Home made Scrubs

Op avondjes dat ik me verveel wil ik nog wel eens de kriebels krijgen om te gaan ‘do it youself’en’. Ik heb dan een ongelofelijke drang om zelf dingetjes te gaan knutselen, maken of produceren. Zo ook laatst, ik had zin om scrubs te gaan maken! Waarom? Geen idee, want ik heb nog minstens 4 verschillende, heerlijke scrubs staan. Maar toch had ik er zin in. Dus ik pakte wat spulletjes bij elkaar en ging aan de slag.

Dit was het resultaat:

Twee scrubs die je kunt gebruiken voor je handen, voeten en/of lichaam en een lipscrub.

Helaas heb ik het niet van begin af aan op de foto staan, want pas halverwege dacht ik ‘he, dit is ook leuk voor de site’. Maar hier alsnog een aantal fotootjes van ‘the making of’.

Het eindresultaat van de twee grovere scrubs (die ik voor mijn lichaam, handen en voeten ga gebruiken). Op de foto zie je ook de ingrediënten staan. En inderdaad, het ziet er niet heel smakelijk uit.

‘The making of the Brackfeast Scrub’. Ik noem ‘m zo, vanwege de hoofdingrediënten, koffie, Engelse thee, havermout en suiker.Verder heb ik er ook nog een lichtgeurende etherische olie bij gedaan, wat ‘m lekker vet maakt.

Het ‘eindresultaat’. Ik weet het, ik weet het… je hoeft niet te zeggen waar het op lijkt.

Ook maakte ik een lipscrub, die ik in een samplepotje van EDM bewaar. De ingrediënten zijn boter, suiker en speculaaskruiden (kaneel en peper). En deze scrub is heer-lijk, al zeg ik het zelf. Nog nooit heeft een lipscrub mijn lippen zo zacht en ‘opgepept’ tegelijk gemaakt. Ik denk dat het komt door de speculaaskruiden waarin onder andere kaneel en peper zit. Dat geeft toch net dat extra tintelende effect, denk ik.

De boter zorgt ervoor dat je lippen na het scrubben super zacht aanvoelen! Er blijft een licht vettig laagje achter wat daarna in je lippen trekt. Heerlijk. En als je perongeluk een beetje in je mond krijgt is er natuurlijk niets aan de hand, want alle ingrediënten zijn eetbaar. Tijd voor de foto’s.

De lipscrub, klaar en in het potje.

De scrub op mijn hand. Hij is echt heerlijk zacht en smaakt eigenlijk veel te lekker.

Het leuke is dat de scrubs ook echt werken! Ik heb helemaal geen verstand van bodyproducten maken en al helemaal niet zoals Serena en Caroline dat hebben. Die vrouwen weten wat ze doen en elk ingrediënt is puur en ze maken het product echt helemaal zelf. Ik heb ‘kant en klare’ ingrediënten gebruikt, zoals boter en bodylotion. Maar toch! Ze werken en ik vind ze heerlijk! En natuurlijk is dit voor eigen gebruik, dus als er iets niet goed gaat, dan ben alleen ik de pineut.

 Meer DIY scrubrecepten vind je hier.  Als jullie van een scrub (of allemaal) een tutorial willen zien, meldt het dan bij de comments!

26 reacties

Julie & Frederique -

Samen een beauty avondje gedaan met jullie scrubs, super leuk en gezellig!!

janne -

leuk zeg!
Maar ik heb de lipscrub geprobeert met suiker, boter en kaneel en de boter ging smelten in het potje en doen was het eigenlijk 1 grote bruine suikerklont. Ik gebruikte Becel Omega ofzo. Maakt het wat uit wat voor boter? x

Ceesje -

Wat voor boter heb je nodig voor die lipscrub? Ik zou graag willen weten hoe je die maakt, hoeveel vanalles en hoe maak je die boter enzo goed?? Alvast bedankt!!

xxx

Willemijn -

Ik heb gewone halvarine gebruikt. De hoeveelheden zijn ongeveer een theelepeltje van elk en dat door elkaar mixen.

IndirAA -

JAAAAAA wil je een how to filmpje maken ? (A)
van alle drie of lip ? :heart:

xoxo

Bregje -

Omg dat op je hand is net een doodgetrapte slak ~!

Willemijn -

Hahaha!! Inderdaad!

Annelise -

Jaa, ik wil ‘how to’ filpjes zienn!! :haha: :dance:
Het lijkt me zo’n fijn ding om te doen!

xx

tessa -

hee! heb het ook gedaan en meteen mijn blog erover ge-update. Natuurlijk liet ik jouw site als inspiratie niet achterwege, dus heb er maar even een reclame in mijn blog-update gezet (:
I hope you don’t mind!

Willemijn -

Nee hoor, tuurlijk niet! Juist leuk! 😀

Myrna -

Die lipscrub lijkt me fijn! Die ga ik denk ik vandeweek ook even maken!

Yolin -

Waar bewaar je die lipscrub? Ik zou hem in de koelkast bewaren, of in iedergeval koel, want anders gaat die boter schimmelen ofzoiets denk ik 😉

Willemijn -

Ja ik bewaar ‘m natuurlijk in de koelkast. Maar ook niet voor langer dan een week, want dan ben ik inderdaad bang dat het niet goed meer is.

Daarom moet je ook niet veel maken, of elke keer genoeg voor die ene keer. :)

suzieblue -

tof zeg! ik ben ook van de DIY, zo heb ik wel eens mijn eigen zeep gemaakt! :dance:

Willemijn -

Ow wauw, da’s ook gaaf!

Dhini -

De lipscrub wil Ik wel proberen. :yes:

lin -

Ik ga het ook proberen! Leukkkkkk

Kletskous -

Leuk! De scrubs zien er niet bepaald smakelijk uit om het maar zo te zeggen maar de lipscrub wel!
x

aniek -

wat leuk! ben vooral benieuwd naar de lipscrub, snel een keer proberen.

charlotte -

😀 ooh leuk ga ik ook proberen

Silvy -

Als ik nou water bij wat vogelpoep gooi, ziet het er toch hetzelfde uit :’)? (4e foto)

Willemijn -

Haha ik wilde het niet zeggen, maar inderdaad! Gelukkig ruikt dit lekker!

Sharon -

Lijkt me wel leuk om te zien hoe je die lipscrub hebt gemaakt (: Liefs.

Stephanie -

Wat een super leuk idee!!

Emma -

Wat leuk! Vooral die lipscrub lijkt me yummie!

Reageer ook