PayPal

Een tijdje geleden hadden we het over ‘wat als je niet op internet mag bestellen’. Bij de comments ontstonden heel veel vragen over PayPal en op mijn vraag of er behoefte was aan een soort ‘PayPal-handleiding’ was een groot ‘ja’ te horen. Dus hier is het dan: alles over ons ‘betaal-vriendje’.

Wat is PayPal?
PayPal is is een betalingssysteem waarmee je tegenwoordig op heel veel sites (Ebay, webshops) kunt betalen. Zo heb je geen creditcard nodig. PayPal is een soort ‘tussenbankrekening’. PayPal schrijft geld van jouw rekening af, zet dat op je account en maakt dat vanaf je PayPal-account het geld (in de goede valuta) over naar de verkoper. Zo kan de verkoper nooit de gegevens van jouw priverekening krijgen. Het is heel veilig, snel, makkelijk en ook nog eens gratis. Ook ben je bij Paypal vaak verzekerd voor je aankopen. Je kunt namelijk een geschil indienen als je je aankoop niet krijgt of als het nep is (zoals neppe MAC producten). Paypal onderzoekt de situatie, en als blijkt dat je inderdaad niks binnen hebt gekregen of het nep is, krijg je je geld gewoon teruggestort.

Het is dus eigenlijk veel makkelijker en toegankelijker dan een creditcard (want zeg nou zelf, hoeveel van ons hebben er nou een creditcard) en ook nog eens heel veilig. Ik zie geen reden om het niet te doen… Eigenlijk is het heel easy, je moet alleen even weten hoe het werkt!

Hoe meld ik me aan?
Je kunt je aanmelden via PayPal.nl. Je vult je gegevens in en activeert je account. Daarna voeg je een bankrekening toe die je vervolgens moet verifiëren door twee kleine bedragen (van een paar centen) in te vullen op de site, die je op je rekening gestort hebt gekregen. Zodra je dat gedaan hebt, kun je aan de slag. Ik ga geen volledige handleiding schrijven, want meerdere sites hebben dit al gedaan. Zo vind je hier een handleiding gemaakt door MissLipgloss en hier een handleiding gemaakt door Shoperella. Daarnaast had ik het zelf ook niet beter kunnen doen dan deze twee meiden. Zodra je account helemaal werkt en je een bankrekening gekoppeld hebt, kun je aan de slag.

Wat kan ik met PayPal?
Met PayPal kun je dus betalen op internet. Je ziet vaak wel een logo op de site van PayPal staan, zodat je weet dat je er met PayPal kunt betalen. Zo niet, kijk dan nog even bij de voorwaarden.

Je kunt op twee manieren zorgen dat er geld op je PayPal account wordt gestort zodat je kan betalen. 1: je maakt een bedrag over, wacht een aantal dagen en je start je koop. 2: je koopt het, ook al heb je niets op je account staan en laat PayPal dat bedrag afschrijven (een soort automatische incasso). Je hebt gelijk betaald en je hoeft verder niets te doen. Ik zou dus altijd voor optie 2 gaan, simpel.

Je hebt iets leuks gevonden wat je wilt kopen, hoe nu verder? Je hebt je items in je winkelmandje (in het geval van Ebay druk je op de knop ‘kopen’) en gaat ‘uitchecken’. Vaak moet je je gegevens invullen, dingen invullen met betrekking tot ‘shipping’ etcetera. Handel dat allemaal af tot je bij de betaalmethode komt. Vaak zie je dan ‘check out with PayPal’ staan of iets dergelijks. Je gaat dan automatisch naar PayPal, je logt in, vult de nodige dingen in en accepteert de koop. Klaar is kees. Het is nu gelijk betaald. Het is een beetje vaag om het uit te leggen, omdat het bij elke shop weer een beetje anders gaat. Maar de grote lijn is: zorg ervoor dat je de betaalmethode ‘PayPal’ kiest, je gaat dan automatisch naar PayPal, vul alles netjes in en gaat akkoord met de koop.

Als er nog vragen zijn, let me know!

26 reacties

Josimar -

Ohh en trouwens…ik kan wel zien dat de 2 kleinen van paypal gestort zijn op mij rekening bedrag

Josimar -

Ik heb ook betaalpas van ING maar het zegt dat mijn kaartnummer(pasnummer) en mijn CSC niet geldig zijn. Dus nu weet k niet wat ik kan doen….HELP Please?:( alvast bedankt

sara -

het is gelukt :dance:
eindelijk! Ik moest gewoon wachten tot paypal mij een kleine storting had gedaan om te controleren of het klopte met de rekening.. :blush: :s

sara -

dankjewel!

sara -

Okee nou iig bedankt. :yes:
maar heb jij het ook gewoon het kaartnummer van je betaalpas ingevoerd? of heb je een creditcard? want ik dacht, misschien kan het alleen met een creditcard..?

Willemijn -

Nee hoor, het kan gewoon met je bankpas. PayPal vervangt juist je creditcard. :) En ja, volgensmij heb ik ook gewoon mijn kaartnummer ingevuld. Ik weet het niet precies meer want het is al lang geleden. Haha. Succes :)

sara -

Ik heb nog een vraag.

ik wil namelijk hééél graag de 3 in 1 creme en de fatbalms kopen bij eyeko, en wilde dus een paypal account aanmaken maar dat lukte niet. Als ik mijn kaart (ING betaalpas) wil koppelen staat er dat mijn kaartnummer niet goed is. Ik heb het kaartnummer ingevuld dat als “pasnummer” op mijn ing pas staat. is dat de goede? Of komt het misschien doordat ik te jong ben?(15)

Ik heb van alles geprobeerd maar het lukt niet.

Willemijn -

Hmm, hier kan ik je niet mee helpen. Hiervoor zou je contact met paypal of je bank moeten opnemen. Je zou nog kunnen proberen het aan te maken op je ouders hun rekening (al dat mag).. Hopelijk lost het zich op :)

Jessica -

Yay, ik heb zojuist mijn eerste aankoop gedaan: de 88 palette warm neutrals :linlove: ! Het was wel even zoeken hoe ik de betaling moest doen. Ben heel benieuwd hoe lang het gaat duren voor ik hem in huis heb.

Willemijn -

Aaah leuk 😀 😀 Veel plezier ermee!

Celeste -

Aah dankjewel, dit is heel erg handig :)
Wat mij dus niet lukt, is de tweede optie bij het overmaken, haha (mijn rekening is trouwens al wel gekoppeld aan paypal)
maar dit is heel fijn om te lezen, haha 😀 thank you!

Joyce -

Dankjewel voor deze handige uitleg over PayPal! Ik snapte het eerst niet echt, maar nu wel! :)

Willemijn -

Fijn om te horen 😀

Marjon -

Tja… Waarom ik het eng vind. Je legt toch een beetje je geld handen van een internet site. Dat vind ik nogal apart. Kun je dit trouwens alleen doen als je internet bankieren hebt of ook als je dat niet hebt?

Willemijn -

Inderdaad, dat begrijp ik. Het is de eerste (paar) keer toch een beetje griezelig. Het belangrijkste is gewoon dat de verkoper te vertrouwen is (dus 95%-100% positieve feedback op ebay of een professionele webshop) en dan is het echt safe. :)

En je hebt helemaal trouwens geen internetbankieren nodig!

Ramona -

Ze kunnen alleen maar geld van je rekening halen als jij daar toestemming voor geeft (via die knop dus). Anders krijgen ze natuurlijk een proces aan de broek!

Je hoeft ook geen bedrag op je paypal te storten voordat je kunt betalen trouwens, dat dacht ik namelijk in het begin wel. Het gaat gewoon automatisch van je rekening af:)

Marjon -

Ik blijf het hele paypal gebeuren een beetje eng vinden. Maar je kan het dus gewoon koppelen aan je rekening bij ING/SNS/RABO whatever?

Willemijn -

Ja, je kunt het aan (bijna) elke rekening koppelen. Wat vind je er precies eng aan? Ik denk dat iedereen in het begin denkt van ‘oeh, wat ga ik allemaal precies doen, hoe werkt het’ etc.

Denise JustPink -

Paypal is super handig 😀

Lien DF -

Paypal is my best friend! :heart: Het is zoveel veiliger om te kopen via internet.

Marlinda -

Ik houd van paypall! Zou niet zonder kunnen (A)

Milou -

PayPal is erg handig. Lang leve PayPal 😛

mag -

Paypal lijkt me vet handig!
Maar hoe oud was jij toen je paypal aanmaakte ?
Want ik had gehoord dat je minimaal 18 moet zijn om een account aan te maken :(
dus ik vraag me af of je ook weet of je ook gewoon een account kan maken zonder dat je 18 hoeft te zijn.

Willemijn -

Volgensmij moet je inderdaad 18 zijn (dat staat vast wel in de voorwaarden) maar je kunt altijd ‘sjoemelen’ of eentje op de naam van je ouders zetten.

Jessica -

Dank je wel! Ik heb dinsdag een paypal account geopend. Ik wil zo graag een 88 palette bestellen, die ik op jouw site heb gezien :heart:

suzanne -

leuk!
whahaha ik heb nou net neppe mac kwasten bestelt op ebay
naja ballend.
als het redelijke kwaliteit is dan ben ik wel blij.
moet ook wel, voor 3 euro 13.
wat kan je daar nou van verwachten 😛

Reageer ook