Blush me!

Blush, we like it en je komt het in vele vormen tegen. Blush op poederbasis, zowel los als gepressed, in de vorm van een mousse, een cremeblush en zelfs een gelblush. Is er ook verschil in het aanbrengen? En zo ja, wat is dat verschil dan?

This is how you do it
De poederblushes kennen we allemaal wel. Je kunt zowel de losse als de pressed blushers aanbrengen met een blushkwast. Easy peasy. Is de blush heel fel en krijg je met een gewone blushkwast een clown-/streepeffect? Dan kun je de fanbrush of de stippler brush gebruiken, zij pakken minder kleur op en brengen de blush subtieler aan.

De mousse-, creme- en gelblushers kun je het beste gewoon met je vingers aanbrengen. Pas wel op dat je kleine hoeveelheden per keer gebruikt om te voorkomen dat je een streepeffect krijgt. Kijk ook goed naar de kwaliteit van het product. Kwalitatief slechte producten zijn blenden slecht in je huid, waardoor je dat streepeffect zeker krijgt.

Het is belangrijk dat je bij een poederfoundation nooit een blush gebruikt die niet op poederbasis is (dus een mousse, creme of gel). Anders krijg je namelijk sneller het effect van een streep omdat het minder goed mengt. Op een foundation die vloeibaar is kun je beide productsoorten gebruiken.

Hieronder een plaatje met alle verschillende soorten blushers.

Blush_it_on

Als eerste een losse poeder blush van Dior. Dan zie je ‘the good old’ mousse blush uit de Dream Mousse lijn van Maybelline. De bodyshop heeft een hele mooie cremeblsuh! Dan zie je van Sephora de meest gangbare blush, een blush die gepressed is. Als laatste de gelblusher van MAC. Hij lijkt heel fel, maar je hebt hiervan maar een klein beetje nodig en blend heel goed. Zo krijg je een mooie subtiele blush op je wangen!

Reageer ook