet niet of ik het zou mogen, maar via bol.com vinden ze geen probleem. Dus boozyshop zou ook wel mogen. Maar ik snap niks van paypal. Hoe werkt dat precies?

Willemijn -

Hoi Elsemieke. Ik kan paypal nu niet zomaar uitlegen, daarvoor is het een beetje te ingewikkeld. Maar als je via google op ‘handleiding paypal’ zoek of bij beautygloss.nl ‘paypal’ zoekt vind je een hele goede uitleg.

Het is heel easy eigenlijk. Ik hoop dat het je gaat lukken.

Marlinda -

Gelukkig mag ik wel online bestellen. Zou niet weten hoe ik zonder uit kon houden (A) En dan heb ik het niet alleen over make-up en verzorgingsspulletjes maar ook boeken voor school enzo. Heb zelfs mijn pc via internet gekocht 😉

Sharon -

Handig artikel voor meisjes die niet online mogen shoppen! Gelukkig mag ik het wel :dance:
Liefs.

Reageer ook